Archief
Artikelen

Mr. Hüseyin Baybasin
Reg.nummer 1623371
PI Rotterdam, locatie De Schie
Prof. Jonkersweg 7
3041 JL ROTTERDAM

De zaak Baybasin staat op Boublog uitgebreid beschreven. Deze Koerdische zakenman uit Turkije zit al sinds maart 1998 onschuldig in Nederland in de gevangenis. Hij is veroordeeld op telefoontaps als bewijsmateriaal en deze telefoontaps blijken allemaal welbewust door het OM vervalst!

In april 2001 is er herziening van het vonnis gevraagd bij de Hoge Raad. Deze besliste in februari 2012 dat Baybasin niet in vrijheid zal worden gesteld alvorens de Advocaat Generaal mr. Aben heeft geconcludeerd. Deze heeft na een lente en een zomer in september 2012 geconcludeerd dat er eerst nog een onderzoek moet komen naar de telefoontaps. Voor Baybasin wil dat zeggen dat hij nog altijd wacht op zijn vrijlating. Daarom verzoek ik alle bezoekers van BOUblog om hem een kaart te sturen, als protest tegen deze langdurige onrechtmatige gevangenschap. Stuur hem een ansichtkaart, liefst zonder envelop, met de tekst:

Free Baybasin Now!

Duizend kaarten maken samen een demonstratie!

1 Reactie op “Stuur Baybasin een kaartje”

  • m vd bos:

    De schaamteloosheid in deze zaak tegen dhr. Baybasin is stuitend en gênant. Ik stuur een kaart om mijn solidariteit met hem te uiten.