Selecteer een pagina

Archieven

Mondkapjes zijn ongezond

Van alle ongezonde maatregelen rond de Corona-hype, zoals anderhalve meter afstand houden, het sluiten van sportfaciliteiten en het verbieden van samenkomsten en gezelligheid, is de mondkapjesplicht wel het meest vernederend. Deze gezichtsbedekking gaat ten koste van de communicatie, je herkent zelfs je eigen vrienden niet meer als je hen toevallig tegen komt. Het maakt gesprekken onverstaanbaar en glimlachen onzichtbaar. Met gezondheid heeft deze maatregel niets te maken, het is slechts een fetish! Mondkapjes beschermen niet tegen een virus, want dat vliegt er dwars doorheen. Vandaag beraad het Kabinet zich op de afschaffing van die smerige mondkapjes: Kabinet beraadt zich op vervroegd afschaffen mondkapplicht

De kans is reëel dat Nederland sneller dan verwacht afscheid neemt van de mondkapjesplicht in publieke ruimten. Verschillende OMT-leden zien het wel zitten, en ook in kabinetskringen ligt de optie op tafel. Officieel staat het afschaffen van de mondkapjesplicht pas als een van de laatste versoepelingen op het programma. Dat zou betekenen dat Nederlanders de hele zomer een mondkapje moeten blijven dragen in bijvoorbeeld winkels of restaurants. Dat terwijl de coronacijfers gestaag dalen en veel experts vorig jaar twijfelden aan de effectiviteit van mondkapjes. Zo was Jaap van Dissel, directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM,) een uitgesproken tegenstander van de plicht, die er mede kwam onder druk van de publieke opinie.

En nu maar hopen dat er spoedig een einde komt aan deze dwaze maatregel, want de negatieve gevolgen zijn legio. Waarom de mondkapjesplicht per direct afgeschaft moet worden

In alle opzichten is de mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes een falend gedragsexperiment, schrijft immunoloog dr. Carla Peeters. Het verplicht dragen van mondkapjes blijkt daarnaast grote nadelen te hebben voor mens en milieu – mogelijk met onomkeerbare schade tot gevolg.

Dit artikel is zeer leesbaar, alle kwalijke gevolgen worden daarin op een rijtje gezet, dus link gerust even door! Carla Peters is immunologe en ze is op grond van haar kennis en ervaring tegen het dragen van mondkapjes. Deze doen geen goed, maar kwaad! Op dit moment timmert ze stevig aan de weg om de mondkapjesplicht afgeschaft te krijgen, en wel zo spoedig mogelijk, want de kwalijke gevolgen voor de gezondheid, vooral van kinderen die deze dingen verplicht moeten dragen op school, zijn nu al duidelijk zichtbaar. Immunoloog Carla Peeters: ‘Schaf mondkapjesplicht per direct af’

mmunoloog Carla Peeters vindt dat de mondkapjesplicht per direct moet worden afgeschaft. In een schriftelijk pleidooi in HP/De Tijd somt zij een lijst aan wetenschappelijke bewijsstukken op, die het mondkapje volgens haar nadelig maken. Ze noemt de plicht zelfs „een falend gedragsexperiment”.

En nu maar hopen dat men wil luisteren naar deze deskundige. Talloze mensen geloven immers dat die mondkapjes helpen tegen een virus. Het is puur bijgeloof, dus fetishisme. Maar: “baat het niet, het schaadt ook niet” zegt men dan. Helaas schaadt het wel degelijk! Het belet de vrije ademhaling, wat leidt tot een verzwakking van het immuunsysteem dat ons beschermt tegen virussen. Ook zwerven die vieze vuile mondkapjes nu zo ongeveer op iedere parkeerplaats. Ze belasten het milieu met tonnen plastic en synthetisch afval. En nu maar hopen dat de mondkapjesplicht snel wordt afgeschaft! Mondkapjes: de gevolgen voor het immuunsysteem zijn groot. Een gesprek met Carla Peeters duurt 45 minuten. Marlies Dekkers in gesprek met Carla Peeters, immunoloog en directeur van COBALA Good Care Feels Better, over beschermmiddelen in het algemeen en mondkapjes in het bijzonder. “Mondkapjes zijn broeinesten voor bacteriën.” “Baadt het niet dan schaadt het niet.” Onder dit motto werd eind 2020 de mondkapjesplicht ingevoerd. Hoewel ook toen al twijfel bestond over het effect van die maatregel, was men zich nog niet volledig bewust van de gevaren die zij met zich meebracht. Nu, een half jaar later, beginnen de nadelige effecten van veelvuldig mondkapjesgebruik overal zichtbaar te worden. “Hoe langer we mondkapjes gebruiken, hoe meer ons immuunsysteem verzwakt.” Immunoloog Carla Peeters zet aan tafel bij De Nieuwe Wereld de voor- en nadelen van beschermmiddelen nog eens op een rijtje. “Als je een haperend immuunsysteem hebt, kan je je afvragen wat voor nut vaccineren nog heeft.” Genezen van het medicijn, met Carla Peeters.

7 Reacties

 1. Leif Sachs

  Er zijn zuurstof- en kooldioxidemetingen verricht bij personen met een mondluier op, en wat blijkt… de luchtkwaliteit voldoet dan niet aan de wettelijke norm die voor werkplekken geldt.

  Als het kwik boven de 20 graden stijgt is het met een mondluier op al snel niet meer uit te houden in het openbaar vervoer, vooral in de trein waar er geen ramen meer open kunnen.

  De mondluierterreur zal pas ophouden als we het met z’n allen massaal weigeren. Samen staan we sterk.

  Nog gefeliciteerd met de wederopstanding van BOUblog!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Leif, ik heb even gezocht, maar die mondkapjesplicht is nog niet afgeschaft. In andere landen nu wel.

   Antwoord
   • AlbertV

    Blij dat je weet terug bent Bou.
    De bewezen onzinnige mondkapjes hoeven straks dus (voorlopig?) niet meer. Niet morgen afgeschaft maar pas over een week. Dus nog even volhouden, nog even je longen blijven verpesten, ‘het volk’ moet voelen dat dit soort beslissingen niet zomaar even gedaan kunnen worden. Signaal van machtsmisbruik?
    Maar de net zo volstrekt onzinnige 1.5m blijft, Rutte meende het een jaar geleden dus: “De 1,5m samenleving wordt het nieuwe normaal.” Gelukkig trekken de meeste mensen zich geen moer aan van deze regel anders zaten we nu in een compleet onleefbare (niet-)samenleving.

    Antwoord
 2. Johan

  Uit een soort solidariteit heb ik, een winkel, toch maar een mondkapje opgedaan, toen het verplicht werd.
  Later realiseerde ik me dat juist het winkelpersoneel de dupe is van die verplichting.
  En mensen in het OV, enzovoorts.
  Zij moeten het de hele dag dragen !
  Sinds drie weken doe ik dat ding niet meer op.
  Als me gevraagd word om het op te doen, na eerst gevraagd te zijn naar mijn uitzonderingsbewijs,
  doe ik hem op en leg ik uit waarom nu pas ( voor jullie … ).
  Ik zelf krijg er een erg klaustroschwabisch gevoel van, had de artikelen in HPdeTijd vorig jaar
  al gelezen over mondkapjes (zijn ‘niet goed’) en heb het toch af en toe opgedaan.
  Vragen:
  1) wat doen we als het weer verplicht wordt, aan het eind van het jaar ?
  2) wat gaan we doen met die liegende bedriegende NOS medewerkers, die notabene met belastinggeld
  al anderhalf jaar ons voorliegen en bedriegen ?

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  https://www.frontnieuws.com/een-groep-ouders-stuurt-de-mondkapjes-van-hun-kinderen-naar-een-laboratorium-en-krijgt-zeer-verontrustende-resultaten/

  Frontnieuws houdt alles over Corona zeer goed bij. Die mondkapjes blijken een infectiehaard van jewelste!

  En:

  https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/128040/Einde-in-zicht-voor-mondkapjesplicht-maar-verkoop-ligt-al-maanden-stil

  Het einde van de mondkapjesplicht nadert, maar de verkoop van de maskers ligt al maanden stil. Zeeuwse producenten van de kapjes hebben er vorig jaar veel verkocht, maar begin dit jaar stokte de verkoop. Volgens de makers waren Zeeuwen voorzien en zijn ze de kapjes beu.

  Antwoord
  • AlbertV

   Volgende week een paar dagen kamperen op een ‘keuze vrij bij mij’ ( https://keuzevrijbijmij.nl ) camping in Zeeland. Mondkapjes gaan niet mee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën