Selecteer een pagina

Archieven

Dit politiegeweld moet stoppen! Doe aangifte!

We kennen allemaal de beelden van het schandalige politiegeweld op het Malieveld, zondag 14 maart j.l. Een man die op de grond was gegooid, werd bewerkt met knuppels en er werd een herdershond op hem losgelaten die hem moest bijten. De onherkenbare daders droegen zwarte mondkappen en waren ook overigens toegerust als gewapende criminelen. De politie was in groten getale aanwezig, maar greep niet in, want de daders waren hun collega’s. Ook op het Museumplein ging de politie zich tijdens demonstraties soms volkomen te buiten aan geweldpleging, in plaats van zich te kwijten van hun normale taak van ordehandhaving. De politie veroorzaakt wanorde, maar als de politie het doet, dan blijft dat onbestraft.

Vorig weekeinde, op zaterdag 10 april, hadden politieagenten zelf een demonstratie georganiseerd tegen de dwaze en zinloze Covid-maatregels en de hardhandige manier waarop de politie deze absurde regels handhaaft. Dat de overheid bang was voor deze vreedzame demonstratie, blijkt uit het feit dat twee burgemeesters probeerden om de demonstratie te verbieden. Dank zij de strategische aanpak van de organisatie is dat niet gelukt. De demonstratie in Baarn verliep vrolijk, vreedzaam en ordelijk. Eindelijk plezierig demonstreren zonder politiegeweld! In maart was dat wel anders…

Vreedzame demonstratie Malieveld met grof politiegeweld gestopt duurt 4 minuten.

Zondag 14 maart was er een demonstratie tegen de corona-maatregelen. Volledig vreedzaam en in goede sfeer die gestopt werd (10 minuten voor het einde) door grof politiegeweldoptreden.

Advocaat Bart Maes, eigenaar van het advocatenkantoor Maes Law in Breda, was geschrokken van de beelden van het politiegeweld tegen demonstranten. Hij las ook de transcripten van de Politieverhoren van het BPOC 2020 en besloot om aangifte te doen van het geweld van politie tegen burgers. Het gaat immers om ernstige strafbare feiten. Iedereen die kennis heeft van deze feiten (en dat is vrijwel iedereen!), heeft het recht om aangifte te doen. Talloze mensen hebben dit reeds gedaan! Op de website van Bart Maes vindt u o.a. een voorbeeld-aangifte in pdf.

Bart Maes wilde daarna ook zelfgetuigen bij de BPOC 2000. Pieter Kluit legt hem het vuur na aan de schenen:

Bart Maes Advocaat duurt een uur en 7 minuten.

Hoorzitting 3 april 2021

Zijn laatste woorden onderschrijf ik volledig: Ik hoop dat het geweld nu STOPT.

Een bijzonder boeiend gesprek had Bart Maes met George van de Leeden bij Café Weltschmerz. De begeleidende tekst luidt:

ADVOCAAT BART MAES OVER ZIJN AANGIFTE TEGEN POLITIEGEWELD OP MALIEVELD

Advocaat Bart Maes, eigenaar van een advocatenkantoor, Maes Law, in Breda, heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het geweld tegen betogers op het Malieveld in Den Haag op 14 maart. Inmiddels hebben velen zich bij hem aangesloten.

In dit interview met George van der Leeden vertelt hij hoe het proces in zijn werk gaat – en waarom hij, eigenaar van een groot advocatenkantoor in Eindhoven gespecialiseerd in arbeidsrecht, tot deze opmerkelijke stap is gekomen. “Ik was geschokt,” vertelt hij. “Ik was mijn vakantie aan het bespreken, toen kwamen de beelden binnen via social media. Je verwacht dit in Wit-Rusland of Myanmar. Niet in Nederland.”

Maes legt uit dat wie kennis heeft van een strafbaar feit, ook al is dat via de social media, daarvan aangifte kan doen bij het Openbaar Ministerie (OM). Hij heeft dit gedaan bij het Landelijk Parket, dat de zaak heeft overgedragen aan het Haagse parket. “Daar ben ik niet gelukkig mee,” zegt hij. “Het riekt naar de slager die zijn eigen vlees gaat keuren.”

De zaak is nu ondergebracht bij de afdeling Veiligheid, Onderzoek & Klachten (VIK). Ook daar is Maes niet erg blij mee. “Ik had liever gezien dat de Rijksrecherche dit had onderzocht.”

Aanleiding om aangifte te doen voor Maes was ook het gevoel dat de Nederlandse rechtstaat zich op een “hellend vlak” bevindt. Hij verwijst onder meer naar de verslagen van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC), waarin politieagenten hebben verklaard dat het bewust beleid is van de politie om te escaleren bij demonstraties van critici van het coronabeleid. “Sla er maar lekker op los, dan komen ze niet meer,” zo zouden politieagenten te horen hebben gekregen.

Dat leidt tot toestanden zoals op 14 maart: “Als Rutte het heeft over doorgesnoven hooligans – op 14 maart heb ik inderdaad doorgesnoven hooligans gezien – die op de payroll staan bij de politie.”

Hij heeft harde woorden voor de kwaliteit van de regering. “In Duitsland zouden ze zeggen, we hebben een Lügen Regierung – een leugenregering. Van Rutte weten we dat. We hebben de slechtste minister van Volksgezondheid aller tijden. De minister van Justitie is ook geen transparant figuur.”

De regering zegt “we doen het met zijn allen”, maar “we doen het echt niet met zijn allen,” zegt Maes. “Degenen die de maatregelen opleggen hebben er het minste last van. Waarom levert niet iedereen in voor de mensen die worden geraakt. Dan verdeel je echt de pijn.”

Maes ziet Nederland afglijden van een “high trust” naar een “low trust” samenleving. Hij stelt diverse politieke hervormingen voor. Een districtenstelsel. Een maximale termijn van 8 jaar voor de premier. Een hervorming van de rechterlijke macht, die “geen afspiegeling meer vormt van de bevolking.”

Voor wie zich wil aansluiten bij de aangifte staat op de website van Maes Law een voorbeeld-aangifte

Politie escaleert bewust – George van der Leeden met advocaat Bart Maes duurt een uur en 23 minuten.

Op 11 april gingen veel demonstranten weer koffie drinken op het Museumplein. Hoewel de middag ditmaal vreedzaam verliep, zonder waterkanonnen, ME, politiepaarden en dito honden, vond er op het kruispunt van de Van Baerlestraat een merkwaardig incident plaats. Het was wel een bizarre politie-chaos! Agenten, verkleed als boeven met hun zwarte mondkapjes, veroorzaakten een verkeerschaos en arresteerden een oude dame met haar invalide dochter, omdat deze in de auto door een straat reden waarvoor de moeder een gebiedsverbod had. In de auto zat ook een Duitse journaliste die alles gefilmd heeft.

Dit speelde zich af bij het Concertgebouw, terwijl andere demonstranten met gebiedsverbod demonstreerden in Amstelveen, waar ze werden ingesloten door de ME.

2021-4-11 Oma Pluis en Chantal opgepakt na gebiedsverbod duurt 26 minuten.

Onafhankelijke Pers Nederland

In samenwerking met Katja Katja Gelbwesten, een compilatie gemaakt van het avontuur van Katja, Patra, Chantal en Oma Pluis.

Jeroen Engel van Viruswaarheid had die avond een zoomgesprek met Oma Pluis en haar dochter Chantal. Oma Pluis is geen 85, maar 70 jaar. Het hele verhaal is echter te bizar voor woorden!

Viruswaarheid Live Extra: Repressie duurt 23 minuten.

Als we het dan toch hebben over schandalig politiegeweld, kwam gisteren het volgende bericht:

Posted on 14 april 2021 by Henk-Jan Prosman
Rypke Zeilmaker weer opgepakt!
Door Tom Zwitser

Op zeer brute wijze is onderzoeksjournalist, woordkunstenaar en blauwe tijger Rypke Zeilmaker gisteravond nabij Leiden door zes politieauto’s klemgereden waarbij zijn auto vernield is, een ruit is ingeslagen en hij met peperspray onschadelijk is gemaakt. Vervolgens is hij zwaar mishandeld op straat en heeft hij sporen van glasscherven in zijn handen en armen.

Zie voor zijn vorige arrestatie:
Kneppelfreed, kort verslag van een ‘boeiende’ dag

Aan deze terreur moet een einde komen! Het Koninkrijk der Nederlanden was een jaar geleden nog een democratie, maar nu lijkt het meer op een bananenrepubliek! Trudie, het hondje van Rypke, was intussen door Huig Plug onder de hoede genomen, want een hondje kan niet zonder het baasje.

Huig Plug LIVE #39 en de arrestatie & vrijlating van onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker duurt 33 minuten.

Na afloop van dit avontuur zijn Rypke en Huig naar de Blue Tiger Studio gegaan, waar Huig zich ontpopte als gespreksleider en Rypke het kader schetste waarin hem dit was overkomen. Hij moest zijn DNA afstaan, want hij wordt “verdacht van een misdrijf”. Het gaat om een zaak wegens “bedreiging” waartegen nog een hoger beroep loopt. Dat hij dan zomaar ergens in Nederland van de weg wordt gereden door zes politieauto’s, bemand door twaalf agenten, is kennelijk het “nieuwe normaal”. De politie hoort te zorgen voor de veiligheid van de burgers. Zij worden daarvoor betaald van ons belastinggeld. Maar het “nieuwe normaal” kent geen normen en waarden meer, alleen machtswellust!

Huig interviewt Rypke nadat hij door 6 politiewagens van de weg afgesodemieterd en gearresteerd werd duurt een uur en 16 minuten.

Tot slot een Open Brief van Ab Gietelink, een entertainer die niet mag optreden, maar die geen zin heeft om dan maar werkloos thuis te zitten en er het zwijgen toe te doen. Hij richt zich tot Ferd Grapperhaus, onze (nu demissionaire) minister van “Veiligheid en Justitie” die verantwoordelijk is voor de wanstaltige wetten en maatregels waaraan wij ons als burgers moeten houden, maar de vrijheidsbeperkende maatregels gelden kennelijk niet voor de vrienden en familie van deze minister Grap! Het zijn ASO’s!

#25 Ab Gietelink I Open brief aan Minister Grapperhuis duurt 9 minuten.

Herpublicatie van de videobrief (10 Sept. 2020) aan Grapperhaus: Een open videobrief aan de heer Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie. Grapperhaus gaf midden in de pandemie een huwelijksfeest, waarbij de 1,5 meter regel systematisch sneuvelde. De columnist komt met een genadeloze veroordeling en eist € 390 boete en een strafblad voor de minister en al zijn gasten of kwijtschelding van alle opgelegde Corona en demonstratieboetes.

10 Reacties

 1. mr.drs.Bou
 2. mr.drs.Bou

  Weer nieuwe agenten in de studio; wandel ook mee met Police for freedom! duurt 56 minuten.

  Op 8 mei tussen 12:00​ 14:00​ een nieuwe mars van police for freedom. Meld je aan op hun facebookkanaal en houd hun twitterkanaal in de gaten. Dan weet je waar je heen kunt!

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Arnhem Holland: Police Break Up ‘Illegal Gathering’ In A Park ‘For Their Safety’

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Riepke zou een agent en twee stadswachten hebben beledigd. En nu is hij ook nog een antisemiet, omdat hij iedere zondag de Bijbel in ere houdt!
  De officier van justitie heeft dus zelfs vier stokken gevonden om de hond te slaan.
  Zie ook: https://www.interessantetijden.nl/2021/04/28/nog-meer-juridische-pesterij-door-taalpolitie/
  en: https://www.interessantetijden.nl/2021/04/29/alleen-samen-overwinnen-we-staatsterreur/

  Huig Plug LIVE #44. bij het politieverhoor te Joure van onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker duurt 35 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  BPOC 2020 – Politieverhoor 34

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Bezorgde politieagent roept collega’s op: ‘Het wordt tijd dat we opstaan en een vuist maken’

  Zie ook: https://bpoc2020.nl/pdf/Transcriptie%20politieverhoor%2044.pdf

  “Ik moet als ME’er demonstranten mishandelen, aanhouden, opsluiten. Ik moet het normaal vinden om mensen die het beetje vrijheid dat zij denken te hebben ook nog af te pakken. Er wordt ook van mij verwacht dat ik mij laat vaccineren met een zogenaamd vaccin waarover niets bekend is,” verklaart de diender.

  Hij zegt dat het vaccin volgens zijn leidinggevende ‘bescherming biedt tegen al die smerige anti-vaxxers die we dagelijks moeten aanraken’. Toen de agent tegen hem zei dat hij zich niet laat vaccineren, kreeg hij te horen dat hij ‘lekker op moest rotten en zich bij de anti-vaxxers moest aansluiten’.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Mail van de BPOC:

  BPOC 2020 bereidt een aanklacht voor tegen de Nederlandse regering bij het ICC (International Criminal Court) in Den Haag. De aanklacht betreft foltering en misdaden tegen de menselijkheid in vereniging gepleegd.

  Het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid of oorlogsmisdaden, zoals deze zijn omschreven in het Statuut van Rome.

  De aanklacht zal worden ingediend tegen ieder afzonderlijk lid van het (demissionaire) kabinet. Indien het nieuwe kabinet het beleid voortzet, zal ook tegen elke afzonderlijke bewindspersoon van het nieuwe kabinet een aanklacht worden ingediend.

  Inmiddels is er door het ICC een zaaknummer en een investigator (onderzoeker) toegewezen.

  Het ICC moet niet verward worden met de Nederlandse Rechtbank in Den Haag.

  BPOC 2020 heeft sinds 11 oktober 2020 een uitgebreid archief opgebouwd. Het archief wordt nog steeds uitgebreid d.m.v. de verhoren die nu en in de komende tijd gewoon door zullen gaan. Het archief dient als bewijslast.

  Reiner Fuellmich

  Ook werkt BPOC 2020 samen met dr. Reiner Fuellmich in de Class-Action Lawsuit, het zgn. Tweede Neurenbergtribunaal.

  BPOC 2020 vond het echter noodzakelijk de Nederlandse regering ook apart aan te klagen bij het ICC om te voorkomen dat het kabinet middels het niet erkennen van het tribunaal zich onttrekt aan vervolging.

  Wij houden u nauwkeurig op de hoogte van de ontwikkelingen.

  ________________________________________

  Donatie

  Natuurlijk brengt procederen kosten met zich mee. Wanneer u ons wilt steunen kan dat via onderstaande button.

  Wij danken u voor uw steun en uw vertrouwen!

  Namens de Commissie,
  Drs. Pieter Kuit
  Voorzitter BPOC 2020

  Wilt u ons helpen onze werkzaamheden te bekostigen?

  Vindt u ons werk belangrijk?
  Klik dan op onderstaande button om te doneren!
  Elk bedrag, hoe klein ook, is welkom!

  Samen zetten wij ons in voor de vrijheid van ons en onze kinderen!

  Ja, ik doneer!

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  BEVRIJDINGSDAG: STOP DE STAATSTERREUR duurt bijna 7 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën