Selecteer een pagina

Archieven

Police for Freedom demo 10 april: zonder geweld

Op zaterdag 10 april was er een grote demonstratie gepland door Police for Freedom, o.l.v. rechercheur Dennis Spaanstra. De demo zou plaats vinden op zaterdag 10 april ergens in de provincie Utrecht, maar er werd verder geen locatie genoemd. Op 9 april maakte Police for Freedom bekend dat de demo in Apeldoorn zou worden gehouden, maar nog dezelfde dag kondigt de burgemeester van deze gemeente de noodverordening af voor zaterdagochtend 4.30 uur tot zondagmiddag 22 uur. Pas op 10 april werd van uur tot uur bekend gemaakt waar de demo dan zou worden gehouden. Voor de ME die men misschien op de demonstranten wilde afsturen, bleek deze puzzel niet meer te volgen! De locatie blijkt ten slotte kasteel Groeneveld in Baarn. Binnen korte tijd verzamelden zich daar duizenden mensen voor een vredelievende mars die begint en eindigt bij dit kasteel.

Rechercheur Dennis Spaanstra was op 21 juni op het Malieveld in Den Haag. Hij zag dat de ME veel geweld gebruikte tegen vreedzame burgers. De balans in hun optreden is weg. Hij zegt in een interview met Weltschmerz dat de ME blijkbaar een andere geweldinstructie had dan hij zelf gewend was. Volgens Spaanstra heeft een derde van de politie problemen met het politiegeweld. Bij deze eerst een korte impressie van de vreedzame demonstratie:

Protestmars tegen de Corona maatregelen in Baarn

Police for Freedom is een internationale organisatie. Dennis Spaanstra vertegenwoordigt Nederland. Het dient als een brug tussen de politie en de burger en heeft als doel meer begrip voor elkaar te krijgen. De mars gaat om verbinding en het opkomen voor de grondrechten. Politie, marechaussee, militairen, veteranen, artsen, zorgverleners en heel veel sympathisanten liepen zij aan zij door Baarn. Er waren die dag geen waterkanonnen, geen ME of politie te paard of agressieve honden en bovenal geen geweld! De veteranen hielden de flanken van de stoet in de gaten, letten op de veiligheid van de mensen, regelden het verkeer bij oversteken en wisten een groepje potentiële raddraaiers te kalmeren. De mars verliep geweldloos, ook door toedoen van de aanwezige politieagenten en marechaussee.

Police for Freedom demonstratie Baarn duurt bijna 7 minuten.

Uit protest tegen het verbod op demonstratie en de noodverordening organiseerde Viruswaarheid Midden-Nederland op vrijdag 9 april een Fakkeloptocht door het centrum van Amersfoort. Opvallend was de afwezigheid (was ook niet nodig) van politie en handhaving.

Fakkelmars in Amersfoort 9 april 2021 | kopie Facebook duurt ruim 4 minuten.

De fakkeloptocht in Amersfoort op 9 april was een groot succes. Een stoet van ongeveer 150 mensen voerde de vrijheidsvlam door het karakteristieke historische centrum als protest tegen aanhoudende coronamaatregelen, waarbij steeds nadrukkelijker vrijheidsrechten verloren gaan. De stemming was goed, ook omdat er geen confrontatie met de politie plaatsvond. De tocht verliep geweldloos en vreedzaam. Er werd druk gepraat en vaak klonk het LIEFDE, VRIJHEID, GEEN DICTATUUR. Beelden van deze schitterende fakkeltocht worden afgewisseld met enkele korte interviews, die op het OLV. Plein bij de grote toren zijn gemaakt. Deze reportage is van Stop Lockdown

FAKKELTOCHT Amersfoort 9/4/’21 duurt 13 minuten.

En dan dus de grote demonstratie van Police for Freedom in Baarn. Eerst een korte impressie van Ongehoord Nederland:

Police for freedom – Vrijheidsmars Baarn 10-04-21 duurt 4 minuten.

De mars van de menselijke verbinding was in één woord: prachtig!! Duizenden mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep van Dennis Spaanstra om mee te lopen. Dankzij de mooie samenwerking en verbinding van alle partijen die er bij waren of van een afstand er aan bijdroegen, w.o. Politie, Marechaussee, Veteranen, Artsen, Hulpverlening, Docenten, Ambulancebroeders en niet te vergeten de mensen die dit ondersteunden: Gemeente Baarn & Politie Midden Nederland.

Police for Freedom manifestatie Baarn 10 april 2021 duurt 12 minuten.

Het mocht niet in Hilversum, toen werd het Apeldoorn. Apeldoorn in grote paniek. Stad ging hermetisch op slot voor alle demonstranten. Maar het werd een soort puzzeltocht. Zonder organisatie maar toch gedisciplineerd dankzij de vele vrijwilligers van Politie, Marechaussee, Veteranen, Artsen, Hulpverlening, Docenten en Ambulancebroeders, kwamen meer dan 5000 mensen naar Baarn om daar een mooie demonstratieve mars voor samenwerking en verbinding te lopen. Met dank aan de Gemeente Baarn en de Politie Midden-Nederland.

Police For Freedom – Mars voor Menselijke Verbinding 10 apr. 2021 duurt bijna 30 minuten.

In de volgende video praat Willem Engel met Dennis Spaanstra. In dit gesprek heel veel achtergrondinformatie van de Corona-HYPE. Het is een absolute MUST SEE, MUST HEAR! De video laat zich niet embedden, dus link even door naar YouTube.

Viruswaarheid Live Special: Police for Freedom duurt 51 minuten.

Deze geweldige demonstratie, die op de Nederlandse tv niet zichtbaar was, heeft internationaal de aandacht getrokken! Een urenlange reportage van Ruptly, een Engelstalig nieuwskanaal op YouTube, is bijna 100.000 maal bekeken!

LIVE: ‘Police for Freedom’ members march in Netherlands against COVID curfew duurt 2 uur en 33 minuten.

Ook in Rotterdam was op 10 april kennelijk een demonstratie gaande. Een Duitse dame heeft deze demo gevolgd!

Police For Freedom 2 Rotterdam Facklaufmarsch duurt een uur en 9 minuten.

De volgende dag was het zondag, dus tijd om koffie te drinken. Het probleem was alleen dat er twee weken geleden ruim 300 mensen zijn ingesloten op het Museumplein. Zij werden gedeporteerd naar plaatsen buiten de stad en kregen een gebiedsverbod opgelegd! Omdat ze toch wilden demonstreren, weken ze uit naar Amstelveen. Dit is een zelfstandige gemeente, maar het valt onder de veiligheidsregio Amsterdam. In feite zwaait Halsema, de burgemeester van Amsterdam ook hier dus de scepter! En dat was te merken, want Amstelveen beschikt zelf niet over zoveel ME. Ook van deze demo maakte Stop Lockdown een reportage:

“KOFFIEDRINKEN” IN AMSTELVEEN

Voor het wekelijkse demonstratieve “koffiedrinken” zijn mensen behalve op het Museumplein ook samen gekomen in het stadshart van Amstelveen. Aanleiding hiervoor is het twee weken terug opgelegde Museumplein gebiedsverbod voor ruim 300 demonstranten. De sfeer is uitstekend. De politie gelast de versterkte muziek uit te doen. Er ontstaat een kat en muisspel met de volumeknop. Spontaan gezang en luidkeels “Liefde, Vrijheid, Geen dictatuur” brengt de oplossing. Daarna wordt het plein verlaten voor een demonstratieve mars. De vredige protestmars komt tot een einde wanneer de demonstranten door de politie worden ingesloten. De burgemeester heeft de demonstratie verboden. Betogers zijn boos en er ontstaat een gespannen sfeer, maar het protest blijft geweldloos. Enkelen verschuilen zich achter de heg van een privétuin om niet door de politie gepakt te worden. Na een half uur wordt de insluiting beëindigd en demonstranten een voor een vrijgelaten. In Amsterdam worden twee demonstranten die ondanks het gebiedsverbod op het Museumplein wilden demonstreren door de politie opgepakt.

Koffiedrinken in Amstelveen, 11 april ’21 duurt 15 minuten.

Jeroen Arends van Onafhankelijke Pers Nederland maakte van deze demonstratie de volgende reportage, waarbij de provocaties door de politie ook duidelijk in beeld komen. Zichtbaar is dat er honderden mensen aanwezig waren, maar gelukkig eindigde deze demo vreedzaam:

2021-4-11 Live report Zondag 11 april Amstelveen duurt bijna 33 minuten.

Op het Museumplein ware de weer duizenden mensen verzameld, hoewel iets minder dan normaal. De ME greep ditmaal niet in, waarschijnlijk omdat ze zich bevonden in Amstelveen! Helaas liet de Amsterdamse politie zich wel nog even gaan, door met gemaskerde Halsema squads oma Pluis, 84 jaar, lastig te vallen. Maar de sfeer was verder goed, er werd gepraat, gedanst, gezongen en gelachen.

11-4-2021 Koffie drinken Museumplein Amsterdam PNN Live stream Demo#09 duurt 3 uur en 15 minuten.

Tot slot een belangrijke boodschap van een hypnotiseur, die begrijpt dat heel Nederland en de rest van de wereld het slachtoffer is van massa-hypnose! Van hogerhand wordt de bevolking angst aangejaagd voor een virus waarvan 98% geen last heeft! Vrijwel iedereen heeft nu smetvrees! Alle maatregelen tegen deze virus-HYPE, zoals de gedwongen anderhalve meter afstand, het sluiten van het Midden- en Kleinbedrijf, de horeca en sportfaciliteiten, het thuishouden van schoolkinderen, de verplichting om een nutteloos en zelfs schadelijk mondkapje te dragen, al deze maatregelen zijn ongezond. Maar de meeste mensen beseffen dat niet, want ze verkeren in een toestand van massa-hypnose!

Interview met Omar – Hypnotiseur duurt 8 minuten.

7 Reacties

 1. yvonne

  ADVOCAAT BART MAES OVER ZIJN AANGIFTE TEGEN POLITIEGEWELD OP MALIEVELD

  Advocaat Bart Maes, eigenaar van een advocatenkantoor, Maes Law, in Breda, heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het geweld tegen betogers op het Malieveld in Den Haag op 14 maart. Inmiddels hebben velen zich bij hem aangesloten.

  In dit interview met George van der Leeden vertelt hij hoe het proces in zijn werk gaat – en waarom hij, eigenaar van een groot advocatenkantoor in Eindhoven gespecialiseerd in arbeidsrecht, tot deze opmerkelijke stap is gekomen. “Ik was geschokt,” vertelt hij. “Ik was mijn vakantie aan het bespreken, toen kwamen de beelden binnen via social media. Je verwacht dit in Wit-Rusland of Myanmar. Niet in Nederland.”

  Maes legt uit dat wie kennis heeft van een strafbaar feit, ook al is dat via de social media, daarvan aangifte kan doen bij het Openbaar Ministerie (OM). Hij heeft dit gedaan bij het Landelijk Parket, dat de zaak heeft overgedragen aan het Haagse parket. “Daar ben ik niet gelukkig mee,” zegt hij. “Het riekt naar de slager die zijn eigen vlees gaat keuren.”

  De zaak is nu ondergebracht bij de afdeling Veiligheid, Onderzoek & Klachten (VIK). Ook daar is Maes niet erg blij mee. “Ik had liever gezien dat de Rijksrecherche dit had onderzocht.”

  Aanleiding om aangifte te doen voor Maes was ook het gevoel dat de Nederlandse rechtstaat zich op een “hellend vlak” bevindt. Hij verwijst onder meer naar de verslagen van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC), waarin politieagenten hebben verklaard dat het bewust beleid is van de politie om te escaleren bij demonstraties van critici van het coronabeleid. “Sla er maar lekker op los, dan komen ze niet meer,” zo zouden politieagenten te horen hebben gekregen.

  Dat leidt tot toestanden zoals op 14 maart: “Als Rutte het heeft over doorgesnoven hooligans – op 14 maart heb ik inderdaad doorgesnoven hooligans gezien – die op de payroll staan bij de politie.”

  Hij heeft harde woorden voor de kwaliteit van de regering. “In Duitsland zouden ze zeggen, we hebben een Lügen Regierung – een leugenregering. Van Rutte weten we dat. We hebben de slechtste minister van Volksgezondheid aller tijden. De minister van Justitie is ook geen transparant figuur.”

  De regering zegt “we doen het met zijn allen”, maar “we doen het echt niet met zijn allen,” zegt Maes. “Degenen die de maatregelen opleggen hebben er het minste last van. Waarom levert niet iedereen in voor de mensen die worden geraakt. Dan verdeel je echt de pijn.”

  Maes ziet Nederland afglijden van een “high trust” naar een “low trust” samenleving. Hij stelt diverse politieke hervormingen voor. Een districtenstelsel. Een maximale termijn van 8 jaar voor de premier. Een hervorming van de rechterlijke macht, die “geen afspiegeling meer vormt van de bevolking.”

  Voor wie zich wil aansluiten bij de aangifte staat op de website van Maes Law een voorbeeld-aangifte

  https://www.youtube.com/watch?v=NcuzqTkNysE

  Politie escaleert bewust – George van der Leeden met advocaat Bart Maes duurt een uur en 23 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne. Wat een boeiend gesprek en wat een aardige man!
   Heb nog even de link naar de Politieverhoren van het BPOC 2020.
   Er zijn zoveel mensen zo goed bezig!
   Weg met de gezondheidsdictatuur!

   Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  De volgende verklaring is een prima aanvulling op de rol van de politieagenten. Ook Bonninga is geschrokken van het politiegeweld, maar hij wijst daarbij ook op de gebrekkige training en organisatie.

  Rob Bonninga – Voormalig Marechaussee & Politieagent duurt 49 minuten.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Dit is wel een bizarre politie-chaos. Agenten, verkleed als boeven met hun zwarte mondkapjes, veroorzaken een verkeerschaos en arresteren een oude dame met haar invalide dochter, omdat deze in de auto door een straat reden waarvoor de moeder een gebiedsverbod had. In de auto zat ook een Duitse journaliste die alles gefilmd heeft.

  Dit speelde zich af bij het Concertgebouw, terwijl andere demonstranten met gebiedsverbod demonstreerden in Amstelveen.

  2021-4-11 Oma Pluis en Chantal opgepakt na gebiedsverbod duurt 26 minuten.

  Onafhankelijke Pers Nederland

  In samenwerking met Katja Katja Gelbwesten,
  een compilatie gemaakt van het avontuur van Katja, Patra, Chantal en Oma Pluis

  2021-4-11 Oma Pluis en Chantal opgepakt na gebiedsverbod duurt 26 minuten.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Frank Ruesink: hou je rug recht! Over politiegeweld en burgermoed duurt 54 minuten.

  Frank Ruesink en Bart van Tongerlo praten over de acties richting 5 mei en wat u kunt doen om uw rug recht te houden.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Als we het dan toch hebben over schandalig politiegeweld:

  Posted on 14 april 2021 by Henk-Jan Prosman
  Rypke Zeilmaker weer opgepakt!

  Door Tom Zwitser
  Op zeer brute wijze is onderzoeksjournalist, woordkunstenaar en blauwe tijger Rypke Zeilmaker gisteravond nabij Leiden door zes politieauto’s klemgereden waarbij zijn auto vernield is, een ruit is ingeslagen en hij met peperspray onschadelijk is gemaakt. Vervolgens is hij zwaar mishandeld op straat en heeft hij sporen van glasscherven in zijn handen en armen.

  Zie voor zijn vorige arrestatie:
  Kneppelfreed, kort verslag van een ‘boeiende’ dag

  Aan deze terreur moet een einde komen! Ik wens Rypke heel veel sterkte en ik eis zijn onmiddellijke vrijlating + schadevergoeding en een gepaste straf voor de daders!

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Geweldig goed en leerzaam getuigenverhoor van Bart Maes bij de BPOC 2000:

  Bart Maes Advocaat duurt een uur en 7 minuten.

  Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie

  Hoorzitting 3 april 2021

  Zijn laatste woorden onderschrijf ik volledig: Ik hoop dat het geweld nu STOPT.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën