Selecteer een pagina

Archieven

Amsterdam, 28 maart 2021: Veteranen en waterkanonnen

Zondag j.l. was het weer druk op het Museumplein. Talloze mensen kwamen samen om te pleiten voor liefde en vrijheid. De hartvormige ballonnen waren groter en boven de menigte wapperde naast de vlag van Nederland ook de Friese vlag. Er stond een harde, ijskoude wind, maar de sfeer was gemoedelijk. Er was muziek en bellen blazen, er waren spandoeken en ludiek verklede artiesten. En het aantal veteranen was flink gegroeid! Ze stonden nu in een dubbele rij voor de demonstranten, terwijl de ME naderde vanaf het Museum. Veteranen die zich willen aansluiten bij deze strijd voor het behoud van liefde, vrijheid en democratie, kunnen zich wenden tot https://inhetgelidvoorvrijheid.nl/. Politieagenten of oud-politieagenten kunnen zich aansluiten bij https://policeforfreedom.org/​

Een journalist van POWnet liep rond met een microfoon van anderhalve meter en werd dan ook uitgelachen door de mensen die juist samenkomen omdat ze weten dat die anderhalve meter maatregel pure onzin is. Toen kwamen de waterkanonnen, die spoten tegen de wind in iedereen nat, maar daarmee ook de ME die achter de kanonnen stond. De menigte verdween richting Concertgebouw, waarbij velen in beide richtingen de Van Baerlestraat in liepen. Tot slot zette de ME het kruispunt af, zonder dat er een file van trams ontstond. Deze waren wellicht omgeleid. Intussen werden er op het Museumplein mensen gearresteerd en in bussen geladen, waaronder de journalist Arnold Karskens van Ongehoord Nederland.

Zoals u weet, vind ik deze demonstraties getuigen van waanzin, niet zozeer van de demonstranten, maar van een burgemeester die deze gezellige bijeenkomsten probeert te bestrijden. Aanstaande zondag 4 april is het Pasen en in de reacties op de video’s kan men lezen dat er ook dan weer mensen naar het Museumplein komen. Zij zullen zich wapenen met een ei, waarbij het onduidelijk is of het gaat om een rauw of hard gekookt ei. Kortom: wordt vervolgd…

Bij deze een verzameling video’s en streams die zeker niet volledig is, maar wel een beeld geeft van de gebeurtenissen tijdens die gure en winderige zondagmiddag. Intussen is het plotseling lente, het wordt vandaag heerlijk weer, dus verder geen commentaar. Ik wil naar buiten! 🙂

“Wie hier een baret op zn hoofd heeft, die is veteraan” – Museumplein, Amsterdam, 28 maart 2021 duurt bijna 13 minuten.

Veteranen komen op voor ons grondrecht om te demonstreren. Samen met zorgmedewerkers en samen met duizenden andere Nederlanders. Verslag vanuit het hart van Nederland dat klopt op het Museumplein in Amsterdam.

Zondag 28 maart 2021 Museumplein koffie drinken en interview met veteraan Ferry Vermolen duurt 27 minuten.

Veteranen op het Museumplein in Amsterdam 28 mrt. 2021 duurt 30 minuten.

Verslag Arnold Karskens van corona-manifestatie op Museumplein en afvoeren door politie duurt bijna 7 minuten.

2021-03-28 – Live report Demonstratie Museum Plein Koffiedrinken – compilatie Bella duurt 28 minuten.

VETERANEN & BURGERS Demonstratie Museumplein Amsterdam [VERZET MUSEUMPLEIN] duurt een uur en 27 minuten.

28-3-2021 Koffie drinken (1) Museumplein Amsterdam PNN Live stream Pieters Nieuws Net duurt een uur en 33 minuten.

28-3-2021 Koffie drinken (2) Museumplein Amsterdam PNN Live stream Pieters Nieuws Net duurt 2 uur en 5 minuten.

8 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Demonstreren is sinds zondag een misdrijf in bananenrepubliek NL

  Een uur lang staan de autoriteiten toe dat de koffiedrinkers hun protesten uiten met zang, spreekkoren, spandoeken en gezelligheid.
  Dan geldt rond 15 uur ineens een noodverordening, alsof iemand bij justitie of een lid van de beruchte veiligheidsdriehoek het op zijn zenuwen heeft gekregen

  Al snel daarna sluit de politie met overvalwagens en ME’ers een groep van circa 250 mensen in, zij kunnen en mogen geen kant meer uit.
  De politie scheidt hen doelbewust af van de rest, omdat ze een grotere groep mensen niet administratief kunnen behappen. Deze insluiting, in jargon ‘kettling’ genoemd, is strijdig met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens.
  Daarna mogen de ingesloten mensen geen kant meer op. Zij vullen hun tijd met gezang en dans, ogenschijnlijk niet onder de indruk van het zoveelste staaltje van machtsmisbruik. Tot 20.30 uur deporteert de politie in circa tien bussen alle mensen naar het gevangeniscomplex even buiten Amsterdam. Op dat moment zijn ze al zeven en een half uur lang gegijzeld door de ‘rechtsstaat’ NL.

  Ze zijn allemaal aangehouden en krijgen een aanklacht voor het overtreden van Artikel 184 Wetboek van Strafrecht.

  De koffiedrinkers die zich verzetten tegen de coronamaatregelen van dit demissionaire kabinet en gebruik maken van hun grondrecht van demonstratie, hebben volgens Rutte en co een misdrijf begaan. Volgens de Officier van Justitie is hun overtreding “het opzettelijk niet voldoen aan een ambtelijk bevel zich te verwijderen van het Museumplein e.o te Amsterdam.”
  Daarnaast hebben zij een gebiedsverbod gekregen tot en met 6 juni 2021 omdat ‘ernstige vrees van herhaling bestaat’.

  Hartverwarmend en strijdbaar:

  Binnen 1 dag 10.000 euro – hartverwarmende steun voor koffiedrinkers

  Het geld is bestemd voor juridische hulp aan mensen die zijn gearresteerd tijdens een demonstratie “koffie drinken”.

  Voor wie wil doneren is er onder aan het artikel een link. 😉

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Het mag niet! – Streep door 1e Paasdag in Hellevoetsluis

  Er zal vandaag wel weer koffie worden gedronken op het Museumplein. Wie probeert om een andere demonstratie te organiseren, komt kennelijk van een koude kermis thuis. Op het Museumplein wordt het waarschijnlijk ook weer een koude kermis, met waterkanonnen en politiehonden, plus knuppels!

  Ab Gietelink is daar terecht heel boos over. Amsterdam kent een lange traditie van vrijheid en strijd voor die vrijheid, maar de strenge (burge-) meesteres lijkt verstoken van enig historisch besef! Geheugenverlies als politieke kwaal?

  #55 Ab Gietelink Brief van het Museumplein aan Burgemeester Femke Lukashenko duurt 18 minuten.

  Het Stalinistisch verraad van Femke Halsema

  De burgemeester van Amsterdam, boegbeeld van progressieve vrijzinnigheid, reageert met ongekend brute repressie op vreedzame demonstranten in Amsterdam, stelt Ab Gietelink in deze column.

  “Iedere zondagmiddag verzamelen zich voor het Rijksmuseum bussen met pelotons MEers. De politie te paard stelt zich op. Daarnaast hebben we de agressieve hondenbrigades die de demonstranten bedreigen. Tenslotte worden de waterkanonnen in stelling gebracht en wordt het plein met grof geweld leeg geveegd.”

  Op zaterdag 20 maart ging het er nog heftiger aan toe. “Op de Leidschekade gaf u opdracht 1500 mensen voor 5 uur vast te zetten. Er ontstond een uitputtingsslag van intimidatie en politiedreiging. 5 uur gedwongen worden met natte kleren in de kou te staan. Mensen zijn daar ziek van geworden. Een aanslag op de Volksgezondheid mevrouw Lukashenko, pardon Halsema.”

  De volgende zondag, vertelt Gietelink, die regelmatig op het Museumplein te vinden is, “liet u nog eens 150 vreedzame demonstranten oppakken en strafrechtelijk vervolgen. Mensen worden geïntimideerd en bewust bang gemaakt door uw politieterreur.”

  Op zondag 28 maart “waren we er weer en met meer demonstranten. Het verzet groeit. Deze keer marcheerde uw politieleger binnen een half uur op.
  Een groep demonstranten is vanuit een pacifistisch verzet blijven zitten. U heeft 334 demonstranten laten oppakken en in bussen geladen. Urenlang werden ze getraineerd en uitgeput. U koos voor genadeloze repressie van het demonstratierecht. Urenlang ingesloten vrouwen mochten de bus niet verlaten, begonnen te huilen en zagen zich gedwongen hun behoefte te doen op de vloer van de bus waar U ze gevangen liet houden.”

  Zo gaat het op dit moment in het Amsterdam van Halsema, die afgelopen zomer het demonstratierecht nog zo vol vuur verdedigde. “In uw persoon tekent zich het stalinistische verraad van de vrijzinnig linkse beweging die zich in de jaren 70 en 80 ontwikkelde. We zien in een notendop de tragedie van het socialisme in het Oost-Europa tussen 1945 en 1989. Toen men het pluche veroverde begonnen de socialistische bonzen in naam van ‘sociale veiligheid en bescherming bevolking’ een repressief en intimiderend bewind.”

  Maar, zegt Gietelink, “de DDR Staats Sicherheitsdienst met haar archiefkasten waren amateurs vergeleken met het digitale geweld waarvan de moderne surveillancestaat zich nu bedient. Kritiek krijgt op grote schaal het etiket van ‘desinformatie en complotdenken.”

  Wat voor Halsema geldt, geldt ook voor een andere “progressieve” politica: Kajsa Ollongren, voormalig wethouder in Amsterdam, nu vicepremier in het kabinet-Rutte, heeft zelfs een censuurwet tegen ‘desinformatie’ geïntroduceerd. “Overheidsmedewerkers. zelf de grootste verspreiders van desinformatie, gaan definiëren wat waarheid en fakenieuws is. Het einde van de vrijheid van meningsuiting.”

  http://www.abgietelink.nl

  Antwoord
 3. Ben

  Het is zeer onnozel om Stalin etc te gebruiken om je woorden kracht bij te zetten. Je laat dan in de eerste plaats zien dat je geen idee hebt van wat er omgaat in de wereld.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Vrolijk Pasen!

  In Amsterdam bleef het vandaag gezellig en rustig! Er waren wel wappies, maar er vielen geen klappies. Na vieren ging iedereen rustig weer naar huis. Goed zo!

  4-4-2021 Koffiedrinken Museumplein Amsterdam PNN Live stream duurt 2 uur en 50 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  “Vreugde is weg bij de mensen” – corona-protest museumplein 4 april 2021 duurt 5 minuten.

  Antwoord
 6. yvonne

  Bijna 50 politieagenten, ME-ers en rechercheurs hebben intussen getuigd bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie. De verhoren die door Pieter Kuit worden afgenomen zijn niet mals. Van “wij zijn gelegaliseerde knokploegen” tot “er gaan binnenkort doden vallen” alles kwam voorbij maar uiteraard anoniem want de dienders lopen grote risico’s op intimidatie, groepsdruk en ontslag.

  https://www.youtube.com/watch?v=YQGHRxxynQA

  “Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers… duurt 33 minuten.

  https://bpoc2020.nl/politieverhoren#transcripties

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Yvonne, op 4 april bleef in Amsterdam alles rustig, maar in Hellevoetsluis had de politie weer een fuik gezet. Een man die daar was met zijn twee kleine kinderen en zijn oude moeder wilde naar zijn auto en naar huis, toen hij werd overvallen door de Romeo’s. De man en zijn moeder werden mishandeld en afgevoerd, de twee kinderen bleven achter. Ik heb de filmpjes op Facebook gezet, kijk maar op mijn pagina.

  Dit politiegeweld moet stoppen!!!

  Police for Freedom mars – 10 april 2021 Aankondiging

  Interview Vervoer voor demonstranten – 2021/04/04 Raymond duurt 5 minuten.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  #55 Ab Gietelink I Brief van het Museumplein aan Burgemeester Femke Lukashenko duurt 18 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën