Selecteer een pagina

Archieven

Amsterdam, 21 maart 2021: de politiedemonstratie

Iedere zondagmiddag komen er mensen van 2 tot 4 koffie drinken op het Museumplein in Amsterdam, omdat ze het niet eens zijn met de Covid-Lockdown. Zo ook op de dag na de grote demonstratie met waterballet. Toen bleek dat de ME het Museumplein reeds ‘s morgens had bezet. Ook werd er weer een waterkanon ingezet en een noodbevel afgekondigd. De aanwezige koffie liefhebbers trokken daarop naar de Dam, maar ook die bleek bezet door de ME. De NOS kopte: Ruim 150 demonstranten aangehouden bij demonstratie Museumplein, maar dat is niet waar. Geen van de demonstrerende agenten werd aangehouden, al veroorzaakten zij wel een grote chaos!

Het volgende filmpje werd ‘s morgens gemaakt, voor er ook maar een koffieklant te zien was:

ACTIE OP EN ROND MUSEUMPLEIN 21-3-2021 POLITIE EN MIBIELE EENHEID

Het volgende filmpje is van RT, dus dat ging internationaal:

Netherlands: Police use water cannon to disperse anti-lockdown rally in Amsterdam

Er waren weer honden, paarden, waterkanonnen en heel veel busjes met ME. Ook de busjes met Romeo’s ontbraken niet. En er liepen “vredesagenten” rond, zonder wapenstokken en schilden, die boetes uitdeelden, bij voorbeeld wegens knuffelen. Ook werden er veel mensen gefouilleerd, omdat het Museumplein was uitgeroepen tot risico gebied. Aldus werd het hele plein bezet door de politie. Geen wonder dat de mensen daar van wegliepen, op zoek naar een gezelliger oord om koffie te drinken.

Bij deze een verslag van de dag in drie delen:

Museumplein, Amsterdam 21 maart 2021 Deel 1 duurt 21 minuten.

Museumplein, Amsterdam 21 maart 2021 deel 2 duurt 19 minuten.

Museumplein, Amsterdam 21 maart 2021 Deel 3 duurt 36 minuten.

Het was niet echt gezellig op het Museumplein. Toen de koffieklanten, terug van de Dam, merkten dat ze niet welkom waren op dit door de politie bezette openbare plein met recreatieve functie, trokken ze weer weg, maar daarbij liepen ze alle kanten op en allerlei zijstraten in. In uiterste verwarring ging de ME er met gillende sirenes achteraan, zodat er rond het Concertgebouw een file ontstond van trams en auto’s, vooral in de Van Baerlestraat en de Lairessestraat. Toch waren er ook vrolijke momenten, getuige het volgende filmpje:

Terug op het museumplein duurt 18 minuten.

Wat mij betreft mag de Politie het hele Museumplein houden, en het Malieveld bovendien! Er zijn wel betere plekken om samen koffie te drinken! Kom voortaan op zondag van 2 tot 4 naar het park! Er is ook bij u in de buurt wel een park, al is het Vondelpark ook een beetje bezet door de politie. Maar er zijn het Oosterpark, het
Noorderpark, het Gijsbrecht van Aemstelpark, het Nelson Mandelapark, het Jacques Thijssepark en ga zo maar door. Kies gewoon een park zo dicht mogelijk bij u in de buurt!

Ook in andere steden zijn parken. In Den Haag is er weliswaar Park Sorghvliet, maar daar moet men een jaarkaart voor hebben. En er is een Park Centraal, maar dat blijkt een hotel. Misschien moeten de Hagenezen wel uitwijken naar Rotterdam Daar is het Park, maar ook het Museumpark, het Vroesenpark en het Zuiderpark, dus parken genoeg. Dat zal ook wel gelden voor andere steden. Er is altijd wel ergens een park in de buurt.

Om het een beetje democratisch te houden, mogen de plantsoenen ook meedoen. Vaak is een plantsoen dichter bij huis! Wat denkt u van koffie drinken in het H.M. van Randwijkplantsoen?

Want: Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.

2 Reacties

 1. yvonne

  Demonstratie tegen de disproportionele #Corona​ maatregelen op het Museumplein in Amsterdam. De World Demo werd gesteund door Veteranen en ex-militairen om politiegeweld te voorkomen. Ook was er veel zorgpersoneel en waren er enkele artsen.
  Verschillende interviews met militairen en spetterende beelden van confrontaties met de politie.
  De regenboog hing op het veld terwijl de waterkanonnen mensen omver spoten…

  https://www.youtube.com/watch?v=EG9lNc_7vEM&t=178s

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Yvonne, deze video hoort bij 20 maart. Ik heb hem dus verplaatst naar de vorige BOUblog.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën