Selecteer een pagina

Archieven

Politieagenten tegen het politiegeweld

We gaan het even hebben over het politiegeweld, want bij de politie staan nu mensen op die dit niet langer verdragen. Als zelfs de politie vindt dat de politie te ver gaat, dan is dat ernstig. Het gaat om excessief geweld tegen vreedzame demonstranten, waardoor ons recht op demonstratie is verworden tot een strijdtoneel. De regel dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden wegens een virus, blijkt vooral in de open lucht onzinnig, maar deze regel wordt gebruikt om vreedzame mensen met geweld uit elkaar te slaan en in elkaar te slaan! We beginnen dus met de verslagen van wat er op zondag 14 maart gebeurde in en rond het Malieveld.

Op Peter Heine’s website staat een artikel met een een video van Mordechai Krispijn: Een Dag Later.

Een dag later, om precies te zijn 15 maart 2021, ‘likte’ Nederland zijn wonden. Een vredige demonstratie op zondagmiddag 14 maart 2021 in Den Haag op het Malieveld, werd door de politie Haaglanden met extreem veel geweld ontruimd. Mordechai Krispijn deed een analyse van de gebeurtenissen in een livevideo op Facebook. Downloaden van de video lukte niet dus moest dit via een schermopname. Komt de kwaliteit niet helemaal ten goede, maar het is al verschrikkelijk genoeg om dit aan te zien.

Bijschrift op Facebook van Mordechai

Niet voor jongere kijkers!
Het meest misdadige politie optreden ooit!
Aan iedere politie functionaris in Nederland: Schaam je diep voor deze misdaden tegen jullie eigen bevolking.
Wij demonstranten roepen iedere agent op om zijn/haar collega’s aan te spreken op deze misdaden en met deze beelden naar jouw leidinggevende en naar jouw vertrouwenspersoon binnen het korps te gaan. Spreek je collega’s aan! De video staat op BitChute. Helaas wil het afspelen daarvan nogal eens vastlopen. Ik heb deze speciaal niet op YouTube geplaatst, omdat ik verwacht dat dit soort video’s binnenkort allemaal worden verwijderd. Zal namelijk niet de eerste keer zijn dat dit gebeurd. PH.

Op BitChute kan ik de video niet vinden, maar link even door. De video duurt 20 minuten. Op dezelfde webpagina staat een link naar een Petitie parlementaire enquête, dus teken die ook even:

Er moet een parlementair onderzoek komen naar de werkwijze en de beslissingen van dit kabinet tijdens de coronacrisis vanwege de schade die dit beleid toebrengt en heeft gebracht aan de samenleving. Het huidige coronavirus zou in geen geval een dergelijke schade aan kunnen richten.

Ook Viruswaarheid, nu lijst 30, besteedde aandacht aan het excessief geweld van de politie. Zelf ga ik niet naar Den Haag of Amsterdam om te demonstreren, want ik behoor tot de angsthazen die niet onder een paard willen komen of door een hond gebeten, om nog maar niet te spreken van de knuppelende agenten en de provocerende Romeo’s die het arrestatieteam vormen. Deze bewust gekweekte angstcultuur is het einde van de democratie en het begin van de dictatuur. Daarom blijf ik schrijven over dit “nieuwe normaal”. Dit is abnormaal!

Lees bij Peter Heine ook deze verklaringen van slachtoffers. Het is misselijk makend zinloos geweld door de politie tegen vreedzame burgers die slechts gebruik maken van een recht dat in de Grondwet staat: Artikel 9: Vrijheid van vergadering en betoging!

Willem Engel praat die zelfde zondag via Zoom met een politieman en een slachtoffer van het politiegeweld. Wat die meppende agenten doen, is volledig tegen de regels! Zo hebben ze het beslist niet geleerd op de politieschool. Er wordt dan ook opgeroepen om aangifte te doen als u slachtoffer bent geworden van deze uit de hand gelopen politiemacht…

Viruswaarheid Live Q&A zondag 14 maart 2021 duurt een uur.

Veel agenten willen hier niet langer aan meewerken, maar ze zijn vaak bang om openlijk naar buiten te treden. De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie beschikt reeds over de getuigenissen van meer dan 47 politiemensen. De transcripten worden nu langzaam maar zeker online gezet, waarbij de agenten anoniem willen blijven uit angst voor repercussies van collega´s. Kijk hier en lees de verklaringen van inmiddels 6 agenten. Het is hartverscheurend!

De BPOC neemt verhoren af, waarbij de getuigen worden gefilmd. Deze films worden geplaatst op hun YouTube kanaal. Ook heeft de BOPC bij uitgeverij de Blauwe Tijger onlangs een boek uitgebracht, het Tussenrapport BPOC. Daarin staan de transcripten van de verklaringen van allerlei mensen die te maken hebben met de absurde Corona-maatregelen. Het gaat daarbij om deskundigen zoals artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren, maar ook om (horeca)ondernemers, docenten, ouders en scholieren. De kracht van deze verklaringen is dat ze afkomstig zijn van een maatschappelijk brede groep mensen. Dit boek heb ik inmiddels gelezen en ook dat is hartverscheurend, maar vaak ook bijzonder informatief. Warm aanbevolen!

In de studio van de Blauwe Tijger had Tom Zwitser een gesprek met twee politieagenten die wel voor de camera durven te verschijnen, maar ook met twee agenten die anoniem willen blijven. Van die laatste twee hoort u alleen hun vervormde stemmen. Daaruit blijkt overduidelijk dat zelfs de politie nu leeft in een angstcultuur. Was dat soms de bedoeling? Ik ben bang van wel!

ONTHULLEND: Vier agenten pikken het politiegeweld en de korpscultuur niet langer! duurt een uur en 25 minuten.

7 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Er wordt vandaag, 20 maart, wereldwijd gedemonstreerd tegen de Corona dictatuur. Ook in Amsterdam komen mensen samen op het Museumplein. Ik ben heel benieuwd of de politie inmiddels iets geleerd heeft van het bloedbad dat afgelopen zondag in Den Haag werd aangericht. Want vreedzame mensen willen gewoon hun vrijheid terug.

  Morgen (20 maart) ben ik op het Museumplein in Amsterdam (19-03-2021) duurt 9 minuten.

  Sander Janson steeds meer BN’ers staan op en zien wat de agentjes tegen het Volk uitspoken! (Deel 1) duurt 12 minuten.

  En na alle vreselijke beelden van knuppelende politieagenten, nu even wat er echt gebeurde op zondag op het Malieveld:

  Koffie drinken op het Malieveld in Den Haag (14-03-2021) duurt 31 minuten.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Amnesty International heeft in oktober 2019 de regels gepubliceerd waaraan politieagenten zich bij een demonstratie behoren te houden.
  Politieoptreden tijdens demonstraties: de do’s en dont’s

  Het politieoptreden tijdens de demonstraties tegen de Covid maatregelen voldoet aan geen van deze regels. https://www.nu.nl/binnenland/6122021/amnesty-trekt-gepastheid-politiegeweld-op-malieveld-in-twijfel.html

  De BPOC wijst nu op een nieuwe website: https://www.bluetruth.nl/
  Deze is gemaakt door en voor politieagenten. Daarop staan citaten uit de verklaringen van politieagenten die tegen het politiegeweld zijn: https://www.bluetruth.nl/category/ervaringen-bpoc/
  Deze website is nog nieuw. Er staat wel een link naar de transcripties, maar dat is even zoeken.
  Sneller is het om rechtstreeks naar de BPOC te gaan: https://bpoc2020.nl/verhoren/ Daar staan nu 9 verklaringen van agenten online, maar inmiddels hebben 50 agenten een verklaring afgelegd. Het politiegeweld is structureel, het wordt van hogerhand opgelegd en aangemoedigd.

  Ook op Want to Know: https://www.wanttoknow.nl/politiek/schofterig-en-fascistoide-politie-optreden/

  Antwoord
 3. yvonne

  De oud-ME’er was getuige van het politiegeweld bij demonstraties tegen de coronamaatregelen en zag een hele andere ME dan de organisatie waar hij voor werkte. Hij besloot contact op te nemen met oud-collega’s en die verbaasden zich ook over de beelden. Ze moesten er zelfs om huilen.

  Spaanstra wil een mars organiseren met politieagenten en veteranen, met name de wat oudere mensen, die ‘doorhebben wat er gebeurt’. Hij wil daarnaast contact opnemen met de slachtoffers van het politiegeweld en hoopt dat zij willen meelopen in de mars, om een statement te maken. Politieagenten zij aan zij met slachtoffers.

  https://www.ninefornews.nl/police-for-freedom-nederland-van-start-politieagenten-en-veteranen-staan-op/

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Veteranen in actie voor vreedzame demonstraties duurt bijna 7 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Indringend gesprek met twee veteranen die op het Museumplein stonden.

  In het gelid voor vrijheid | James Roolvink met veteranen Ard Daniëls en Madhu Kasi duurt een uur en 9 minuten.

  Verenigd en standvastig: “Ons land, waar we trots op zijn, mogen we niet kapot laten gaan”

  https://inhetgelidvoorvrijheid.nl/

  Veteranen van de Nederlandse strijdkrachten schreven geschiedenis zaterdag 20 maart op het Museumplein in Amsterdam door zich op te stellen tussen politie en demonstranten.
  Twee van de initiatiefnemers, Ard Daniëls en Madhu Kasi, die beiden in Afghanistan hebben gediend, vertellen interviewer James Roolvink wat hun heeft bewogen tot hun initiatief, dat zij de naam hebben gegeven: In Het Gelid Voor de Vrijheid.
  “Wij staan in het midden,” legt Daniëls uit. “Wij zijn er voor de politie en voor de demonstranten. Om ervoor te zorgen dat er vreedzaam gedemonstreerd kan worden. Dat is een grondrecht in Nederland.” Volgens Daniëls mag het uitoefenen van een grondrecht geen punt van discussie zijn. “Je kunt niet zeggen, vandaag heb je een grondrecht, morgen niet.”
  Hij ziet dat het recht op demonstratie zwaar in de verdrukking is gekomen. “Door het geweld van de overheid worden mensen bang gemaakt om te demonstreren.” De reden voor hem om in actie te komen was het “disproportionele geweld” dat hij bij enkele demonstraties had waargenomen. Ook de invoering van de avondklok raakt hem. “In principe is er nu zelfs een 24 uurs-klok. De regering kan iedereen thuis houden als ze dat willen.”
  Kasi benadrukt dat de veteranen er niet staan om een bepaalde mening te verkondigen. “Iedereen heeft een andere mening over de coronamaatregelen. Iedereen is er door geraakt, zowel de mensen die voor als tegen de maatregelen zijn. Dat mag. Net als iedereen in Nederland zijn eigen religie mag hebben.” Het gaat volgens haar niet om welke mening je hebt, maar om het recht om die te uiten.
  “Ik vond het moeilijk om te zien hoe mensen letterlijk tegenover elkaar stonden bij die demonstraties,” zegt Kasi. “Daarom heb ik me bij In Het Gelid Voor de Vrijheid aangesloten. Ik dacht, wat gebeurt hier? Dit is ons land, waar we trots op zijn. Dat mogen we niet kapot laten gaan.”
  Kasi en Daniëls beklemtonen dat ze met hun initiatief ook de politie willen ondersteunen. Er is in de media veel te doen geweest over een foto die laat zien hoe de veteranen de militaire groet brengen aan de politiemensen, terwijl een waterstraal van een waterkanon over hun hoofden heen gaat. Volgens de twee is die foto door velen verkeerd geïnterpreteerd.
  “De groet is een teken van respect,” zegt Daniëls. “We wilden er mee laten zien dat we de politie respecteren.”
  “In de media is beweerd dat de politie de veteranen omver zou hebben gespoten, maar de foto laat duidelijk zien dat dat niet waar is,” verklaart Kasi. “Wat ik zie is een Irak-veteraan, iemand die in Kosovo heeft gediend, in Libanon, Afghanistan, die vreselijk leed hebben gezien en die dat niet wensen voor hun land, waar ze voor hebben gevochten. Met je eer en je baret en een goed hart sta je daar.”
  De twee veteranen zijn ervan overtuigd dat diezelfde gevoelens aanwezig zijn bij de politiemensen, die orders moeten uitvoeren. “Wij weten wat het is om in hun schoenen te staan.”
  Daniëls zegt door te gaan met zijn actie “tot het niet meer nodig is”. Zijn boodschap is: standvastigheid. Kasi omschrijft haar missie in één woord met: verenigen.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Waakzaam en dienstbaar – voor wie? George van der Leeden met Dennis Spaanstra duurt 46 minuten.

  POLICE FOR FREEDOM

  Politie-agent Dennis Spaanstra lanceert op zaterdag 10 april een nieuwe politie-organisatie: Police for Freedom. Hij wil op die dag een mars organiseren.

  nederland@policeforfreedom.org

  https://policeforfreedom.org/​

  Police for Freedom is een internationale organisatie die in februari van dit jaar is opgericht in Spanje en inmiddels vertakkingen heeft in diverse landen.

  “Ons doel is om een brug te vormen tussen burgers en politie,” zegt Spaanstra, die in zijn carrière bij de politie verschillende functies heeft uitgeoefend, onder meer als straatdiender, rechercheur en ME’er.

  Spaanstra is bezorgd over het geweld dat door de politie is gebruikt tegenover vreedzame demonstranten bij verschillende demonstraties tegen de coronamaatregelen. Police for Freedom neemt geen positie in over het beleid, zegt hij, maar wil het recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting beschermen.

  In het interview gaat hij onder meer in op de suggestie van premier Rutte dat de beelden van buitensporig geweld bij demonstraties een vertekend beeld zouden geven.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  BPOC2020 aan tafel over hun 53 getuigenverhoren van politieagenten! duurt 45 minuten.

  Er komt een tweede tussenrapportage van de BPOC2020, speciaal met alle politieverhoren en de daarbij behorende bevindingen en aanbevelingen van de commissie. Sensationeel!

  Pre-order dit boek dat in mei verschijnt

  De maat is vol, overvol! Politieagenten pikken het niet langer, of ze trekken het niet langer. Weg met het politiegeweld!

  De verhoren staan hier op de website van BOPC2000

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën