Archief
Artikelen

Gezond verstand is altijd onontbeerlijk, maar de propaganda probeert ons van ons verstand te beroven. Een jaar geleden werd door de WHO een “pandemie” uitgeroepen, wegens een virus waar 98% van de bevolking niet of nauwelijks ziek van wordt. Van de 2% die er wel ziek van wordt, sterft helaas 0,23%. Dat is ongeveer even veel als aan de jaarlijkse griep, maar die griep is opeens verdwenen. Maatregelen voor de “volksgezondheid”, zoals de verplichte anderhalve meter, de lockdown en mondkapjes, ondermijnen onze gezondheid. Ze zijn ziekmakend, onmenselijk en deprimerend. Het goedkope en veilige medicijn hydroxychloroquine werd zelfs verboden! Met wat gezond verstand ziet men in dat deze maatregelen averechts werken, maar de propaganda zegt dat dit voor ons bestwil is. Daarom graag aandacht voor Gezond Verstand.

Dit tijdschrift werd opgericht op initiatief van Karel van Wolferen, ooit journalist en daarna professor. Gezond Verstand startte eind september 2020 met een eerste nummer dat op grote schaal gratis werd verspreid. Het verschijnt sindsdien elke 14 dagen en wie een abonnement neemt (kost 75 euro per jaar), krijgt het keurig verpakt in plastic in de bus. Ook kan men dan deelnemen aan het ledenforum, waar lezers commentaar leveren op de inhoud.

Inmiddels is nummer 11 reeds verschenen, maar van de nummers 2 en 3 zijn nog exemplaren over. Dit komt waarschijnlijk door de lockdown, want de regering bepaalde plotseling dat alle “niet essentiële winkels” moesten worden gesloten. De verkoop middels boekhandels en kiosken kwam daarmee grotendeels te vervallen. Gezond Verstand biedt deze nummers nu aan als uitdeel-exemplaren. Voor 5 euro (verzendkosten!) ontvangt u van beide nummers 10 exemplaren om aan uw buren, vrienden en familie cadeau te doen. Omdat de artikelen vooral achtergrondinformatie bieden, zijn deze oudere nummers beslist nog actueel!

Behalve artikelen staan in Gezond Verstand ook fraaie cartoons. Dat maakt de ernstige inhoud weer een beetje vrolijk! De prachtige cartoons op de voorpagina zijn inmiddels ook te verkrijgen op posters (A4 formaat). Voor 10 posters betaalt u 10 euro + verzendkosten. De posters worden verzonden in een harde envelop, zodat ze netjes op de plaats van bestemming aankomen. Ze zijn te koop op de webshop.

Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina, die u natuurlijk ook kunt volgen. Wikipedia kan ik niet aanbevelen, al is het wel komisch dat men daar denkt dat het gaat om een door de Russen gesmeed complot! Gezond Verstand is geen complot, maar met een beetje gezond verstand kan men wel inzien dat een wereldwijde lockdown op basis van een virus waar de meeste mensen immuun voor zijn, alleen mogelijk is als er van hoger hand een complot wordt gesmeed tegen de wereldbevolking!

De grootschalige “vaccinatie” maakt daar deel van uit. Deze injecties met messenger-DNA zijn namelijk geen vaccin, maar een experimenteel gen-tech middel dat nooit naar behoren op dieren is getest. Het wordt nu uitgeprobeerd op de bevolking, terwijl niemand weet wat de gevolgen zijn. Voor de farmaceutische industrie is dat een rijke bron van inkomsten, terwijl men tevens heeft bedongen dat de fabrikanten niet aansprakelijk zijn voor eventuele schadelijke bijwerkingen. Ook dat is uiteraard een complot, dat is gesmeed tussen de grote farmaceuten en de regeringen!

Gezond Verstand heeft nu ook een eigen YouTube kanaal. Daar verschijnt na elke uitgave een video waarin Karel van Wolferen voorleest uit eigen werk. Mocht u nog geen abonnement hebben, dan is dit een goede manier om kennis te maken met de inhoud van deze “Russische complotkrant”. 🙂

Karel van Wolferen leest voor uit Gezond Verstand nummer 8 ‘’Wetenschap en Bijgeloof’’ duurt 17 minuten.

Karel van Wolferen leest voor uit Gezond Verstand nr. 9 duurt 24 minuten.

Karel van Wolferen leest voor uit Gezond Verstand nummer 10 ‘’Vernietiging en wederopbouw’’ duurt bijna 28 minuten.

Karel van Wolferen leest voor uit Gezond Verstand nummer 11: “Oproep aan intellectuele drenkelingen” duurt 22 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Gezond Verstand is vooral NU onontbeerlijk”

 • mr.drs.Bou:

  Karel van Wolferen leest voor uit GV nummer 12: Zonder bindmiddelen geen menswaardige samenleving duurt 21 minuten.

  Kortom: neem een abonnement! Wat ook een leuke actie zou zijn: als je ergens een kiosk vindt die nog open is, vraag dan: “Heeft u ook gezond verstand?” En wacht de reactie af. 😉

 • mr.drs.Bou:

  Karel van Wolferen leest voor uit GV nummer 13: Het onveilige eigen land duurt 20 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Morgen wordt Karel van Wolferen 80 jaar. Van harte gefeliciteerd en dank u wel voor uw Gezonde Verstand en uw geweldige energie!

  Karel van Wolferen leest voor uit GV nummer 14: De komende onomkeerbare apartheid in de samenleving duurt 27 minuten.

  Hoofdredacteur van het nieuwsblad Gezond Verstand Karel van Wolferen introduceert het nieuwste nummer van Gezond Verstand door zijn eigen geschreven artikel voor te lezen.

  Deelnemers van Gezond verstand krijgen nummer 14 op zaterdag 17 april in de brievenbus. Deze editie is vanaf nu ook beschikbaar in onze webshop:
  https://gezondverstand.eu/webshop/​

  Wil je Gezond Verstand uitdelen?
  Kom dichter tot elkaar en lees samen Gezond Verstand. Heb je vrienden, familie of buren die Gezond Verstand nog niet hebben gelezen? Dan kun je ze nu bijna gratis uitdelen!

  Wij sturen je een pakket op van 10 x de 2e en 10 x de 3e editie van Gezond Verstand. Hiervoor betaal je slechts €5,-

 • mr.drs.Bou:

  Vandaag wordt Karel van Wolferen 80 jaar. Ter ere van deze grote geest dit boeiende gesprek met Jorn Luka:

  The Trueman Show #19 met Karel van Wolferen duurt een uur en 57 minuten.

Laat een reactie achter