De avondklok van Bi Ba Bommel

Zaltbommel – 2015 (traditional)Van Haga: De enige basis voor de avondklok is bangmakerij! duurt 12 minuten.

🎥 Hoe ver laten we dit afgetreden kabinet eigenlijk nog gaan?! De samenleving gaat kapot aan de lockdown en de avondklok. Nu komt het kabinet met een ophokwet waarmee ze Nederlanders 24/7 kunnen opsluiten en de avondklok eindeloos kunnen verlengen.

Avondklok | Zondag met Lubach duurt 5 minuten.

Open brief aan Mark | Maurice de Hond duurt 13 minuten.

Professor Pierre Capel: al is de leugen nog zo snel duurt 13 minuten.

Herstel Nederland – Nieuws en Co 18 02 2021 duurt bijna 8 minuten.

Stichting Artsen Covid Collectief

Er is een plan, waarmee Nederland open kan.

Herstel-NL vindt het nodig om nu in actie te komen omdat de schade van de coronacrisis enorm is, dagelijks groeit en zeer ongelijk is verdeeld. Faillissementen, leerachterstanden, uitgestelde zorg, depressie, werkloosheid. De schade van de maatregelen is groter dan de schade die we voorkomen. Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig.

Het beperken van vrijheden en grondrechten van grote delen van de bevolking, zonder daar goed met elkaar over te praten, zien wij als onmenselijk en niet goed voor de rechtsstaat. Alles wat voor mensen belangrijk is in het leven moet een rol spelen bij besluiten over de aanpak van corona. Dit gebeurt nu naar onze mening te weinig.

Kijken! Dit is het hartverscheurende verhaal van Bart duurt 4 minuten.

Corona manifestaties in Amsterdam en Leeuwarden – Hoogtepunten livestream 21-02-21 duurt bijna 6 minuten.

Hoogtepunten livestream: manifestaties tegen Coronaregels. ME verjaagt op last van burgemeester Halsema feestvierende demonstranten van Museumplein in Amsterdam.

Sven Hulleman: De ontmaskering van de rechtsstaat duurt 26 minuten.

Nadat actiegroep Viruswaarheid de afgelopen week onverwacht succes behaalde in de rechtbank met het aanvechten van de avondklok was het land in rep en roer. Even leek het er op dat de democratische rechtstaat zegevierde over de autoritaire neigingen van de zogenaamd liberale regering, echter niets bleek minder waar: het kabinet zette alles op alles om de avondklok in stand te houden en liet daarbij zijn ware gezicht zien.

Dat is de grootste winst van de door Willem Engel en Jeroen Pols aangespannen procedure: de Nederlandse overheid is gedwongen om kleur te bekennen en de stemming omtrent de “Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19” heeft de bevolking misschien wel de best denkbare stemwijzer opgeleverd.

Waarom toch deze drang om zo groot mogelijke controle? Wat voor wereld hebben onze leiders voor ogen met deze maatregelen en hun ontwrichtende gevolgen? Heerst in de Haagse bubbel werkelijk nog de overtuiging dat, na een jaar van vrijheidsbeperking met sterk betwiste effectiviteit, dit de juiste weg is? Nevenschade lijkt in elk geval een stuk minder erg wanneer je ervan uitgaat dat alles weer wordt teruggebouwd – en beter ook…

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Onder de video van Sven Hulleman staat een verzameling links:

Viruswaarheid tegen de Staat, in kort geding over de avondklok – Potkaars 11 februari 2021

Avondklok toch nog niet van de baan: hof schort uitspraak op

Kamerleden voelden druk om avondklok te steunen

Willem Engel van Viruswaarheid kijkt uit naar hoger beroep: ‘Kabinet laat zich zien als een wannabe-dictatorschap’

Rechter turbospoedappèl avondklok werkte eerder samen met van Dissel in tuchtcollege

Eerste Kamer akkoord met spoedwet, avondklok blijft

Stemming Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19 (Tweede Kamer)

Stemming Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19 (Eerste Kamer)

Transcendence Official Trailer #1 (2014) – Johnny Depp Sci-Fi Movie HD

The Elites Who Control You duurt 9 minuten.

“Build Back Better” Compilation – “The Great Reset” Montage duurt bijna 2 minuten.

The Fourth Industrial Revolution -Most People Don’t Know What’s Coming! duurt 6 minuten.Charlie Chaplin – Final Speech from The Great Dictator duurt 3 en een halve minuut.

Tot zover de links van Sven Hulleman. Dank je wel, Sven! Onder de video staan nu ruim 800 reacties. Zeer de moeite waard!

5 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Het gaat niet alleen over een avondklok, maar om een grondwetswijziging. Men kan ons dan verbieden om ons huis te verlaten! We zijn dan allemaal gevangenen van de Staat. De volgende kort video verwijst naar BlueTube, maar deze doet het bij mij niet. Ik zou graag meer weten!

  Ingrijpende en unieke grondwetswijzigingen worden bewust verzwegen tijdens de verkiezingen! duurt bijna 2 minuten.

  Mediapanel. Rypke Zeilmaker, Erik van Goor en Oscar Hendriks analyseren ingrijpende grondwetswijzigingen die na de verkiezingen worden doorgevoerd. Dat betekent dat ze nu al door de Eerste en Tweede Kamer zijn geloodst en straks weer een meerderheid nodig hebben om rechtsgeldig te zijn. In de wijzigingen wordt onder meer de 2/3 meerderheidsregel afgeschaft. Onbegrijpelijk dat het door niemand genoemd wordt.

  De hele uitzending staat op BlueTube (wat een krakkemikkige site is dat!) en duurt 50 minuten:
  https://bluetube.studio/video/6cc0c96e1/mediapanel-grondwetswijziging-het-belangrijkste

  Professor Pierre Capel legt een verklaring af in hoger beroep tegen de avond klok duurt 14 minuten.

  Tijdens het hoger beroep tegen de avond klok in de zaak van Viruswaarheid trad Professor Pierre Capel op als getuige.
  Het gebrek aan kennis en realiteitszin lijkt bij het hof en de overheid volledig verdwenen.
  Met de verklaring geeft Capel voor de zoveelste keer aan de hand van wetenschappelijke kennis dat de schade, als gevolg van de maatregelen, aan de volksgezondheid op de lange termijn desastreus is en dat de maatregelen op medische gronden totaal ongerechtvaardigd en onverantwoord zijn.

  Antwoord
 2. AlbertV

  Het moet voor ‘complotontkenners’ toch steeds moeilijker worden om hier nog enige logica in te zien.
  Er was mijnsinziens toch geen speld tussen de pleitnota van viruswaarheid te krijgen, notabene ondersteund door de topwetenschapper Pierre Capel.
  Mooie uitleg van de welbespraakte David Groot over wat er gaande is:
  https://www.youtube.com/watch?v=hMmNJAl1VPA
  Ik hoop de 2 maart een keerpunt wordt.

  Hoe lang gaat dit nog door? duurt 12 minuten.

  Wanneer stopt het? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. De behoefte om een antwoord te krijgen wordt steeds groter. In deze video van Groot Nieuws geeft David Groot antwoord op deze belangrijke vraag.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Die avondklok van Bommel is echt helemaal van slag!!!
  Wat een chaos! Eerst verzetten ze op zondag de hele klok, zodat we een uur eerder op moeten staan, maar ook binnen moeten zijn, en dan mogen we per 1 april weer tot 10 uur buiten zijn. Wat een wrange 1 april grap! Maar die Chinees op het einde van Bi-Ba-Bommel is echt leuk! 🙂
  Een Chinees met lange haren, op zijn rug een linnen zak, viste met machinegaren sinaasappels en tabak. 🙂 🙂 🙂

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  De meest idiote regel tegen Corona is wel die avondklok! Natuurlijk helpt dat niet tegen de Corona-griep, het is slechts bedoeld om iedereen in de beweging te beperken. Het is een fascistische maatregel!

  FRANK STADERMANN MET ISA KRIENS – PARTIJDIGE RECHTSPRAAK

  We weten het allemaal nog: de golf van blijdschap die door het land ging toen de Haagse rechtbank de regering gebood om de avondklok op te heffen.

  De vreugde was van korte duur. De regering ging meteen in hoger beroep en werd een paar uur later al gehoord. De rechtbank schortte daarop direct de opheffing met een week op.

  Oud-advocaat Frank Stadermann verdiepte zich in de juridische soap rond de avondklok. In deel 4 van het Juridisch Coronajournaal vertelt hij aan Isa Kriens dat hij in zijn lange carrière nog nooit heeft meegemaakt dat een hoger beroep zo snel kon plaatsvinden.

  Stadermann uit vernietigende kritiek op de manier waarop regering en rechterlijke macht te werk zijn gegaan. Zo wijst hij erop dat de reden die door de rechtbank werd aangevoerd om het besluit op te schorten – er zou anders sprake zijn van een “jojo-effect” rond de avondklok – door de regering zelf helemaal niet is aangevoerd. “Het is een doodzonde voor de rechter om zelf met argumenten te komen die door de eiser niet zijn aangevoerd,” zegt Stadermann. Het laat volgens hem zien dat de rechtbank niet onpartijdig heeft gehandeld.

  De badinerende manier waarop de rechtbank de aanklager, Viruswaarheid, behandelde, was volgens Stadermann ook stuitend.

  Stadermann heeft echter ook nog een maas in de wet weten te vinden: volgens hem kan de avondklok niet gelden voor iemand die in de auto zit. “De wet geldt voor mensen die in de open lucht verkeren. Maar als je in een auto zit met een gesloten dak dan bevind je je niet in de open lucht.” En als je toevallig een carport of een erf hebt bij je woning, dan mag je daar uitstappen, en ben je ook niet in overtreding.

  Dit is vierde aflevering van het Juridisch Coronajournaal. Hierin belichten Kriens en oud-advocaat Frank Stadermann juridische aspecten van de coronamaatregelen.

  “Avondklok geldt niet in de auto!” – Juridisch coronajournaal #4 duurt 30 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën