De economie achter de Covid-19 HYPE

Wie denkt dat de Covid-crisis leidt tot de huidige economische crisis, heeft gedeeltelijk ongelijk. De economische crisis begon in september 2019, toen de repo-rente plotseling steeg. De repo-rente is de rente die een bank vraagt aan een andere bank die tijdelijk geld wil lenen, met als onderpand aandelen of obligaties. Zo’n onderhandse lening tussen banken heeft meestal een looptijd van één dag of enkele dagen. Maar hoewel de Amerikaanse FED de rente had bepaald op anderhalf procent, liep de repo-rente plotseling op tot 10 procent! Als geld opeens zo duur wordt, dan is geld kennelijk schaars.

Waarschijnlijk was de oorzaak dat een aantal grote banken, waaronder Deutsche Bank, vrijwel failliet waren. De FED greep toen in en begon weer geld bij te drukken (zomaar uit het niets!), waarmee de FED aandelen en vooral staatsobligaties van de banken opkocht. Het vertrouwen in het financiële systeem was echter dalende, zo ook de beursprijzen! Een beurskrach zoals in 1929 lag op de loer, of anders wel de Lehman crash van 2008, en daar zat niemand op te wachten.

Gelukkig ontsnapte er toen een corona-virus uit een van de vele bio-labs die overal ter wereld worden gerund door Amerikaans kapitaal van bij voorbeeld Billy Gates. Men kan dan de oorsprong wel gaan zoeken in Wuhan, zoals mevrouw Koopmans met de WHO onlangs zo gezellig heeft gedaan, maar er staan ook bio-labs in de VS, in Oekraïne en andere vazalstaten van het vrije wilde Westen. Het eerste bericht over het virus kwam uit Wuhan en dat virus kwam als geroepen! Vanaf half maart ging langzaam maar zeker de echte economie op slot, terwijl de aandelen stegen en stegen…

We kregen eerst de anderhalve meter maatschappij, alsof dat zou helpen tegen het virus. De boete was bijna 400 euro, maar die BOA’s helpen ook niet tegen een virus. De scholen gingen dicht, hoewel al snel bleek dat kinderen niet ziek werden van het virus. De bejaarden werden opgesloten in hun tehuizen, waar ze stierven van eenzaamheid, al dan niet door of met het virus. De cafés moesten dicht en ook de meeste winkels, want ieder contact met een medemens zou kunnen leiden tot verspreiding van het virus. Het chronisch tekort aan IC-bedden, ontstaan door bezuinigingen op de gezondheidszorg, werd gebruikt als schaamlap voor de drastische maatregelen en de griep was opeens verdwenen!

Vervolgens bleek ongeveer 98% van de bevolking niet of nauwelijks last te hebben van dat virus. Alleen ouderen met obesitas of andere ernstige aandoeningen konden er flink last van krijgen! Een goedkoop en veilig geneesmiddel, hydroxychloroquine, bleek zeer goed werkzaam tegen het virus als het op tijd werd toegediend, dus in de eerste lijn (door de huisarts), maar dat geneesmiddel was slechts goedgekeurd voor de behandeling van reuma en malaria. Het genezen van Covid-19 patiënten met HCQ werd daarom verboden, want in strijd met het medische protocol. Hoewel mondkapjes ongeveer net zo goed helpen tegen een virus als kippengaas tegen wespen, heerst er nu een mondkapjesplicht en zelfs een avondklok! Het is oorlog, een economische oorlog…

We zijn nu bijna een jaar verder en de toestand is TRIEST! Maar de aandelen stijgen nog steeds. Het grootkapitaal is nu gered en doet zijn voordeel met dat vreselijke virus. De winkeliers, de caféhouders, de hele middenstand, de kleine bedrijfjes, de ZZP-ers, ze krijgen bijna allemaal wel een beetje bijstand van het geld dat de ECB nu bijdrukt en uitleent aan Nederland. Wie dat ooit zal terugbetalen? Ach, de achterkleinkinderen…

Leegstand in de Kalverstraat, Amsterdam – 11/02/21

Nu is het dus een gunstig moment voor de “Great Reset” van Klaus Schwab. Volgens deze enge man zullen we over 10 jaar helemaal niets meer bezitten en gelukkig zijn. Er zijn op dit moment al veel mensen die helemaal niets meer bezitten, als je hun schulden meerekent! En als je hen vraagt of ze gelukkig zijn… veel van deze mensen zijn depressief, tot suïcidaal aan toe!

Willem Middelkoop over ‘The Big Reset’ duurt bijna 11 minuten.

Het Atlantis Report gaat over de situatie in de VS, maar in Europa doet men ongeveer het zelfde. Heel veel mensen zijn werkloos, ze zitten thuis en mogen hun winkel of zaak niet openen. Zij krijgen geld van de regering, een Universal Basic Income dat wordt betaald door geld uit het niets te drukken. De productie van goederen en diensten loopt echter sterk terug. Veel geld en schaarse goederen betekent inflatie! In de VS zal president Joe Biden dit proces slechts versnellen met zijn stapel executive orders en strengere lock downs. Biden noemde het “dark winter”, een plan dat in juni 2001 werd verzonnen door een Amerikaanse “denktank”. Twintig jaar later is dit plan nu een feit!

👉Unemployment Skyrocketing,Massive Inflation,Higher Taxes,Dollar Crash, Economic Collapse Just Begun duurt 15 minuten.

Gerald Celente wordt af en toe driftig vanwege de dwaze maatregelen en de manier waarop de politiek en de media deze maatregelen opleggen en afdwingen. Zelf wordt ik soms ook driftig als ik luister naar die nuffige minister de Jonge met zijn dure schoenen. Minister van gezondheid, sport en welzijn of zoiets. Alle maatregelen tot op heden zijn bijzonder ongezond! Sport is vrijwel verboden en welzijn is vervangen door somberheid en smetvrees. Maar eet gerust nog een frika(n)del en laat je vaccineren met een spuit messenger RNA. Frika(n)dellen zijn niet gezond en messenger RNA is geen vaccin! Dat Celente soms driftig wordt, dat zij hem vergeven. Hij wijst op een belangrijke trend: de ondergang van de VS dollar (en daarmee van de Euro) en de opkomst van China als economische wereldmacht.

DEBT BOMB TO EXPLODE, INFLATION TO SPIKE duurt 26 minuten.

Hoewel het er alle schijn van heeft dat het Corona virus de economie verwoest, blijkt dat niet waar. De economie stond op het punt van instorten toen dat virus verscheen. De politiek maakte daar gebruik van om het midden- en kleinbedrijf te verwoesten. De grote golf van faillissementen moet nog komen, want de regering leent geld van de ECB om de middenstand af te kopen, maar er komt een “monopolie”-moment waarop de Kalverstraat wordt verkocht voor de prijs van de Brink. Hetzelfde geldt voor kantoorpanden die leegstaan, omdat iedereen nu vergadert op Zoom. Maar ook de boeren hebben het zwaar vanwege alle milieumaatregelen, die vaak net zo dwaas zijn als die mondkapjes! En Bill Gates lacht in zijn vuistje, want hij is al bezig om in de VS landbouwgrond op te kopen!.

Komt er mega-inflatie, dan is geld steeds minder waard. Storten de beurzen in, dan heb je niets aan aandelen “Russische Spoorwegen”, maar landbouwgrond kun je niet bijdrukken. Grond, maar tot op grote hoogte ook zilver, goud en vastgoed, zijn waardevast. Geld is dat niet! Er is reeds sprake van een enorme inflatie in consumentenprijzen en een reële deflatie in onroerend goed prijzen, maar de regering doet alsof dat niet zo is. Dat komt omdat ze welbewust rekenfouten maken! Neil McCoy-Ward legt het uit.

My Financial Warnings: CPI One Big Lie duurt 25 minuten.

Tot slot een positief geluid, om het evenwicht een beetje te bewaren. Dit economische en politieke systeem werkt nog slechts voor de miljardairs, maar voor de bevolking werkt het echt niet meer! We moeten dus uitzien naar een ander systeem. Het zou natuurlijk mooi zijn als we alle miljardairs konden onteigenen en hun bezit eerlijk verdelen. Per slot zijn zij maar een kleine minderheid van de bevolking. Dan kan Klaus Schwab zelf ervaren hoe gelukkig je bent als je niets meer bezit. Maar we moeten vooral op zoek gaan naar een beter economisch en politiek systeem. Dat zullen we allemaal samen moeten doen, in contact en verbondenheid met elkaar en onafhankelijk van de overheid.

Neem daarom een voorbeeld aan de vissen:

The Great Reset by the SWARM oftewel “Wisdom of the Crowd” duurt 34 minuten.

5 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Drie video´s over de Great Reset. Met één punt ben ik het echter niet eens met Doughlas Kruger. Volgens mij ging het Marx niet om het afschaffen van alle eigendom en ook niet om het collectief maken van alle eigendom. Marx wilde dat de productiemiddelen eigendom werden van en bestuurd werden door de arbeiders die er werkten! En dat is een wezenlijk verschil. Richard Wolf gaf daar ooit een goed en legaal bestaand antwoord op: de coöperatie! En dat is dus géén corporatie.

  You Will Own Nothing And Be Happy (Apparently) duurt bijna 20 minuten.

  “You will OWN NOTHING, and you will be HAPPY” | Douglas Kruger debunks Great Reset duurt bijna 12 minuten.

  The Great Reset debunked by a raging free-market capitalist duurt 21 minuten.

  Antwoord
 2. Andre

  Het laatste filmpje van blackbox.tv is wel apart maar ook doodeng want wat het collectief is is gelijk aan artificial intelligence met daarboven weer een klein clubje die dit kan aansturen.

  Antwoord
 3. yvonne

  De Nederlandse koning sprak eerder de woorden: “Niet normaal maken wat niet normaal is.” Toch schaart hij zich achter de Great Reset en de Agenda 21 van het “nieuwe normaal.” Hij steunt het sinistere Build Back Better-plan, waarvan alleen hun eigen kliek beter wordt, om hen nog meer macht en controle over de mensheid te geven. Het is tijd om de moed te tonen complotten te zien en benoemen voor wat ze zijn. Alleen dan krijgen we voldoende mensen mee om een eigen plan voor een beter en gezond normaal vorm te geven.

  https://www.ellaster.nl/2021/02/17/het-complot-dat-de-koning-steunt/

  Heel goed stuk van Ella Ster.

  Antwoord
 4. Ben

  The lockdown « a global scientific fraud of unprecedented proportions »:
  https://www.globalresearch.ca/international-alert-message-about-covid-19-united-health-professionals/5737680

  Groeten, Ben

  Know that the same mistakes made in the H1N1 epidemic are being repeated today in the COVID epidemic. You are the victims of the biggest health scam of the 21st century regarding the real danger of the virus, the measures to be taken, the figures, the tests and the treatments, and this was done with the same techniques of manipulation used during the epidemic of H1N1 or the Iraq war. Experts, professors of medicine as well as scientific and medical collectives began to alert others of this as early as March 2020.

  The countries of the world (except rare cases like : Sweden, Belarus or Tanzania), without thinking, have only imitated and blindly followed others.

  This epidemic is amplified, dramatized and instrumentalised by criminals who take advantage of it to achieve economic, political and ideological goals and agendas that are harmful to humanity and we will prove this to you. You must stop this global scam quickly (because it is a serious danger to your people and your country in terms of : health, economy, education, ecology and human rights) by immediately taking the following actions :

  1-Lift all restrictions

  Remove the following illegal, non-scientific and non-sanitary measures : lockdown, mandatory face masks for healthy subjects, social distancing of one or two meters. These crazy and stupid measures are heresies invented in 2020 that do not exist in medicine or public health and they are not based on any scientific evidence.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Ben. Dat is duidelijke taal. Ik heb er even een quote aan toegevoegd. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën