Archieven

Het recht op demonstreren in Amsterdam

Op zondag 17 januari was er in Amsterdam op het Museumplein een grote demonstratie tegen de lock down. De politie van Amsterdam maakte van de gelegenheid gebruik om het grasveld schoon te vegen, om te ploegen en te veranderen in een modderpoel. Ach, wat geeft dat? Er komen nu toch geen toeristen om te genieten van de musea rond dit plein. Wie een Van Gogh of Rembrandt wil zien, kan een reproductie kopen op internet. Die wordt gratis thuisbezorgd en u zult gelukkig zijn. De ongeveer 2.000 demonstranten hadden minder geluk. Zij werden bedreigd en verjaagd door drones en helikopters, door Romeo’s, honden, paarden, waterkanonnen en gummiknuppels. Het schandaal ging internationaal!

Russia Today:
Water cannon & mounted police | Violent clashes at rally against COVID lockdown in Amsterdam

En Zero Hedge: 1000s Denounce COVID Lockdown In Amsterdam As Chaos Unfolds At “Unauthorized” Gathering

Een “Unautorised” Gathering bestaat niet in Nederland. Het recht om te demonstreren vloeit voort uit de grondwet, maar het trio Rutte De Jonge en Grap willen de grondwet afschaffen! Ze doen dat door wetten en maatregels te verzinnen tegen de grote onzichtbare vijand, het Corona virus. Dit alles uiteraard uit naam van de volksgezondheid, maar wat er zondag in Amsterdam gebeurde, is allerminst gezond.

Zelfs GeenStijl sprak er schande van: Museumplein, de volgende morgen

Terwijl het internet riekt naar het arrogante aroma van goedkope verontwaardiging, likt het demonstratierecht zijn wonden. ”Een demonstratierecht is gegeven, dat hoef je niet eens aan te vragen, je mag demonstreren. Mensen mogen demonstreren, zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toeëigent, is het noodzakelijk. Demonstreren is voor heel veel mensen hun laatste verdedigingslinie.“

Dat zijn niet onze woorden, maar de klinkende kwoots van burgemeester Halsema van Amsterdam, toen ze ruim zeven maanden geleden de massale schending van de coronamaatregelen door vele duizenden mensen op de Dam verdedigde om een demonstratie toe te staan tegen politiegeweld in Amerika, dat tot de onfortuinlijke dood van een drugsverslaafde beroepscrimineel had geleid.

Op NU.nl zegt men er dan dit van:
Tweeduizend mensen bij illegaal protest Museumplein, 115 aanhoudingen

De politie heeft zondag 115 mensen aangehouden die aanwezig waren bij de illegale demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Naar schatting kwamen zo’n tweeduizend mensen af op de betoging tegen het kabinet en het huidige beleid, van wie een aantal herhaaldelijk weigerden gehoor te geven aan de oproep om het plein te verlaten.

Dit is meten met twee maten! Men mag in Amsterdam wel demonstreren tegen het politiegeweld in de VS, maar niet tegen het moordende Covid-beleid van onze regering. En dat bedoel ik echt letterlijk, want er gaan mensen dood aan de lock down! Aantal zelfmoorden onder jongeren en ouderen stijgt. Maar er gaan ook mensen failliet, zij vallen in de armoedeval die op den duur dodelijk kan zijn. En er zijn mensen die vereenzamen. Zij gaan niet dood, maar ze vervelen zich dood! Dat is geen leuk leven. Deze maatregelen zijn niet proportioneel, maar zelfs gevaarlijker dan het virus. Daar mag men echter niet tegen demonstreren.

Op het YouTube kanaal van De Kapitein staat een reeks van filmpjes waarop men kan zien wat zich op zondag 17 januari afspeelde op het Museumplein. Ik kies er een paar uit:

ME slaat erop los – Amsterdam, Museumplein – 17/01/2021

ME treedt keihard op tegen demonstranten – Amsterdam, Museumplein – 17/01/2021

Waterkanonnen worden ingezet – Amsterdam, Museumplein – 17/01/2021

Het busje van de romeo’s – Amsterdam, Museumplein- 17/01/2021

Daarmee was de toon wel gezet en de sfeer geschapen. Wie protesteert er in de VS tegen het politiegeweld in Amsterdam? Er waren gelukkig ook leuke momenten:

Fietser houdt ME bus tegen – Amsterdam, Museumplein – 17/01/2021

Politiebus zit vast – Amsterdam, museumplein – 17/01/2021

Zelf ga ik niet naar demonstraties, want ik heb geen zin om onder een paard te komen, of onder een wapenstok van de politie te paard. Het overkwam de 71 jarige Arie Paap uit Zeewolde, die rake klappen opliep en met diepe hoofdwonden in het ziekenhuis belandde. In de volgende video van Flavio Pasquino vertelt hij waarom hij naar Amsterdam ging en wat hem daar overkwam:

71 jarige neergeknuppeld! ”Demonstreren is een recht”, zei Femke Halsema op tv. duurt 20 minuten.

De demonstratie op het Museumplein liep zondag 17 januari 2021 uit op een fiasco. Wat begon als een vreedzame samenkomst werd niet veel later door de ME met geweld uit elkaar geslagen. Politie te paard, waterkanonnen en veel strijdkrachten te voet, verjoegen duizenden mensen waaronder ook de 71 jarige Arie Paap uit Zeewolde, die rake klappen opliep en met diepe hoofdwonden in het ziekenhuis belandde.

Programmamaker Flavio Pasquino interviewde de vader en grootvader, die uiteen deed wat zijn motieven waren om te demonstreren. De gepensioneerde ondernemer kon het niet droog houden toen het over zijn dochten en kleindochter ging maar benadrukt dat de hele kwestie hem alleen maar strijdbaarder en sterker heeft gemaakt.

1 juni vertelde Femke Halsema bij Op1 hoe het demonstratierecht in elkaar steekt. “Het demonstratierecht is gegeven. Dat hoef je niet aan te vragen”.

13 Reacties

 1. Tommo

  1 juni vertelde Femke Halsema bij Op1 hoe het demonstratierecht in elkaar steekt.

  Het demonstratierecht is gegeven. Dat hoef je niet aan te vragen”

  De politie-agenten denken hier anders over.
  Dat was ook al duidelijk te horen in de video:
  HUIG PLUG demonstreert voor AIVD HQ voor vrijlating BAYBASIN duurt 18 minuten.
  uit uw vorige artikel.

  Dank voor het voordurend te blijven tonen van wat er echt gaande is.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Op Facebook dit bericht van De Andere Krant:

  De kracht van geweldloosheid
  Zondag 17 januari was een dag waarop er in Nederland twee zaken duidelijk zijn geworden. Het goede nieuws van deze memorabele dag was de vrijheid die steeds meer Nederlanders nemen. Ondanks de bizarre politie inzet kwamen er duizenden mensen (tot 8.0000 zijn de schattingen) die zich niet meer laten intimideren. De tweede constatering is een pijnlijke. We hebben met een overheid te maken die bewust aanstuurt op rellen om geweld tegen haar eigen bevolking te gebruiken.

  Demonstratieverbod
  Zoals velen al verwachtten werd de demonstratie op het allerlaatste moment afgelast. Halsema viel definitief door de mand, ze meet met twee maten. Zie haar reactie over het recht van demonstratie van afgelopen juni en vergelijk dat met de gebeurtenissen zoals we deze zich in Amsterdam hebben meegemaakt.
  https://www.bitchute.com/video/UmMlUmDbwVnm/ .
  BOU zegt: deze video van Flavio Perquino staat al in het bovenstaande artikel.

  Agent provocateurs
  Sinds er demonstraties zijn tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen doet de overheid er alles aan om dit protest de kop in te drukken. Niet alleen via niet rechtmatige verboden maar ook door bruut geweld. Het meest ontluisterende hieraan is dat dit geweld uitgelokt wordt door onze eigen overheid. Eerder is in Den Haag gebleken dat agenten in burger, als knokploegen werden ingezet (zie deze video https://www.bitchute.com/video/0ExmIz1fDJrX/).
  Romeo’s in actie! Het echte verhaal. Den Haag 20-08-2020 duurt 16 minuten.

  Zondag in Amsterdam waren er verschillende groepen zogenaamde Romeo’s die geweld hebben uitgelokt. Zie het verslag via Nooit.nl.
  Vreedzame ​d​emo Amsterdam eindigt in bloederig tafereel​

  De d​emonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen het inmiddels gevallen kabinet-Rutte III en de coronamaatregelen, eindigde zondagmiddag met een ‘schoonveegactie’ van de Mobiele Eenheid (ME) van de politie. Van de ruim 8000 demonstranten werden rond de 150 personen aangehouden, van wie er maandagochtend nog 15 vastzitten. ​De demonstranten die al vrij zijn​,​ kunnen binnenkort een boete verwachten​. ​​De ​hoogte van die boete wordt nog bepaald door het Openbaar Ministerie (OM).

  Een afgescheiden groep demonstranten van circa (120 personen) werd om ​16.00 uur ingesloten nabij Vondelpark, en om 19:00​ uur​ afgevoerd naar cellencomplex Amsterdam Zuid – Oost, waarbij de groep om 23:00​ uur​ werd​ vrijgelaten​, met de mededeling dat eventuele strafbare feiten nog in onderzoek zijn.

  Na een oproep werd door de ​​​politie, ME en zogenoemde “Romeo’s” de demonstratie ​”gefaseerd en de-escalerend” ​beëindigd​. De Romeo’s staan bekend als agressieve politieagenten in burgerkleding, welke zich mengen tussen het volk. Hieronder een foto van een arrestatie uitgevoerd door de Romeo’s.

  Ook LNN Media doet verslag van wat er werkelijk gebeurde, zie dit verslag.
  Demonstratie Museumplein 17 jan 2021: HOE HET ECHT GING

  Het antwoord is aan ons
  Komende weken zullen we vanuit De Andere Krant aanwezig zijn bij manifestaties voor de vrijheid. Afgelopen zondag is er een standvastige en totaal vredige massa opgestaan die niet te stoppen is. En juist deze groep kan met totale geweldloosheid dit geweld en deze macht weerstaan en breken. We gaan zitten, nemen muziek, bloemen en harten mee en lachen alle Romeo’s vriendelijk toe. Komend weekeinde gaat de vrijheid naar Eindhoven!

  Antwoord
 3. yvonne

  Bijzonder zorgelijk is de aanval op de vrijheid van meningsuiting. Bijvoorbeeld doordat de mainstream media als propagandalakei van de overheid niet of nauwelijks een podium bieden aan experts die kritiek hebben op het overheidsbeleid. De mainstream media zijn bovendien al jarenlang bezig met een campagne om onafhankelijke journalisten die schrijven over de achterliggende globalistische agenda te framen, door hen weg te zetten als gevaarlijke ‘complotdenkers’ en hun berichten af te doen als ‘fake news’. De mainstream media hebben zo hun rol om de overheid te controleren en bekritiseren, volledig verzaakt. Bovendien is het opzettelijk verspreiden van leugens een misdaad tegen de mensheid.

  https://www.ellaster.nl/2021/01/19/de-toenemende-radicalisatie-van-de-overheid/

  Antwoord
 4. prochrist

  Wat is er nog over van het vrije Nederland of van onze ‘vrijheid van meningsuiting’. In dit land mag je zo’n beetje elke denkbare drug gebruiken en alcohol zuipen tot je erbij neervalt. Maar o wee als je het in je hoofd haalt om je afweersysteem te versterken door antistoffen tegen een virus aan te maken. De overheid slaat je de hersens in. Ben wel benieuwd of je dan nog terecht kunt in het ziekenhuis voor behandeling.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Romeo’s in actie op Museumplein – 17/01/21

  Baudet: Ook avondklok is ongekend onrecht duurt ruim 4 minuten.

  Het toeslagenschandaal laat zien dat de overheid over kwetsbare mensen heenwalst. Nu moet de politiek de slachtoffers zo snel mogelijk compenseren, maar ook bredere lessen trekken.

  “Het is heel eng wat er gebeurt” – Binnenhof Report met Thierry Baudet (FvD) duurt 4 minuten.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Blijf gezond, blijf bewegen | #3.01 duurt bijna 15 minuten.

  Sven ging op bezoek bij sportschool Building Healthy Bodies in Lelystad voor een ontmoeting met Virgil Kool, die zijn zaak open hield ondanks de maatregelen. In de grote, lege zaal waar men normaal gesproken komt om aan hun gezondheid te werken spraken zij over de absurditeit van de lockdown en hoe de boel nog te redden is.

  VRIJHEID

  Antwoord
 7. yvonne

  Van alle beelden van de hardhandig beëindigde demonstratie op het Museumplein te Amsterdam van afgelopen zondag was er één die het meeste stof deed opwaaien: dat van de oudere man met het bebloede gezicht. Vergezeld door de foto van de agent te paard met geheven wapenstok die hem van achteren naderde geeft het een grimmig beeld van het politieoptreden tegen de groep die hun grondrecht om te demonstreren kwam uitoefenen.

  Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het niet de eerste keer dat een demonstratie tegen de overheidsmaatregelen vroegtijdig werd beëindigd, maar nu het plaatsvond in het Amsterdam van Femke Halsema, de burgemeester die eerder wél de demonstranten van Black Lives Matter ruim baan gaf, lijkt de woede om het meten met twee maten gerechtvaardigd.

  Zijn er grenzen aan grondrechten? Zo ja, wie bepaalt dat en hoe wordt de bevolking beschermd tegen willekeur? En, wellicht nog het meest prangend nu wederom beelden van de Romeo’s, de ‘agent provocateurs’ van de Nederlandse overheid, rondgaan: welke middelen zijn geoorloofd om deze te handhaven?

  https://www.youtube.com/watch?v=y04Cntkbfpg

  Grondrecht met voeten getreden: in gesprek met Arie Paap | #3.02 duurt bijna 39 minuten.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Beste mensen, de repressie is ENORM. Ga dus niet meer “koffie drinken” in een vreemde stad, maar bij de buren, je familie of vrienden. En praat! Vertel hen wat er mis is met de Corona maatregelen en dat het middel erger is dan de kwaal. Vertel hen ook dat het “vaccin” geen echte vaccin is, maar messenger RNA. We weten niet wat dat gaat doen, want wij als mensen zijn nu proefkonijnen!

  Verslag demo Eindhoven – Livestream Arnold Karskens 24-01-21 duurt ruim 6 minuten.

  Uit dit verslag blijkt dat de Romeo’s weer eens met stenen gooiden, maar de internationale pers zegt dan dit:

  Protest against lockdown measures | Rioters pelt police with rocks in the Netherlands

  Rioters set fires in the centre of the southern Dutch city of Eindhoven and pelted police with rocks Sunday at a banned demonstration against coronavirus lockdown measures.

  Laat je dus niet verleiden tot martelaarschap, maar probeer minstens één iemand er van te overtuigen, dat fascisme veel gevaarlijker is dan Covid 19!

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Tirannie wat de klok slaat | #3.03 duurt 15 minuten.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  In Amsterdam wordt nog steeds iedere zondag gedemonstreerd op het Museumplein. Bij deze een verslag van een vrolijke bijeenkomst! De titel van het filmpje is helaas pure sensatie. In de reacties staat dan ook: “Nieuwe titel: Demonstratie verloopt gezellig.”

  Demonstratie in Amsterdam verloopt onrustig duurt 8 minuten.

  Het is weer zondag, dit betekent dat mensen zich weer verzamelen op het Museumplein in Amsterdam. Onder het genot van een bakje koffie demonstreren meer dan duizend mensen tegen het huidige beleid. Reinout ging weer eens even een kijkje nemen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën