Selecteer een pagina

Archieven

Julian Assange wordt niet uitgeleverd aan de VS

Assange supporters jump for joy following SHOCK decision against extradition

UK court to rule on WikiLeaks founder Assange’s US extradition

Tot zover Al Jazeera, maar de rechter heeft vandaag besloten dat Assange NIET wordt uitgeleverd.

BREAKING: Julian Assange cannot be extradited to the US, UK judge rules

Julian Assange: Wikileaks founder extradition to US blocked by UK judge – BBC News

‘Hopeful Assange can be with us soon’ | Craig Murray speaks outside Old Bailey after Assange ruling

Tot zover de “democratische rechtsstaat”. Het is nog niet helemaal duidelijk of Julian Assange nu op borgtocht wordt vrijgelaten. Ook heeft de VS twee weken de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan. In dat geval gaat men het hele “proces” nog eens dunnetjes overdoen. Kafka draait zich om in zijn graf bij zoveel juridische ONZIN. Intussen heeft de gezondheid van Julian Assange ernstig geleden onder deze vervolging.

Dat ik geen fan ben van president Trump heeft daarmee te maken. Tijdens zijn regering vroeg de VS om gevangenneming en uitlevering van Assange, waarna hij uit de ambassade van Equador werd gesleurd en opgesloten in de middeleeuwse Belmarsh gevangenis van Londen. Daar verblijven verder alleen seriemoordenaars en terroristen. Aldaar heeft Julian 21 maanden in “voorarrest” gevangen gezeten, terwijl rechters en advocaten deze tijd vulden met het wisselen van stukken en het houden van juridische betogen en babbels. Met recht heeft dat volgens mij niets te maken!

President Trump heeft onlangs een serie pardons uitgevaardigd, maar daar was Julian Assange niet bij! Trump laat nog liever een massamoordenaar vrij!

Mr. Trump’s list of pardons on Tuesday included four former U.S. service members who were convicted on charges related to the killing of Iraqi civilians while working as contractors for Blackwater in 2007.

One of them, Nicholas Slatten, had been sentenced to life in prison after the Justice Department had gone to great lengths to prosecute him. Mr. Slatten had been a contractor for the private company Blackwater and was sentenced for his role in the killing of 17 Iraqi civilians in Nisour Square in Baghdad — a massacre that left one of the most lasting stains of the war on the United States. Among those dead were two boys, 8 and 11.

Ook de klokkenluider Edward Snowden, die de wereld waarschuwde tegen de spionage van de NSA op vrijwel iedere burger, kreeg geen pardon. Snowden woont nu in Moskou, waar hij politiek asiel heeft gekregen. Als hij zou terugkeren naar de VS, wordt hij gevangen gezet, waarbij hij na een langdurig voorarrest, genaamd “proces”, een meer dan levenslange gevangenisstraf kan krijgen. Want zo doet men dat in de VS.

Een lange documentaire, Citizenfour, gaat over Edward Snowden. Er bestaat ook een speelfilm, geregisseerd door Oliver Stone, maar deze politieke thriller is slechts te zien op betaalsites.

Comparing Scenes from Oliver Stone’s Snowden and Citizenfour duurt 6 minuten.

Donald Trump blijft tot 19 januari president van de VS. Als hij werkelijk het beste voor heeft met de mensheid, dan kan hij in elk geval ook nog even een pardon geven aan Julian Assange en Edward Snowden. Want deze mannen zijn geen boeven, maar HELDEN!!!

Citizenfour (multi-lang!) duurt een uur en 53 minuten.

8 Reacties

 1. yvonne

  Brief aan Trump,

  Sie würden einen mutigen Mann rehabilitieren, der mehr als ein Jahrzehnt lang Ungerechtigkeit, Verfolgung und Demütigung erlitten hat, nur weil er die Wahrheit gesagt hat.

  Nicht zuletzt würden Sie den beiden jungen Söhnen von Herrn Assange den liebevollen Vater zurückgeben, den sie brauchen und zu dem sie aufschauen. Sie würden diesen Kindern, und durch sie allen Kindern der Welt, vermitteln, dass es nichts Falsches ist, die Wahrheit zu sagen, sondern dass es das Richtige ist; dass es ehrenhaft ist, für Gerechtigkeit zu kämpfen und dass dies in der Tat die Werte sind, für die (die Vereinigten Staaten von) Amerika und die Welt stehen.

  https://www.heise.de/tp/features/Herr-Assange-hat-niemals-falsche-Informationen-veroeffentlicht-5002405.html?wt_mc=rss.red.tp.tp.atom.beitrag.beitrag

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Saga goes on | US undeterred by Old Bailey’s ruling on Assange

  Following the Old Bailey’s ruling against extradition for Julian Assange, the US is intent on appealing in the UK. RT takes a closer look at Washington’s war against WikiLeaks’ co-founder.

  ‘Bail him now!’ – Roger Waters on Assange duurt 12 minuten.

  Roger Waters, founding member of Pink Floyd, speaks to RT, giving his take on the Old Bailey’s verdict and demanding the immediate release of WikiLeaks’ Julian Assange, the meaning of the court’s ruling for investigative journalism and press freedom as a whole, and more.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Journalists angered by Assange ruling, Chris Hedges reacts

  A London court has ruled against those seeking Wikileaks founder Julian Assange’s extradition to the US. Assange is charged with 17 counts of espionage as well as hacking. “On Contact” host Chris Hedges, who witnessed part of Assange’s trial, joins Rick Sanchez to weigh in.

  The U.S. should abandon the attempts to extradite Assange, WikiLeaks Editor in Chief declares

  While Julian Assange’s supporters gather outside Old Bailey Court, Kristinn Hrafnsson, WikiLeaks Editor in Chief, expressed concern about the U.S. Department of Justice will keep seeking Julian Assange’s extradition. teleSUR

  Why Assange’s win wasn’t a win for press freedoms

  “From a journalistic point of you, it was poor. They rejected every part of the defence’s argument.”
  MEP Clare Daly discusses how Julian Assange’s extradition victory is a win for him but worrying for whistleblowers as a whole.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  What won Julian Assange his extradition case?

  “I thought he didn’t stand an icicle’s chance in hell.”
  Former hacker Gary McKinnon explains his shock at hearing Julian Assange won the extradition ruling and his thoughts about the upcoming appeal.

  Assange extradition: what happens if the U.S. appeal is successful?

  “The European Union institutions and even the European Parliament refused to call for the release of Julian Assange.”
  German Bundestag member Andrej Hunko explains what path Julian Assange may have if the U.S. appeal sees him put in front of a court again.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Julian Assange denied bail by British court and forced to stay in prison duurt 8 minuten.

  WikiLeaks co-founder Julian Assange has been denied bail and is forced to remain at the high-security Belmarsh prison in London. The court previously refused to allow his extradition for prosecution in the US.

  92-year-old ARRESTED as Julian Assange DENIED bail

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Assange Denied Bail By UK Judge Over Flight Risk

  WikiLeaks’ Julian Assange has been denied bail by the London court which two days ago blocked the US extradition request. The UK judge rejected the bail request on fears that he’s a flight risk, even though he’s not facing criminal charges in the UK.

  “I am satisfied that there are substantial grounds for believing that if Mr Assange is released today he would fail to surrender to court to face the appeal proceedings,” Judge Vanessa Baraitser told the London Westminster Magistrates Court Wednesday morning, denying his bail.

  ~322~ The Truth About the Julian Assange Verdict duurt 7 minuten.

  A win for Assange, a loss for journalism | George Galloway duurt 5 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  The Assange saga: Practicing real journalism is criminally insane

  As it stands, it didn’t even matter that Assange’s defense offered a full package to obtain bail, from home arrest to the use of an ankle bracelet. Baraitser’s notion that the British security state would not be able to prevent his “escape” wearing an ankle bracelet in the middle of a total, police state-style lockdown does not even qualify as a joke.

  So Julian Assange is back to suffering a perverse, interminable rewrite of Poe’s The Pit and the Pendulum.

  The US government’s legal strategy before the High Court convenes in April is basically to try to prove its American gulag is competent enough to prevent a suicide – even though the ultimate aim of this post-truth Inquisition seems to be the termination of Julian Assange inside the penal system. That goal doesn’t even require a supermax prison in Colorado. Belmarsh will do.

  CNLive! S2E25 Roger Waters & John Pilger: FREEDOM DENIED duurt iets meer dan een uur.

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Op dit moment heerst er een mega spanning tussen Trump en Biden. Maar de vraag is: Julian Assange???

  UN torture expert on Julian Assange’s persecution and the lies behind it duurt bijna 58 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën