Selecteer een pagina

Archieven

Marijn Poels: Return to Eden

Over de films van Marijn Poels staan reeds twee artikelen op BOUblog: Marijn Poels over het onzekere klimaat gaat over het eerste deel van zijn drieluik: The Uncertainty Has Settled en Nieuwe film van Marijn Poels: gaat over deel twee van zijn drieluik: Paradogma. In deze BOUblogs vindt u niet alleen de docu’s, er staat ook achtergrondinformatie in de vorm van interviews, zowel in de artikelen als in de reacties. In september van dit jaar verscheen het derde deel van zijn drieluik: Return to Eden.

Door al dat gedoe met Corona en verkiezingsfraude kwam ik niet toe aan het plaatsen van deze derde film, maar hij is zeer de moeite waard! Het is het laatste deel van een trilogie, begin dus bij het begin. In het eerste deel werd de vraag gesteld of we met de energietransitie wel op de juiste weg zijn. Windmolenparken en zonnepanelen om de natuur te redden van een global warming door de menselijke uitstoot van CO2 zijn natuurlijk niet natuurlijk, maar wie daar vragen bij stelt, krijgt de wind van voren! In deel 2 vroeg Marijn Poels zich dan ook af waarom mensen vast houden aan een paradigma, zonder nog naar elkaar te luisteren. Voor alternatieve oplossingen lijkt geen plaats.

Dit derde deel gaat over die alternatieve oplossingen! Deze bestaan gelukkig wel degelijk, maar ze komen niet dagelijks in de krant of op de tv. Hoewel de toekomst somber lijkt, zeker wanneer men de main stream propaganda blijft geloven, biedt deze documentaire vele voorbeelden van gezond verstand en daarmee hoop voor de toekomst!

Return to Eden werd gepubliceerd door Ongehoord Nederland, nu nog een YouYube kanaal, maar ze willen graag een omroep worden met zendtijd op de tv: Breng ON! op TV! Word lid voor 5,72 euro. Dat is niet duur.

Een uitgebreide en zeer goede bespreking van deze film werd reeds geschreven door Sietske Bergsma, September 6, 2020: Documentaire ‘Return to Eden’: ‘Het is nu een gevecht op leven en dood’. Lees deze lange bespreking met prachtige foto’s van Marijn Poels in zijn element en begrijp dat ik dat niet ga overdoen. Het volgenden interview is ook mooi: Sietske Bergsma praat met Marijn Poels:

Can We Make it Back to Eden? My Talk with Filmmaker Marijn Poels. is Nederlands gesproken, Engels ondertiteld en duurt 15 minuten.

De film werd eveneens besproken op Klimaatblog, op Klimaatgek en op Climategate: ‘Return To Eden’ door Marijn Poels, nu gratis online. Ook een Engelstalige versie van alledrie de docu’s staat gratis online op de website van Friends of Science. De drie films zijn ook op DVD te koop bij uitgeverij De Blauwe Tijger voor 16 euro per stuk. Misschien een goede tip voor onder de kerstboom… Daarmee steunt u Marijn Poels ook financieel. En dan nu de nieuwe documentaire. Geniet!

DOCU PREMIÈRE: Return to Eden – Marijn Poels duurt een uur en 45 minuten.

58.976 weergaven
•In première gegaan op 17 sep. 2020

In RETURN TO EDEN bezoekt de onafhankelijk filmer wereldwijd inspirerende mensen die zich aanpassen aan het veranderende klimaat i.p.v. reguleren. Hij legt hierin tevens de flinterdunne lijn tussen zorg, controleren en manipuleren bloot.

Het is een verhaal waarin Marijn Poels kritisch balanceert tussen de kracht van de natuur en de menselijke drang die te beheersen, met een sterke focus op klimaatverandering en landbouw. Sinds mensheugenis heeft de mens het verlangen het leven, de omgeving en bij voorkeur de ander te reguleren. Ontstaan uit het principe om chaos te voorkomen en maatschappij te structureren en te beschermen met zoveel mogelijk zekerheid en veiligheid. Echter, de grens tussen zorg, regulatie en manipulatie is flinterdun waarin vrijheden worden opgeslokt door doorgeschoten ideologieën waarin zich politieke agenda’s nestelen. In hoeverre moeten we reguleren of pragmatisch aanpassen aan een veranderende omgeving.

1 Reactie

  1. yvonne

    Prachtige docu dit, ik voel me hier in Hongarije ook heel dicht bij de natuur….hier leven tenminste nog mensen die die oude wijsheden nog allemaal kennen, prachtig.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën