Archief
Artikelen

De partijen die vóór stemden: PVDA – GroenLinks – 50Plus – D66 – VVD – SGP – CDA – ChristenUnie. Hier ziet u wie tegen deze wet hebben gestemd: PVV, SP, PvdD, DENK, FvD, Krol, Van Haga en Van Kooten-Arissen. Deze wet gaat nu eerst naar de Eerste Kamer, waar men hem nog kan afwijzen. Het kalf is al half verdronken, maar wie dempt de put?

Tweede Kamer gaat akkoord met corona-spoedwet

De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met de corona-spoedwet. Eerder gaf de ministerraad het voorstel al groen licht. De “Tijdelijke wet maatregelen COVID-19” moet de noodverordeningen vervangen waarin de huidige coronamaatregelen op dit moment zijn vastgelegd.
De wet geldt voor een periode van drie maanden en kan steeds met drie maanden worden verlengd. Een eerste versie van het wetsvoorstel kreeg de nodige kritiek te verduren. Daarop werd het voorstel op allerlei punten aangepast. Zo is handhaving bij mensen thuis niet meer aan de orde. Tevens is expliciet opgenomen dat coronaboetes niet leiden tot een weigering van de VOG. Het boetebedrag voor het overtreden van de anderhalvemeterregel is naar 95 euro gegaan. Ook is de corona-app uit het voorstel verwijderd en komt er geen landelijk bezoekverbod voor verpleeghuizen.
Nieuwe maatregelen moet het kabinet eerst voorleggen aan de Tweede Kamer. Ook de gemeenteraden krijgen meer mogelijkheden om een controlerende rol te spelen. Naast de regeringsfracties stemden oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, SGP en 50Plus voor. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer.
Minister De Jonge van Volksgezondheid heeft de Senaat opgeroepen om het voorstel met spoed te behandelen.

Deze Coronawet lijkt iets soepeler dan het oorspronkelijke ontwerp, maar vergis u niet, want onze Minister President Mark Rutte heeft nog dezelfde dag nieuwe maatregelen afgekondigd! We gaan maar eens naar de Rijksoverheid, en wel naar de Persconferentie in eenvoudige taal:

Op dinsdag 13 oktober waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over strenge regels tegen het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit.
Strenge regels vanaf 14 oktober
Er zijn veel besmettingen met corona. Daarom zijn de regels aangepast. De regels zijn streng. Maar dat is echt nodig. De regels gelden vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur. De regels gelden minstens 2 weken. Misschien nog langer.

De wet die door de 2e Kamer is aangenomen, is zelfs nog geen wet! Maar dezelfde dag dat deze wet werd “aangenomen”, zijn de regels verscherpt! Volg de link en klik bij voorbeeld op Mondkapjes:

Draag een mondkapje in gebouwen waar u als publiek naar binnen mag. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, een winkel of het station.
Draag in het openbaar vervoer een mondkapje.
Draag een mondkapje op de middelbare school.
Draag een mondkapje in mbo-scholen.
Draag een mondkapje op hogescholen en universiteiten.
Doe het mondkapje alleen af tijdens de les.
Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Die mondkapjes beschermen niet tegen een virus, evenmin als kippengaas tegen wespen! Verder zijn ze vies, want de lucht die je uitademt, adem je daarmee ook weer in. Daarmee velaag je het zuurstofgehalte in je bloed en verhoog je het CO2 gehalte. Veel mensen krijgen daar hoofdpijn van, maar het kan ook leiden tot ernstigere klachten. Het vocht dat je uitademt, blijft hangen in het mondkapje en vormt een broeinest voor bacteriën. Als het aantal bacteriële longontstekingen daardoor toeneemt, dan noemen ze ook dat gewoon Covid-19! FOEI.

Of klik op: Cafés en restaurants gesloten:

Alle cafés en restaurants zijn gesloten.
Afhaalrestaurants mogen open.
De regels gelden niet voor cafés en restaurants bij:
hotels (voor hotelgasten);
uitvaartcentra;
luchthavens voorbij de security check.
Cafés en restaurants in andere gebouwen moeten dicht.
Bijvoorbeeld in musea.

Horeca ondernemers die het toch al moeilijk hadden, kunnen het nu verder wel schudden! Het is vandaag de laatste dag dat het café open mag. Twee weken dicht en misschien zelfs nog langer! Waarschijnlijk gaan heel veel cafés nooit meer open, maar failliet. FOEI.

Daaronder staat o.a.: Nieuwe regels voor sporten

Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
Sport alleen. Of in een team van maximaal 4 mensen.
Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Dit geldt voor mensen van 18 jaar en ouder.
De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar.
Zij mogen wel in grotere teams sporten.
Of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
Sportkantines zijn gesloten.
Douches en kleedkamers zijn gesloten.

Dit is gezondheidsdictatuur, dank zij Minister de Jonge, vicepresident en indiener van deze wet. Deze minister heeft Volksgezondheid, Welzijn en Sport vakkundig om zeep geholpen. We kunnen dat hele ministerie wel afschaffen, want er is geen gezondheid, welzijn en sport meer mogelijk in Nederland. FOEI.

Het ergste is, dat er ook reeds een routekaart bestaat: Risiconiveaus en maatregelen COVID-19. Men kan dan doorlinken naar een pdf Bestuurdersversie Routekaart, waaruit blijkt dat er wordt gerekend met 4 risiconiveaus:
WAAKZAAM: Positieve testen per 100.000 inwoners per week: minder dan 50
ZORGELIJK: Positieve testen per 100.000 inwoners per week: 50 – 150
ERNSTIG: Positieve testen per 100.000 inwoners per week: 150 – 250
ZEER ERNSTIG: Positieve testen per 100.000 inwoners per week: > 250

En dan te weten dat er wordt getest met een PCR-test die géén geval van Covid-19 meet, maar slechts de aanwezigheid kan aantonen van een stukje Coronavirus in de keel of neusholte. De meeste positief geteste mensen worden zelfs niet ziek en zijn evenmin besmettelijk. Hun immuunsysteem is sterk genoeg om het virus te bestrijden! De uitvinder van de PCR-test, Kary Mullis die er de Nobelprijs voor kreeg, heeft in maart of april reeds gewaarschuwd dat deze test geen ZIEKTE meet! Maar minister de Jonge blijft eigenwijs vertrouwen op deze onbruikbare test. Hier is sprake van test-fetisjisme. FOEI.

Terug naar de Routekaart:

•De Basisregels:
(1) Houd 1,5 meter afstand van anderen;
(2) Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
(3) Blijf bij klachten thuis en laat u testen; heb je koorts dan blijft het hele gezin thuis;
(4) Vermijd drukke plekken;
(5) Werk zoveel mogelijk thuis;
(6) Draag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes en (verplicht) in het ov.
•Dit zijn maatregelen die nu geïnventariseerd zijn. Er wordt steeds gekeken of er passende maatregelen zijn die aangevuld kunnen worden of maatregelen aangescherpt kunnen worden.
•Bij het treffen van de maatregelen verder aan de rechterkant van het schema zal ook de behoefte toenemen tot sociaal, economisch en maatschappelijk flankerend beleid.

Ook als het aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners per week minder dan 50 bedraagt, bij voorbeeld slechts 1 of zelfs 0, blijven er maatregelen van kracht, waaronder de asociale afstand van anderhalve meter tot andere mensen. Dit is het “nieuwe normaal”:

Tegen de drie ministers die deze wet hebben uitgevogeld en ingediend, te weten Rutte, de Jonge en Grapperhaus, is door de actiegroep Doe Zelf Normaal aangifte gedaan. Zolang deze aangifte niet in behandeling is, kan men hen steunen door zelf ook aangifte te doen. Op hun website kan men de formulieren downloaden en printen. Daarna even invullen en opsturen. Dat heb ik gedaan en ik hoop dat veel mensen meedoen, want de Spoedwet is ernstig in strijd met de Grondwet en met internationale verdragen. Deze ministers hebben de eed afgelegd om de Grondwet te eerbiedigen! Zij plegen in feite een verkapte staatsgreep!

Gelukkig zijn heel veel mensen tegen dit waanzinnige Corona beleid:

DIT HOUDT NOOIT OP – DE JENSEN SHOW #236 duurt 33 minuten.

Dit beleid heeft niets te maken met democratische maatregelen tegen een gevaarlijke ziekteverwekker, maar met het wereldwijd uitrollen van een PLANDEMIE. De WHO bepaalt daarbij hoe men zich voortaan wereldwijd behoort te gedragen, regeringen doen wat hen van hogerhand wordt opgedragen en de schade die daaruit voortvloeit is ENORM. Professor Michaèla Schippers heeft er onderzoek naar gedaan. In de volgende video praat ze daarover met Ir. Ton Kuik.

Terugblik op 6 maanden beleid duurt een uur en 27 minuten.

In deze uitzending wordt prof. Michaela Schippers in een dialoog bevraagd door ir. Ton Kuik over haar wetenschappelijke onderzoek, gedurende 6 maanden …… maatregelen. Prof. Dr. Michaéla Schippers is hoogleraar gedrag en prestatiemanagement bij de Rotterdam School of Rotterdam van de Erasmus Universiteit.
Aan de hand van een slide presentatie nemen zij in detail de ….beleidsmaatregelen door. Schippers heeft meerdere wetenschappelijke publicaties, interviews en media optredens op haar naam. Ton Kuik is besluitvormingsdeskundige met ook meerdere publicaties op zijn naam.
In dialoogstijl wordt de huidige stand van deze wetenschappelijke invalshoek toegankelijk gemaakt. Wezenlijke begrippen als reflexiviteit en agnotologie zullen door deze uitzending hopelijk gemeengoed worden. Het blijkt dat de overheid in haar psychosociale beleid vele steken laat vallen.
Ter ondersteuning van dit interview kan op aanvraag een PDF document met de meest slides beschikbaar worden gesteld. Voor deze PDF maar ook andere vragen aangaande deze aflevering kunt u zich wenden tot Café Weltschmerz via het emailadres academy@weltschmerz.nl

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “De Corona Spoedwet en de Routekaart Risiconiveaus”

 • mr.drs.Bou:

  Genoeg is genoeg: spoedoproep aan horecaondernemers voor kort geding duurt 13 minuten.

  Nu de overheid heeft besloten dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten om het coronavirus te bestrijden krijgt de sector wederom een enorme klap. Voor veel ondernemers zal dit de definitieve nekslag betekenen en met alle vraagtekens rondom het testbeleid en de sterftecijfers kan de proportionaliteit ernstig in twijfel getrokken worden.

  Michael Meeuwisse van de Posthoorn in Den Haag, al eerder te gast in onze uitzending, wil zich niet zomaar gewonnen geven en spant een kort geding aan. Voornemens om deze morgen al de deur uit te doen roepen Michael en Sven alle horecaondernemers op om hieraan mee te doen; aanmelden kan via een mailtje naar info@eenoorlogreedsverloren.nl.

  Aan alle overige kijkers en luisteraars het vriendelijk doch dringend verzoek om deze oproep te delen, opdat hij nog zo veel mogelijk mensen uit de sector kan bereiken!

  Lange Frans & Paul Elstak – Allen voor 1 (Official Video)

 • E:

  Dank
  Resonance – enjoy!!!
  Neil young hey hey my my

  https://m.youtube.com/watch?v=YYvEiyxRLnY

  met lyrics…

  Mijn comments (emphasis):

  Hey hey my my, rock And roll can never die (??)

  And once you’re gone you can never turn back
  When you’re out of the blue And info the Black (???!)

 • mr.drs.Bou:

  “Rutte regels zijn volkomen inconsistent” – Binnenhof Report met Thierry Baudet duurt nog geen 5 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  WHO Europe Director Says Governments Should Stop Enforcing Lockdowns

  The World Health Organization’s Regional Director for Europe Hans Kluge says governments should stop enforcing lockdowns, unless as a “last resort,” because the impact on other areas of health and mental well-being is more damaging.

  Kluge’s warning matches that of the WHO’s special envoy on COVID-19, Dr David Nabarro, who recently told the Spectator in an interview that world leaders should stop imposing lockdowns as a reflex reaction because they are making “poor people an awful lot poorer.”

  Jammer dat Rutte niet luistert. Hij doe exact het omgekeerde. Heb nog even zijn laatste televisie-optreden van eergisteren:

  Gedeeltelijke lockdown: dit zijn de nieuwe coronamaatregelen duurt 6 minuten.

  Let ook op het einde, want Rutte wil dat er een wet komt waardoor die vieze mondkapjes VERPLICHT worden!

 • mr.drs.Bou:

  HOU VOL! – DE JENSEN SHOW #237 duurt 30 minuten.

 • yvonne:

  Kort geding tegen de Staat der Nederlanden door Artsen voor de Waarheid: “De pandemie is voorbij”, een spoedwet gebaseerd op NIKS!!

  https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/10/16/kort-geding-tegen-de-staat-der-nederlanden-door-artsen-voor-de-waarheid-de-pandemie-is-voorbij/

  87.000 zorgmedewerkers weigeren de vaccinatie.
  De rechtszaak tegen de staat zal namens artsen én de medewerkers in de zorg worden aangespannen.
  Er is geen pandemie, geen epidemie, Covid is een normale griep en de vraag is nu, waarom kinderen op scholen opeens mondkapjes op moeten.
  Er zijn ABSOLUTE grondrechten en die kunnen om medische redenen NOOIT worden geschonden.
  Er is GEEN reden voor paniek. Deze paniek – ook bij artsen en zorginstellingen – wordt veroorzaakt door de vals-positieve test resultaten van de PCR test.
  De PCR test is onbetrouwbaar, 94 à 98% van de uitslagen is VALS-POSITIEF.
  Er wordt en kan NIET op COVID-19 getest.
  Bovendien is de rest van de testuitslagen VALS-NEGATIEF.
  Wij moeten beginnen met het klinisch vaststellen van de aandoening. Wij moeten de diagnose stellen. Artsen moeten direct STOPPEN met het kijken naar de overwegend VALS-POSITIEVE testuitslagen.
  Dat is het belangrijkste: terug naar diagnosticering en terug naar de FEITEN.
  In Nederland begint nu de mainstream media te publiceren over de PCR test, die niet de correcte test is.
  Dus er is hoop…..
  Dr. Elke de Klerk / Doctors for Truth

 • mr.drs.Bou:

  Fuellmich – Misdaad tegen de menselijkheid duurt 49 minuten.

  Ondertiteling: Sietske Hoogenboom

 • Wat een geweldig statement van de heer Fuellmich! Zijn er in Nederland al advocaten bezig voor een Nederlandse class action? Of een variant daarop? Ik hoop zo dat dit het geval is… Ik zou graag horen wanneer en hoe het Nederlandse volk een kort geding tegen de staat gaat aanspannen op grond van al deze (sinds het begin aanwezige) bewijzen. Wie o wie?

  Met vriendelijke groet,

  Astrid

 • Tommo:

  Muziek.
  Something inside So Strong

  Iets van binnen…
  Verzet zich tegen het onrecht van dat wat zich de gevestigde (new world?)orde noemt.

  lyrics

Laat een reactie achter