Selecteer een pagina

Archieven

Gezond Verstand, een nieuw magazine

Het is in Nederland bedroevend gesteld met de journalistiek. De tv, de radio en de kranten brengen geen nieuws meer, maar propaganda. De feiten en de achterliggende agenda komen niet meer aan bod, iedereen beweert hetzelfde en de bevolking wordt niet (of zelfs fout!) geïnformeerd. Dit ondergraaft de democratie, want veel mensen doorzien niet langer wat de betekenis is en wat de gevolgen zijn van bepaalde besluiten. We worden gebrainwashed door fake nieuws op de main stream media en censuur op de sociale media. De gelauwerde journalist en emeritus hoogleraar Karel van Wolferen heeft daarom een nieuw tijdschrift gelanceerd: Gezond Verstand.

Van het eerste nummer worden een miljoen exemplaren gedrukt en gratis verspreid, waarbij De Andere Krant helpt met de verspreiding. Men kan zich beter meteen abonneren, want dit tijdschrift wordt niet gesponsord door Bill Gates. Gezond Verstand verschijnt voorlopig een maal per 2 weken, maar het is de bedoeling om er een weekblad van te maken zodra er voldoende abonnees zijn. Een jaarabonnement kost 75 euro. U kunt uiteraard ook doneren.

Karel van Wolferen had de komst van Gezond Verstand al aangekondigd, o.a. in Café Weltschmerz. En daar isssie dan! Het ziet er heel professioneel uit, werkelijk prachtig. Maar goede wijn behoeft geen krans, we laten Karel van Wolferen liever zelf aan het woord, met Ramon Bril in Café Weltschmerz.

Nieuw magazine; ‘Gezond Verstand’ duurt 45 minuten.

Interview van Ramon Bril;
Karel van Wolferen heeft een nieuw tweewekelijks magazine uitgebracht.
Gezond Verstand zal artikelen brengen over onderwerpen die genegeerd worden of door politieke propaganda vertekend worden door de mainstream media.
Het eerste proefnummer wordt gratis verspreid door geheel Nederland.

16 Reacties

 1. yvonne

  Ze willen niet alleen af van contant geld, en al het betalingsverkeer digitaal maken, maar zelfs de mens zelf ‘digitaal’ maken (transhumaan), een nieuwe mensensoort creëren. Het lijkt op een religie, maar is een politiek initiatief dat door multimiljardairs (zoals Bill Gates) wordt aangezwengeld.

  Deze multimiljardairs hebben met behulp van een relatief nieuw machtsmiddel, de NGO’s, in heel veel landen (met Nederland voorop) feitelijk de controle gekregen over het beleid en de wereldpolitiek. ‘Zonder NGO’s geen staatsgreep in Oekraïne. Zonder NGO’s geen oorlog in Syrië. Zonder NGO’s (samen met de NAVO) geen flauwekul tegen Putin. Zonder NGO’s geen CO2 krankzinnigheid. (Zonder NGO’s geen gestoord stikstofbeleid waarmee de boeren kapot worden gemaakt – X.). Het gaat om een enorme opwaartse kapitaaloverdracht, van het volk naar boven toe.’

  https://www.xandernieuws.net/uncategorized/karel-van-wolferen-lanceert-nieuw-tijdschrift-gezond-verstand/

  Antwoord
 2. yvonne

  Frank Ruesinks kreeg nooit wat hem door Klaas Dijkhof werd beloofd: bewijs dat de veelgehoorde dekkingsgraad van vaccinaties wetenschappelijk onderbouwd was. Hij stuitte op nog meer zogenaamd wetenschappelijk bewezen beweringen waarvan bewijs uitbleef. Wel kwam hij het ene na het andere farmaceutische grote schandaal tegen. In de coronatijd culmineerde de vaccinatieindustrie tot een grote wereldwijde lobby waarin de WHO, Bill Gates en alle aangesloten nationale gezondheidsorganisaties een richting op marcheerden. Ruesink schreef daarop zijn boek: Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet. De tijd waarin overheden bevelen en waarin burgers gehoorzamen, is voorbij.

  https://www.youtube.com/watch?v=i4ZZiwjHzmo

  Frank Ruesink haalt het hele vaccinatieluchtkasteel uit de lucht in zijn nieuwste boek duurt 55 minuten.

  Antwoord
 3. Tommo

  Dank u.

  …en houdt ons voor het lapje met een mondkapje!

  Geweldig.
  (Humor is goed voor je immuunsysteem, ook dank voor dit beetje medicijn.)

  De link naar de BuitenParlementaire OnderzoeksCommissie (video 6)
  is bpoc2020.nl

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Gisteren ontving ik mijn Gezond Verstand. Het is gevuld met heldere taal en leuke cartoons. Echt de moeite waard! Ik ben blij dat ik een abonnement heb genomen. 🙂

  Antwoord
 5. A

  Goedemorgen, ik ben erg blij met de krant en wil die wel bezorgen in Dokkum, heeft u nog een bezorger nodig? Anders kan ik ze bij huis neerleggen, dit moet zoveel mogelijk bekend helaas kan ik me de krant zelf niet veroorloven.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Willem interviewt Karel van Wolferen, voormalig NRC-correspondent, oprichter van “Gezond Verstand” duurt 45 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Gisteren ontving ik Gezond Verstand nummer 2, want ik heb een abonnement. Het is echt prachtig, met een diepgaande cartoon op de voorpagina. Zie hier. Mondkapjes en slavernij! PCR testen werken niet. Digitale identiteit voor EU bewoners. De klimaat indoctrinatie op zelfs reeds de lagere school. Met als toetje een artikel van William Engdale over de manier waarop de NATO Rusland omsingelt.

  Maar wat een ophef om een paar blaadjes bedrukt papier! Het is om je slap te lachen, want maggut nou wel of maggutnou niet?

  Het NRC vraagt zich met een zuur gezicht af: Is Gezond Verstand gratis uit mensenliefde?

  Zoiets kan toch niet zomaar te koop zijn in de kiosken?

  Ophef rond verkoop ‘complotblad’ Gezond Verstand door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

  Boekhandels halen omstreden blad Gezond Verstand niet uit de winkel

  Bruna en AKO, twee van de winkelketens die het tijdschrift Gezond Verstand vanaf woensdag verkopen, willen het controversiële blad ondanks de ontstane ophef aanbieden. Primera zegt de ontwikkelingen rond het magazine, dat de coronacrisis in de komende editie beschrijft als “een kunstmatige pandemie”, nog af te wachten.

  Bruna en AKO, beide dochterbedrijven van uitgeverij Audax, zeggen “een breed assortiment” aan te bieden. “We zijn ons ervan bewust dat daar ook titels met controversiële en gevoelige onderwerpen tussen zitten.”

  “Zoals bepaald in artikel 7 van de Grondwet is het ‘eenieder behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet’ vrij om over zulke onderwerpen te schrijven. Het is aan onze klanten om zich een mening te vormen over de inhoud.”

  De winkels leven de Nederlandse wet na. “Op het moment dat een uitgave door de rechter verboden wordt, zal de uitgever de distributie stoppen en wordt eventuele voorraad vernietigd. In dat geval stoppen we met de verkoop van desbetreffende titel.”

  Controversiële en Gevoelige Onderwerpen alom! Maar men wil ons doen geloven dat de meerderheid van de bevolking daar wars van is:

  Meerderheid Nederlanders wil tijdschriften met complottheorieën uit de winkels

  Het leukste zijn de plaatjes als je googelt op Gezond Verstand, want:

  Tweede Kamer stemt ‘per ongeluk’ in met loonsverhoging zorgmedewerkers.

  Ach, een ongeluk ligt in een klein hoekje. 🙂

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   E-mail van de SP:

   Beste Boudine,

   Schaamteloos. Dat is het woord dat als eerste in mij opkwam. Dinsdag werd er, na maanden strijd, eindelijk een voorstel aangenomen in de Tweede Kamer om zorgverleners structureel beter te belonen. Nog geen 24 uur later laat het kabinet weten dat ze dit voorstel toch niet gaan uitvoeren. Van applaus naar nog meer klappen in het gezicht van de zorg. Schaamteloos, een ander woord is er niet voor.

   Al 120.000 mensen tekenden de petitie, maar we hebben nog meer steun nodig om sterker te staan. Wil je ook tekenen? Met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan. Samen zorgen we voor verandering.

   Ik wilde wel tekenen, want dit is schandalig, maar helaas: Error 503 Backend fetch failed.

   Antwoord
 8. AlbertV

  De heftige reacties uit de MSM en politiek zijn een groot compliment voor Karel van Wolferen en zijn tijdschrift.
  Als uit die hoek lovende reacties waren gekomen had ik mijn abonnement direct weer opgezegd.

  Antwoord
 9. yvonne

  Oud NRC journalist en emeritus universiteit hoogleraar, Karel van Wolferen is na vele afleveringen bij CafeWS nu zijn eigen blad gestart; Gezond Verstand. “Een papieren Café Weltschmerz”, zo stelt hij.

  Nummer 1, heeft bij zowel de nationale media als politiek Den Haag tot veel onrust gezorgd.
  Van Wolferen krijgt in de traditie van Pim Fortuyn, Geert Wilders en Thierry Baudet er zonder argumenten van langs.

  Oprichter en hoofdredacteur van CafeWS, Max von Kreyfelt in gesprek met de oude, wijze en zeldzaam scherpe journalist.

  https://www.youtube.com/watch?v=sr4IcNi7xxM

  ‘Wie heeft het nog, gezond verstand?’ Max von Kreyfelt en Karel van Wolferen duurt 53 minuten.

  Antwoord
 10. yvonne

  Ferdinand van der Neut, voorzitter van het ABC Burgercollectief, gaat in hongerstaking om aandacht te vragen voor de gevolgen van het wereldwijde Corona beleid. De vergaande economische, maatschappelijke en sociale gevolgen van het beleid krijgen veel te weinig aandacht in de media. Elke dag dat de maatregelen langer duren, neemt de honger en de armoede toe in de wereld.

  Ferdinand praat met Fiona Zwart over de rol van de media in het corona-debat. Hij stelt vast dat veel te weinig journalisten zich momenteel aan de journalistieke code houden, de ‘Code van Bordeaux’. In dit gesprek wordt de ‘Code van Bordeaux’ stap-voor-stap door gelopen en getoetst aan de hedendaagse journalistiek.

  Ook zoomen Ferdinand en Fiona in op de vraag: ‘Hoe nu verder? Hoe gaan we de polarisatie stoppen en hoe zorgen we er voor dat mensen elkaar weer gaan vinden?’ Elke integere journalist kan onderdeel worden van de oplossing. Als elke journalist zich weer aan de ‘Code van Bordeaux’ gaat houden, zal de waarheid overwinnen en kan het volk zich verenigen en de polarisatie stoppen. Een gesprek van hoop en verbinding.

  Dat het zover moet komen!!

  https://www.youtube.com/watch?v=yV1kBHN1qw8

  In hongerstaking wegens grove schendingen journalistieke code. Fiona Zwart en Ferdinand van der Neut duurt een uur en 5 minuten.

  Antwoord
 11. Henk

  Zie het verdrag van Neurenberg.
  In 1947 opgesteld. Dit mag nooit meer gebeuren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën