Archief
Artikelen

Gisteren, zaterdag 1 augustus 2020, was er een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag tegen de Corona maatregelen van de overheid. Deze maatregelen tasten onze grondrechten aan en vinden geen steun in de wet! Om dat te “repareren” wil de regering een NOODWET aannemen waarmee onze grondrechten permanent kunnen worden geschonden. Die wet is er gelukkig nog niet. De Corona maatregelen worden gehandhaafd door bekeuringen van BOA’s en politie, maar zij handelen zonder geldig mandaat. Wie toch een bekeuring kreeg, kan terecht bij de Nationale Bond tegen Overheidszaken.

Op het Malieveld bleef het gelukkig gezellig en de demonstratie kreeg zelfs positieve aandacht in de pers:

Metro & ANP: Honderden demonstranten bij protest Viruswaanzin op Malieveld

Met naar schatting een paar honderd demonstranten op het Malieveld is zaterdagmiddag het protest van actiegroep Viruswaanzin begonnen. Onder de noemer van ‘Dag van de Democratie’ demonstreren de aanwezigen tegen de coronamaatregelen. Op het programma staan toespraken van onder anderen Willem Engel en Jeroen Pols, twee voormannen van Viruswaanzin.

De politie is rond het Malieveld zichtbaar aanwezig, maar de sfeer is gemoedelijk. Mensen hebben spandoeken bij zich en er komen ook nog steeds mensen op het Malieveld aan.

Nu.nl: Gemoedelijke sfeer bij demonstratie Viruswaanzin op Malieveld

Honderden mensen hebben zaterdag gedemonstreerd op het Malieveld tegen de coronamaatregelen. Volgens lokale media werd de 1,5 meter afstand overtreden, maar greep de politie niet in.

Omroep West: Twee aanhoudingen bij ‘gemoedelijke’ demonstratie tegen coronamaatregelen op Haags Malieveld

DEN HAAG – Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag op het Malieveld in Den Haag meegedaan aan een demonstratie tegen de coronamaatregelen van de overheid. De organisatie, Viruswaanzin, spreekt zelf van de ‘Dag van de Democratie’ en vindt dat er een einde moet komen aan de ‘verstrekkende vrijheidsbeperkende maatregelen’. De manifestatie verliep rustig.

De politie spreekt van een ‘gemoedelijke sfeer’. Wel werden twee aanhoudingen verricht. Een demonstrant werd gearresteerd om dat hij zich niet kon identificeren; een andere vanwege het beledigen van een agent.

Al vanaf het begin was er een ontspannen sfeer op het Malieveld. Veel demonstranten hadden spandoeken, borden met leuzen en vlaggen bij zich. Ze dosten zich veelal ook vrolijk uit. Terwijl op een podium toespraken werden gehouden, zaten aan de rand van het veld mensen te picknicken. Willem Engel, een van de drijvende krachten achter Viruswaanzin, stelde vanaf het podium dat het beleid van de overheid er ‘niet op is gericht om mensen te beschermen’. De politie was met veel mensen aanwezig. Maar de agenten hoefden vrijwel niets te doen: ze bleven veelal op een afstandje toekijken.

MALIEVELD LIVE #3 duurt 17 minuten.

Het was niet alleen een gemoedelijke demonstratie, maar meteen ook een beetje een festival. Voor een langere versie:

MALIEVELD LIVE duurt 52 minuten.

Belangrijk in deze Coronatijden is natuurlijk de rol van de media. Men bericht dagelijks over Corona: zoveel doden, en nu er geen doden meer zijn, zoveel besmettingen. En er komt een tweede golf!

Dat de disproportionele Corona maatregelen hebben geleid tot wanhoop en onnodige sterfte in de bejaardentehuizen, wachtlijsten in de gezondheidszorg, faillissementen o.a. in de horeca en de amusementsbedrijven, onnodige angst en smetvrees onder de bevolking en het schenden van al onze grondrechten, dat komt niet in de krant. Dat de Coronacrisis bewust in het leven werd geroepen omdat de economie van de banken op instorten stond, ontgaat vrijwel iedereen. Het is een PLANdemie. Het goedkope en werkzame geneesmiddel hydroxychloroquine werd zelfs verboden! Dat is een grof schandaal, maar de huisarts Rob Elens die daarmee zijn patiënten genas, komt niet in de media en wordt zelfs op YouTube geweerd.

De media doen nu een beetje hun best om wat aandacht te schenken aan dat waar wij al maanden en jaren aandacht aan schenken, maar ze blijven daarbij binnen het kader van de anderhalve meter waanzin. EenVandaag nam op 1 augustus een kijkje achter de schermen bij Café Weltschmerz. Flavio Pasquino deed daarvan verslag. Warm aanbevolen! 🙂

EenVandaag over Café Weltschmerz duurt bijna 14 minuten.

EenVandaag maakte 1 augustus een verslag over Café Weltschmerz en eindredacteur Max von Kreyfelt in relatie tot de demonstratie van Viruswaanzin, onder aanvoering van Willem Engel. In die reportage kwam duidelijk naar voren hoe vooringenomen de publieke omroep tv maakt en dat er duidelijk een overheidslijn is gekozen. En dat is exact waar het schuurt tussen de mainstreammedia en Café Weltschmerz dat steeds op zoek is naar de systemische onvolkomenheden van onze maatschappij en daarin met open vizier zaken te lijf gaat. EenVandaag verslaggever Bram de Waal stond ons openhartig te woord en gaf een inkijkje in het denken en handelen van hem en zijn redactie. Eerlijk is eerlijk, het verslag op tv was op sommige punten best positief te noemen maar overduidelijk was wel…dat EenVandaag de overheidsopvattingen volledig volgt en geen kritiek toont op de disproportionele maatregelen.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Gemoedelijke demonstratie op het Malieveld”

 • mr.drs.Bou:

  ‘Our freedom is being stolen’: At least 20,000 protest coronavirus measures in Berlin

  At least 18 police officers were reportedly injured in Berlin on Saturday as they tried to break up a large gathering of people demonstrating against coronavirus restrictions, including the face mask requirement.
  Three of the officers were being treated in hospital, Berlin police said on Twitter. It had deployed 1,100 officers to monitor the rally and disperse the crowd.
  As German officials warn of soaring infection numbers, the protesters remain defiant. “The virus of freedom has reached Berlin,” said one of the organizers, Michael Ballweg.

 • mr.drs.Bou:

  Deze dokters hebben hardop gezegd dat hydroxychloroquine een goed geneesmiddel is. FOEI, deze dokter is daarom ONTSLAGEN:

  Doctor Simone Gold Fired from Hospital After Attending ‘White Coat Summit’ — Hires Atty Lin Wood duurt ruim 4 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Dit is ook leuk:

  English Ignore Social Distancing Pleas And Pack Beaches On Hottest Day Of Summer

  Millions of Britons across northern England have been placed under partial lockdown as a handful of hotspots have emerged in Manchester and other areas. But despite a pervasive sense of trepidation as outbreaks in Catalonia, Poland and elsewhere revive fears about a second wave hammering Europe, many in the UK are crowding on to beaches as temperatures reach record summer highs.

  Footage going viral on social media shows packed beaches along the south coast of England as temperatures notched the hottest day of the year.

  met video van de vrolijke badgasten. 😉

  Het is duidelijk dat de bevolking de Corona HYPE nu doorziet en het niet langer pikt.

 • mr.drs.Bou:

  Willem Engel in Blue Tiger Studio: Hugo de Jonge is te dom om dit te bedenken duurt 48 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Toespraak Psychiater op Dag van de Democratie op het Malieveld Den Haag van Willem Engel, SBS6 BOOS! duurt 17 minuten.

 • Groene Wolf:

  Miljoenen op de been voor protesten tegen Merkel/covid 19 beleid in Duitsland/Berlijn. Mooie beelden behoeven geen commentaar. Als de MSM al verslag doen spinnen ze er een verhaal bij dat de demonstranten Neo Nazi’s en complotdenkers zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=y7t7GFnPedw

 • mr.drs.Bou:

  Reality Check | ‘Masks Make Us Slaves’: Massive Protests in Germany Over Lockdown duurt 9 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  🙂 🙂 🙂

  WDW BREAKING: WE WORDEN MASSAAL BELAZERD!

 • mr.drs.Bou:

  Don’t Be A Conspiracy Theorist! duurt 7 minuten.

 • Ik was zelf op het malieveld en heb dus kunnen constateren dat er toch echt enkele duizenden mensen waren en niet enkele honderden. Ik schatte tussen de twee en drie duizend.

Laat een reactie achter