Selecteer een pagina

Archieven

Michaéla Schippers praat met Ramon Bril

prof.dr. (Michaéla) MC Schippers is professor in Behaviour and Performance Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze professor in de psychologie, gespecialiseerd in groepsdenken, waarschuwt ernstig voor de gevaren van de huidige Corona Covid-19 politiek. De noodmaatregelen hebben misschien wel mensen behoed voor het virus, maar op het zelfde moment werden onze rechten ernstig ingeperkt en zelfs geschonden. Een samenleving op afstand van anderhalve meter, met BOA constrictors en een kliklijn om je buren te verraden bij overtreding, op straffe van boete en dwang. Een samenleving zonder samen is echter geen leven! Er vallen slachtoffers door dit beleid, dat slechts tijdelijk zou zijn, maar nog altijd voortduurt.

Aanvankelijk was vrijwel iedereen bang voor het virus, dat uit een bio-laboratorium afkomstig bleek. Maar de maatregelen die in maart zijn genomen om dit virus te bestrijden, leidden na een maand al tot de verzuchting: hoe lang nog? Wie had gehoopt dat deze gekte slechts even zou duren, kwam bedrogen uit. Per 1 juni zou alles weer redelijk normaal worden, maar dat viel tegen! In het “nieuwe normaal” bleef de BOA constrictor van anderhalve meter voortleven! Nog altijd zijn sportscholen, kermissen, festivals en zo voort verboden, de horeca is noodgedwongen rustig en een theater met 100 zetels waarvan maar 30 in gebruik, is niet rendabel.

De economische schade is enorm, de proportionaliteit ontbreekt. En nu wil het kabinet dit beleid met terugwerkende kracht tot wet verheffen. De Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid roept bij mij de vraag op hoe tijdelijk deze wet zal zijn: “[Regeling vervalt per 01-09-2023.] Geldend van 24-04-2020 t/m heden”. Hoe bedoelt u? Wordt hier een pakket noodmaatregelen met terugwerkende kracht tot wet verheven? En als de regeling in september 2023 vervalt, wordt dit beleid dan onder een andere wet voortgezet? Zie voor meer kritiek, vooral op de dictatoriale bevoegdheid van de minister: Wat is er mis met dat Ontwerp?

Gelukkig is er een pittige discussie losgebarsten rond dit juridische gedrocht. Er staat ook een petitie online: Nee tegen de spoedwet. Dat de bevolking wegens de angst voor Corona Covid-19 tijdelijk werd beroofd van alle grondrechten, zoals vrijheid van vereniging en vergadering, het uitoefenen van de godsdienst en ga zo maar door, was uiterst pijnlijk. Veel “contacten” verliepen digitaal, zelfs in de rechtspraak! Het leidde tot het verlies van inkomen voor velen, maar ook tot een tsunami van boetes plus strafbladen.

Ook de psychische schade is enorm. Zonder sociale contacten vereenzamen mensen. Ouderen in tehuizen willen zelfs dood! Jongeren vragen zich af hoe dit verder moet. Alle plezier is verdwenen, onder een hemelsblauwe lucht dreigen de donkere wolken van een politiestaat. De talrijke protesten tegen dit beleid, vaak voorzien van duidelijke alternatieven, worden door de main stream media genegeerd of zelfs gedemoniseerd en dus door de massa niet gehoord. Het kuddedenken gaat dan met het gezonde verstand op de loop. Iedereen heeft opeens smetvrees! En Black Lives Matter… terwijl de bejaarden wegkwijnen.

Op 6 juni had professor Schippers een gesprek met Ramon Bril, waarin ze waarschuwde voor de schade die door deze maatregelen tegen het virus zou ontstaan. Het was een prettig en verhelderend gesprek. Ze kreeg daarop talloze steunbetuigingen, maar ook negatieve reacties. Er heerst een soort kokervisie die zegt dat alleen een viroloog zoals Ab Osterhaus zich mag uitspreken over de Corona crisis. Maurice de Hond moet daarom ook zijn mond houden. De regering verdedigt het beleid door te verwijzen naar deskundigen, maar de achterliggende data zijn dan weer niet openbaar. Het nut van de straffe maatregelen is volstrekt oncontroleerbaar.

Levensgevaarlijke massahysterie gaat fout volgens het boekje. Michaéla Schippers en Ramon Bril duurt 26 minuten.

6 jun. 2020, Cafe Weltschmerz

Levensgevaarlijke massahysterie door onze overheden maakt de maatregelen vele malen dodelijker dan het virus zelf.

Professor Michaéla Schippers, hoogleraar Behavior en Performance Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam herkent de massa gekte rondom het nieuwe coronavirus direct, ze bestudeert fouten in besluitvorming vanuit een psychologisch perspectief. Het groepsdenken is aan het stuur. Een gevaarlijke mix van vooroordelen, angst en niet willen toegeven fout te zitten. Het gaat fout volgens het boekje, als iemand het opzettelijk zou willen doen had hij het niet beter kunnen aanpakken.

Michaéla Schippers denkt niet dat het opzet is, maar ze heeft zelf ook een moeder die in een verzorgingshuis is opgesloten. Op 13 juni j.l. was zij te gast bij OP1, een programma van de NPO, samen met andere mensen die met dit probleem te maken hebben. Om de ouderen te behoeden voor Covid-19, werden ze opgesloten. Helaas gaat dat ernstig ten koste van hun gezondheid, hun natuurlijke weerstand wordt afgebroken. Het wachten is dan nog slechts op de tweede golf die Billy Gates ons beloofde. Het is je reinste gerontocide, oftewel dood door schuld!

Marlene van der Kooi en Michaéla Schippers over eenzame ouderen in verpleeghuizen | Op1 duurt 12 minuten.

Maanden achtereen vrijwel alleen doorbrengen op je kamer. Niemand om je gezelschap te houden. Geen bezoek, behalve af en toe een verzorgende. Dat is de realiteit voor veel ouderen in verpleeghuizen in de coronatijd. Ook voor de moeder van Marlene van der Kooi en hoogleraar psychologie Michaéla Schippers.

Hoewel het probleem hartverscheurend is en snel moet worden opgelost, was dit wel een babbelprogramma van de NPO. Gelukkig had Ramon Bril Michaéla nogmaals uitgenodigd bij Café Weltschmerz. Het volgende gesprek gaat o.a. over het wetsvoorstel, waarin de minister een volmacht krijgt om bij ministeriële regeling drastisch in te grijpen in het leven van alle burgers, als hij er bij zegt dat het om Corona gaat. De huidige draconische maatregelen worden dan met terugwerkende kracht tot wet verklaard… dus teken de petitie!

De corona paradox en de ramkoers met ons geweten | Michaéla Schippers en Ramon Bril duurt 43 minuten.

14 jun. 2020, Cafe Weltschmerz

Wat zullen we wel niet in de toekomst denken, als we terugkijken op de media gedreven hysterie waar we nu in leven. De overheid lijkt op ramkoers gegaan te zijn met een onomkeerbare megatanker. Fouten niet toegeven is crimineel als het om mensenlevens gaat. De koers die is ingezet wordt versterkt door groepsdenken. Is dit de maatschappij waarin we willen leven?

Op Youtube staan onder deze video links, o.a. naar twee artikelen van Michaéla Schippers: Professor’s opinion: Better decision-making in times of crises: is reflexivity the answer? en For the Greater Good? The Devastating Ripple Effects of the Covid-19 Crisis

13 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  De wasmachine draait en ik heb intussen deze vrolijke reportage van De Ommekeer bekeken:

  Anderhalve meter maatschappij – willen we dat? duurt 35 minuten.

  21 Juni 2020: Samen terug naar normaal

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  VIRUSWAANZIN.NL

  Verkorte versie: Een crisis in de wetenschap, lockdown is een schande. Willem Engel en Ramon Bril duurt 34 minuten.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Is the Coronavirus Scare a Psychological Operation?

  Op deze retorische vraag is het antwoord: JA. Het virus bestaat inderdaad, maar de rest is een HYPE.

  Covid-19 psychosis defeated: How Belarus ignored the WHO and beat coronavirus

  The Belarusian authorities have repeatedly emphasized that they managed to prevent high mortality from coronavirus in the country due to the fact that the Soviet health care system was preserved here, and all necessary measures were taken to fight for every human life. According to the official position of the head of the Belarusian Ministry of Health, Vladimir Karanik, it helps to cope with the disease by the fact that “unlike most European countries, Belarus has maintained a sanitary and epidemiological service, the country is also provided with doctors, a bed facility, oxygen access points, and mechanical ventilation devices (mechanical ventilation) , an adequate level of laboratory diagnosis. ”

  “In general, low mortality in patients with coronavirus infection in the republic is explained by early diagnosis and detection of infection in people who do not have symptoms, effective measures to isolate patients and contacts. Effective epidemiological measures to protect vulnerable groups of the population – the elderly and senile, as well as those with some chronic diseases, also explain the low mortality from Covid-19 infection, ” the Belarusian department noted earlier.

  Formally, the fact that Belarus really managed to turn the tide, and since the end of May the country has been on a plateau, is confirmed by official statistics. Over the past weeks, the incidence rate in the republic of coronavirus began to decrease gradually, and the number of people who recovered, on the contrary, increased sharply. For example, by June 19, Belarus already officially had an excess of the number of people recovering from Covid-19 over newly diagnosed cases for two weeks running.

  Vergelijk dat met Nederland, waar gedurende drie kabinetten Rutte op de zorg is bezuinigd! En Belarus (Wit Rusland) is heel wat minder rijk dan Nederland. FOEI !!! 🙁

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  ‘Het verlangen naar normaal en vanzelfsprekend’: speech van prof. Michaela Schippers

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Een internationale coronasekte: prof. Michaéla Schippers en Ramon Bril duurt 31 minuten.

  De maatregelen lijken inmiddels voort te komen uit een internationale sekte: stelt prof. Michaéla Schippers.

  Hoogleraar Michaéla Schippers is geschrokken van de reactie van onze overheid. Op de (verboden) demonstratie is veel geweld gebruikt om mensen die voor hun vrijheden opkwamen terug te slaan. Het verbod op demonstreren en het wisselen van rechters is opmerkelijk dictatoriaal voor Nederlandse begrippen. Maar daarnaast begint ze het gevoel te krijgen dat we in een globale sekte terecht zijn gekomen. Alle wereldproblemen zijn gereduceerd tot een probleem en een oplossing. Middels gaslighting en andere nare psychologische technieken worden mensen met behulp van grote angst in een richting geduwd waar velen van ons niet willen zijn.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  In het laatste gesprek met Ramon Bril heeft Michaéla Schippers het over Gaslighting. Ik kende die term niet, al begreep ik wel een beetje wat ze bedoelde. Het gaat er om, dat je een ander gek maakt met valse informatie en verwijten. Valse info is dat je Covid-19 kunt verspreiden via muntjes, papiergeld en supermarktkarretjes, zonder zelf symptomen te hebben van het “gevaarlijke” virus. Vervolgens verwijt je dan iemand dat hij of zij zich niet aan de regels houdt.

  Het “nieuwe normaal” wordt nu wel erg abnormaal!

  NS: Vrouw wordt uit de trein gezet- “nieuwe normaal”

  Maar goed, wat is gaslighting? Op zoek naar de achtergrond kwam ik terecht in een prachtige film uit 1940, uiteraard in zwart wit. Het was een “spannend” verhaal dat speelt omstreeks 1900, toen gaslicht in huis nog een grote luxe was. Ik heb genoten en ik hoop dat ook u ervan geniet als u zich verveelt met Netflix en alle amusante tv kanalen.

  Gaslight – Full Movie – GREAT QUALITY 720p (1940) duurt een uur en 24 minuten.

  Verder wacht ik een beetje af wat Viruswaanzin verder gaat doen. Zij zijn natuurlijk niet de enigen die in actie komen, maar ze doen het GEWELDIG goed !!! Zelf ben ik een bescheiden actie begonnen door aan mensen te vragen: “Mag ik u een hand geven?” De reacties zijn vaak leuk, maar soms ook: “Nee, want ik heb kanker.”

  Veel mensen zijn bang, bang gemaakt! Helaas ligt de normale medische zorg al maanden stil voor wie geen Corona heeft. De 1,5 meter BOA constrictor maakt meer slachtoffers dan dat hele Covid-19 virus!

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Studio Erasmus Podcast – Erwin Kompanje en Michaéla Schippers kritisch over coronamaatregelen duurt een uur en 2 minuten.

  Erasmus University Rotterdam
  “De maatregelen waren draconisch.” Hoogleraar psychologie Michaéla Schippers en klinisch ethicus Erwin Kompanje leggen in deze podcast uit waarom de coronamaatregelen veel erger zijn dan de kwaal. “Ik denk dat de maatregelen zo snel mogelijk moeten worden afgebouwd. We weten allang wat werkt: rigoureus aan je immuunsysteem werken.”

  RSM-hoogleraar Schippers en universitair docent Erwin Kompanje publiceerden samen een artikel waarin ze kritisch kijken naar de maatregelen. “Als je zegt het is schandalig dat er 15 mensen zijn doodgegaan in Nederland aan corona in de leeftijdscategorie tot 40 jaar: realiseer je dat er elk jaar 2.700 mensen in dezelfde leeftijdscategorie doodgaan aan verkeersongevallen, aan kanker, aan weet ik wat allemaal. Daar zijn die 15 niet veel van. We moeten accepteren dat de dood bij het leven hoort, en dat niet alles maakbaar is.”

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Hoe Zit Het Nou Echt? Michaëla Schippers: Gevolgen coronamaatregelen rampzaliger dan corona zelf duurt 33 minuten.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  JAY UNCENSORED 2! MAATREGELEN GEVAARLIJK? WAT STAAT IN DE SPOEDWET? MET MICHAELA EN MAAIKE duurt een uur en 3 minuten.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Dit artikel stamt uit half juni, maar de problematiek is nog steeds actueel: eenzaamheid, verlies van werk, van inkomen en zingeving. Dit leidt tot depressie, waardoor het immuunsysteem wordt verzwakt. Tot op heden zijn alle maatregelen tegen Corona in strijd met de Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze zijn eveneens in strijd met het gezonde verstand. Zelf ervaar ik ze als MISDADIG !!!

  De volgende video van Café Weltschmerz gaat over de psychologische gevolgen van de Corona maatregelen.

  De pandemie van depressie. Jorn Lukaszczyk met Jef Eagl. duurt 50 minuten.

  Jef Eagl is een Belgische event-ondernemer en DJ. Sinds kort houdt hij zich bezig met de bewustwording van mentale gezondheidsproblemen in België. Hij heeft een podcast genaamd ‘Onbespreekbaar’. In dit gesprek vertelt hij over de heftige tijd die hij zelf heeft gehad. Ook gaat het over de enorme stijging van depressies en zelfmoorden door de maatregelen in België. En over de oorzaak van de stijging van depressies in de laatste jaren.

  Volg Jef Eagl:
  http://www.instagram.com/jef.eagl

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën