Selecteer een pagina

Archieven

Nieuwe film van Marijn Poels: Paradogma

De filmer Marijn Poels heeft weer een nieuwe docu gemaakt: Paradogma. Hij heeft reeds een indrukwekkende reeks van films gemaakt. Zijn film over het klimaat, The uncertainty has settled, staat sinds juli vorig jaar ook op BOUblog: Marijn Poels over het onzekere klimaat. Zijn nieuwe film Paradogma werd op 11 juni online geplaatst door Ongehoord Nederland.

Een goede bespreking van zijn docu over het klimaat staat op Climategate: Marijn Poels: ‘links’ en tóch niet politiek correct. Helaas bleek deze docu controversiëel, Marijn Poels kwam NIET op de tv. Ook kwam er stevige kritiek op de docu, waarop Marijn Poels zich afvroeg wat er nog mag worden gezegd en zo nee, waarom niet. Paradogma gaat over de grens tussen geoorloofde meningen en kritiek, wat leidt tot demonisering en censuur. Vorig jaar praatte Poels met Ester Veenema over zijn project.

Zijn afwijkende meningen gevaarlijk?; Esther van Fenema en Marijn Poels duurt 47 minuten.

•18 apr. 2019, Cafe Weltschmerz

Marijn Poels werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm ‘The Uncertainty Has Settled’. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film is Paradogma en is inmiddels vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien tijdens de Europese tour.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel ‘The Uncertainty Has Settled’. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daaraan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Paradogma

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk lijkt te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie.

In het volgende gesprek van 11 juni j.l. met Peter Vlemmix vertelt Poels o.a. hoe hij zelf omgaat met censuur.

‘Vrijheid van mening zwaar onder druk’ – Marijn Poels – Het Panel #15 duurt 50 minuten.

In de nieuwe docu Paradogma praat Marijn Poels met allerlei mensen die te maken hebben met censuur of demonisering. In al deze gesprekken komt naar voren dat vrijheid van meningsuiting belangrijk is en dat het beter is om naar elkaar te luisteren, dan elkaar de mond te snoeren. De docu eindigt met een gesprek met de Russische filosoof Aleksandr Dugin, die in het vrije wilde westen wordt afgeschilderd als de baarlijke duivel. En wat blijkt? Deze man met de baard verzet zich tegen de liberale individualisering, omdat dit volgens hem ten koste gaat van de sociale cohesie. Deze zeer interessante, maar zelden gehoorde mening heb ik daarom apart gezet.

En dan nu voor de liefhebbers de hele documentaire:

DOCU PREMIÈRE: Paradogma – Marijn Poels duurt anderhalf uur.

In maart van dit jaar skypte Marijn Poels met Tom Zwitser van de Blue Tiger Studio. Het ging o.a. over de Corona hype.

Marijn Poels: “Coronacrisis is begin van endgame waarin we cultuur kunnen terugwinnen” duurt 55 minuten.

26 mrt. 2020, Blue Tiger Studio

We skypen met Marijn Poels in Duitsland over zijn documentaires. Momenteel monteert hij zijn derde deel van de trilogie over klimaat, natuur en ideologie.
quotes: “Media passen de strategie toe om dingen eerst moreel gevoelig te maken en vervolgens kan niemand daar nog een vraag over stellen want dan ben je ervoor dat mensen allemaal dood gaan of dan ben je ervoor dat er mensen sterven aan klimaatverandering. Ze vangen je in schuldcomplexen. En als je dit mechanisme eenmaal ziet, zie je het in zo’n beetje elke zin die ze uitspreken.”
“Coronacrisis is begin van endgame waarin we cultuur kunnen terugwinnen.”
“Het Westen wordt gedeindustrialiseerd naar het niveau van Afrika.”
“Uiteindelijk handelt iedereen in eigenbelang. Of je moet wel heel erg verliefd zijn, maar dat noemen ze ook wel blindheid.”

2 Reacties

 1. yvonne

  https://www.nporadio1.nl/argos de werkelijke bazen van deze wereld, de banken, die het zogenaamde Joods zijn misbruiken, de zionisten die het Jodendom misbruiken, zoals de Holocaust ook is misbruikt.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  De heren hebben de vorige avond een beetje teveel gezopen. Nu zijn ze weer nuchter en ze zitten aan de bar aan de koffie. Het wordt gelukkig een goed gesprek.

  Marijn Poels aan de bar van Blue Tiger Studio! duurt een uur en 5 minuten.

  Blue Tiger Studio

  Het derde deel van Marijn Poels docu-trilogie verschijnt in september. We blikken terug op de enorme schok die de eerste twee delen waren, niet in het minst voor hemzelf. In deze tijd komen we terecht in een eindspel waarvan we nog niet weten wat de uitkomst wordt of wat die moet worden. Wat we zien is: alles wordt doodgeslagen: denken, praten, leven. Niks gaat nog ergens over. Poels heeft een grote reis gemaakt met zijn drie docu’s. Letterlijk, maar ook als persoon. Hij komt weer thuis in “the shire after a long journey” en daarover gaat onder andere zijn derde trilogie.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën