Archief
Artikelen

Gastbijdrage van Groene Wolf

Mensen die wat verder kijken dan NPO, NOS en RTL worden tegenwoordig uitgemaakt voor complotdenker. Deze mensen vormen klein leger andersdenkenden, die een hinderlijke luis in de pels vormen voor de gevestigde orde. De andersdenkenden zetten over het algemeen vraagtekens bij het globalisme, ook wel New World Order genaamd. Maar waarom zouden we de term complotdenker of conspiracy theorist niet juist omarmen?

Tijdens de 80 jarige oorlog was Geus, Watergeus of Bosgeus in eerste instantie ook een scheldwoord. Tijdens de 80-jarige oorlog werden de Nederlanden en een aantal andere Europese landen bezet door een vreemde macht, die destijds in Spanje zetelde, namelijk het Spaanse koningshuis. Het woord geus is afgeleid van het Franse gueux. Dat woord betekent armoedzaaier of schooier, maar kreeg een positieve betekenis voor al wie in die tijden niet Spaans gezind was.

Hierbij een geheugen opfrissertje over de Tachtig jarige oorlog.

In onze geschiedenisboekjes wordt de nadruk van het geuzenverzet in Den Briel of Brielle gesitueerd, maar in de provincie Zeeland waren de Geuzen zeer actief, getuige deze Wikipedia’s:
Opstand van Vlissingen
Geschiedenis van Vlissingen
Geschiedenis van Zierikzee

Ook in onze tijd zien we een stille machtsverschuiving binnen Europa naar Brussel, ofwel de “Europese Unie”. Steeds meer macht en regelgeving, vaak in het belang van multinationals en tegen het belang van de lokale bevolking, wordt sluipend overgeheveld naar de ongekozen Europese Commissie en naar het vleugellamme Europese Parlement, waaraan wij o.a. de introductie van de Euro te danken hebben. Ben je niet zo blij met de EU en multinationale macht, dan ben je een complotdenker! Mooi zo! Wees er maar trots op.

De term conspiracy theorist of complotdenker is trouwens een bedenksel van de CIA, naar aanleiding van kritieken op het officiële rapport over de moord op JFK. Daarover gaat dit artikel van Paul Craig Roberts: The Term “Conspiracy Theory” Was Invented by the CIA In Order To Prevent Disbelief of Official Government Stories

In de strijd tegen de Spanjaarden sloten de Nederlanden een gelegenheidscoalitie met de Duitse Willem van Oranje. Maar om deze figuur nu vader des vaderland te noemen, lijkt wat overdreven.
Door een van zijn zogenaamde nazaten, Willem I, die in 1815 vanuit Engeland stilletjes op Nederlandse bodem arriveerde, zitten we nog tot op heden ten dage opgezadeld met dat geldverslindende Huis van Oranje.

Tijdens de 80-jarige oorlog stuitte de belastingheffing van de Tiende Penning in de Nederlanden door Alva, de zetbaas van de koning van Spanje, op hevig verzet. De Tiende Penning betekende een belasting van 10% op inkomsten uit vermogen. Vandaag de dag betalen we veelvoud belasting over van alles en nog wat. Het enige wat we doen is een beetje mopperen op de loon-, inkomsten-, vermogens-, wegenbelasting, de 21% BTW, accijnzen, etc.

Maar is het nu dan oorlog? Ik zie toch geen soldaten en kanonnen? Dat klopt, maar we zitten wel in een informatie-oorlog. Maar er vallen toch geen doden? Er vallen wel monddoden, want de censuur draait op volle toeren. De term complotdenker of conspiracy theorist wordt nu gebruikt om waarheidszoekers de mond te snoeren.

Op YouTube staan de 12 afleveringen van de spannende jeugdserie over Floris van Rosemondt uit 1969, die zich afspeelde tijdens de 80-jarige oorlog. Met Rutger Hauer in de hoofdrol. Veel kijkplezier.

Deel 1 – Het gestolen kasteel duurt een half uur.

Verder roep ik mijn woonhuis uit tot mini republiek en er gelden uitsluitend mijn regels en wetten. Vanaf heden ben ik dus staatshoofd. Gekozen? Ja, door mezelf. Een liefdevolle zorgzame dictator voor mijn onderdanen: hondje Jackson en krielkipjes Arenda en Dorenda. Ik beraad mijzelf nog even over de officiële naam van de Republiek. Het zou de Republiek Groenewolvia of Louberia genoemd kunnen worden. Als meer mensen mijn voorbeeld volgen kunnen we gezamenlijk de Verenigde Nederlanden uitroepen.
—————————————————————

Dank je wel, Groene Wolf. 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

12 Reacties op “Complotdenkers, de hedendaagse Geuzen”

Laat een reactie achter