Archieven

Complotdenkers, de hedendaagse Geuzen

Gastbijdrage van Groene Wolf

Mensen die wat verder kijken dan NPO, NOS en RTL worden tegenwoordig uitgemaakt voor complotdenker. Deze mensen vormen klein leger andersdenkenden, die een hinderlijke luis in de pels vormen voor de gevestigde orde. De andersdenkenden zetten over het algemeen vraagtekens bij het globalisme, ook wel New World Order genaamd. Maar waarom zouden we de term complotdenker of conspiracy theorist niet juist omarmen?

Tijdens de 80 jarige oorlog was Geus, Watergeus of Bosgeus in eerste instantie ook een scheldwoord. Tijdens de 80-jarige oorlog werden de Nederlanden en een aantal andere Europese landen bezet door een vreemde macht, die destijds in Spanje zetelde, namelijk het Spaanse koningshuis. Het woord geus is afgeleid van het Franse gueux. Dat woord betekent armoedzaaier of schooier, maar kreeg een positieve betekenis voor al wie in die tijden niet Spaans gezind was.

Hierbij een geheugen opfrissertje over de Tachtig jarige oorlog.

In onze geschiedenisboekjes wordt de nadruk van het geuzenverzet in Den Briel of Brielle gesitueerd, maar in de provincie Zeeland waren de Geuzen zeer actief, getuige deze Wikipedia’s:
Opstand van Vlissingen
Geschiedenis van Vlissingen
Geschiedenis van Zierikzee

Ook in onze tijd zien we een stille machtsverschuiving binnen Europa naar Brussel, ofwel de “Europese Unie”. Steeds meer macht en regelgeving, vaak in het belang van multinationals en tegen het belang van de lokale bevolking, wordt sluipend overgeheveld naar de ongekozen Europese Commissie en naar het vleugellamme Europese Parlement, waaraan wij o.a. de introductie van de Euro te danken hebben. Ben je niet zo blij met de EU en multinationale macht, dan ben je een complotdenker! Mooi zo! Wees er maar trots op.

De term conspiracy theorist of complotdenker is trouwens een bedenksel van de CIA, naar aanleiding van kritieken op het officiële rapport over de moord op JFK. Daarover gaat dit artikel van Paul Craig Roberts: The Term “Conspiracy Theory” Was Invented by the CIA In Order To Prevent Disbelief of Official Government Stories

In de strijd tegen de Spanjaarden sloten de Nederlanden een gelegenheidscoalitie met de Duitse Willem van Oranje. Maar om deze figuur nu vader des vaderland te noemen, lijkt wat overdreven.
Door een van zijn zogenaamde nazaten, Willem I, die in 1815 vanuit Engeland stilletjes op Nederlandse bodem arriveerde, zitten we nog tot op heden ten dage opgezadeld met dat geldverslindende Huis van Oranje.

Tijdens de 80-jarige oorlog stuitte de belastingheffing van de Tiende Penning in de Nederlanden door Alva, de zetbaas van de koning van Spanje, op hevig verzet. De Tiende Penning betekende een belasting van 10% op inkomsten uit vermogen. Vandaag de dag betalen we veelvoud belasting over van alles en nog wat. Het enige wat we doen is een beetje mopperen op de loon-, inkomsten-, vermogens-, wegenbelasting, de 21% BTW, accijnzen, etc.

Maar is het nu dan oorlog? Ik zie toch geen soldaten en kanonnen? Dat klopt, maar we zitten wel in een informatie-oorlog. Maar er vallen toch geen doden? Er vallen wel monddoden, want de censuur draait op volle toeren. De term complotdenker of conspiracy theorist wordt nu gebruikt om waarheidszoekers de mond te snoeren.

Op YouTube staan de 12 afleveringen van de spannende jeugdserie over Floris van Rosemondt uit 1969, die zich afspeelde tijdens de 80-jarige oorlog. Met Rutger Hauer in de hoofdrol. Veel kijkplezier.

Deel 1 – Het gestolen kasteel duurt een half uur.

Verder roep ik mijn woonhuis uit tot mini republiek en er gelden uitsluitend mijn regels en wetten. Vanaf heden ben ik dus staatshoofd. Gekozen? Ja, door mezelf. Een liefdevolle zorgzame dictator voor mijn onderdanen: hondje Jackson en krielkipjes Arenda en Dorenda. Ik beraad mijzelf nog even over de officiële naam van de Republiek. Het zou de Republiek Groenewolvia of Louberia genoemd kunnen worden. Als meer mensen mijn voorbeeld volgen kunnen we gezamenlijk de Verenigde Nederlanden uitroepen.
—————————————————————

Dank je wel, Groene Wolf. 😉

19 Reacties

 1. yvonne

  Wat een prachtige reactie, Groene Wolf…..we weten allemaal, tenminste de wakkere mensen dat we belazerd worden, zelfs als je je niet wilt inlezen, of weigert wakker te worden, dan WEET je het toch? Geld regeert op deze aarde, mensenlevens worden geofferd, dierenlevens idem dito..heb het al eens vaker gezegd, maar het boek van Robin de Ruiter heeft mij meer dan wakker gemaakt

  Antwoord
 2. Groene Wolf

  Dank je wel, Yvonne!
  Willem I was een omstreden figuur. Nadat hij zichzelf in 1815 tot koning had uitgeroepen, raakten de zuidelijke Nederlanden zijn tyranieke houding beu. In 1830 besloten de zuidelijke Nederlanden voor zich zelf te beginnen en zo ontstond België. Er werd nog wat geharreward over Zeeuws Vlaanderen, dat een uiterst strategische ligging heeft. Veel oudere (west) Zeeuws Vlamingen zijn/waren niet zo Oranje gezind en zouden liever aansluiting bij België. België heeft weliswaar een koningshuis, maar dat wordt eigenlijk min of meer gedoogd. De gemiddelde Belg is over het algemeen niet zo lyrisch over hun koningshuis, in tegenstelling tot de Nederlandse Oranje gekte, dat meer weg heeft van het Stockholmsyndroom.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_I_der_Nederlanden

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  10 Best Quotes from “Civil Disobedience” by Henry David Thoreau duurt 8 minuten.

  Antwoord
 4. Groene Wolf

  JFK jr. gaf een glossy magazine George uit. Vlak voor zijn dood/verdwijning publiceerde hij ook reeds over Biden, Pizzagate en Bill (pizza)Gates (to hell). Opmerkelijk. Tja,… allemaal conspiracy theories, toch. Of niet?
  https://www.youtube.com/watch?v=SnsCoewgSBI

  JFK JR EXP0SES B1LL GATE$ AG3NDA & P1ZZAG@TE duurt 38 minuten.

  Antwoord
 5. Groene Wolf

  In augustus 1972 werd met feestelijkheden herdacht dat Zierikzee bevrijd werd van de Spanjaarden. In de haven werd met schepen een stuk opgevoerd, waarbij te zien was hoe de Geuzen de Spanjaarden verjoegen. Groene Wolf (toen nog Groene Welp) speelde daarin een klein bijrolletje als scheepsjongen, die met een roeiboot een Geuzenleider van de ene kant van de haven naar de andere kant moest varen.
  https://www.ssrp.nl/publicaties/jaarverslagen/jaarverslag-1972/jaarverslag-2001-2

  Antwoord
 6. Groene Wolf

  Haha,.. toeval bestaat niet!
  Meet the new king, de opvolger van Elisabeth. Hij heet niet Charles of William, maar John III. Ik zal hem via mijn ambassatrice, die ik zelf ben, hartelijk feliciteren. Heerlijk al die gewichtige functies die ik nu bekleed, dankzij het uitroepen van mijn republiekje!
  https://www.youtube.com/watch?v=7bA5A5Ie0V4

  Meet the New King of England duurt 20 minuten.

  Antwoord
 7. Groene Wolf

  In de tijd van Michiel de Ruyter werd er ook al samengezworen, gekonkeld en gecomplotterd. Lees onder hoofdstuk “Derde Engelse Zeeoorlog”. Cornelis de Witt (samen later met zijn broer Johan door de orangisten op gruwelijke wijze vermoord), een persoonlijke vriend, werd belasterd door de orangisten, die beweerden dat De Witt zich laf zou hebben gedragen. De Ruyter nam het op voor zijn vriend en stuurde een brief aan de Staten van Holland. Bij thuiskomst werd hem dat verweten, waarop hij het volgende antwoordde: “Indien het hier in het Vaderland zoo gelegen is datmen de waarheid niet mag spreken, zoo is ‘t zeer elendig gesteld. Nogtans zal ik die spreken, zoolang myne oogen openstaan. (Blijven wij ook doen, tot de laatste snik) https://nl.wikipedia.org/wiki/Michiel_de_Ruyter

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Complotgekte in Coronatijd met socioloog Dr Jaron Harambam, specialist in Complottheorieen duurt 27 minuten.

  Antwoord
 9. Groene Wolf

  SGT Report Pizzagate and Pedogate are very real. Arrestaties in Nederland. Martelkamers ontdekt in zeecontainers.
  https://youtu.be/_2dHpebu-Xo

  R E D _ R O O M S . duurt bijna 11 minuten.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  MAKE THIS GO VIRAL. THOSE WHO KNOW CAN’T SLEEP. duurt 6 minuten.

  Antwoord
 11. Groene Wolf

  Vrouw wordt aangehouden omdat zij zonder toestemming verzorgingshuis haar moeder bezoekt.
  https://www.youtube.com/watch?v=_8nMf877XUI

  Nederland 2020 met Mark Rutte en Hugocaust! – GAAF LAND! duurt ruim 7 minuten.

  Antwoord
 12. Groene Wolf

  SGT Report: The swamp runs deep. The news is fake. The war is real.
  https://youtu.be/0YEZ9xUr23k

  THE SWAMP RUNS DEEP. THE NEWS IS FAKE. THE WAR IS REAL duurt ruim 31 minuten.

  The Democratic Party now conducts itself like it’s a Fifth Column. A fifth column is any group of people who undermine a larger group from within, usually in favor of an enemy group. Harley Schlanger returns to SGGT Report to break it all down.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën