Selecteer een pagina

Archieven

Michael Moore: docu over de “groene” energie

Op 20 april, “Earth Day”, kwam er een nieuwe film uit van Michael Moore, genaamd: Planet of the Humans. Het gaat over de zwarte kanten van de “groene” en “duurzame” energie. De film leidde tot verontwaardigde reacties van de Groene Lobby en de klimaatactivisten. Omdat de bioscopen dicht zijn wegens de “Corona”, heeft Moore de film op YouTube gezet, waar hij inmiddels ruim 6 miljoen maal is bekeken. Het is de bedoeling dat hij tot 20 mei online blijft staan, dus als u hem wil zien, doe het dan snel. Ik zet daarom hem bovenaan, met daaronder mijn kritiek en een aantal van de reacties op deze kritische film.

Michael Moore Presents: Planet of the Humans | Full Documentary | Directed by Jeff Gibbs duurt 1 uur en 40 minuten.

De film laat zien hoe de “groene revolutie” ten koste gaat van de natuur. Er worden hele bossen gekapt voor de biobrandstof centrales, met dynamiet worden hele bergen ontgonnen voor kwarts voor zonnepanelen. Om windmolens en zonnepanelen te produceren zijn ook zeer giftige delfstoffen nodig en de productie vergt méér fossiele brandstof dan deze “duurzame energiebronnen” ooit kunnen besparen. Die “duurzame” windmolens staan na 25 jaar te roesten en “duurzame” zonnepanelen worden evenmin oud. De verwoesting is enorm en de vraag rijst: wie ruimt er op? De volgende generatie? Of laat men die rommel dan maar waar het is, roestend langs de kusten en versplinterend in de woestijnen?

Bij minuut 46 neemt de film even een vreemde wending. De oplossing zou zijn: minder consumeren, maar vooral minder mensen! Het probleem lijkt mij een verkeerde economie, waardoor veel mensen in armoede leven en kinderen krijgen om te voorzien in hun oude dag. Het lijkt even alsof Moore pleit voor depopulatie en daar wordt hij dan ook op aangevallen, maar uit de rest van de film blijkt dat hij vooral oog heeft voor de verstrengeling van de milieubeweging met de kapitalistische winst-industrie.

Daarna gaat het weer over de fraude in de “groene energie”, vooral de biobrandstof. Deze bestaat uit (groene!) bossen die worden gekapt en versplinterd, om te worden verbrand in “biocentrales”. Voorbij 1 uur 10 minuuten komt More op een belangrijk spoor: Wie profiteert van dit verwoestende bedrog? Dat zijn de grote bedrijven en zij zijn allerminst milieuvriendelijk, al proberen ze hun imago zo groen mogelijk te verven. Het einde van de film is hartverscheurend, ik waarschuw u maar. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Stop die groene waan waardoor de natuur wordt vernield!

En dan nu de kritiek, want de hele “linkse groene meute” rolde over hem heen. Elsevier kopte: Pessimistische documentaire Michael Moore leidt tot woede bij milieuactivisten. En het NRC kopte: Klimaatactivisten eisen verbod op nieuwe film Michael Moore.

Leftists Fume As Michael Moore Turns On Fraudulent “Green” Movement In Latest Movie

Executive produced by activist and filmmaker Michael Moore, 21stCentureWire.com points out that the new documentary Planet of the Humans, dares to say what no one else will say on this Earth Day – the leading ‘green’ environmental activists, including Al Gore, have taken their followers down the wrong road – selling out the real environmental movement to some of wealthy corporate interests in America and the world.

This film is the wake-up call to the reality we are afraid to face: the mainstream environmental movement is pushing lies in the form of various techno-fixes and band-aids – all of which are reliant and use large quantities of fossil fuels and rare earth minerals. Have environmentalists fallen for a “green” illusion? More than any other documentary to date, this film exposes the wholesale fraud behind subsidized industries like biomass fuels, wind turbines, and even not-so ‘green’ electric car…

…and that is why Moore’s typical leftist cult following has turned on him so aggressively – facts don’t fit their narratives and cognitive dissonance is not a safe space.

In fact, as 21stCenturyWire.com reports, ever since Moore released the new documentary, leftwing green activists have leveled a furious attack against the filmmaker for daring to blow the whistle on the “green energy scam.” Moore, a hero of the political left, has now cast serious doubt over the efficacy of ‘renewables’, including solar and wind energy. Incredibly, many green groups and political operatives are now trying to get the film banned.

Michael Moore’s latest film targeted ‘renewables’ & accused ‘green’ groups of being in Big Energy’s pockets. It hit a nerve

Moore’s climate change polemic ‘Planet of the Humans,’ directed by Jeff Gibbs, has been viewed over four million times on YouTube in just over a week. But just two days after the film’s release, timed for Earth Day, filmmaker Josh Fox led the charge to have Moore – once a “hero” of his – deplatformed over alleged disinformation. In an earnest letter, Fox demanded not only a “retraction and an apology” from Moore but for the film to be yanked from distribution entirely.

Filmmaker Josh Fox responds to Michael Moore on bombshell climate film duurt 15 minuten.

Kortom: kill de messenger, de waarheid is niet welkom bij de “groenen” en Michael Moore moet zijn kop houden. Maar hij heeft wel gelijk! Kijk maar:
When It’s All Over: Millions of Rusting Wind Turbines to stand as Signs of Mass Stupidity.
En: 14,000 ABANDONED WIND TURBINES LITTER THE UNITED STATES

The towering symbols of a fading religion, over 14,000 wind turbines, abandoned, rusting, slowly decaying. When it is time to clean up after a failed idea, no green environmentalists are to be found.

Sky News Australia verdedigt Michael Moore:

The Left ‘has attacked’ Michael Moore for his ‘Planet Human’ documentary duurt ruim 9 minuten.

The Left has levelled a “furious attack” on Michael Moore after the filmmaker released a documentary on Youtube castigating “the green energy scam”, according to Sky News host Andrew Bolt.
Mr Moore released the documentary “Planet of the Humans,” free to charge this week to mark Earth Day.

De volgende kritiek van Mark Dice is gewoon leuk, want wie heeft er nu gelijk, Michael Moore of het spijbelmeisje Greta? Kies zelf maar…

Michael Moore Admits the Truth

Wat ik miste in de film, en dus ook in de kritieken, is een duidelijke uitspraak over het CO2-bedrog waar deze waanzin op berust. Het IPCC, een instituut van de Verenigde Naties, heeft welbewust de waarheid verdraaid over de opwarming van de aarde door CO2. Dat gaat onder het mom van wetenschap, maar het is fraude! De media deden er allemaal aan mee, terwijl slechts enkele wetenschappers er tegenin durfden te gaan. Een van hen is Denis Rancourt, die aantoont dat CO2 weliswaar warmte vasthoudt, maar slechts op zeer beperkte schaal. De opwarming in de jaren ’80 en ’90 kwam dan ook niet van CO2, maar van de zon. Inmiddels is die heerlijke global warming helaas gestopt, het wordt nu wereldwijd weer kouder.

CO2 kan geen kwaad en is zelfs goed voor de plantengroei, dus voor de hele natuur, maar wie dat hardop zegt, wordt aangevallen, uitgestoten en gecensureerd. Dat is ernstig, want het leidt tot een totale verwoesting van ons unieke aardse biotoop! We eindigen dus maar met de blues:

Rusty Windmills

8 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Sietske (en ook een beetje Marijn Poels) over Michael Moore’s nieuwe klimaatfilm duurt 16 minuten.

  Kijken want Sietske neemt er de tijd voor! Links heeft een heel groot probleem met een linkse film: The planet of the humans, van Michael Moore. Linkse media, linkse clubjes, linkse ngo’tjes, links grootkapitaal. Sietske gaat er overal bij langs en ook Marijn Poels geeft commentaar!

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  ‘Schone’ energie, een smerig zaakje… (1)

  De als ‘groene’ en ‘duurzame’ energie verkochte ‘Biowarmte Installatie’, hier is ‘biowarmte’ de propagandakreet. Verzin het eens. Je steekt de open haard aan, noemt het ‘biowarmte’ en plots klinkt ‘vuurtje stoken’ als de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk waarvoor je subsidie mag vangen. Het is dus slechts de wollige naam ter verkoop, zo zie je zelf.

  Dat kan iedereen zien, zie ook de foto;s. Wij noemen het wat het IS, een bomencrematorium voor subsidie. Zonder die miljoenensubsidies van het Ministerie van Klimaat (hoe Orwelliaans klinkt die naam) was het bomencrematorium niet gebouwd. En zou er niet 1 zijn gebouwd.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Documentaire Michael Moore | The Planet of The Humans | Marcel Crok en Ramon Bril duurt 36 minuten.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Planet of the Humans: Documentary by Michael Moore and Jeff Gibbs

  Planet of the Humans, the new documentary produced by Michael Moore and narrated/directed by Jeff Gibbs, exposes the corporate takeover the ‘green movement’ and lays bare the exponentially WORSE environmental destruction the ‘green solutions’ have wreaked on both people and planet. Published for free on YouTube, it has generated over 7 million views since late April, and been panned by arch-ideologues like The Guardian’s George Monbiot, who described it as “oxygen for climate deniers.”

  The narrator – and presumably Moore by proxy – are something like ‘original greenies’: they once really believed that ‘if we just mandate X’, then ‘something could be done’ to ‘make the world a better place’. But as Gibbs takes us through his ‘identity crisis’ as a greenie, he shows how that ‘revolutionary dream’ was coopted by bad actors whose vision of ‘greening the economy’ was actualized as a flood of greenbacks into their corporate bank accounts.

  The peak insanity of the whole scam – which is not even fully realized by Gibbs because he continues to believe in other false axioms like ‘oil bad’ and ‘humans control climate’ – is that it’s founded on the unproven 19th century theory that fossil fuels like oil are ‘really old, partly decomposed trees’. And because combusting them for energy produces the side-effect of emitting CO2, it must be that CO2 which is being observed to increase in the atmosphere. And so it must be that which is causing global temperatures to rise. And so it must be that which is causing the increase in extreme weather phenomena and seismic upheaval.

  As the documentary shows, this edifice of assumptions has driven madmen in power to mine minerals like never before in order to build largely useless batteries, solar panels and windfarms, and cull forests of LIVING trees like never before in order to combust those for ‘green, clean biomass’ energy instead of oil and gas. As one of Gibbs’ interviewees comments: “You would have been better off just burning the fossil fuels in the first place, instead of playing pretend.”

  Exactly so. If you really do believe that ‘man-made CO2 will kill us all’… then you ought – by your own logic – to be a die-hard activist AGAINST the green movement. ‘We’ (people generally, and the environment) are now in a WORSE position because ‘we’ attempted to intervene on the basis of false beliefs. Nevertheless the documentary concludes that unless ‘we’ take back ‘our’ green movement from the billionaires and trillionaires, it will be too late to ‘save the planet’.

  But that of course is the very thing that got us into this mess in the first place, and is the very essence of the problem: getting past our hubris that ‘we’ can ‘save’ anything, much less a planetary organism that is vastly larger and older than us! Don’t worry; She will ‘save herself’ as and when She needs to. But can ‘we’ as individuals, even ‘save’ ourselves? Can we overcome our juvenile denial of death to recognize that we first must master ourselves?

  Enjoy Planet of the Humans…

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Krystal and Saagar REACT: Youtube TAKES DOWN Michael Moore climate doc, censor on behalf of China? duurt 5 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Planet of the Humans is weer terug. Voor wie hem nog niet heeft gezien…

   Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Sinds het begin van de Corona HYPE horen we vrijwel niets meer over Global Warming. Alsof een levensgroot probleem opeens is verdwenen. De waarheid: het wordt wereldwijd KOUDER !!!

  GRAND SOLAR MINIMUM: Chinese HOARD Grains after Cold Kills Wheat – Growing Zones Shifting! duurt 18 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Tony Heller over klimaat censuur:

  Stalin Vs JFK duurt 8 minuten.

  In this video I examine whether the views of the modern left fall more in line with those of JFK – or those of Josef Stalin

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën