Archief
Artikelen

Gastbijdrage van Groene Wolf

Het is inmiddels reeds zeven jaar geleden dat Boublog aandacht besteedde aan Agenda 21 van de United Nations en de gevolgen. De plannen die, in verbloemde taal, uitgerold moeten worden, zouden een (negatief) effect krijgen op het leven van zo goed als ieder mens op aarde. Over bijvoorbeeld de uitrol van de CO2 hoax is veel gepubliceerd. Die zelfde agenda zal tevens een stempel drukken op de voedselvoorziening.

Eerst kwam men met de demonisering van CO2, ook wel the gas of life genoemd. Planten, struiken en bomen overleven niet met een te laag CO2 gehalte. Toen begon de demonisering van stikstof en daarmee van de boeren. Dit gebeurde niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Met name de veehouderij kreeg het zwaar te verduren. De boeren pikten het niet langer en kwamen in opstand. In Frankrijk doen de boeren dat al veel langer dan bij ons. Maar ook hier in Nederland werd een grens overschreden door het onlangs ingevoerde stikstofbeleid, waarbij het RIVM een dubieuze rol speelt.

Aan de andere kant krijgt de vegetarische lobby ruim baan voor hun vegapropaganda. In de supermarkten wordt volop reclame gemaakt voor vegaworstjes, -burgers en -schnitzels (niet geschikt voor mijn smaakpapillen). Enkele weken geleden kregen we te maken met een propagandabombardement van de vleesvrije week. Deze trend is sluipend binnengehaald en is al langere tijd gaande.

Dat we alternatieven moeten vinden voor de intensieve (industriële) landbouw en veehouderij, daar is inmiddels vriend en vijand het over eens. Dat de boeren daarvoor volledig schuldig worden verklaard is niet terecht. Daarom gaan we even terug in de geschiedenis, de oorsprong van de nu ontstane situatie en de politiek.

Sicco Mansholt (PvdA) stond aan de wieg van het naoorlogse voedsel- en landbouwbeleid. Mansholt was minister in verschillende naoorlogse kabinetten en later Eurocommissaris in Brussel. De megastallen en schaalvergroting werden in zijn regeerperiode gestimuleerd. Later heeft hij verklaard spijt te hebben van de invoering van landbouwsubsidies en schaalvergroting. Dit beleid leidde tot de beruchte boterberg en melkplas die men aan de straatstenen niet kwijt kon.

Thans wordt Nederland politiek gepromoot als logistiek doorvoerland en moeten de landbouw en de veehouderij liever verdwijnen. Zo’n vegalobby met vleesvrije weken en het RIVM stikstofbeleid komt dan handig van pas om boerenbedrijven de nek om te draaien.

Iedereen is vrij keuzes te maken, ook of juist op voedselgebied. Kies jij voor een vegetarische levensstijl? Prima! Maar respecteer dan ook de keuze die een ander maakt. Verantwoord vegetarisme verlangt kennis en studie en is dus hard werken. Hopelijk laten bewuste vegetariërs zich niet misbruiken door de vegalobby zoals stichting Wakker Dier, die door de frauduleuze Postcodeloterij van deze oplichter wordt gesponsord. Iedereen die nog wel een stukje vlees, een eitje of een stukje kaas op zijn of haar bord wil, wegzetten als halve misdadiger of dierenleed veroorzaker geeft geen pas. Het overgrote deel van de veehouders is zich er zeer bewust van dat dierenwelzijn, diergezondheid, goede liefdevolle zorg en dankbaarheid goed zijn voor de productie en de kwaliteit.

Ik herinner mij nog van mijn schooltijd dat er in mijn klas kinderen van boeren waren die op biddag en dankdag voor het gewas naar de kerk gingen en op die dagen niet op school verschenen. Eigenlijk zo gek nog niet! Je zou af en toe misschien moeder aarde en moeder natuur ook mogen bedanken, want zij spelen uiteindelijk een hoofdrol in dit geheel.

Mocht u zich als vegetariër een goed mens of deugmens voelen, weet dan dat ook Adolf Hitler een vegetariër was!

Bij deze wat aanvullende informatie:

Wat zijn de voor- en nadelen van biologische landbouw?

Terwijl de meeste boeren kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen zo efficiënt mogelijk proberen te gebruiken, kiezen biologische boeren ervoor natuurlijke processen zoveel mogelijk te benutten en geen kunstmest, chemische gewasbeschermingsmiddelen en genetisch gemodificeerde planten te gebruiken. In 2011 werd op 2,6 procent van de landbouwgrond biologisch geboerd. De biologische landbouw onderscheidt zich van de gangbare landbouw door een gezonder bodemleven en een veel lagere emissie van resten van gewasbeschermingsmiddelen. Wel neemt ze meer ruimte (land) in beslag. Wereldwijd liggen de gewasopbrengsten gemiddeld 20 procent lager, overigens met een grote spreiding.

Is er een verband tussen voeding en psychische gezondheid

In hoeverre heeft voeding invloed op de psychische gezondheid? We weten steeds meer over de gezondheid van de darmen in relatie tot de psyche. Met andere woorden, de werking van de darmen heeft invloed op hoe wij ons voelen! En hoe gezond je darmen zijn, heeft weer grotendeels te maken met je voeding. Gezonde voeding met veel groenten en vezels, heeft een goede uitwerking op je darmflora. En dus ook op je mentale gezondheid! Het klinkt misschien best bizar, maar er is steeds meer bewijs dat de invloed van darmen op je hersenen erg groot is.

De gevaren van een vegetarisch dieet

Veel mensen die gezonder willen gaan leven besluiten om voortaan een vegetarisch dieet te volgen. Ze doen dit niet alleen omdat ze zich fitter en gezonder voelen, maar ook omdat het duurzamer is voor het milieu. Toch bestaan er heel wat nadelen. Je loopt o.a. het risico niet voldoende specifieke vitamines en mineralen binnen te krijgen.

5 fouten die we maken bij het kiezen voor vleesvervangers

Vleesvervangers leveren een aantal voedingsstoffen die veel in vlees zitten, zoals B1, B6, B12, B2, ijzer, fosfor, seleen en zink. De consumentenbond noemt de term ‘vleesvervanger’ zelfs misleidend. Stoffen in plantaardige producten worden namelijk minder goed door het lichaam opgenomen dan wanneer ze in vlees zitten.

Ervaringen met levertraan

Kippensoep bij griep en verkoudheid

Tot slot het YouTube kanaal van Kelly Brogan MD

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

32 Reacties op “Een kritische kijk op de vegetarische lobby”

 • Groene Wolf:

  Interview met amazing Emma Goodwin over Slave Foods – Charles Ward
  Over kleine familie boerderijen, gefermenteerd voedsel, gezondheid en veel meer. Het interview duurt 50 min.
  https://www.youtube.com/watch?v=1dIkJEdYKGI

  Slave Foods with the Amazing Emma Goodwin duurt 50 minuten.

 • Groene Wolf:

  Tom Switser, Rypke Zeilmaker en Annemariepraten over (boeren protesten. Het recht op zelfbeschikking en het belang van samenwerking tussen de verschillende groeperingen die nu tegen de Rutte dictatuur strijden en het belang van de alternatieve media en veel meer. Annemarie rund met haar man een melkveehouderrij en daarnaast veearts.
  Blue Tiger Media – Boeren, vissers en mkb gaan een lijst met eisen opstellen aan corporate Nederland. duurt 2 uur en 7 minuten.
  https://www.youtube.com/watch?v=ffh4Qr7Z_a4

 • mr.drs.Bou:

  The Future of Food – Controlling the Population Through What We Eat duurt 34 minuten.

  Objective: Health

  Diving deeper into the swamp that is the future of food from last week, this week we look into the issue of food being used as a weapon for control over the population. Corporate agriculture, real and manipulated food shortages, inflation, chemical food systems, genetic modification, fake foods – all of these and more are used as a means of ultimately controlling the populace.

  Is there an escape? Can we still have a say in what we eat in a future food system dominated by a handful of corporations who control and track all food from the seed stage to the final sale? Will we still be able to grow food for ourselves and our families and wider communities? Will food freedom be a thing of the past?

  Join us on this episode of Objective:Health as we look into the scary future of the human food system.

 • mr.drs.Bou:

  Kentucky Fried “Chicken” zonder kippen!

  “Meat Of The Future” – KFC Is 3D-Printing Chicken Nuggets

  Besides reinventing the frontend of the store with robots and artificial intelligence, the backend is getting revamped as well. According to a recent company press release, 3D printing technology will be used to produce chicken nuggets.
  KFC partnered with 3D Bioprinting Solutions to create cell-based “chicken meat” in labs that will be as “close as possible in both taste and appearance to the original KFC product,” with product testing expected this fall.

 • mr.drs.Bou:

  KFC 3D Prints “Chicken Nuggets,” Bill Gates’ “Breastmilk,” & Transhumanist Future of Food duurt ruim 13 minuten.

  KFC’s 3D printed chicken nuggets and Bill Gates’ cell-cultured breastmilk are more than a gross novelty — they herald the unveiling of synthetic, lab-grown foods as a replacement of traditional agriculture, and a total takeover of our food supply by the technocratic transhumanists that seek total control. Christian explains why this is a significant inflection point in the devolution of our food. Spread the word and start growing food and raising animals today!

 • mr.drs.Bou:

  US: Canned Food Shortages due to Chinese Tin/Steel Supply Chain Failures duurt 8 minuten.

  STOCK UP NOW! Even as NPR mocks “Bean Buyer’s Remorse,” we are hearing that food packagers/distributors are unable to source tin/steel from China, resulting in a shortage of cans for food. With an already faltering supply chain, COVID-19 harvest labor concerns, and massive flooding in China, the future looks bleak — start growing/storing food now.

  UNBELIEVABLE: Gov. Forces Farms to Shut Down. Food Shortages Imminent. duurt ruim 16 minuten.

  In première gegaan op 4 jul. 2020

  A controlled demolition of our global food supply is taking place at a staggering rate: Ontario FORCES closure of farms. China BANS sale of live poultry. Aldi Sud SHAMES customers for buying meat. MILLIONS of pounds of seed potatoes are DISCARDED in a giant hole. One could not shut down food production more rapidly than is NOW taking place — we must all grow food immediately for our families and communities. Spread the word.

 • mr.drs.Bou:

  Harvard Wants to Deceive, Sell Lab-Grown Protein as Meat WITHOUT Telling You! duurt 10 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Dit gaat echt heel ver:

  “Edible Vaccine”? PHARMING: Food that Changes YOU duurt 13 minuten.

 • Groene Wolf:

  Kunnen we het klimaat ‘redden’ door minder vlees te eten?

  Zonder vlees, gezond en klimaatvriendelijk eten – het bewijs ontbreekt

  Het debat, of vleesconsumptie nog gezond en nog te rechtvaardigen is, stoelt op ondeugdelijke studies. De wetenschappelijke strijd ter zake wordt met alle middelen gevoerd. De demonisering van de vleeslobby is hierbij een populaire manier van aanpak. De andere kant heeft echter ook belangenconflicten die voor de meeste mensen nagenoeg onbekend zijn.

  De geïnformeerde verbruiker eet vandaag de dag plantaardig en klimaatbewust. “Dokter, ik heb besloten gezonder en vooral minder vlees te gaan eten” – op zulke of vergelijkbare wijze geven patiënten aan hoezeer het negatieve imago van vlees is ingesleten. Dit wordt bevorderd door dieet-mythes en nepnieuws.

Laat een reactie achter