Archief
Artikelen

Gastbijdrage van Groene Wolf

Het is inmiddels reeds zeven jaar geleden dat Boublog aandacht besteedde aan Agenda 21 van de United Nations en de gevolgen. De plannen die, in verbloemde taal, uitgerold moeten worden, zouden een (negatief) effect krijgen op het leven van zo goed als ieder mens op aarde. Over bijvoorbeeld de uitrol van de CO2 hoax is veel gepubliceerd. Die zelfde agenda zal tevens een stempel drukken op de voedselvoorziening.

Eerst kwam men met de demonisering van CO2, ook wel the gas of life genoemd. Planten, struiken en bomen overleven niet met een te laag CO2 gehalte. Toen begon de demonisering van stikstof en daarmee van de boeren. Dit gebeurde niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Met name de veehouderij kreeg het zwaar te verduren. De boeren pikten het niet langer en kwamen in opstand. In Frankrijk doen de boeren dat al veel langer dan bij ons. Maar ook hier in Nederland werd een grens overschreden door het onlangs ingevoerde stikstofbeleid, waarbij het RIVM een dubieuze rol speelt.

Aan de andere kant krijgt de vegetarische lobby ruim baan voor hun vegapropaganda. In de supermarkten wordt volop reclame gemaakt voor vegaworstjes, -burgers en -schnitzels (niet geschikt voor mijn smaakpapillen). Enkele weken geleden kregen we te maken met een propagandabombardement van de vleesvrije week. Deze trend is sluipend binnengehaald en is al langere tijd gaande.

Dat we alternatieven moeten vinden voor de intensieve (industriële) landbouw en veehouderij, daar is inmiddels vriend en vijand het over eens. Dat de boeren daarvoor volledig schuldig worden verklaard is niet terecht. Daarom gaan we even terug in de geschiedenis, de oorsprong van de nu ontstane situatie en de politiek.

Sicco Mansholt (PvdA) stond aan de wieg van het naoorlogse voedsel- en landbouwbeleid. Mansholt was minister in verschillende naoorlogse kabinetten en later Eurocommissaris in Brussel. De megastallen en schaalvergroting werden in zijn regeerperiode gestimuleerd. Later heeft hij verklaard spijt te hebben van de invoering van landbouwsubsidies en schaalvergroting. Dit beleid leidde tot de beruchte boterberg en melkplas die men aan de straatstenen niet kwijt kon.

Thans wordt Nederland politiek gepromoot als logistiek doorvoerland en moeten de landbouw en de veehouderij liever verdwijnen. Zo’n vegalobby met vleesvrije weken en het RIVM stikstofbeleid komt dan handig van pas om boerenbedrijven de nek om te draaien.

Iedereen is vrij keuzes te maken, ook of juist op voedselgebied. Kies jij voor een vegetarische levensstijl? Prima! Maar respecteer dan ook de keuze die een ander maakt. Verantwoord vegetarisme verlangt kennis en studie en is dus hard werken. Hopelijk laten bewuste vegetariërs zich niet misbruiken door de vegalobby zoals stichting Wakker Dier, die door de frauduleuze Postcodeloterij van deze oplichter wordt gesponsord. Iedereen die nog wel een stukje vlees, een eitje of een stukje kaas op zijn of haar bord wil, wegzetten als halve misdadiger of dierenleed veroorzaker geeft geen pas. Het overgrote deel van de veehouders is zich er zeer bewust van dat dierenwelzijn, diergezondheid, goede liefdevolle zorg en dankbaarheid goed zijn voor de productie en de kwaliteit.

Ik herinner mij nog van mijn schooltijd dat er in mijn klas kinderen van boeren waren die op biddag en dankdag voor het gewas naar de kerk gingen en op die dagen niet op school verschenen. Eigenlijk zo gek nog niet! Je zou af en toe misschien moeder aarde en moeder natuur ook mogen bedanken, want zij spelen uiteindelijk een hoofdrol in dit geheel.

Mocht u zich als vegetariër een goed mens of deugmens voelen, weet dan dat ook Adolf Hitler een vegetariër was!

Bij deze wat aanvullende informatie:

Wat zijn de voor- en nadelen van biologische landbouw?

Terwijl de meeste boeren kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen zo efficiënt mogelijk proberen te gebruiken, kiezen biologische boeren ervoor natuurlijke processen zoveel mogelijk te benutten en geen kunstmest, chemische gewasbeschermingsmiddelen en genetisch gemodificeerde planten te gebruiken. In 2011 werd op 2,6 procent van de landbouwgrond biologisch geboerd. De biologische landbouw onderscheidt zich van de gangbare landbouw door een gezonder bodemleven en een veel lagere emissie van resten van gewasbeschermingsmiddelen. Wel neemt ze meer ruimte (land) in beslag. Wereldwijd liggen de gewasopbrengsten gemiddeld 20 procent lager, overigens met een grote spreiding.

Is er een verband tussen voeding en psychische gezondheid

In hoeverre heeft voeding invloed op de psychische gezondheid? We weten steeds meer over de gezondheid van de darmen in relatie tot de psyche. Met andere woorden, de werking van de darmen heeft invloed op hoe wij ons voelen! En hoe gezond je darmen zijn, heeft weer grotendeels te maken met je voeding. Gezonde voeding met veel groenten en vezels, heeft een goede uitwerking op je darmflora. En dus ook op je mentale gezondheid! Het klinkt misschien best bizar, maar er is steeds meer bewijs dat de invloed van darmen op je hersenen erg groot is.

De gevaren van een vegetarisch dieet

Veel mensen die gezonder willen gaan leven besluiten om voortaan een vegetarisch dieet te volgen. Ze doen dit niet alleen omdat ze zich fitter en gezonder voelen, maar ook omdat het duurzamer is voor het milieu. Toch bestaan er heel wat nadelen. Je loopt o.a. het risico niet voldoende specifieke vitamines en mineralen binnen te krijgen.

5 fouten die we maken bij het kiezen voor vleesvervangers

Vleesvervangers leveren een aantal voedingsstoffen die veel in vlees zitten, zoals B1, B6, B12, B2, ijzer, fosfor, seleen en zink. De consumentenbond noemt de term ‘vleesvervanger’ zelfs misleidend. Stoffen in plantaardige producten worden namelijk minder goed door het lichaam opgenomen dan wanneer ze in vlees zitten.

Ervaringen met levertraan

Kippensoep bij griep en verkoudheid

Tot slot het YouTube kanaal van Kelly Brogan MD

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

32 Reacties op “Een kritische kijk op de vegetarische lobby”

 • mr.drs.Bou:

  Dank je wel, Groene Wolf.

  Ik vond ook nog een artikel dat wijst op het verband tussen voedsel en immuniteit voor het Coronavirus:

  Coronavirus, voeding en immuunsysteem

 • Het menselijk lichaam kan vrij lang zonder dierlijke eiwitten.
  Vele vleesvervangende producten zorgen dat het redelijk goed gaat.
  Echter wanneer lichaam het ziek wordt zijn deze eiwitten noodzakelijk voor het herstel. Generaties dierenliefhebbers voor ons wisten dit ook al. Wijsheid van de massa eigenlijk. Ik moest hier aan denken over wat de lobby ons allemaal heeft willen laten eten.

  Diet, Health and the Wisdom of Crowds duurt 43 minuten.
  https://youtu.be/GDlF-z_x7vc

  • mr.drs.Bou:

   Dank je wel, Mattijs. Ik heb het uitgeschaterd! 🙂 🙂 🙂

   Die video gaat op het eerste gezicht over eten en diëten, maar het gaat vooral om de manier waarop ons top-down wordt verteld hoe we moeten leven. Dit geldt ook voor “global warming” en het klimaat. Dit geldt ook voor lockdown en het Coronavirus.

   Kortom: MUST SEE!

 • mr.drs.Bou:

  Big Food Inc. – The collapse of the food supply chain next

  James Corbett, Corbett Report, Sat, 02 May 2020

  The latest news is that McDonald’s is now taking direct control over how much beef and pork each franchisee will receive. This comes on the back of ominous statements from major McDonald’s suppliers like Tyson Foods, whose chairman is now warning that “millions of pounds of meat will disappear from the supply chain” as the plandemic starts to cripple food processing plants.

  Now, there are no doubt many people who are relieved to hear that McDonald’s may be forced to limit the sales of its chemical-laden, poisonous garbage “food products” (and, trust me, I’m one of them). And there are no doubt many who are relieved to hear of the impending collapse of the factory food processing system that has so utterly disconnected us from the real sources of our food.

  But, once again, I must warn you to be careful what you wish for. What is happening right now is not cosmic revenge for the poisoning of the public with toxic garbage that the factory food processors and fast food purveyors have been engaging in for decades; it is actually the next step in the complete reengineering of the food supply and the fundamental transformation of the human experience that such a reengineering entails.

  Eating meat improves mental health and one in three vegetarians are depressed, study claims

  Tot slot: de biefstuk is nu bijna in prijs verdubbeld!

 • mr.drs.Bou:

  Meat Shortage Just the Start — Forces Creating Food Shortages duurt 21 minuten.

  Ice Age Farmer

  Wendy’s has stopped serving burgers. Kroger/Costco are limiting meat purchases. How long will this last? Will other food be affected? Christian breaks down the forces at work to make the meat shortages permanent, and details that ALL food is in fact being targeted — not just meat.

  The Technocratic, Transhumanist Total Takeover of Food duurt 52 minuten.

  Ice Age Farmer

  To understand the meat shortages and push for fake meat, we must appreciate the technocrats’ agenda for a totalitarian, transhumanist future — and use of FOOD as a weapon to achieve it. Christian looks more deeply into the genesis of this agenda, the history of Rockefeller takeover of agriculture and seeds, the more recent marriage of Big Ag and Big Tech (“AgTech”), and the new AI systems being deployed to achieve “perfect information awareness” — and total control.

 • mr.drs.Bou:

  07.05.2020 Author: Peter Koenig
  Corona Tyranny – and Death by Famine

  By the end of 2020 more people will have died from hunger, despair and suicide than from the corona disease. We, the world, is facing a famine-pandemic of biblical proportions. This real pandemic will overtake the COVID19 pandemic by a long shot. The hunger pandemic reminds of the movie the Hunger Games, as it is premised on similar circumstances of a dominant few commanding who can eat and who will die – by competition.

  This hunger pandemic will be under-reported or not reported at all in the mainstream media. In fact, it has started already. In the west the attention focuses on the chaos created by the privatized for-profit mismanagement of the health system. It slowly brings to light the gross manipulation in the US of COVID-19 infections and death rates – how hospitals are encouraged to declare deaths as COVID19-deaths – for every COVID19 death-certificate the hospital receives a US$13,000 “subsidy”, and if the patient dies on a ventilator, the “bonus” amounts to US$ 39,000.

  In real life, poor people cannot live under confinement, under lockdown. Not only have many or most already lost their meager living quarters because they can no longer pay the rent – but they need to scrape together in the outside world whatever they can find to feed their families and themselves. They have to go out and work for food and if there is no work, no income – they may resort to ransacking supermarkets in the city or farms in the country side. Food to sustain life is essential. Taking the opportunity to buy food away from people is sheer and outright murder.

 • mr.drs.Bou:

  Huisarts Tamara de Weijer: Voedselindustrie en ongezonde levensstijl mede debet aan corona-doden. duurt 41 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Vitamin D and Immunity, Lots of Evidence duurt 30 minuten.

 • Groene Wolf:

  Niacine = Vitamine B3
  De kans aan een tekort is klein, maar het kan wel. Als je veel processed food, dus niet van de “koude grond” consumeert, verhoogt dat wel degelijk de kans op een tekort.
  https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20B3
  https://blog.nomorefakenews.com/2020/05/13/covid-going-to-the-root-of-the-poisonous-tree/

 • mr.drs.Bou:

  Ice Age Farmer Report: EU’s “Farm to Fork” exposed – Total takeover of food in EU’s “Green Deal”

  The EU’s “Farm to Fork” strategy was unveiled this week, describing the necessary shift in people’s diets to insects as protein and away from meat/dairy. The EU promises to apply prohibitively high luxury taxes to meat and dairy, and has allocated € 100s of billions to BOTH buy out traditional farmers to stop farming AND simultaneously fund robotic insect farms and lab-grown meat. Plus, they plan to refuse any trade deals unless partner countries are EQUALLY committed to “Green Alliances.” This is a GLOBAL takeover of our food supply. Understand it. Expose it. Grow food.

  EU’s “Farm to Fork” Exposed: Total Takeover of Food in EU’s “Green Deal” duurt 22 minuten.

 • Groene Wolf:

  Er kan een hoop lelijks gezegd worden van de USA, maar bevolkingsgroepen met een bepaalde cultuur worden wel met rust gelaten en niet lastig gevallen met regeltjes, verboden en verplichtingen. Hier een documentaire over The Amish, die niet mee willen in de vaart der volkeren. Die vrijheid krijgen ze. Amish lifestyle heeft tot geleid een ware touristenindustrie voor mensen die rust en eenvoud zoeken. Documentaire A Simple Life en duurt 56 minuten.
  https://www.youtube.com/watch?v=Pnz0ruQpUwY

 • mr.drs.Bou:

  Wekelijks vragenuurtje met huisarts Rob Elens over zelfzorg in merkwaardige tijden duurt 47 minuten.

 • mr.drs.Bou:

  Nutrition policy must be at the center of the conversation

  They are leaving out nearly 3 out of 4 Americans who are overweight or obese as well as the 50 percent who are diabetic or prediabetic. This ignored group of more than 100 million people need nutrition advice even more than the rest to help them achieve better health and in the process, save health care dollars.

  Why is the World Health Organisation anti-meat?

  In 2015 the World Health Organisation (WHO) published a report produced by their International Agency for Research on Cancer (IARC). It was notable because of its classification of red and processed meats. Publishing a summary in the prestigious medical journal the Lancet, they stated the following:

  After thoroughly reviewing the accumulated scientific literature, a Working Group of 22 experts from 10 countries convened by the IARC Monographs Programme classified the consumption of red meat as probably carcinogenic to humans (Group 2A), based on limited evidence that the consumption of red meat causes cancer in humans and strong mechanistic evidence supporting a carcinogenic effect. This association was observed mainly for colorectal cancer, but associations were also seen for pancreatic cancer and prostate cancer.

  Notice please that they have not classified red meat as a carcinogen but have gone ahead and called it ‘probably carcinogenic’ which means the same as far as the average Joe is concerned because the words that weaken the statement — bolded in the quote above — are hidden in the shadows of extremely frightening words; ‘red meat causes cancer in humans, strong mechanistic evidence, carcinogenic effect’ and again, ‘cancer, cancer, cancer’. Hypnotic isn’t it?

  The word ‘probably’, mentioned just once despite it changing the meaning of almost the entire paper, offers them an escape when the time comes. And, make no mistake the time is coming because their evidence against red meat was not sufficient to condemn it and had it been on trial it would have been free to roam once again.

 • Suzanne:

  Wat is zo jammer vind is de polarisatie van de discussie. ÓF je eet vlees ÓF helemaal niet. Als iedereen zoveel vlees eet als zijn lichaam nodig heeft in plaats van elke dag bij elke maaltijd, dan doet de consument wat hij kan. Hoeven we het daar niet meer over te hebben.

  Vervolgens kunnen we veel minder voor andere landen vlees produceren dan we nu doen en moeten we vooral vragen stellen bij vervuilend beleid. Zoals de luchtvaart ontheffen van belasting. En de vervuiler zou, behalve betalen, ook verplicht en actief moeten streven naar een circulaire bedrijfsvoering.

  Landbouwgif en industrieel afval zorgen voor bijna alle vervuiling van ons grondwater. De bedrijven moeten tot verandering gedwongen worden. Dat levert meer op dan consumenten ermee belasten.

 • Groene Wolf:

  De vegangekte. Hahah… Kipschnitzel maken van grapefruit // Dat kan toch niet?

  https://www.youtube.com/watch?v=TqSPdhl2GSA&list=PLNjF6qaHYUWjS0PCpyIUdEtfdgQxOgqlm

  • mr.drs.Bou:

   Meat eaters tend to have better psychological health than vegetarians

   Comment: Whether vegan and vegetarian diets cause mental health issues (likely) or people with mental issues tend towards vegetarian and vegan diets, the message is rather clear: Abstaining from meat is for crazy people.

   See also:

   Why is the World Health Organisation anti-meat?
   It’s the ‘End of Meat’, so shut up & drink the oil: NYT tries to browbeat its readers into a plant diet
   Eating meat improves mental health and one in three vegetarians are depressed, study claims
   Demand for meat rising despite deluge of plant-based alternatives, report finds

 • mr.drs.Bou:

  DEFUND MEAT: The New Plan to End Meat by Stripping Credit/Capital duurt 13 minuten.

 • Groene Wolf:

  Ook als je niet erg rijk bent kan waar en hoe je je geld besteedt toch een verschil maken. Koop lokaal, allemaal en laat grote multinationals links liggen. Boycot eventueel die ongezonde vega producten.
  https://apokalypsnu.nl/2020/06/25/the-importance-of-where-and-what-consumers-buy/

 • mr.drs.Bou:

  Vlees wordt “gevaarlijk” en verboden!

  Experts: “SHUT DOWN FARMS” – New H1N1 “Pandemic Potential” – Your Chickens are Deadly and Illegal duurt 9 minuten.

 • Anna:

  Paul van Liempt in gesprek met oprichter van ‘De vegetarische slager’ en ‘Those Vegan Cowboys’ Jaap Korteweg over de veranderingen in de voedselindustrie. “Het grote doel is dat wij geen dieren meer hoeven te gebruiken om te eten en te drinken.”

  Vanaf 25:05 min vertelt Korteweg dat Bio-Meat met miljoenen betaald is door Bill Gates:

  https://www.youtube.com/watch?v=v42GM43Ebv8

 • Groene Wolf:

  Minister Carola Schouten en belangenverstrengeling! De familie van tuthola Schouten zit in de vega vleesvervangerindustrie.
  Steek je vegaworst maar in vegavagina!
  https://www.youtube.com/post/Ugw2h7i-dvdJKdOsmU54AaABCQ

 • Groene Wolf:

  Nu wil Schouten, die de Agenda 21 uitrolt in Nederland verplichten dat boeren veevoer gebruiken met een verlaagd eiwitgehalte. Dat is ongezond voor het vee, waardoor het verzwakt. Weer een achterbakste truc om de veehouderij de nek om te draaien. Ik hoop dat Christen Unie leden/stemmers nu eindelijk eens wakker worden en deze duivelse doos eruit trappen. In dit Blue Tiger interview komt een boer aan het woord die een baanbrekende uitvinding heeft gedaan die de amoniakuitstoot sterk vermindert. Maar de valse Agenda 21 trein van dit kabinet dendert maar voort. Hoogtijd om aan de noodrem te trekken.
  https://www.youtube.com/watch?v=jG12TbpCrIQ

  BREAKING! grote doorbraak: uitvinding die de ammoniakuitstoot sterk terugdringt! duurt een uur en 4 minuten.

  Talkshow met daarin alles wat u moet weten over de totale onzin van Carola’s veevoerdictaat, maar vooral aandacht voor een van de meest veelbelovende uitvindingen om de ammoniakproductie van de mest terug te dringen.

Laat een reactie achter