Archieven

Happy days are here again sinds 1929

Ben Selvin Happy Days Are Here Again 1930Beste mensen, BOUblog wenst u een vrolijke Koningsdag, zonder VRIJmarkt, maar wel met lekker weer! 🙂 Sinaasappels zijn ook oranje, daar ben ik voor! 🙂 Vergeleken met oranjebitter is sinaasappelsap pas echt lekker. Vrijdag 1 mei vrijmarkt gaat helaas niet door, maar vrijdag 1 mei ROOD wordt misschien nog een grote verrassing! Op dinsdag 5 mei is het Bevrijdingsdag, we vieren dan dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd van het Duitse fascisme, maar ook dat gaat dit jaar niet gepaard met een feestje. Op 11 mei mogen de kinderen weer naar school. Happy days are here again, the skys above are clear again…

Leo Reisman and his Orchestra “Happy Days Are Here Again” (1929) LYRICS ARE HERE FOR SINGALONG

Zondag 26 april: Ik heb altijd gedacht dat dit een lied uit de jaren ’40 was, maar het stamt uit 1929, het jaar van de crisis door de beurskrach. En ik heb het gisteravond een beetje per ongeluk gepubliceerd. Zonder commentaar, want het lied lijkt zelf een verhaal te spelen. Anette Hanshaw omstreeks 1930, met oude foto’s die een beetje door elkaar staan:

Annette Hanshaw – Happy Days are Here Again

En dan een Amerikaans legerkoor in de veertiger of vijftiger jaren! De oorlog was gewonnen en de levensstandaard in de VS nam toe. Hoor hoe vrolijk en uit volle borst: Happy days are here again…, maar nog niet in het verwoeste Europa en Rusland, en al helemaal niet in het verarmde Afrika en Midden Oosten… Om nog maar niet te spreken van Korea en Zuid Amerika.

The Army Stars – Happy days are here again!

Tot slot twee beroemde dames uit de jaren ’60: Judy Garland en Barbara Streisand. Wat ze eerst met elkaar bespreken gaat over de liefde-haat relatie tussen twee vrouwen. Daarna zingen ze in duet Happy days are here again… en ze kunnen wel zingen! Prachtig.

JUDY GARLAND AND BARBRA STREISAND – Happy Days Are Here Again

En nu ga ik naar buiten, want de tuin lokt. Geniet! 🙂 😉

1 Reactie

  1. Groene Wolf

    In de crisisjaren van de vorige eeuw werden mensen door de staat gedwongen hun zuur bij elkaar gespaarde gouden en zilveren muntjes en sieraden in te leveren. Mensen kochten deze edelmetalen als appeltje voor de dorst. Dus als veilige belegging eigenlijk. De werkende klasse kreeg niet zo makkelijk een hypotheek, dus door hard werken en een deel van je schamele inkomen om te zetten in gouden en zilveren muntjes kon je je op den duur een klein stukje grond met een (zelfgebouwd) huisje permitteren. Onze grootouders deden ons ook wel eens een zilveren tientje cadeau. Ze hadden ons ook een briefje van tien gulden kunnen geven, maar dan hadden we het waarschijnlijk opgemaakt aan dropveters, lollie’s en andere flauwekul. Fiatgeld is onderhevig aan inflatie, edelmetalen zijn waardevast. Heb je nog ergens een zilveren of gouden tientje in huis? Zoek maar op internet wat het nu waard is. Maar … nu beginnen er opnieuw geruchten te verspreiden dat overheden opnieuw, net als een eeuw geleden, de mensen hun goud en zilver moeten inleveren.
    https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/msm-pumps-fund-managers-warning-that-govt-may-make-gold-illegal-for-citizens-to-own/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën