Archief
Artikelen

We laten alle ellende in de wereld even links liggen, want in de natuur gaat alles zijn eigen gang. Daarom even aandacht voor een nogal wonderlijk dier. De honey badger of honingdas is een stevige marterachtige met een lang lichaam, een grote kop met zeer kleine oren en krachtige kaken en korte poten. Hij wordt 60 tot 77 cm lang en 7 tot 16 kilogram zwaar. De staart is 16 tot 30 centimeter lang. Vooral de schouders en nek zijn zeer gespierd. Aan de brede voorpoten zitten grote, sterke klauwen, terwijl de achterpoten veel smaller zijn met kleinere klauwen. De huid is dik en los. De hersenen van de honingdas behoren relatief tot de grootste van alle roofdieren. De honingdas is klein maar dapper en hij is ook zeer slim. Hij laat zich niet gemakkelijk vangen, maar mocht dat toch lukken, dan vindt de honingdas wel een manier om te ontsnappen.

Stoffle, the Badger that can escape from anywhere!

Een honingdas is echt helemaal nergens bang voor! En hij kan ook overal tegen. Hij houdt van honing en dringt daarom graag binnen in een bijenkorf. Wordt hij gestoken, dan trekt hij zich daar niets van aan. Een eigenaardig kenmerk van de honingdas is dat hij immuun is voor het gif van slangen. Hij houdt van slangen, dat wil zeggen: van hun vlees. Wanneer hij in een gevecht met een slang gebeten wordt voordat hij de kop van de slang afbijt, raakt hij bewusteloos door het gif, maar hij komt na een tijdje weer bij bewustzijn. Daarna peuzelt hij de slang op om zijn honger te stillen.

The Crazy Nastyass Honey Badger

De honingdas kan het opnemen tegen ieder roofdier dat hem wil aanvallen. In dit filmpje komen twee honingdassen vier leeuwen tegen en ze worden aangevallen. In plaatst van hard weg te lopen, vechten de honingdassen terug!

Fearless Honey Badger takes on 6 Lions. | Caught in the Act

Voor wie meer wil weten over deze wonderlijke wilde dieren, is er een langere documentaire.

Honey Badgers: Masters Of Mayhem. duurt 58 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter