Archieven

Het Coronavirus en de vallende banken

De economische crisis was reeds in de maak voor men had gehoord van dat Coronavirus. De wereldeconomie was reeds aan het krimpen en het kapitalisme, het huidige economische systeem, kan niet functioneren zonder economische groei. Het is een piramide-spel waarin geld wordt gecreëerd door het uit te lenen tegen rente. Omdat die rente op dat moment in de economie niet aanwezig is, rekent men op economische groei. Stopt die groei, dan is de verschuldigde rente simpelweg niet aanwezig in het systeem. Dat was al duidelijk in 2008. Daarom verlaagde men daarna keer op keer de rente, tot deze zelfs negatief was, maar dat hielp niet. Het systeem zelf is failliet!

Economen riepen dat vorig jaar reeds, getuige bij voorbeeld deze video. Weliswaar ben ik het niet eens met alles wat hij zegt, maar de feiten die hij noemt, zijn feiten. De Europese economie en die van de VS zitten ernstig in het slop! Nu ook China vertraagt en zelfs wegvalt, volgt nog slechts de economische flop.

👉Brexit , Deutschbank Collapse & The German Economy Slowdown will bring the EU Implosion duurt 17 minuten.

In première gegaan op 18 dec. 2019

Brexit , Deutschbank Collapse and The German Economy Slowdown will bring the EU Implosion. Germany’s economic indicators at every level are contracting. And with Merkel disguising a massive tax increase as a political cave to ascending Greens party, the future for Germany’s economic growth looks dreadful.

We staan aan het einde van een langdurige opbouw van schulden die nooit meer kunnen worden voldaan. Dat blijkt bij voorbeeld uit de cijfers van Deutsche Bank. Deze internationaal opererende bank leed in 2019 een verlies van € 5,3 miljard op een omzet van € 23,2 miljard. De Telegraaf kopte: Deutsche Bank sluit jaar af met miljardenverlies

Frankfurt – Deutsche Bank heeft vorig jaar een verlies in de boeken gezet van bijna 6 miljard euro. De grootste bank van Duitsland moest heel veel kosten maken in verband met een omvangrijke reorganisatie. Afgelopen zomer werd bekend dat er voor ongeveer een vijfde van de ruim 90.000 medewerkers geen plek meer is.

Ach, ze geven er maar een draai aan, met 18.000 mensen werkloos. Het verlies zou komen door een omvangrijke reorganisatie, net zoals de huidige Global Snow Cooling zou komen door CO2. Maar deze reorganisatie is het gevolg van het gebrek aan rendement. De aandelenkoers is sinds de crash van 2008 vrijwel alleen maar gedaald. Link even door en speel met de grafiek, die met een knop rechts boven tot 15 jaar terug in de tijd kan worden gezet.

Een heldere uitleg van de stand van zaken werd gegeven door Arno Wellens in Café Weltschmerz. Drie video’s waarin hij laat zien wat nou eigenlijk een balans is en wat er op staat. Links en rechts zijn altijd in evenwicht, maar dat evenwicht is bij de Deutsche Bank al lang verdwenen. De bank heeft een hoop waardeloze schuldpapieren in huis, waaronder hypotheken en studieleningen die nimmer kunnen worden afbetaald. Die worden dan geïsoleerd in een aparte bedrijfstak. Arno Wellens vergelijkt dat met zieke koeien die geen melk meer geven. Die worden dan in een aparte stal gezet en verkocht voor de prijs van de huid.

Voor deze snelcursus in het lezen van een bedrijfsbalans zult u even de tijd moeten nemen, maar dan wordt overduidelijk waarom de Deutsche Bank topzwaar is en elk moment kan omvallen. Ieder bedrijf maakt jaarlijks een balans op, Deutsche Bank is slechts een voorbeeld van een balans van een bedrijf dat op omvallen staat. Dat een dergelijk bedrijf dan personeel ontslaat, het liefst nog voor het failliet gaat en helemaal stopt, ligt voor de hand. Mocht u zelf werken voor een bedrijf dat op omvallen staat, huur dan een moestuin en ga spitten, zaaien, wieden en oogsten. Na uw ontslag bent u immers rijk genoeg aan vrije tijd.

Deutsche Bank is technisch failliet, wat nu?; Arno Wellens VideoLezing duurt 44 minuten.

Het ‘bankenprobleem’ in Europa gaat nu voornamelijk om de Deutsche Bank en de Bankenunie. Alle schulden in Europa worden straks hoofdelijk omgeslagen over de hoofden van de Burgers. Nederlandse burgers betalen via de Bankenunie straks mee aan de schulden van de Zuid Europese banken.

Het is geen samenzwering, maar het gaat fout bij de Europese Raad. De Raad neemt besluiten die klakkeloos en zonder enig kennis van zaken worden overgenomen door het Europees Parlement. Het Parlement is daarmee buiten werking gesteld. De grootste zorg in de EU is nog steeds de Deutsche Bank.

Wat is er mis met de Deutsche Bank (2): Arno Wellens duurt een uur en 4 minuten.

Speelbal van miljardairs en terreurverspreiders. ‘Van wie is Deutsche Bank eigenlijk? Van tante Helga uit Düsseldorf? Nee. De grootste aandeelhouder is de emir van Qatar en verder zijn wat vooral Amerikaanse miljardairs. De Europese bankenunie komt neer op het redden van dit soort vehikels en daar moesten we nog maar eens heel goed over nadenken. ‘Europese solidariteit’ komt vooral neer op omgekeerde solidariteit.’

Wat is er mis met de Deutsche Bank? Deel 3: Arno Wellens column duurt een uur en 14 minuten.

Wat is er mis met de Deutsche Bank? Heel veel. Van alle Europesche banken staat de Deutsche er het slechtste voor. Bovendien is dit een systeembank met een zeer grote impact op het Europese financiële stelsel.
Deze derde column van Arno gaat onder andere over de derivaten.

Tot slot ter ontspanning na al die ernst wat goedkoop vermaak van een soort die wellicht snel uit de handel zal zijn verdwenen, want met dat Coronavirus zal men uit China voorlopig geen rommel meer laten komen.

Chinese webshops – Zondag met Lubach (S10) duurt 16 minuten.

26 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Dad’s Math Rant on Toilet Paper Hoarding

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  And it’s gone (original)

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Dit artikel stamt uit begin maart. Inmiddels blijken er weer video’s verwijderd en ik weet niet waarom. Wat Arno Wellens vertelde over de banken, was heel verhelderend. Uit de balans blijkt dat ze feitelijk failliet waren. Inmiddels zijn ze “gered” door de ECB, maar ze laten dat geld op hun balans staan en ze lenen het niet uit. Het resultaat is dat de hele economie spaak loopt wegens gebrek aan geld. Niemand kan meer investeren in productie, men investeert slechts in aandelen, zodat (of omdat!) de beurzen stijgen. Deze waanzin gaat ooit ergens spaak lopen.

  Laat de banken barsten: in gesprek met Arno Wellens duurt 50 minuten.

  Men zou het te midden van al het coronageweld haast vergeten, maar financieel journalist Arno Wellens waarschuwt al jaren (al dan niet tezamen met Sven) dat de financiële sector niets heeft geleerd van hun fouten en onverstoord afstevent op een nieuwe crisis.

  In deze uitzending is hij te gast om de situatie en perspectieven nogmaals uit de doeken te doen, ook in het licht van de huidige situatie waarin dingen in een stroomversnelling zijn gebracht. Wat doen Mark Rutte en Wopke Hoekstra werkelijk in Brussel en welke leugens daarover verkopen zij in eigen land? Wat is het nut van steun aan de banken wanneer de reële economie aan gruzelementen ligt en wie is daarbij gebaat?

  Arno is mede-initiatiefnemer van barstmaar.eu en heeft nog een heleboel handtekeningen nodig om, bij misschien wel de laatste gelegenheid daartoe, een heldere boodschap af te leveren in Den Haag: laat de banken maar barsten.

  Links/bronnen:
  https://www.barstmaar.eu/ – laat de banken barsten

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën