Selecteer een pagina

Archieven

Het Coronavirus en de vallende banken

De economische crisis was reeds in de maak voor men had gehoord van dat Coronavirus. De wereldeconomie was reeds aan het krimpen en het kapitalisme, het huidige economische systeem, kan niet functioneren zonder economische groei. Het is een piramide-spel waarin geld wordt gecreëerd door het uit te lenen tegen rente. Omdat die rente op dat moment in de economie niet aanwezig is, rekent men op economische groei. Stopt die groei, dan is de verschuldigde rente simpelweg niet aanwezig in het systeem. Dat was al duidelijk in 2008. Daarom verlaagde men daarna keer op keer de rente, tot deze zelfs negatief was, maar dat hielp niet. Het systeem zelf is failliet!

Economen riepen dat vorig jaar reeds, getuige bij voorbeeld deze video. Weliswaar ben ik het niet eens met alles wat hij zegt, maar de feiten die hij noemt, zijn feiten. De Europese economie en die van de VS zitten ernstig in het slop! Nu ook China vertraagt en zelfs wegvalt, volgt nog slechts de economische flop.

👉Brexit , Deutschbank Collapse & The German Economy Slowdown will bring the EU Implosion duurt 17 minuten.

In première gegaan op 18 dec. 2019

Brexit , Deutschbank Collapse and The German Economy Slowdown will bring the EU Implosion. Germany’s economic indicators at every level are contracting. And with Merkel disguising a massive tax increase as a political cave to ascending Greens party, the future for Germany’s economic growth looks dreadful.

We staan aan het einde van een langdurige opbouw van schulden die nooit meer kunnen worden voldaan. Dat blijkt bij voorbeeld uit de cijfers van Deutsche Bank. Deze internationaal opererende bank leed in 2019 een verlies van € 5,3 miljard op een omzet van € 23,2 miljard. De Telegraaf kopte: Deutsche Bank sluit jaar af met miljardenverlies

Frankfurt – Deutsche Bank heeft vorig jaar een verlies in de boeken gezet van bijna 6 miljard euro. De grootste bank van Duitsland moest heel veel kosten maken in verband met een omvangrijke reorganisatie. Afgelopen zomer werd bekend dat er voor ongeveer een vijfde van de ruim 90.000 medewerkers geen plek meer is.

Ach, ze geven er maar een draai aan, met 18.000 mensen werkloos. Het verlies zou komen door een omvangrijke reorganisatie, net zoals de huidige Global Snow Cooling zou komen door CO2. Maar deze reorganisatie is het gevolg van het gebrek aan rendement. De aandelenkoers is sinds de crash van 2008 vrijwel alleen maar gedaald. Link even door en speel met de grafiek, die met een knop rechts boven tot 15 jaar terug in de tijd kan worden gezet.

Een heldere uitleg van de stand van zaken werd gegeven door Arno Wellens in Café Weltschmerz. Drie video’s waarin hij laat zien wat nou eigenlijk een balans is en wat er op staat. Links en rechts zijn altijd in evenwicht, maar dat evenwicht is bij de Deutsche Bank al lang verdwenen. De bank heeft een hoop waardeloze schuldpapieren in huis, waaronder hypotheken en studieleningen die nimmer kunnen worden afbetaald. Die worden dan geïsoleerd in een aparte bedrijfstak. Arno Wellens vergelijkt dat met zieke koeien die geen melk meer geven. Die worden dan in een aparte stal gezet en verkocht voor de prijs van de huid.

Voor deze snelcursus in het lezen van een bedrijfsbalans zult u even de tijd moeten nemen, maar dan wordt overduidelijk waarom de Deutsche Bank topzwaar is en elk moment kan omvallen. Ieder bedrijf maakt jaarlijks een balans op, Deutsche Bank is slechts een voorbeeld van een balans van een bedrijf dat op omvallen staat. Dat een dergelijk bedrijf dan personeel ontslaat, het liefst nog voor het failliet gaat en helemaal stopt, ligt voor de hand. Mocht u zelf werken voor een bedrijf dat op omvallen staat, huur dan een moestuin en ga spitten, zaaien, wieden en oogsten. Na uw ontslag bent u immers rijk genoeg aan vrije tijd.

Deutsche Bank is technisch failliet, wat nu?; Arno Wellens VideoLezing duurt 44 minuten.

Het ‘bankenprobleem’ in Europa gaat nu voornamelijk om de Deutsche Bank en de Bankenunie. Alle schulden in Europa worden straks hoofdelijk omgeslagen over de hoofden van de Burgers. Nederlandse burgers betalen via de Bankenunie straks mee aan de schulden van de Zuid Europese banken.

Het is geen samenzwering, maar het gaat fout bij de Europese Raad. De Raad neemt besluiten die klakkeloos en zonder enig kennis van zaken worden overgenomen door het Europees Parlement. Het Parlement is daarmee buiten werking gesteld. De grootste zorg in de EU is nog steeds de Deutsche Bank.

Wat is er mis met de Deutsche Bank (2): Arno Wellens duurt een uur en 4 minuten.

Speelbal van miljardairs en terreurverspreiders. ‘Van wie is Deutsche Bank eigenlijk? Van tante Helga uit Düsseldorf? Nee. De grootste aandeelhouder is de emir van Qatar en verder zijn wat vooral Amerikaanse miljardairs. De Europese bankenunie komt neer op het redden van dit soort vehikels en daar moesten we nog maar eens heel goed over nadenken. ‘Europese solidariteit’ komt vooral neer op omgekeerde solidariteit.’

Wat is er mis met de Deutsche Bank? Deel 3: Arno Wellens column duurt een uur en 14 minuten.

Wat is er mis met de Deutsche Bank? Heel veel. Van alle Europesche banken staat de Deutsche er het slechtste voor. Bovendien is dit een systeembank met een zeer grote impact op het Europese financiële stelsel.
Deze derde column van Arno gaat onder andere over de derivaten.

Tot slot ter ontspanning na al die ernst wat goedkoop vermaak van een soort die wellicht snel uit de handel zal zijn verdwenen, want met dat Coronavirus zal men uit China voorlopig geen rommel meer laten komen.

Chinese webshops – Zondag met Lubach (S10) duurt 16 minuten.

26 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  This is the Final Nail in The Coffin for The German Economy — The EU facing Implosion !! duurt 12 minuten.

  The German economy, Europe’s biggest, has been weakening as its export-oriented manufacturers languish in a recession. There are fears the outbreak could sink Germany into a recession, given the economy’s reliance on exports and Chinese supply chains.
  The drop in sales for automobiles in China, for example, was 20 percent in February.
  Other industries such as the chemical industry, pharmaceutical industry, the electrical industry are all slowing down production. The German electrical industry, for example, gets 13 percent of its supply from China.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Jan,
   Dat virus lijkt me minder belangrijk dan de MSMedia beweren. Het lijkt vooralsnog een HYPE. Maar op Ellaster staat een artikel over de oorsprong, lees ook de reacties. Want de vraag rijst: is dit virus welbewust gepland?

   https://www.ellaster.nl/2020/03/03/de-addertjes-onder-het-gras-van-de-corona-epidemie/

   Kortom: een rare zaak, dus we houden het in de gaten. Dat intussen de economie op instorten staat, dat lees je niet in de kranten en dat zie je niet op de tv.

   Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  De FED heeft de rente verlaagd:

  Global ‘sickness’ is US economic manipulation, not coronavirus – Ben Swann

  The Federal Reserve on Tuesday announced an emergency interest rates cut in the first known “mercy cut,” since 2008. US President Donald Trump has been pushing for such measures because he says this will keep the United States competitive with policies at other central banks around the world. Investigative journalist Ben Swann digs in.

  3 March Trends Journal Special Report: Coronavirus 9/11: Spreading Terror

  De aandelenmarkten lijken zich niet te herstellen en de goudprijs schommelt als een schip in de storm. Voor wie de economie wil volgen, is daar de Baltic Dry Index en het overzicht van de beurzen en de goudprijs op KITCO.

  Tot slot een video vol gloom en doom:

  Negative Rates Coming – More Repo Largess , MORE QE. But it’s all a big dead cat bounce !!

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Peter Schiff – Massive Stock Bubble Finally Found a Pin duurt 34 minuten.

  Economist and money manager Peter Schiff says, “Everybody is a long term investor until they need the money. This is a giant Ponzi or pyramid scheme. . . . The only way people can retire from their stock portfolio is to sell shares. . . . Or if everybody is stuck in the same emergency . . . who are you going to sell your shares to? . . . I think this is the most overvalued stock market in history. It’s not the coronavirus. The market was going to go down anyway. . . . It’s not the size of the pin, but the size of the bubble. This is a massive bubble. It finally found a pin.”

  Schiff says much bigger gains are coming in both gold and silver because of Fed easy money policies that will not fix the problem of “massive debt.”

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Urgent Market Update: Currency Oblivion Coming duurt 28 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Deutsche Bank lost a Record of €5.7 Billion in 2019 alone, As Germany is Collapsing to Recession ! duurt 12 minuten.

  In première gegaan op 31 jan. 2020

  The Bank crash is getting closer. Deutsche Bank is deep in the red.
  After decades of money laundering for Russian and American oligarchs, Deutsche Bank knows that their goose is cooked and that they had better start circling the wagons and getting rid of the evidence.
  Shares are in freefall. Record losses, more reserves for litigation, austerity measures waiting to be implemented – no wonder Germany’s biggest bank is in crisis.

  Antwoord
 6. Groene Wolf

  Een vrachtwagenchauffeuse laat zien dat het containervervoer in de haven compleet op z’n gat ligt als gevolg van alle viruspaniek.
  https://www.youtube.com/watch?v=005ifXClkv4

  FEAR MONGERING”: A SGT Special Report duurt 14 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Panic Purgatory: Oil Crashes To $27; S&P Futures Locked Limit Down, Treasuries Soar Limit Up Amid Historic Liquidation

  These Changes Promise to Completely Change Global Markets

  What we’re heading for is an increase in insurance costs, and increase in transportation costs and all of this will have the effect of decreasing supply…at least until prices adjust upwards to compensate businesses for the increased costs. That my friends is stagflation.

  EMERGENCY ECONOMIC COLLAPSE UPDATE: March 8, 2020

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Even wat headlines van Russia Today:

  Global market freefall CONTINUES as European bourses open to bearish trading

  Stock markets in Europe are opening to a downward trend, following a plunge in Asia. The pan-European STOXX 600 fell 6.1 right after stock exchanges opened in London, Paris, and Frankfurt.
  Germany’s DAX index fell 7.8 percent after the Frankfurt Stock Exchange opened trading on Monday, and is projected to have its biggest daily drop in 18 years.
  London’s commodity-heavy FTSE 100 was down more than eight percent, with stocks of oil companies among those hit hardest by the collapse.
  France’s CAC 40 dove 7.7 percent, with oil giant Total and metal maker ArcelorMittal plummeting over 15 percent.

  Waking up to a new reality: What’s going on with stocks & oil?

  Oil prices crashed as much as 30 percent as trading began in Asia on Monday morning, with futures for benchmark Brent suffering the biggest drop since the Gulf War in 1991. As of 06:34 GMT, Brent was as low as $33.31 per barrel, while West Texas Intermediate (WTI) was trading at $29.72, with both down nearly 50 percent year to date.

  A nosedive in crude prices triggered a panic sell-off in major stock markets, which were already shaken by the coronavirus outbreak. All key Asian indices lost between 2.5 percent and more than five percent, with the Nikkei suffering the biggest drop. In India, the Mumbai Sensex slipped over 1,500 points or more nearly 4.2 percent, while the broader NSE Nifty was down 3.9 percent.

  Asia plunges, European & US futures collapse as panicked investors seek safe haven from perfect storm ravaging markets

  Asian markets are trading down while European and American futures go into free fall, and gold reached a new seven-year peak, amid a dramatic oil market crash and concerns over the coronavirus-hit global economy.
  Japan’s Nikkei 225 and Topix were down six percent in morning trading, while the relatively safe-haven Japanese yen soared to a three-year-high against the US dollar.

  Oil CRASHES 30% over Saudi Arabia-Russia crude price war & coronavirus fears

  Oil plunged nearly 30% in a chaotic market opening, with main crude benchmarks Brent and WTI both trading below $35 a barrel amid fears of an all-out price war following the collapse of an output cut deal between Russian and OPEC.
  Asian markets opened with a massive gap on Monday, with Brent falling nearly 30 percent to $31.38 per barrel within seconds, while WTI dipped below $28 – the lowest since 2016 – before bouncing back slightly.

  En tot slot even wat “ontspanning”:

  Bored in coronavirus quarantine? Here are the best epidemic movies to crank up your panic!

  Antwoord
 9. Groene Wolf

  Bill Gates profitting from the outbreak! Prikkie Billy en de onbetrouwbare testkits.
  https://www.youtube.com/watch?v=rVw9KZ2DwJk

  Is Bill Gates Profiting From The Outbreak? Or Is Something Far More Sinister Taking Place? duurt 8 minuten.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Recession coming, gold price to skyrocket like hot knife through butter – Peter Schiff duurt 14 minuten.

  More monetary stimulus will come to prevent an imminent recession, and a larger money supply would be bullish for gold, this according to Peter Schiff, CEO of Euro Pacific Capital.

  “I think that people have got this wrong, everybody is looking at this event as deflationary, but it is actually the opposite. You’re going to have a reduction of production, so less supply of goods, and the world is going to be flooded with money,” Schiff told Kitco News

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  De banken worden weer eens gered! Dit is voer voor economen.

  Repo Market Goes NUCLEAR! Fed Unleashes Bazookas. How Will It Affect YOU? duurt 22 minuten.

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Banks Get $1.5 Trillion Bailout Over Coronavirus duurt 19 minuten.

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  The Fed’s Latest Welfare Payout to the Crooked Wall Street Banks

  Mike Whitney • March 13, 2020

  Interest rates are the jet-fuel that energize capitalism. The “marginal efficiency of capital” refers to the returns that are expected from a capital asset during the time it is held by an investor. If those expected returns are reduced to zero, then the incentive to invest vanishes, the system is stood on its head, and capitalism no longer works. What is left is not productive investment, innovation or socially-beneficial development. What’s left is rampant speculation, asset prices that are completely divorced from reality, and the endless build-up of paper claims on imaginary wealth. Isn’t this an apt description of today’s Fed-generated market?

  And now the Fed is at it again, tilting the system so the bulk of the nation’s wealth continues to flow upwards.

  9 Things You Should Know About the 2020 Stock Market Crash

  Mike Whitney • March 15, 2020

  9– The American people are not ready for another recession

  According to Zero Hedge: “Almost 60 percent of Americans have less than $1000 in savings for a rainy day fund or an immediate emergency….”

  “Four in ten Americans can’t cover an unexpected $400 expense according to a report from the Federal Reserve Board.” (CNN)

  “78% Of Workers Live Paycheck To Paycheck,” says Forbes

  “58 percent of Americans had less than $1,000 saved,” says Yahoo Finance

  “Only 37% of Americans believe today’s children will grow up to be better off than they were,” says Marketwatch

  According to Pew Research, “Majorities predict that the economy will be weaker, health care will be less affordable, the condition of the environment will be worse and older Americans will have a harder time making ends meet in the future than they do now.”

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Groene Wolf, ik was even naar de Aldi en de Jumbo, zoals meestal op vrijdag, want dan staat er ook een viskraam. Bij de Aldi waren geen lege schappen, alles was te koop, maar mensen lopen nog steeds te sjouwen met WC papier. Bij de Jumbo geen WC papier, dat was op, alleen een bordje met excuses en één item per klant. Verder was alles te koop.
   In de VS is dat anders… Daar heerst PANIEK.

   Antwoord
 14. Groene Wolf

  Oproep van Sven Hulleman (die samen met Arno Wellens) veel uitpluis werk doen. Dat wordt dus komende weken overuren draaien, om samen uit te zoeken welke info waar is en wat niet. Ook goed bedoelende alternatieve media kunnen er naast zitten.

  https://www.youtube.com/watch?v=1Bea7KgcYRk

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Bots – Zeven dagen lang

  Wat zullen we drinken with lyrics – (Zeven dagen lang) – Er is genoeg voor iedereen

  Dutch folk song originally from Brittany, created in the late 1920s. Called “Son ar chistr”, the Song of the Cider. It was popularized by farmers when sung at the end of harvest time, to make fun of themselves. The lyrics in Breton talk about a man who has a tough time with his wife beating him and cursing him all the time. But, as said the lyrics: “Cider is made to be drunk, and girls to be loved!”. Ar chistr ‘ zo graet ‘vit bout evet, hag ar merc’hed ‘vit bout karet !

  In Nederland werd de versie van Rapalje, getiteld Wat zullen we drinken, populair. Deze folkband op Keltische leest ontdeed het lied van zijn politieke lading en voegde drie coupletten van eigen hand toe. (Wikipedia)

  The musicians of Rapalje with their wild hair and medieval kilts create a flaming energy with their enthusiasm and motivation. With sensitive ballads, fiery songs and vivacious Celtic melodies Rapalje electrifies their audience. A concert of Rapalje is like a journey through time with recognizable licentiousness and a rough way of life.

  Wat zullen we drinken – Lyrics
  (Lyrics: Hans Sanders / Rapalje)

  Wat zullen we drinken, zeven dagen lang
  Wat zullen we drinken, wat een dorst
  Wat zullen we drinken, zeven dagen lang
  Wat zullen we drinken, wat een dorst
  Er is genoeg voor iedereen, dus drinken we samen
  Sla het vat maar aan, dus drinken we samen, niet alleen
  Er is genoeg voor iedereen, dus drinken we samen
  Sla het vat maar aan, dus drinken we samen, niet alleen

  Eerst zullen wij werken, zeven dagen lang
  Eerst zullen wij werken, voor elkaar
  Eerst zullen wij werken, zeven dagen lang
  Eerst zullen wij werken, voor elkaar
  Dan is er werk voor iedereen, dus werken we samen
  Zeven dagen lang, werken we samen, nee, niet alleen
  Dan is er werk voor iedereen, dus werken we samen
  Zeven dagen lang, werken we samen, nee, niet alleen

  Eerst zullen wij vechten, maar niemand weet hoe lang
  Eerst zullen wij vechten, voor ons belang
  Eerst zullen wij vechten, maar niemand weet hoe lang
  Eerst zullen wij vechten, voor ons belang
  Voor het geluk van iedereen, dus vechten we samen
  Samen staan we sterk, vechten we samen, niet alleen
  Voor het geluk van iedereen, dus vechten we samen
  Samen staan we sterk, vechten we samen, niet alleen

  Eerst zullen wij eten, zeven gangen lang
  Eerst zullen wij eten, dus schuif maar an
  Eerst zullen wij eten, zeven gangen lang
  Eerst zullen wij eten, dus schuif maar an
  Voor het genot van iedereen, dus eten we samen
  Snij het zwijn maar aan, eten we samen, schuif maar an
  Voor het genot van iedereen, dus eten we samen
  Snij het zwijn maar aan, eten we samen, schuif maar an

  Eerst zullen wij vechten, maar niemand weet hoe lang
  Eerst zullen wij vechten, voor ons belang
  Eerst zullen wij vechten, maar niemand weet hoe lang
  Eerst zullen wij vechten, voor ons belang

  Eerst zullen wij zingen, zeven verzen lang
  Eerst zullen wij zingen, met elkaar
  Eerst zullen wij zingen, zeven verzen lang
  Eerst zullen wij zingen, met elkaar

  Dit is een lied voor iedereen, dus zingen we samen
  Zeven verzen lang, en zingen wij samen, ik niet alleen
  Dit is een lied voor iedereen, dus zingen we samen
  Zeven verzen lang, en zingen wij samen, ik niet alleen

  Eerst wil ik vrijen, zeven nachten lang
  Eerst wil ik vrijen met mijn lief
  Eerst wil hij vrijen, zeven nachten lang
  Eerst wil hij vrijen met zijn lief
  Maar ik vrij niet met iedereen, dus vrij ik samen
  Zeven nachten lang, vrij ik samen met mijn lief alleen
  En ik vrij niet met iedereen, dus vrij ik samen
  Zeven nachten lang, vrij ik samen en met mijn lief!

  La la lala lay la la la la la lay la la lay
  La la lala lay la la la la la lay la la lay
  La la lala lay la la la la la lay la la lay
  La la lala lay la la la la la lay la la lay

  Eerst zullen wij drinken, dit lied duurt ons te lang
  Eerst zullen wij drinken oh, wat een dorst!

  (BOU zegt: let ook op de penny wistles! 🙂 Zij geven samen solo op het einde!!!)

  Wacht op de piccolo, hebt GEDULD, want zij komt nog!

  Wat zullen we drinken – Celtic Thunder struck AC/DC intro – MPS – RAPALJE

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën