Archief
Artikelen

Wat de economen voorspelden, is nu gebeurd. De economie zat reeds vol met luchtbellen en in de laatste week van februari 2020 crashten de beurzen. De aandelenmarkten daalden met 10% en er is $5 Trillion Wiped Out From World Stocks Amid Fastest Collapse In History. Die 5.000.000.000.000,- dollar zijn verdwenen in het zelfde niets waaruit ze ooit werd gecreëerd door de banken. Dat geld is eenvoudig verdampt. Schrikkelmaand 2020 zou wel eens het begin kunnen zijn van een totale economische crisis. Alle tekenen wezen er reeds op dat deze crisis zou komen, maar men dacht dat dit dan wel na de Amerikaanse verkiezingen zou zijn, dus pakweg over een jaar. COVID-19 bleek echter de speld die de grootste luchtbel, de beurzen deed barsten.

Coronavirus fears send global markets into freefall | DW News duurt 12 minuten.

De Baltic Dry Index is een goede graadmeter voor de wereldhandel. Deze index van de prijs voor het vervoer van containers was al sinds september vorig jaar aan het dalen. The Global Economy Was Sinking Long Before The Coronavirus Appeared zegt ook Tyler Durden van Zero Hedge. Gerald Celente maakte zich vorige week nog vrolijk over de Coronavirus-hype, al waarschuwde hij wel voor de economische donderwolk aan de horizon waarmee dat virus gepaard ging.

Gold Bull Run = “Greatest Depression” duurt 29 minuten.
22 feb. 2020

Niet alleen de geringe vraag, maar vooral het tekort aan aanbod blijkt een grote rol te spelen. In China liggen de fabrieken stil vanwege het virus, maar zowel in Europa als in Amerika is zowel de productie als de consumptie afhankelijk van Chinese producten en halfproducten of onderdelen. Europese en Amerikaanse fabrieken hebben misschien nog wat onderdelen in voorraad, maar als die voorraad op is, dan stopt de productie ook daar. Dan ligt heel het raderwerk stil. En de banken kunnen wel de rente verlagen en nog meer geld creëren, maar Chinese goederen kunnen ze daarmee niet maken. En voedsel evenmin!

Why Are Stocks Crashing?
Mike Whitney • February 27, 2020

When the Fed slashes rates, it lowers the cost of money making it cheaper to borrow. When people or businesses borrow, they increase their spending which generates economic growth. This is how the Fed boosts demand by cutting rates. But rate cuts are not a panacea. They can’t, for example, resolve supply-chain disruptions in China that have been brought on by the coronavirus outbreak. Many market participants have not yet grasped this fact. Simply put: The Fed does not have the tools to fix this problem. Therefore, confidence in the Fed– to reverse the current selloff by cutting rates or adding liquidity– is misplaced. It’s misplaced because the approach will not work. If you are trying to fix your computer and the only tool you have is a sledgehammer, you are not going to have much success. This is the predicament the Fed is in.

Nu, een week later, is de toon van Gerald Celente minder vrolijk, want de crisis heeft toegeslagen. Maar ook nu is hij duidelijk: dat virus is op zich niet zo belangrijk. Het aantal besmette mensen is gering en het aantal doden weegt niet op tegen de aandacht die het virus krijgt. Regeringen maken er slechts misbruik van om de bevolking te isoleren en te controleren.

SPECIAL REPORT: Coronavirus Calamity. duurt 23 minuten.
28 feb. 2020

Nu komt er dus een economische crisis, eerder dan gedacht. Als deze crisis doorzet, kan dat gevolgen hebben voor de herverkiezing van Donald Trump. De kans dat u sterft aan het Coronavirus is echter gering, zeker wanneer u gezond bent en goed eet. De kans dat de voedselprijzen gaan stijgen, acht ik daarentegen zeer hoog. Dat virus is waarschijnlijk slechts een afleidingsmanoeuvre voor een veel ernstiger probleem, zoals zichtbaar op het YouTube kanaal van Ice Age Farmer: wereldwijde misoogsten en voedselschaarste.

De Global Warming HOAX ging daaraan vooraf, maar het wordt de laatste jaren alleen maar kouder. Langdurige regen en sneeuw maken de landbouw minder productief, terwijl ook de veestapel afhankelijk is van de landbouw, want een rund moet ook eten. In China had men voor het Coronavirus uitbrak ernstig te kampen met varkenspest. De olieprijzen dalen, maar vlees en granen worden duurder op de wereldmarkt, terwijl in Europa de boeren worden weggepest door de politici en hun ambtenaren.

FOOD SYSTEM COLLAPSING ACTIVELY, RAPIDLY — URGENT WARNING duurt 27 minuten.

In première gegaan op 7 nov. 2019

Tot overmaat van ramp stuurt Erdogan nu weer een stroom vluchtelingen op Europa af: European Nightmare As Turkey “Opens The Gates” On Refugees While Covid-19 Ravages Nearby Iran. Natuurlijk zullen regeringen er alles aan doen om deze mensenstroom te controleren, maar ze controleren daarbij ook u!

C0VID-19: How Far Will It Go? duurt 20 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

48 Reacties op “Coronavirus COVID-19 en de economische crisis”

Laat een reactie achter