Archieven

De moord op Soleimani en de toekomst van ISIS

Qassem Soleimani: Martyr Of Iranian RevolutionDeze geliefde leider van de strijd tegen de chaos van ISIS werd door de VS in de val gelokt met een schijnheilig verzoek of hij wilde deelnemen aan vredesbesprekingen tussen Iran en Saoedi Arabië. Daarom kwam Soleimani naar Baghdad, op verzoek van de VS, waarop het dappere Amerikaanse leger hem aan flarden schoot met drones. Deze moord op Soleimani was zo laf!

Na drie dagen van rouw in Iran en verre omstreken, heeft Iran wat raketten afgevuurd op twee militaire bases van de VS in Irak. Hoewel deze hun doelen raakten en dus niet werden onderschept door het superieure Amerikaanse afweergeschut, kwaakt Donald Duck Trump dat alles goed gaat. Vervolgens werd ook de “Green Zone” in Baghdad door Iraanse raketten geraakt. Of er slachtoffers zijn, blijft vooralsnog militair beroepsgeheim, al wordt het getal genoemd van 242 gewonde Amerikaanse soldaten. Opvallend is ook dat allerlei legeronderdelen uit Europese landen, waarvan men zich afvraagt wat ze te zoeken hebben in Irak, nu als ratten het zinkende schip verlaten.

En dan is er nog het passagiersvliegtuig uit Oekraïne dat opsteeg in Teheran en daarna crashte, kort na de beschieting van de Amerikaanse bases door Iran. Alle 176 inzittenden kwamen om het leven.

Iranian military admits it shot down Ukrainian jet due to ‘human error’

Na de moord op Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS die in oktober 2019 door de Amerikanen werd gedood, meenden de meeste media dat het nu wel gedaan zou zijn met de terreur van ISIS. Anderen dachten daar anders over, getuige de volgende video. Deze vertelt ook iets over de geschiedenis van ISIS, als gevolg van de inval van de VS in Irak in maart 2003. Irak werd onder Saddam Hoessein geregeerd door Soennieten, maar zowel het leger als de ambtenarij werd door de VS ontbonden. Omdat de meerderheid van de bevolking in Irak Shi’itisch is en de VS democratie verwart met verkiezingen, kwam er in 2014 een Shi’itische regering aan de macht, die het goed kan vinden met Iran. En toen was er plotseling ISIS! Waar kwamen die nou weer vandaan?

Why ISIS Is Like The Greek Monster Hydra duurt 7 minuten.

ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi was killed by the U.S. in October 2019. But does his death actually mean the death of ISIS?

Helaas rept men met geen woord over de vraag wie deze extreem gewelddadige jihadisten had opgeleid en voorzien van wapens, gloednieuwe witte Toyota’s, idem gymschoenen en zo voort. Verdachten zijn uiteraard de VS, Saoedi Arabië en Israël, drie landen die baat hebben bij de oorlog in het Midden Oosten. De stiekeme rol van Israël blijkt o.a. uit dit artikel van 1 mei 2017: ISIS biedt excuses aan voor het aanvallen van troepen Israëlische Staat. ISIS had per ongeluk zijn broodheer Israël aangevallen op de grens van de door Israël bezette hoogvlakte van Golan, die toebehoort aan Syrië. Foutje, bedankt! Geeft niets, ISIS, het zij je vergeven.

Maar wat nu verder met ISIS? Zie de volgende video d.d. 15 nov. 2019 van Wall Street Journal, een “onverdachte” bron. In Syrië en Irak is de rol van ISIS uitgespeeld, maar in o.a. zuidoost Azië steekt deze extreme groepering nu de kop op met bomaanslagen, waarbij vaak tientallen doden vallen. Wordt ISIS nog altijd voorzien van wapens en geld? Niemand lijkt die vraag te stellen: wie betaalt deze mensen en wie heeft daar belang bij?

Why an ISIS Comeback May Look Unlike Anything Seen Before | WSJ duurt 7 minuten.

The Islamic State has seen major setbacks this year, first in the defeat of the physical caliphate and then with the death of its founder and leader, Abu Bakr al-Baghdadi. But experts warn that the ISIS ideology remains strong and that a global resurgence is already underway.

De rol van Turkije in deze oorlog is ook dubbel. In 2011, na de moord op kolonel Gaddafi van Libië, heeft Turkije alle medewerking verleend aan het verplaatsen van de extreem wrede jihadi’s naar Syrië, waar zij een “burgeroorlog” begonnen onder de naam “Free Syrian Army” en daarbij ook onderling slaags raakten. Welke rol speelde Turkije en welke met sappige wortel werd deze ezel verleid tot dit heilloze pad? Turkije eist nu de “beloofde buit” op, eerst in Syrië, maar nu ook in Libië.

Why Turkey is invading Syria duurt 9 minuten.

… and how it’s getting what it wanted.

On Oct. 9, 2019, Turkey launched an attack in northeastern Syria. Turkey made the move shortly after the US announced it would remove some of its troops from the region.
Turkish President Recep Tayyip Erdoğan had his eyes on the region for years. Turkey, he argued, needed a “safe zone” to serve as a buffer against the Syrian War happening just across the border. Yet back home in Turkey, there were other factors at play that accelerated his calls for an invasion that involved Erdoğan’s own political survival.
The move has recalibrated alliances in the Syrian War and added new uncertainty on the future of the region.
To learn more, check out these additional resources: (zie onder de video op YouTube).

ISIS heeft een aantal steden veroverd en jaren lang zijn terreur uitgeoefend in Irak en Syrië. Vervolgens kwam de VS met 1000 bommen en granaten om ISIS te verslaan. In Syrië was de stad Raqqa bezet door ISIS, maar nadat de VS ISIS had verdreven, stond er geen huis meer overeind! De volgende video toont de tragische werkelijkheid in deze door de VS “bevrijde” stad.

Raqqa Is ‘Uninhabitable’ After The Fall of ISIS | VICE on HBO

12 dec. 2019

The fight for the future of Syria has turned the nation into a chessboard for competing world powers. But for civilians in the former ISIS capital city Raqqa, the ghosts of the past make the future hard to imagine.
VICE News’ Isobel Yeung returns to Syria to tell the stories of the people who were caught in the crossfire between the most feared terror group on Earth and the U.S.-backed coalition, as they try to rebuild among the ruins

Mededeling: Video met leeftijdsbeperking (op basis van communityrichtlijnen)

De volgende video gaat over de verslagen strijders van ISIS en bevat volgens mij nogal wat main stream propaganda. Let op het begin: ISIS komt opeens uit de woestijn! Er zat daar in 2014 kennelijk een gat in de grond, waaruit wapens en Toyota’s stroomden. Nu ISIS in Syrië is verslagen, komt er een ander probleem bij: duizenden mensen uit allerlei landen hebben zich aangesloten bij ISIS. Wat te doen met deze mensen? Wie zijn zij en waarom sloten ze zich aan bij ISIS? De docu geeft de schuld aan de propaganda. Het motief dat niet ter sprake komt, is geld. Een vliegticket naar Turkije kost geld. Ook het levensonderhoud, de Toyota’s en wapens zijn niet gratis. Zelfs de propaganda kost geld! De financiers blijven achter de schermen en de anti ISIS propaganda van deze video maakt ISIS niet ongedaan. Kijk naar de puinhopen die het verslagen ISIS-leger achterlaat.

Het lijkt alsof de VS tegen ISIS vocht, terwijl de Koerden een heldenrol toebedeeld krijgen, maar ISIS is georganiseerd door de geheime diensten, waaronder de CIA en de Mossad. De dappere Koerden zijn inmiddels door het Trump-regime in de steek gelaten. Zij zitten nu opgezadeld met kampen vol jihadi’s, met duizenden gevangen ISIS strijders, maar Trump zegt: “Dat is niet ons probleem, ze bekijken het verder maar…”

The Rise And Fall Of ISIS: The Most Brutal Terrorist Group In Modern History | MSNBC duurt 45 minuten.

Richard Engel presents a look at ISIS, the most brutal terrorist group in modern history. How do they recruit, and have they really been defeated?

On Assignment: The Rise and Fall of ISIS aired on MSNBC Sunday, Sept. 22, 2019

Officieel is ISIS nu verslagen. Nu heeft de VS een laffe moord gepleegd, niet alleen op de Iraanse generaal Soleiman, die bekend staat als de grootste strateeg in de strijd tegen ISIS, maar ook op negen andere mensen, waaronder Abu Mahdi al-Muhandis. Hij was het hoofd van
de Popular Mobilization Forces (PMF), een Iraakse militaire organisatie die streed tegen ISIS. De Verenigde Arabische Emiraten en de VS verklaarden hem tot terrorist, maar de bevolking van Irak beschouwde hem als een held. De moord op deze twee grote strijders tegen ISIS brengt de vrede in het Midden Oosten niet dichter bij.

America just killed the military leaders who defeated ISIS. Jihadists are rejoicing duurt 20 minuten.

The Grayzone, 5 jan. 2020

Rania Khalek and Max Blumenthal discuss how the Trump administration’s execution of top Iranian general Qasem Soleimani and Iraqi PMF commander Abu Mahdi al-Muhandis was a huge gift to ISIS and al-Qaeda. These military leaders defeated the so-called Islamic State, which was empowered by the US and its allies.
“What just took place was the US took out the single most effective fighter against one of the most genocidal, fascistic, dangerous forces ever created, ISIS,” explained Max. “And that’s really why I think he was targeted.”

25 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Een boer die pinda’s verbouwt, heeft belang bij pindakaas. Een land dat wapens maakt, heeft belang bij oorlog. Simpel!

  Jimmy Dore valt in voor Jesse Ventura. Hij praat wel degelijk over het geld dat aan deze oorlogen wordt besteed (en verdiend!).

  Jimmy Dore: “The U.S. set off a powder keg in Iran that it won’t be able to stop.” heeft twee delen en duurt 29 minuten.

  Jimmy Dore and Brigida Santos discuss the assassination of Iran’s top security and intelligence commander, Qassem Soleimani.

  President of the National Iranian American Council, Jamal Abdi, talks about the need to de-escalate and find a diplomatic solution to the conflict between America and Iran.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Een duidelijke uitleg van de geschiedenis van Iran sinds ongeveer 1900 tot heden.

  The Plot to Attack Iran – Myths, Oil & Revolution duurt 51 minuten.

  Abby Martin sits down with Dan Kovalik, human rights attorney and author of the book “The Plot to Attack Iran,” to discuss the context to Trump’s recent attacks, the most common myths about the country, and the history of US plots.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Ex-US intel officer: Pompeo ‘lying through his teeth’ on Iran duurt 31 minuten.

  The Grayzone

  Pushback with Aaron Maté

  The Trump administration is imposing new sanctions on Iran and defying Iraq’s call for a US troop withdrawal. This comes as the stated rationale for the US assassination of Qasem Soleimani and Abu Mahdi al-Muhandis is being undermined by its top officials’ own statements. Scott Ritter, a former Marine Corps intelligence officer, analyzes the increased White House coercion efforts and collapsing intelligence claims.

  Guest: Scott Ritter — former UN Weapons Inspector, former Marine Corps Intelligence Officer, and author of “Dealbreaker: Donald Trump and the Unmaking of the Iran Nuclear Deal.”

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  CNN video of US airbase ruins: ‘Unimaginable damage’ from Iranian attack

  Why Iran Came Clean And Stopped Covering up Its Role in The UIA-752 Tragedy

  Comment: That’s the end of the matter as far as international diplomacy is concerned.

  But what remains to be answered is how an air-defense system operator mistook a Boeing 737 for a cruise missile.

  Unless it was fiddled with in some way, the Ukrainian Airlines jet’s transponder should have told the operator of the TOR-1M system that the object he was seeing on his radar screen is a Boeing 737.

  Additionally, the plane’s appearance on his screen should have in no way surprised him – it was the TENTH flight out of Tehran’s Khomeini Airport that night. Prior to Flight 752, the last flight movement there was the departure – from the same runway and in the same direction – of QR8408 at 05:39 local time.

  Why then was the air-defense operator surprised by this flight?

  Zie vooral ook de reacties onder het artikel, want dit “per ongeluk neerschieten van een Boeing” klopt niet. En de laatste die er belang bij heeft, is Iran!

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Redacted Tonight, Lee Camp, 9 januari 2020:

  Everything You Need To Know About Iran duurt 33 minuten.

  Guests:

  Garland Nixon, host of Fault Lines Radio duurt 14 minuten en is het beluisteren waard. Daarna: Christine Doff and Andrew Smith, Action4Assange organizers vanaf minuut 15.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Nog meer over die neergeschoten Boeing:

   Was Iranian Missile Operator Tricked Into Shooting Down The Ukrainian Airlines Plane Over Tehran?

   The Iranian government and military has taken full responsibility for the shooting down of Flight 752, but no one has yet explained why a presumably well-trained missile system operator, having watched 9 commercial airliners fly past him that night, was so convinced that the 10th one was an enemy target that he made a decision – by himself – to shoot it down.

   The bottom line is that the claim that “panic and poor training” led the operator of the missile system to fire on a civilian airliner is not reasonable, particularly when a more reasonable explanation exists. The problem, however, is that the methods which were likely used to fool the operator left no trace or evidence that could be presented after the fact. Over the course of perhaps a couple of minutes, temporary and convincing data was presented to the operator, and he acted on it.

   Antwoord
 6. Eelke Piers

  Wie heeft eigenlijk de IS verslagen.
  Dit was m.i. niet de USA maar Rusland.
  De IS werd door de USA c.a, opgericht, getraind, bewapend en steeds gesteund.
  Steeds als de IS weer een stuk land kwijt raakte waren het de USA die de terroristen met helikopters en vrachtauto naar andere plekken van de IS bracht.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Eelke, ISIS is niet verslagen. De verslagen ISIS strijders hergroeperen zich nu weer in Libië. Er was al eerder ISIS in Zuidoost Azië, ook (de door de NOS vervloekte) president Duterte van De Filipijnen vocht al tegen ISIS. Het is nu immers een export product! Made by the CIA / Mossad en zo voort.

   Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Trump threatens to loot Iraqi bank account

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Lee Camp, 13 januari 2020:
  Evidence: False Flag to Create War with Iran

  General Soleimani’s assassination had ulterior motives. It also proves how little the President and his neocon pals care about the lives of Americans or anyone except themselves really.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Pepe Escobar op Facebook:

  Pepe Escobar
  ·

  VERY IMPORTANT UKRO-BOEING UPDATE

  It’s quite depressing to see that a lot of readers of this global forum don’t have a f*****g clue on what investigative journalism is all about.

  I am NOT convinced about the simplistic, official – Iranian – story on the ”human error” re: the tragedy of the Ukro-Boeing. I am interested in WHAT INDUCED THAT HUMAN ERROR. That’s where the story does not hold. So I’ll keep digging.

  The IRGC did ask for a “no fly zone”. It was denied. Why? The Rouhani government owes everyone an explanation.

  The flight data of the Ukro-Boeing was abruptly cut off while it was climbing.

  Flight data includes crucial TRANSPONDER signals.

  So the plane was off course, with NO transponder, and trying to return to the airport – thus the U-turn maneuver by the pilot.

  In this case, it is easy to understand why the flight was mis-identified.

  What did the Ukrainians say about this? They said the plane had just been under maintenance.

  So “something” might have been done in maintenance to allow or cause the flight data to be abruptly cut off. By whom – and under whose orders? Why the Ukrainians are not being investigated?

  Then there’s the cell phone video.

  Why the hell would someone be filming the sky in the middle of the night with his smart phone?

  Are we expected to believe that one of the soldiers at the Iranian launch site really was playing with a smart phone instead of manning his station?

  And how did the US and other usual suspects know, within MINUTES, that a missile had hit the Ukro-Boeing?

  These are just a few extra questions.

  And I’m not even wading into the “Israel did it” swamp.

  Veterans Today has an explosive report stating, outright, that the whole thing was due to an automation or software error, not human.

  Facebook won’t allow me to show the link. Orwellian tactics. Find it for yourselves, it’s easy.

  Veterans Today goes for the jugular:

  “This was an Israeli cyber terrorist attack that triggered Russian-made Iranian anti-aircraft missile system to misfire against a friendly civilian target by a Unit 8200 backdoor into the “Friend or Foe” ID code conduited to Israel via Russian technology relations.”

  This ongoing investigation is FAR from over.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Heb nog even de link naar Veterans Today
   Er staat daar een hoop wat het lezen waard is! En Pepe heeft gelijk: het neerschieten van die Boeing is een verhaal dat niet klopt!
   En ISIS verzamelt zich nu weer in Libië, arm Libië dat in 2011 kapot schoten werd door de terroristen van de VS, NATO en zo voort!

   Maar goed, die Boeing dus, want dat klopt niet.

   Did Israeli cyber-terrorists hack the Iranian air defenses to trigger the Ukraine airliner shootdown after the plane was sabotaged forcing a turnaround?

   By Jeremy Rothe-Kushel, 11 januari 2020

   Just a couple hours ago, I heard on the radio an air traffic controller expert who had fairly recently worked in and with Iran, saying that he thought it was very possible that the airline downing, if it were a shootdown as it looks like it was to him, would be due to an “automation” or “software” error not a human one, and it clicked for me:

   This was an Israeli cyber terrorist attack that triggered Russian-made Iranian anti-aircraft missile system to misfire against a friendly civilian target by a Unit 8200 backdoor into the “Friend or Foe” ID code conduited to Israel via Russian technology relations.

   The Iranians accused Russia years ago of ‘selling’ the ‘codes’ to Iran’s Russian-supplied anti-aircraft tech to Israel. And it was said that the compromise of the supplied ‘codes’ would allow “Foe” Israeli fighters to confuse Iranian anti-aircraft “Friend or Foe” ID systems to slip through Iranian airspace as “Friends.”

   But, of course, the penetrated “Friend or Foe” ID system could be flipped the other way, turning a “Friendly” Ukrainian passenger airliner that just took off into a “Foe” to be shot down, and the system would automate its cyber false-flagged response before human intervention would be feasible, and it could all be tagged to ‘human error.’

   Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  De moord op Soleimani een keerpunt?: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl duurt een uur.

  Cafe Weltschmerz

  Wordt de moord op Soleimani een keerpunt voor de Amerikaanse macht in het Nabije Oosten?

  Is de moord op de Iraanse ex-commandant van het Quds-leger een zaak tussen Iran en de VS of is deze confrontatie er één tussen veel kleinere netwerken die over de grenzen heen opereren? Wat betekent het, dat Oekraïne daarin zo’n opvallende rol speelt, en kan dat in verband worden gebracht met het neerhalen van het vliegtuig uit dat land? Karel van Wolferen en Kees van der Pijl hebben hun gesprek hierover in twee delen opgedeeld: het eerste dat van de zaken die vast staan, zoals het feit dat voorafgaand aan de moord Israël was ingelicht maar het Congres niet. In het tweede gedeelte is het uitgangspunt dat zowel in de VS als Iran verschillende stromingen om de macht strijden. Vervolgens wordt de vraag behandeld, hoe de moord en de daarop volgende ontwikkelingen, met die interne verdeeldheid te maken kunnen hebben.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  The Real Reasons Behind War With Iran

  Trumps’ Stooges Comically Lie About Iran

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Iran blames ‘US hackers’ for Ukrainian airline tragedy

  Iranian media is claiming that the US hacked its defense systems to make the Ukrainian airliner it shot down last week appear like an incoming missile. Meanwhile, Tehran has vowed no limits on its nuclear program and is characterizing the US as a “bully” abroad.

  5 nations meet seeking full transparency over downed plane

  Ministers from five nations whose citizens were killed when a Ukrainian airliner was shot down by Iran are to meet in London to discuss legal action, compensation and the investigation into the incident.

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  11 US troops injured in air strike, contrary to claim

  Iran’s Supreme Leader Ali Khamenei is lashing out at the US, speaking of “American clowns” who are pretending to support the Iranian people. Meanwhile, the US Central Command is correcting its claim that the the January 8 Iranian missile strike on a US base in Iraq had no casualties. RT America’s Rachel Blevins has the latest.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Het heeft een maandje geduurd, maar het aantal Amerikaanse soldaten met een “hersenschudding” is langzaam maar zeker opgelopen van 0 via 11 naar 109.

   For the SIXTH time, Pentagon increases number of injured US troops from Iranian airstrikes on Iraq base, this time to 109

   The U.S. military is preparing to report a more than 50% jump in cases of traumatic brain injury stemming from Iran’s missile attack on a base in Iraq last month, U.S. officials told Reuters on Monday. The officials, who spoke on condition of anonymity ahead of an announcement, said there were over 100 cases of TBI, up from the 64 previously reported last month. The Pentagon declined to comment, but in the past had said to expect an increase in numbers in the weeks after the attack because symptoms can take time to manifest and troops can sometimes take longer to report them.

   Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Boven dit artikel stond een foto van ISIS met een file van witte Toyota’s. Deze foto is nu verwijderd, niet door mij, maar door de bron. Een dergelijke foto is ook nergens meer te vinden. Die Toyota’s hebben nimmer bestaan!
  George Orwell beschreef dat reeds in zijn boek 1984. Alles wat we niet meer mogen weten, verdwijnt in het grote geheugengat van de “geschiedenis”!

  After US killing of Iran’s Soleimani, narrative control on social media is getting worse

  Eva Bartlett is a Canadian independent journalist and activist. She has spent years on the ground covering conflict zones in the Middle East, especially in Syria and Palestine (where she lived for nearly four years).

  Just in the past several days, following the criminal US assassination of Iranian General Qassem Soleimani, Instagram and Facebook have been removing posts supportive of Soleimani, even profile photos honouring the general, allegedly to comply with US sanctions, a truly absurd explanation for the narrative control.

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  ‘Dark memories’: Why Iranians oppose US gov’t

  Prof. Mohammed Marandi of the University of Tehran joins RT America’s Michele Greenstein (in for Rick Sanchez) to provide perspective on the tensions between Iran and the US. He points out that there are still many “unanswered questions” about the accidental downing of a Ukrainian passenger jet near Tehran on January 8. He also discusses Iranians’ grievances with Washington.

  Israeli drone strikes meant to ‘provoke’ Iran – Gareth Porter

  Tehran is warning that it will reconsider its cooperation with the International Atomic Energy Agency if the UK, France and Germany continue their “unfair approach” to Iran’s alleged violation of the 2015 Iran nuclear deal. National security policy analyst and author Gareth Porter joins RT America’s Michele Greenstein (in for Rick Sanchez) to share his insights. He also discusses efforts in Washington and Israel to provoke a US-Iran war.

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  Syria: ISIS re-emerging with help from US

  Arabi Souri, Syria News, Fri, 03 Jan 2020

  The latest massacre of 31 Iraqi security forces at the borders with Syria who were securing the crossing into Syria from ISIS a couple of days ago, and yesterday’s late-night cheap assassination of the two commanders who were credited for leading the resistance and defeat of ISIS in both Iraq and Syria are among the US attempts to keep this vital road cut, on one side it deprives Syria from trade with Iraq and Iran and thus help rebuild the country, keeps Iraq impoverished, and prevents Iran from reaching the Mediterranean and largely escaping the US sanctions.

  Again, nothing in the interests of the USA itself, or any of its citizens, but much to do with serving those who serve Israel.

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  De ISIS terroristen zijn nu op weg naar Libië:

  Al 2000 Syrische jihadisten met Turkse steun naar Libië gebracht

  Al 2000 Syrische jihadisten met Turkse steun naar Libië gebracht

  En dat die afspraken over Libië niets waard zijn blijkt onder meer uit een door Arab News gepubliceerde smartphone opname. Te zien is hoe tientallen islamitische ‘rebellen’, waarvan enkelen gekleed in militair uniform, met een vliegtuig van Afriqiyah Airways naar Libië worden gevlogen, om daar aan de kant van de door de VN gesteunde regering (GNA) te gaan vechten.

  Zie ook Zero Hedge

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën