Archief
Artikelen

De Iraanse generaal Qassem Soleimani is gisteren, in de vroege uurtjes van 3 januari 2020, gedood in een drone-aanval van de VS op het vliegveld van Baghdad in Irak. Ook een Irakese generaal werd gedood. President Trump gaf zelf de opdracht voor deze aanval, zonder toestemming van het Amerikaanse parlement. Zowel in Iran als in Irak is de bevolking woedend vanwege deze moorden. Is dit het begin van WW III? Of zouden Rusland, China en Iran nogmaals een diplomatieke vrede weten te bewerkstelligen? Bij deze een overzicht van nieuwsberichten.

Eerst twee video’s van het “neutrale” DW, voor de achtergrond van deze moorden:
US kills Iran’s General Qassem Soleimani at Baghdad airport | DW News duurt 7 minuten.

How will Iran respond to US killing of Qassem Soleimani? | DW News duurt 9 minuten.

Dan de achtergrond volgens RT:

US assassinates top Iran General, Iran promises to retaliate duurt 3 minuten.

Het Amerikaanse main stream nieuws van CBS ziet er nu zo uit:
Iran vows revenge after U.S. airstrike kills top Iranian General in Iraq

RT America besteedt er een full show aan, met goed geïnformeerde gasten, een uitzending die ik van harte kan aanbevelen:

The real story (no BS) behind the US attack on Iran (full show) duurt 28 minuten.

A world-renowned panel of experts joins Rick Sanchez for this special on the act of war that was the US’s assassination of Iranian General Qassem Soleimani. University of Tehran Professor Mohammed Marandi gives us the latest from Iran, while Congressman Ron Paul discusses the military-industrial complex. Former UN Weapons inspector John Ritter, Grayzone editor Max Blumenthal, former US diplomat Jim Jatras, NRS Special Correspondent Michele Greenstein, and Boom Bust host Christy Ai discuss why this attack occurred and what will happen next.

Dan George Galloway met sombere voorspellingen:

‘Foolish act by Donald Trump’ following US deadly strike on Iran’s Top Gen. – Galloway duurt bijna 7 minuten.

Hamas and several other Palestinian factions condemned the killing of Iranian General Qassem Soleimani, as a US crime and say that this won’t stop them in their fight against Israel. Hamas also offered condolences to the Iranian people over the death of Soleimani. Former UK MP George Galloway weighs in.

Ook de wereldeconomie reageert heftig op dit nieuws. De olieprijs sprong 4% omhoog en ook de aandelen van de Amerikaanse wapenindustrie stegen. De goudprijs was al aan het stijgen, maar maakte gisteren een sprong van 1520 naar 1550 dollar per troy ounce. Maar de aandelen van andere economische sectoren daalden.

Oil prices surge following US killing of Iran military leader

Voor meer over het effect van de moorden op de economie gaan we naar Gerald Celente. Hij begint met een stukje recente geschiedenis en hij is vrij somber over de toekomst.

Gerald Celente – Warning: U.S. Fires First Shots of WWIII duurt 22 minuten.

En nu maar hopen dat dit met een sisser afloopt. Kortom: ik wens alle mensen een gelukkig Nieuwjaar, maar wordt dit het jaar van de waarheid? Of het jaar van WW III?

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

32 Reacties op “Soleimani vermoord: een slecht begin van 2020”

 • mr.drs.Bou:

  Qassem Soleimani: Martyr Of Iranian Revolution

 • AlbertV:

  Deze vliegtuig ramp komt wonderwel weer goed uit voor de Amerikaanse warmongers. Het neerschieten van een vliegtuig vol onschuldige mensen is een ongekende misdaad en als Iran hierachter zit geeft dat flinke steun aan de acties die de VS tegen Iran in de planning heeft.
  Daarentegen is deze ramp voor Iran uiterst schadelijk.
  So, who benefits?
  Natuurlijk kan het een Iraanse raket zijn geweest maar ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat dit vliegtuig welbewust is door Iran neergehaald.
  False flag operation? Zou het een MOSAD operatie kunnen zijn geweest? Netanyahu staat al jaren te springen om Iran van de wereldkaart te vegen. (Remember Operation Northwoods).
  Een van de kenmerken van een valse vlag operatie is dat er al een dader aangewezen wordt vóórdat er serieus onderzoek is gedaan, zie ook MH17. De belanghebbenden zeggen bewijzen te hebben maar tonen die niet.
  Feit is dat de opeenvolgende Amerikaanse regimes voor niets terugdeinzen als de belangen maar groot genoeg zijn en tot op heden zijn ze ermee weggekomen, niemand houdt ze tegen. Elke gelukte geheime operatie geeft ze het vertrouwen dat deze werkwijze succesvol is, om de simpele reden dat politiek en media hun werk niet doen.

  • AlbertV:

   Het blijkt dus een per vergissing afgevuurde Iraanse raket te zijn geweest.
   Vanmorgen in de Volkskrant en interview met oud officier Ingo Piepers die met wetenschappelijke onderbouwing voorspelt dat dit jaar WWIII losbarst. De aanzet daartoe is de moord op Soleimani.

   • mr.drs.Bou:

    Vanmorgen in de Volkskrant en interview met oud officier Ingo Piepers die met wetenschappelijke onderbouwing voorspelt dat dit jaar WWIII losbarst.

    Albert, ik lees de Volkskrant niet, dus gaarne de link naar die “komende WW III”. Met wetenschappelijke onderbouwing kan ik zelfs bewijzen dat de noordpool op de zuidpool ligt!
    Wie appelen vaart, die appelen eet. De VS vaart wapens! Ter waarde van 11 biljoen dollar sinds 9/11 2001.
    Mijn vraag is niet langer waardoor die Boeing is neergestort, maar wie gaf dat vliegtuig TOESTEMMING om OP te STIJGEN ???
    Gaarne een eerlijk antwoord!

 • AlbertV:

  Beste Bou, hr Piepers heeft er boeken over geschreven die volgens hem wetenschappelijk zijn onderbouwd: ‘On the Thermodynamics of War’ en ‘2020 Warning’ die je gratis kunt downloaden op: global4cast.org.

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/hij-voorspelt-de-volgende-wereldoorlog-gebaseerd-op-natuurkundige-theorieen~be77d73e/?referer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  Of die wetenschappelijke onderbouwing enig hout snijdt weet ik niet, ik durf daar dus ook geen enkel oordeel over te geven.
  De magnetische noordpool ligt inderdaad bij de geografische zuidpool 😉
  Dat onze Amerikaanse vrienden geen reden tot bestaan hebben als er geen oorlogen of oorlogsdreigingen zijn is mij bekend. Ik ben ervan overtuigd dat het uitbreken van vrede een vernietigende ramp voor de VS zou zijn.
  En waarom dat vliegtuig toch is opgestegen lijkt mij toch bij de Iraanse luchtverkeersleiding te liggen, en ik zou echt niet weten waarom zij het luchtruim niet hebben gesloten. Verkeerde inschatting van het gevaar?
  Gevolg is wel dat er in Iran nu heel veel onrust is ontstaan na deze vliegramp (als ik moet geloven wat onze MSM mij voorschotelen) wat helemaal in het voordeel van de tegenstanders van de Iraanse leiders is.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Albert,
   Dat artikel over het boek van Pieper stamt uit december 2016. Het is doemdenken, want die wereldoorlog gaat volgens mij niet door vanwege MAD. Maar goed, 2020 is net begonnen, dus we wachten nog een jaartje met deze voorspellingen.

   En waarom dat vliegtuig toch is opgestegen lijkt mij toch bij de Iraanse luchtverkeersleiding te liggen, en ik zou echt niet weten waarom zij het luchtruim niet hebben gesloten. Verkeerde inschatting van het gevaar?

   Tot op heden heb ik deze vraag nergens aan de orde zien komen: WIE GAF dat Oekrainse vliegtuig TOESTEMMING om op te stijgen? Verkeerde inschatting? Ik vraag het me af. Deze vliegramp was immers in het NADEEL van Iran! En ik zag inderdaad dat er in Teheran werd gedemonstreerd tegen de regering, vanwege die vliegramp.

 • mr.drs.Bou:

  Iran takes responsibility for plane crash, blames U.S. for tensions

  Rouhani says Iran regrets ‘disastrous mistake’ of downing Ukrainian jetliner

  Anti-government protests against plane-crash handling erupt in Tehran

  Arrest of Ambassador to Iran: Foreign Secretary statement

  The British Ambassador to Iran was briefly detained by Iranian authorities on 11 January.

 • mr.drs.Bou:

  Op Facebook:
  https://www.facebook.com/pepe.escobar.77377/posts/10157817134401678

  VERY IMPORTANT. Please read it throughly. It explains why Iran did not impose a no-fly zone. There will be hell to pay for some bureaucrats.

  Iranian CGRI Aerospace Cmdr: I wish I was dead and such an incident hadn’t happened. We in CGRI accept all the responsibility, and are ready to implement any decision made by the Establishment.

  I was in the country’s west following attacks on US base in Iraq when I heard the news. We sacrificed our lives for our people for a lifetime, and now we’re trading our reputation with God (disgracing ourselves) and appear in front of the camera to explain.

  We had requested the establishment of a no-fly zone given the war situation. But it was not approved for certain considerations.

  Air Defence operator sent a message to his commanders; but after he didn’t receive any response for 10 seconds, he decided to shoot it down.

  I informed Iranian officials on Wednesday morning, and said we speculate our own passenger plane has been shot down. But the General Staff of Armed Forces quarantined all those who knew about it, and decided to declare it later.

  The officials, including Aviation authorities, who kept denying the missile hit, are not guilty. They made those remarks based on what they knew. We are to blame for everything.

  We were at that time ready for an all-out war with US. We had reports of cruise missiles fired at Iran. It was an individual’s “error” that caused this tragedy.

  The CGRI commander repeated for several times that the Aviation Organization was not to blame. All the blame must be pinned on Armed Forces & and those who failed to control the situation (no-fly zone perhaps).
  Key point in his remarks was reports of cruise missile fired at Iran.

 • mr.drs.Bou:

  Jimmy Dore:

  Video: Trump Had No Idea Who He’s Bombing

  The Real Reason Trump Bombed Soleimani Revealed

  US military now admits 11 troops were injured in Iranian strike on US base in Iraq

 • mr.drs.Bou:

  Pompeo Says Gangland-Style Hit on Soleimani Was “Restoration of Deterrence”

  By Mike Whitney

  Now we’re getting down to brass tacks. This isn’t about Soleimani at all. It’s about the long list of foreign policy challenges the US now faces as new centers of power emerge (primarily Russia and China) putting more pressure on the post-WW2 “liberal” world order and hastening the decline of an aging hegemon who is fast losing its grip on global power. That is why Pompeo is invoking a new and more vicious foreign policy. Washington powerbrokers seem to believe that they need to take more reckless and violent measures to reverse present trends that are steadily eroding US power clearing the way for an emerging multi-polar world order. Taking these things into account, the Soleimani assassination can be seen for what it really is, a desperate attempt to turn back the clock to the early 1990’s following the dissolution of the Soviet Union when America ruled supreme and think-tank pundits proudly boasted of the “end of history” and the beginning of a glorious “American Century”, none of which has worked out according to plan.

Laat een reactie achter