Archieven

Soleimani vermoord: een slecht begin van 2020

De Iraanse generaal Qassem Soleimani is gisteren, in de vroege uurtjes van 3 januari 2020, gedood in een drone-aanval van de VS op het vliegveld van Baghdad in Irak. Ook een Irakese generaal werd gedood. President Trump gaf zelf de opdracht voor deze aanval, zonder toestemming van het Amerikaanse parlement. Zowel in Iran als in Irak is de bevolking woedend vanwege deze moorden. Is dit het begin van WW III? Of zouden Rusland, China en Iran nogmaals een diplomatieke vrede weten te bewerkstelligen? Bij deze een overzicht van nieuwsberichten.

Eerst twee video’s van het “neutrale” DW, voor de achtergrond van deze moorden:
US kills Iran’s General Qassem Soleimani at Baghdad airport | DW News duurt 7 minuten.

How will Iran respond to US killing of Qassem Soleimani? | DW News duurt 9 minuten.

Dan de achtergrond volgens RT:

US assassinates top Iran General, Iran promises to retaliate duurt 3 minuten.

Het Amerikaanse main stream nieuws van CBS ziet er nu zo uit:
Iran vows revenge after U.S. airstrike kills top Iranian General in Iraq

RT America besteedt er een full show aan, met goed geïnformeerde gasten, een uitzending die ik van harte kan aanbevelen:

The real story (no BS) behind the US attack on Iran (full show) duurt 28 minuten.

A world-renowned panel of experts joins Rick Sanchez for this special on the act of war that was the US’s assassination of Iranian General Qassem Soleimani. University of Tehran Professor Mohammed Marandi gives us the latest from Iran, while Congressman Ron Paul discusses the military-industrial complex. Former UN Weapons inspector John Ritter, Grayzone editor Max Blumenthal, former US diplomat Jim Jatras, NRS Special Correspondent Michele Greenstein, and Boom Bust host Christy Ai discuss why this attack occurred and what will happen next.

Dan George Galloway met sombere voorspellingen:

‘Foolish act by Donald Trump’ following US deadly strike on Iran’s Top Gen. – Galloway duurt bijna 7 minuten.

Hamas and several other Palestinian factions condemned the killing of Iranian General Qassem Soleimani, as a US crime and say that this won’t stop them in their fight against Israel. Hamas also offered condolences to the Iranian people over the death of Soleimani. Former UK MP George Galloway weighs in.

Ook de wereldeconomie reageert heftig op dit nieuws. De olieprijs sprong 4% omhoog en ook de aandelen van de Amerikaanse wapenindustrie stegen. De goudprijs was al aan het stijgen, maar maakte gisteren een sprong van 1520 naar 1550 dollar per troy ounce. Maar de aandelen van andere economische sectoren daalden.

Oil prices surge following US killing of Iran military leader

Voor meer over het effect van de moorden op de economie gaan we naar Gerald Celente. Hij begint met een stukje recente geschiedenis en hij is vrij somber over de toekomst.

Gerald Celente – Warning: U.S. Fires First Shots of WWIII duurt 22 minuten.

En nu maar hopen dat dit met een sisser afloopt. Kortom: ik wens alle mensen een gelukkig Nieuwjaar, maar wordt dit het jaar van de waarheid? Of het jaar van WW III?

32 Reacties

 1. AlbertV

  Het vervelende is dat als dit (wéér) met een sisser afloopt dat dit alweer een vrijbrief voor de Amerikaanse en Israëlische warmongers is om gewoon verder te gaan met hun terreur in het Middenoosten.
  Het lijkt mij sterk dat de idioten die hierachter zitten uit zijn op WW III (ik twijfel over Nethanyahu), waar ongetwijfeld ook Rusland zich mee zal gaan bemoeien.
  Stiekem hoop ik dat de VS en Israëlische oorlogsbazen met deze moord te ver zijn gegaan en op ongekende manier worden afgestraft. Dat zal vrijwel zeker niet zonder onschuldige slachtoffers mogelijk zijn. Maar hoeveel slachtoffers gaan er nog vallen als de twee terreurstaten niet gestopt worden?

  Moge het tweede decennium van deze eeuw de geschiedenis ingaan als een periode waarin de wolven hun schaapskleren verliezen.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Natuurlijk ben ik geschrokken door dit nieuws, maar ik merkte nog iets anders. YouTube is heftig aan het censureren! Ik heb een abonnement op de Iraanse zender Press TV, maar die doet het niet meer. Ik heb ook een abonnement op Empire Files, maar ook dat doet het niet meer. Via Facebook, waar ik ook een abonnement heb op Empire Files, kwam ik bij de volgende video:

  Empire Files LIVE – No US War on Iran & Iraq! duurt een uur en 48 minuten.

  Abby Martin and Mike Prysner host an emergency livestream to address the Trump administration’s dangerous escalation of war with Iran and Iraq with the extrajudicial drone assassination of top Iranian General Qasem Soleimani. They discuss history of US intervention, the 2020 Democratic presidential contenders positions and give a call to action for protests as well as for active duty soldiers to file for conscientious objector status.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Ik ben ook even naar Al Jazeera gegaan:

  Who was Qassem Soleimani, Iran’s IRGC’s Quds Force leader?

  General Qassem Soleimani, the head of General Qassem Soleimani, the head of Iran’s elite Quds Force died after a US air raid struck Baghdad’s international airport on Friday.
  He helped spread Iranian influence in the Middle East, but the United States, Saudi Arabia and Israel have tried to contain him for years.

  Qassem Soleimani killing: Is Trump ready to withdraw troops from Iraq?

  Marwan Bishara, Al Jazeera’s senior political analyst, joins us in the studio to discuss the latest updates.

  Analysis: Did the US just declare ‘war’ against Iran?

  Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei says harsh revenge awaits the “criminals” who killed the commander of its elite Quds Force, Qassem Soleimani.
  He has called for three days of mourning.
  Iran’s National Security Council spokesman Kiwan Khosravi says there will be an emergency meeting to discuss what she called a “criminal attack” that killed Soleimani.
  Mohammad Marandi, the head of the American Studies Department at the University of Tehran, said the United States has “declared war” against Iran and Iraq, and “it’s best for Westerners to evacuate countries like UAE and Iraq immediately”.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Wie is Tulsi Gabbard?

  Tulsi Gabbard (Leloaloa, Amerikaans-Samoa, 12 april 1981) is een Amerikaans politica. Ze vertegenwoordigt in het Huis van Afgevaardigden sedert 3 januari 2013 het 2e congresdistrict van Hawaï. Naast haar politieke activiteiten is ze ook majoor in de Hawaii National Guard. Ze is de eerste praktiserende hindoe in het Congres en daarnaast (met Tammy Duckworth) een van de eerste vrouwen in het huis van afgevaardigden met gevechtservaring; ze diende in de Irakoorlog.

  Gabbard was van 22 januari 2013 tot 28 februari 2015 vicevoorzitter van het Democratic National Committee. Ze trad terug uit die functie vanwege haar politieke voorkeur voor Bernie Sanders als presidentskandidaat, in tegenstelling tot de overheersende voorkeur in het DNC voor Hillary Clinton.

  In het 114e congres maakte ze deel uit van het comité voor Buitenlandse Zaken alsook het comité voor Binnenlandse Veiligheid. Ze is in 2016 herkozen om ook in het 115e congres Hawaï te vertegenwoordigen.

  Tulsi Gabbard slams Soleimani airstrike duurt 7 minuten.

  2020 Democrat candidate Rep. Tulsi Gabbard says on ‘Fox & Friends’ that President Trump has ‘seriously escalated’ the Iran crisis by killing their top general.

  Let op! Ook zij zegt bij minuut 1.50 dat Soleimani ook volgens haar beter dood dan levend is. Dat valt me zwaar tegen van deze Voodoo Samoa Hawaï politica dame en president-candidate voor de Democraps. Voor de rest van de video ben ik het soms met haar eens.

  Tulsi is mooi en lief en slim en vriendelijk, dus ik hoop dat ze wint!

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  mourn soleimani on YouTube.

  Zie ook:

  Jesse Ventura: ‘When You Wage War For Regime Change, You Receive Blowback’ duurt 10 minuten.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Dit is echt de meest walgelijke verzameling kromme leugens!

  Watch: Trump comments on Iranian general’s death

  Jimmy Dore en Max Blumenthal spreken de waarheid:

  Trump Kills #1 Enemy Of Isis In Iran, WTF? duurt 25 minuten.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Intussen in de VS: demonstraties tegen de oorlog.

  Mike Prysner Speech: No War on Iran! Troops Out of Iraq! duurt 11 minuten.

  De Jimmy Dore show met Max Blumenthal gaat nog even door:

  U.S. News Coverage Of Iran Laughably Horrible duurt 20 minuten.

  Democrats Pretend To Oppose Iran Attack They Enabled duurt 21 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Jawel, Ben. Ik heb hem ook op Facebook gezet: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005527757199
   Het artikel stond ook op SOTT, maar er kwam zo’n stroom van nieuws, dat ik er niet toe kom om dit ook nog op BOUblog te plaatsen.
   Ik heb nu weer een aantal YouTubes bekeken, sommige zijn verhelderend, deze gaan ook naar Facebook.

   Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Intussen op FOX news, Tucker Carlson.

  Tucker slams ‘chest-beaters’ cheering US strike on Soleimani

  •3 jan. 2020

  En dit is de propaganda (heeft u even een teiltje?):

  Judge Jeanine: Killing Soleimani needed to happen, Trump was the man to do it duurt 9 minuten.

  Sorry, maar ik word hier een beetje misselijk van. BAH !!!

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Intussen op een Engelstalig Chinees kanaal van YouTube (CGTN):

  What’s the impact of the U.S. air strike?

  Expert: U.S. assassination of Iran’s top general increases tensions

  Dat is wel wat rustiger dan FOX news… 🙂

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  Tot slot nog even Jimmy Dore in Los Angeles:

  Veteran Speaks At “No War On Iran” Rally Los Angeles

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  En dan dit op Facebook:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157800198046678&set=a.10150294029661678&type=3&theater

  Pepe Escobar schrijft daaronder:

  Absolutely KILLER info by Magnier. Surfaced only today. And DIRECTLY from the Iraqi PM. Proving what some of us had already reported: the Exceptionalists KILLED A DIPLOMATIC ENVOY. Law of the (American) jungle in effect. No one in their right mind will ever trust these barbarians – except the proverbial poodles.

  en:

  EXCEPTIONAL COWARDS: THE DEFINITIVE PROOF

  As reported by Magnier, the absolute KILLER information that Soleimani had an OFFICIAL appointment already set with the Iraqi PM in Baghdad, and flew in to meet him the next day – on a normal flight, not by private plane – and following A REQUEST FROM TRUMP FOR MEDIATION, was read to all Parliament members BY THE IRAQI PM HIMSELF.

  Now pay close attention to how those mutts at the UN will react to the US KILLING A DIPLOMATIC ENVOY.

  Zegt het voort op Facebook!

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Trump heeft gedreigd om 52 doelen in Iran te raken, waaronder ook historische plaatsen.

  Pepe Escobar zegt daarover, dat Iran de werreldeconomie kan verwoesten door de straat van Hormuz onbevaarbaar te maken:

  CALLING TRUMP’S BLUFF – IN 2 MINUTES

  Every major financial player – Warren Buffett included – knows that the 2.5 quadrillion world derivative market is a financial WMD.

  These derivatives are used to drain A TRILLION DOLLARS A YEAR out of the market in manipulated profits. These profits, by the way, are protected: enter the “Too Big to Prosecute” doctrine.

  It’s all obviously parasitic and illegal. The beauty is it can be turned into a nuclear option against the Exceptionalists.

  I’ve written extensively about it – and American websites such as ZeroHedge republished all my columns. NYC connections told me they all landed on Trump’s desk. Obviously he does not read anything – but the message was there, and also delivered in person.

  This past Friday, two American, mid-range, traditional funds bit the dust because they were leveraged in derivatives linked to oil prices.

  If Tehran ever decided to shut down the Strait of Hormuz – that’s the nuclear option – they would trigger a world depression as these 2.5 trillion of derivatives implode.

  The Bank for International Settlements (BIS) calculates about $600 billion in total derivatives. Not really. Swiss sources say there are at least 1.2 quadrillion with some placing it at 2.5 quadrillion. That would imply a derivatives market 28 TIMES the world’s GDP.

  On Hormuz, the shortage of 22% of the world oil supply simply COULD NOT BE PAPERED OVER. It would detonate a collapse and cause a market crash worse than 1933 Weimar Germany.

  The Pentagon gamed every possible scenario of a war on Iran – and the results are nasty. Sound Generals – yes, there are some – know the US Navy would not be able to keep the Strait of Hormuz open as it cannot project sufficient military power to do so. The Navy would have to leave immediately or, as sitting ducks, face total annihilation.

  So Trump threatening to destroy 52 Iranian sites – including priceless cultural heritage – is a bluff. Worse: this is the stuff of bragging by an ISIS-worthy barbarian. ISIS nearly destroyed Palmyra. Trump Bakr al-Mar-a-Lago wants to join in as the destructor of Persian culture.

  En Sputnik schrijft:

  Iran’s Foreign Minister Compares Trump to Ancient ‘Barbarians’ Over Threat to Target Cultural Sites

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Press TV:

  Trump doubles down on rhetoric to strike Iran cultural sites

  On Saturday, Trump claimed that his military would hit “very important” targets, including cultural heritage sites, if the Iranians want to take a retaliatory action against the US assassination of Lieutenant General Qassem Soleimani.

  “We have … targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran” said Trump in a tweet while making a reference to the occupation of the former US embassy in Tehran in 1979.

  The threat came after Iranian authorities vowed vengeance for the US assassination of General Soleimani, the commander of Iran’s elite Quds force, Iraqi commander Abu Mahdi al-Muhandis as well as several of their Iranian and Iraqi comrades in Baghdad early on Friday.

  Iraqi lawmakers approve bill to expel US forces from country

  en:

  Rouhani tells Salih: Blood of commanders will strengthen Iran-Iraq bonds

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  The US let ISIS grow (and kill) to destabilize Syria’s Assad. Iran stopped it. duurt 6 minuten.

  Grey Zone met Max Blumenthal.

  Iraqi Shiite Milita Leader Khazali: American Forces Must Leave Iraq Now or Face Dire Consequences

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  Trump ‘united’ Iraqis, Iranians by killing Soleimani – Galloway

  Jesse Ventura enraged by ‘illegal killing’ of Soleimani

  Antwoord
 16. mr.drs.Bou

  6 Things Media Won’t Tell You About Assassination of Iranian General (Web Exclusive) duurt 14 minuten.

  Voor wie deze heeft gemist:

  Lies, Opium, & A Trillion Dollars In Afghanistan duurt ruim 13 minuten.

  •23 dec. 2019

  Antwoord
 17. mr.drs.Bou

  Soleimani killing has brought the Iranian people around the world together – Galloway

  Antwoord
 18. mr.drs.Bou

  Laf, laffer, het aller lafste van de VS:

  US rejects Zarif visa amid Soleimani fallout

  FOEI !!! FOEI !!! Shame on you!!! 🙁

  Antwoord
 19. mr.drs.Bou

  Video: Missile hits Ukrainian airliner in midair over Iran (Full episode) duurt 28 minuten.

  Rick Sanchez reports on a video, verified by the New York Times, purporting to show a surface-to-air rocket shooting down the Boeing 737 NG that crashed over Iran on Tuesday, killing all 176 people on board. Then Jamie Finch, former director of Government, Public and Family Affairs for NTSB shares his insights. (0:12) Economist and founder of Democracy at Work Prof. Richard Wolff discusses the bizarre economics of Washington’s military interventions. (11:02) Former chief UN weapons inspector Scott Ritter joins Rick Sanchez to weigh in on the Iran plane crash. (16:35) Plus, Ruben Navarrette, nationally syndicated columnist and host of the daily podcast “Navarrette Nation,” discusses the muddled state of US media. (20:32)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën