Archief
Artikelen

Genesis en de Komeet is een studie naar aanleiding van het werk van Immanuel Velikovsky. Deze van oorsprong Joods-Russische psychiater en psychoanalyticus veronderstelde in de jaren ’50 dat de Bijbelse god Jhwh een komeet was die nog in historische tijden rampen op aarde heeft aangericht. Als dat waar is, dan heeft dat consequenties voor de gelovige Joden, Christenen en Moslims. Hun god zou dan geen almachtig opperwezen zijn, maar een hemellichaam.
Volgens Velikovsky zijn de rampen die deze komeet aanrichtte, onzichtbaar in de oude geschiedenis, omdat de chronologie niet klopt. Ook dat zou grote gevolgen hebben, niet alleen voor de oude geschiedenis, maar ook voor ons begrip van de samenleving en de rol die de religie speelt in onze beschaving.
Dat er kosmische inslagen waren, is wel bewezen. In dit boek worden zij verbonden aan het Bijbelboek Genesis en voorzien van jaartallen. Als Jhwh een komeet was, dan verscheen deze overal op het zelfde moment. Dan kan men op grond van zijn verschijningen de chronologie herzien. Ook komt die komeet nooit meer terug, want als Jhwh een komeet was, dan is deze God ingevangen door de oppergod van de oudheid, de planeet Jupiter.

Dit boek is gratis te downloaden (pdf).

Donaties zijn meer dan welkom!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Genesis en de Komeet, een zoektocht naar Bijbelse rampen”

 • mr.drs.Bou:

  Volcanoes, Earthquakes And The 3,600 Year Comet Cycle

  De strekking van dit artikel is anders dan wat ik zelf beweer in mijn boek, maar de documentatie met links naar wetenschappelijke artikelen wijst steeds op de juistheid van de data die ik noem.

  Misschien wil ik “Genesis en de Komeet” nogmaals herschrijven, met de nieuwe bewijzen uit bovenstaand artikel. Het boek wordt dan wel dikker, meer dan 300 pagina’s. Ik zou er ook graag nog wat plaatjes en kaarten aan willen toevoegen.

  Verder ben ik mijn BOUblog statistiek kwijt, ik heb geen idee hoe vaak het boek wordt gedownload. Het zou leuk zijn al er lezers waren die me laten weten wat ze er van vinden.

Laat een reactie achter