Archief
Artikelen

Bovenstaande grafiek laat duidelijk zien waarom de CO2 = Global Warming HOAX pure nep is. Bovenaan staat links de hoeveelheid zonlicht die door de atmosfeer wordt doorgelaten en rechts de straling die weer ontsnapt naar het heelal. Helemaal links staat ultraviolet. Deze (gevaarlijke!) straling wordt voor het grootste deel tegengehouden door zuurstof en ozon (Oxygen and Ozone) en door Rayleigh scattering. Zichtbaar licht bereikt de aarde vrijwel ongehinderd. Het weinige in zonlicht aanwezige infrarood wordt voor een deel ingevangen door waterdamp in de atmosfeer. Van al het zonlicht bereikt 70-75% de aarde. Dit verwarmt de aarde en deze warmte wordt uitgestraald als infrarood. Rechts staat hoeveel infrarood straling weer verdwijnt in het heelal: slechts 15 tot 30%. Gelukkig maar, want anders zou het op aarde altijd overal vriezen.

In de balken daaronder staat welke golflengten worden geabsorbeerd en welke elementen deze warmte vasthouden. Allereerst is daar waterdamp. Dat gas houdt niet alle golflengten vast, maar wel een groot deel. Vergelijk de balk van waterdamp met de balk daarboven: de totale absorptie van infrarood door de atmosfeer. De twee zijn bijna gelijkvormig! Daaronder staat de absorptie door CO2. We zien in het midden twee of drie kleine pieken en een grotere piek rechts daarvan. Deze heeft de vorm van een belcurve of klok rond de golflengte 15μm. Het is deze piek waar iedereen zo bang van is!

Het is goed zichtbaar dat ook waterdamp de warmte rond 15μm absorbeert. Uit de bovenste grafiek blijkt dat de atmosfeer juist deze golflengtes vasthoudt en niet uitstraalt naar het heelal. Links daarvan zien we in blauw de golflengtes die wel worden uitgestraald. Voor deze golflengtes is de atmosfeer transparant. Alleen een klein deel van de golflengtes kan worden ingevangen door CO2, een groter deel door waterdamp en daaronder is zichtbaar dat methaan nauwelijks ter zake doet. Het maakt daarom niet zoveel uit hoeveel CO2 en/of methaan er in de dampkring zit, want beiden kunnen slechts een beperkt deel van het infrarood spectrum invangen.

In de klimaatdiscussie komt men vaak met het “bewezen feit” dat CO2 een broeikasgas is, want dit werd in 1896 ontdekt door de Zweedse scheikundige Svante Arrhenius. De Zweedse natuurkundige Knut Angström bewees echter reeds in 1901 dat zelfs een verdubbeling van CO2 de temperatuur nauwelijks beïnvloedt.

Professor Angstrom approximately determines the influence of a layer of carbon dioxid gas 30 centimeters thick and under a pressure of 750 millimeters, absorbing the radiation from a’black body at 100O temperature, and finds that it is about 10 per cent and that it does not change more than four-tenths of one per cent of the original radiation when the pressure is de- creased to 520 millimeters. He infers, therefore, that a layer so thick as to be equivalent to that contained in the earth’s atmosphere will absorb about 16 per cent of the earth’s radiation, and that this absorption will vary very little with any changes in the proportion of carbon dioxid gas in the air.

De reden is simpel: CO2 kan slechts een beperkt deel van het infrarood spectrum invangen. Is dat deel op, dan vangt het niets meer. Vergelijk het maar met de haringvangst: de mazen van het visnet zijn op maat voor de haring, maar te groot voor ansjovis en te klein voor kabeljauw. Is de haring op, dan vang je niets meer.

Al sinds 1901 is bekend dat CO2 slechts een beperkte invloed heeft. Zelfs een verdubbeling van de hoeveelheid CO2 leidt niet tot meer warmte op aarde. Iedere klimaatgeleerde behoort dat te weten en dat dan ook hardop te zeggen! Maar nee, ze belazeren ons met hun klimaat HOAX. Arrhenius komt om de haverklap voorbij, maar Angström wordt angstvallig verzwegen.

Met dank aan de geoloog Tony Heller die hier gisteren op wees. Met de berekening van Dennis Rancourt had ik nog wat moeite, maar Tony Heller maakt alles glashelder!

Basic Science For Climate Scientists duurt 20 minuten. Na 10 minuten wordt het zeer interessant.

Maar goed, we zitten met een energietransitie die van politiek Den Haag gerust een onbekend aantal miljarden euro’s mag kosten. De burger betaalt en de bank wil dat geld graag aan u uitlenen. En dat allemaal vanwege die CO2 = Global Warming HOAX. Met dank aan Groene Wolf die vanmorgen een filmpje postte en gisteren een langere film. Ik plaats deze reacties hieronder.

Fysicus: Klimaatwet duur en nutteloos

De volgende video gaat over de geopolitieke achtergronden van dit “wetenschappelijke” bedrog. Vreemd genoeg kon ik hem wel embedden in de reactie, maar hier lukt dat niet. De link zit onder de titel.

Max Igan / An Uncomfortable Truth You May Need to Consider duurt 55 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

35 Reacties op “De CO2 zwendel en de ware wetenschap”

 • mr.drs.Bou:

  Bossmaker: HET GAAT UITSTEKEND MET HET KLIMAAT duurt een uur en 5 minuten.

  Blue Tiger Media

  DE ECHTE REDEN ACHTER ALLE CHAOS:

  Wereldwijd verliezen burgers en ondernemers het vertrouwen in onze overheden, regeringen en instituties. Wat is toch die dubbele globalistische VN-agenda 20 30 die van land tot land over al onze sectoren (geld, voedsel, geloof, economie, milieu) wordt uitgerold? Een agenda die de burgers hun vrijheden ontneemt, geld kost en steeds hetzelfde stramien lijkt te hebben? In The Bossmaker spreekt de bekende marketing & PR guru Ronald Heister met experts over de enorme paradigmaverschuiving die momenteel plaatsvindt in de wereld. Wat zijn de gevolgen voor burger en ondernemer? En wat u kunt doen om u voor te breiden op wat komen gaat?

 • mr.drs.Bou:

  ‘Klimaat? Corruptie zul je bedoelen!’

  Overstromingen Venetië Met een project van acht miljard euro wilde Venetië zich beschermen tegen het water. Maar één miljard verdween en nu werkt de techniek niet.

  Ik moet denken aan het nieuws op de BBC: ‘Burgemeester Venetië geeft schuld recordvloed aan klimaatverandering.’ Om woest van te worden. Sinds de grote overstroming van 1966 heeft Italië de lagune van Venetië willen beschermen, en nu, een halve eeuw en acht miljard euro verder, staat het Consorzio Venezia Nuovo nog steeds machteloos tegen het wassende water.

  Venetië wordt al bedreigd door het water sinds minstens 1950. Het komt niet door de stijgende zeespiegel, maar doordat het land inklinkt. Ik weet niet hoe lang ik dat al weet…

  De watersnoodramp van 1953 was ook niet te wijten aan klimaatverandering of een stijgende zeespiegel, maar aan extreem hoge waterstanden en slecht onderhouden dijken.

 • mr.drs.Bou:

  Wie wil weten hoe warm het wordt, kan terecht op SOTT.

  Mini Ice Age is here?

  The Mini Ice Age is already upon us according to astrophysicist Piers Corbyn of Weatheraction.com. The speculation so far is that the Mini Ice age will somehow mitigate Global Warming for 33 years.

 • mr.drs.Bou:

  4 Renowned scientists expose major IPCC shortcomings: “Models Clearly Erroneous”

  The Munich Climate Conference 2019

  Last weekend the climate conference by the Germany-based European Institute for Climate and Energy EIKE took place in Munich, despite threats by leftist radicals.

  More than a dozen leading international climate experts presented views that severely challenge mainstream alarmist climate science.

  Deze wetenschappers zijn in Madrid niet welkom, want daar vergaderen de Global Warming FREAKS van het IPCC.

Laat een reactie achter