Archief
Artikelen

Het gaat goed met de ijsberen, ooit het symbool voor het Global Warming alarm, maar de angst voor Global Warming is daarmee niet gezakt. Wie op Wikipedia zoekt naar Opwarming van de aarde, krijgt een overzicht van alle rampen die ons te wachten staan als we de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 niet beperken. Dit alles wordt onderbouwd met wetenschappelijke artikelen en geïllustreerd met grafiekjes. De aarde zou 2 of meer graden opwarmen, waarbij hongersnood, epidemieën en zeespiegelstijging worden gekoppeld aan zwaardere orkanen en groeiende woestijnen. Het probleem is alleen dat dit helemaal niet lijkt te gebeuren.

Voor wie het zich niet kan herinneren, is er ook een Wikipedia over Climate Gate. Het gaat om een verzameling gehackte e-mails uit de jaren 1996 tot 2009, die in dat laatste jaar openbaar werden. Uit deze e-mails bleek volgens Wikipedia:

Gesproken werd over hoe sceptische wetenschappers op een zijspoor te plaatsen. Voorkomen moest worden dat zij hun artikelen in belangrijke vakbladen konden publiceren. In één e-mail schrijft het hoofd van de CRU, professor Phil Jones, met professor Michael E. Mann, over het toepassen van een ‘truc’ (‘to hide the decline’). Het ging om een statistische methode om het uiteenlopen van een temperatuurreconstructie en de waargenomen temperatuur in de twintigste eeuw weg te laten, en op het eind te vervangen door thermometermetingen. In een andere e-mail van Jones staat dat hij liever niet zou willen dat bepaalde gegevens publiek worden: hij zou die liever verwijderen dan ze openbaar maken (hetgeen in het Verenigd Koninkrijk een misdaad zou zijn). CRU heeft erkend dat er ruwe data zijn gewist.

“To hide the decline” gaat over het verbergen van een temperatuurdaling in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Deze past namelijk niet in de hockeystick van Al Gore. Global Warming blijkt een geloof dat niet door de feiten wordt ondersteund. De voorspellingen zijn afkomstig van computermodellen, waarvoor geldt: garbage in = garbage out. De onderliggende data worden niet gepubliceerd en CRU heeft deze data zelfs gewist. Niemand weet waarop deze “wetenschap” gebaseerd is!

Intussen begrijpen steeds meer mensen dat de voorspellingen niet kloppen, omdat de zeespiegel niet stijgt, de woestijnen juist groener worden en er minder orkanen zijn, maar het gevaar van Global Warming door CO2 wordt nog steeds gepropageerd door “groene” lobbygroepen en politici. Sceptische wetenschappers komen nauwelijks aan het woord, voorkomen moet immers worden dat zij hun artikelen in belangrijke vakbladen publiceren. En kinderen mogen nu spijbelen voor het klimaat!

Vanmorgen zag ik wat filmpjes van Sky News Australia, waar deze winter meer sneeuw viel dan ooit. Geen wonder dat er dan twijfel ontstaat aan de Global Warming. Bij deze de oogst:

Thunberg is ‘not the messiah, she is an extremely anxious girl’

Greta Thunberg’s planet-saving mission is ‘nonsensical climate zeitgeist’

‘Lies are being pedalled’ to our children on climate change

Climate protestors are being ‘terrified by adults who should know better’

‘Alarmist rhetoric’ on climate change not borne out by figures: Coalition backbencher

New sun-driven cooling period of Earth ‘not far off’

Het geloof in Global Warming wordt tegengesproken door de feiten. Heb tot slot een filmpje van Tony Heller waarin ook het klimaat in Australië ter sprake komt:

Hiding The Hottest Month On Record

Ach, het dient mijn tijd wel uit. Zelf heb ik het geluk gehad om te mogen leven in de jaren ’70, met als dieptepunt de natte zomer van 1974 en als hoogtepunt de warme zomer van 1976. Ook mocht ik leven tijdens de opwarming die tot ongeveer het jaar 2000 duurde. Sindsdien wordt het niet warmer, de temperatuur bleef gelijk en de zeespiegel is niet gestegen. Waarschijnlijk wordt het de komende jaren weer kouder, omdat de activiteit van de zon afneemt. Dan valt er sneeuw op mijn tuinpad en uw zonnepaneel. Over een jaar of tien zijn de klimaatscholieren volwassen en gelooft niemand meer in Global Warming!

Helaas zitten we dan wel met al die windmolens, die zo duurzaam zijn dat ze hoogstens 25 jaar meegaan. Wie ruimt die troep dan op? De klimaatscholieren?

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Het hardnekkige geloof in Global Warming”

Laat een reactie achter