Archief
Artikelen

Dat CO2 niet de oorzaak kan zijn van de klimaatveranderingen op aarde, lijkt zo langzamerhand wel een open deur. Hoewel de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer nog altijd stijgt, gaat de temperatuur al 20 jaar niet meer omhoog. Steeds meer mensen protesteren dan ook tegen de windmolen gekte, de zonnepanelen en warmtepomp politiek. De EROI is negatief, of hoogstens heel laag, deze investering levert nauwelijks iets op! Intussen denderen de politiek en het bedrijfsleven doodgewoon door, daarbij gesteund door de media die menen dat CO2 een gifgas is. Niets is minder waar! CO2 is de bouwstof voor alle planten, zij ademen het in en vormen er koolhydraten van. Ze ademen de zuurstof uit die dieren inademen. Planten zijn daarbij voedsel voor dieren, dus ook voor de mens. CO2 is goed voor de natuur en de aarde.

Waarom doen ze dan zo gek om CO2 te verbieden? De roep om dat verbod klinkt al jaren van hogerhand en internationaal. Al Gore met zijn hockeystick heb ik nooit serieus genomen, maar velen deden dat wel. Sindsdien weten de meeste mensen wel dat die hockeystick niet recht was, maar zo kronkelig als een boa constrictor! Het IPCC, gefinancierd door de VN, was zelfs bereid om er keihard om te liegen: …how to hide de decline. Ons wordt van hogerhand wijsgemaakt dat we af moeten van fossiele brandstof, omdat dat zou leiden tot oververhitting van de aarde. We weten zo langzamerhand wel dat dit niet klopt, maar waarom brengt men van hogerhand zo’n misleidend verhaal de wereld in?

Het gaat om het geld dat moet blijven groeien, anders vallen de banken om! Geld ontstaat tegenwoordig uit het niets op het moment dat u bij de bank een lening sluit. Vrijwel al ons geld bestaat uit schulden, krediet dat door de banken wordt verleend. Als wij nu allemaal maar een lening sluiten voor een warmtepomp en zonnepanelen, dat blijft de kredietbubbel groeien als een ballon. Maar dan moeten we allemaal wel stevig in de bus blazen!

Twee gesprekken van Karel van Wolferen met Sander Boon maakten dit duidelijk. Eigenlijk doet het er niet toe of we naar de maan gaan, of windmolens plaatsen op de Doggersbank en zonnepanelen op Mars. Het gaat om de gigantische geldstromen die met deze projecten gemoeid zijn. Geld moet groeien! Dat is echter geen wet van Meden en Perzen, en evenmin een natuurwet. Het is een mechanisme dat ingebakken zit in het neo-liberale kapitalisme en de winst is voor de 0,1%.

Zonder die windmolenparken, zonnepanelen en warmtepompen vallen de banken om!

(Deel1) CO2-gekte primair voor het duurzaam redden van de banken: Karel van Wolferen en Sander Boon duurt 55 minuten.

Intussen in de financiële wereld, het nieuws van vandaag: Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Frankfurt – Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal een miljardenverlies geleden vanwege hoge kosten voor de omvangrijke herstructurering waarbij 18.000 banen verloren gaan. Dat blijkt uit cijfers die de grootste bank van Duitsland naar buiten bracht.

En een goed achtergrondartikel op NOVINI over het verdrag van Bretton Woods, dat in het tweede gesprek van Boon en Van Wolferen ter sprake komt:
Bretton Woods was gedoemd te mislukken
door Jonathan van Tongeren op 22 juli 2019

75 jaar geleden plande men op de conferentie van Bretton Woods een fundamentele nieuwe regeling van de internationale financieel-economische betrekkingen. De deelnemers volgden daarbij in essentie de ideeën van de Amerikaanse regering. Het hieruit resulterende systeem van vaste wisselkoersen met de Amerikaanse dollar als dominante munt liet echter te wensen over. Ook zorgde het niet, zoals later wel beweerd, voor de economische opgang na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ook gaat het gesprek over de BIS-bank, zie daarvoor deze BOUblog:
De geldscheppers van de BIS-bank in Basel

(Deel2) CO2-gekte primair voor het duurzaam redden van de banken: Karel van Wolferen en Sander Boon duurt 54 minuten.

Tot slot nog even dat malle meisje Greta, de klimaatscholiere. 😉

Apocalypse Now: Young environmentalist snubbed by French MP’s as ‘prophetess’ or doom

Group of French MPs have vowed to boycott the 16-year old Swedish environmentalist Greta Thunberg as she’s been invited to address the French parliament later today.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

4 Reacties op “De CO2-gekte en het redden van banken”

Laat een reactie achter