Archieven

Artikelen

De CO2-gekte en het redden van banken

Dat CO2 niet de oorzaak kan zijn van de klimaatveranderingen op aarde, lijkt zo langzamerhand wel een open deur. Hoewel de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer nog altijd stijgt, gaat de temperatuur al 20 jaar niet meer omhoog. Steeds meer mensen protesteren dan ook tegen de windmolen gekte, de zonnepanelen en warmtepomp politiek. De EROI is negatief, of hoogstens heel laag, deze investering levert nauwelijks iets op! Intussen denderen de politiek en het bedrijfsleven doodgewoon door, daarbij gesteund door de media die menen dat CO2 een gifgas is. Niets is minder waar! CO2 is de bouwstof voor alle planten, zij ademen het in en vormen er koolhydraten van. Ze ademen de zuurstof uit die dieren inademen. Planten zijn daarbij voedsel voor dieren, dus ook voor de mens. CO2 is goed voor de natuur en de aarde.

Waarom doen ze dan zo gek om CO2 te verbieden? De roep om dat verbod klinkt al jaren van hogerhand en internationaal. Al Gore met zijn hockeystick heb ik nooit serieus genomen, maar velen deden dat wel. Sindsdien weten de meeste mensen wel dat die hockeystick niet recht was, maar zo kronkelig als een boa constrictor! Het IPCC, gefinancierd door de VN, was zelfs bereid om er keihard om te liegen: …how to hide de decline. Ons wordt van hogerhand wijsgemaakt dat we af moeten van fossiele brandstof, omdat dat zou leiden tot oververhitting van de aarde. We weten zo langzamerhand wel dat dit niet klopt, maar waarom brengt men van hogerhand zo’n misleidend verhaal de wereld in?

Het gaat om het geld dat moet blijven groeien, anders vallen de banken om! Geld ontstaat tegenwoordig uit het niets op het moment dat u bij de bank een lening sluit. Vrijwel al ons geld bestaat uit schulden, krediet dat door de banken wordt verleend. Als wij nu allemaal maar een lening sluiten voor een warmtepomp en zonnepanelen, dat blijft de kredietbubbel groeien als een ballon. Maar dan moeten we allemaal wel stevig in de bus blazen!

Twee gesprekken van Karel van Wolferen met Sander Boon maakten dit duidelijk. Eigenlijk doet het er niet toe of we naar de maan gaan, of windmolens plaatsen op de Doggersbank en zonnepanelen op Mars. Het gaat om de gigantische geldstromen die met deze projecten gemoeid zijn. Geld moet groeien! Dat is echter geen wet van Meden en Perzen, en evenmin een natuurwet. Het is een mechanisme dat ingebakken zit in het neo-liberale kapitalisme en de winst is voor de 0,1%.

Zonder die windmolenparken, zonnepanelen en warmtepompen vallen de banken om!

(Deel1) CO2-gekte primair voor het duurzaam redden van de banken: Karel van Wolferen en Sander Boon duurt 55 minuten.

Intussen in de financiële wereld, het nieuws van vandaag: Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Frankfurt – Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal een miljardenverlies geleden vanwege hoge kosten voor de omvangrijke herstructurering waarbij 18.000 banen verloren gaan. Dat blijkt uit cijfers die de grootste bank van Duitsland naar buiten bracht.

En een goed achtergrondartikel op NOVINI over het verdrag van Bretton Woods, dat in het tweede gesprek van Boon en Van Wolferen ter sprake komt:
Bretton Woods was gedoemd te mislukken
door Jonathan van Tongeren op 22 juli 2019

75 jaar geleden plande men op de conferentie van Bretton Woods een fundamentele nieuwe regeling van de internationale financieel-economische betrekkingen. De deelnemers volgden daarbij in essentie de ideeën van de Amerikaanse regering. Het hieruit resulterende systeem van vaste wisselkoersen met de Amerikaanse dollar als dominante munt liet echter te wensen over. Ook zorgde het niet, zoals later wel beweerd, voor de economische opgang na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ook gaat het gesprek over de BIS-bank, zie daarvoor deze BOUblog:
De geldscheppers van de BIS-bank in Basel

(Deel2) CO2-gekte primair voor het duurzaam redden van de banken: Karel van Wolferen en Sander Boon duurt 54 minuten.

Tot slot nog even dat malle meisje Greta, de klimaatscholiere. 😉

Apocalypse Now: Young environmentalist snubbed by French MP’s as ‘prophetess’ or doom

Group of French MPs have vowed to boycott the 16-year old Swedish environmentalist Greta Thunberg as she’s been invited to address the French parliament later today.

7 Reacties

 1. Joop

  Let op wat Karel van Wolferen in deel 2 aan het begin zegt over de 2 artikelen die in financiële bladen stonden bij de opnames van deel 1.

  Geen €1000 maar €3000 miljard!!!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Joop,
   Dat is natuurlijk wel een belachelijke hoeveelheid POEN. Maar het gaat om geld dat er niet is! Het moet worden gecreëerd middels krediet. Als deze plannen doorgaan, dan gaat Nederland failliet. Zelf acht ik de kans veel groter dat de krediet bubbel voor die tijd barst. Dan lenen de banken geen geld meer uit en kan Nederland fluiten naar zijn warmtepompen en waterstof economie.

   Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Dit is werkelijk weerzinwekkend!

  “Save the Planet — Eat Humans” duurt 9 minuten.

  Ice Age Farmer
  Gepubliceerd op 4 sep. 2019
  A Swedish scientist has endorsed cannibalism — to “Stop Climate Change” and save the world. This is the pinnacle of the unholy marriage of the war on food with the totalitarian climate agenda. Christian breaks it down, and prays that it helps to wake people up to the dark roots of these enslaving agendas.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  De monetaire reset is begonnen, Paul Buitink in gesprek met Willem Middelkoop duurt 55 minuten.

  Cafe Weltschmerz
  Gepubliceerd op 5 sep. 2019
  In deze aflevering is Paul Buitink opnieuw in gesprek met auteur en geopolitiek expert Willem Middelkoop, als vervolg op het interview van december 2018. Daarin spraken de heren over het naderende einde van de dominantie van de Amerikaanse dollar.

  https://youtu.be/CSkJKjd_yds

  De ontwikkelingen zijn sindsdien versneld. In Jackson Hole sprak de Britse centrale bankier Marc Carney over de noodzaak van een nieuwe wereld reservemunt, als opvolger voor de dollar.

  Volgens Willem is deze monetaire reset achter de schermen afgestemd tussen de grote mogendheden. Er is meestal wel een nieuwe crisis voor nodig om de echte stappen naar verandering te zetten.

  Vrijwel alle valuta zijn de afgelopen tijd gedevalueerd ten opzichte van de dollar. De dollar moet nu in waarde worden verlaagd ten opzichte van goud en andere commodities. Het leeglopen van de obligatiebubbel de komende jaren gaat dit systeem verder onder druk zetten. Zelfs commerciele banken als JP Morgan en BMO adviseren nu goud te kopen.

  Willem’s theorie is dat er binnenkort duizenden miljarden aan groene obligaties gaan worden uitgegeven door IMF, zogenaamd om het klimaat (lees het systeem) te redden. IMF gaat eisen dat alle banken deze op de balans gaan zetten, om zodoende ‘groen’ te worden. Er moet namelijk een reden zijn om enorm veel liquiditeiten (SDR’s) te creëren om het systeem te redden.

  Ook bespreken de heren de Libra (Facebook-coin), QE, negatieve rente en de toekomst van onze pensioenen.

  Willem adviseert verder minimaal 5% van je vermogen in Bitcoin aan te houden. Hij noemt Bitcoin het goud van de crypto-currencies. Hij verwacht dat de prijs nog veel hoger gaat.

  Ook wordt er gesproken over de geopolitie. Amerikanen die hun macht proberen uit te blijven oefenen, onder meer in Hong Kong. Rusland, China en Iran die daardoor in elkaar’s armen worden gedreven. Willem’s grootste zorg is dat de VS en China straks militair tegenover elkaar komen te staan.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Buzz Feed News Wants Me Silenced

  Tony Heller
  Gepubliceerd op 9 sep. 2019
  I must be over the target. Fake news sources like Buzz Feed News are trying to have me silenced.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën