Archieven

De Apollo 11 maanlanding show vijftig jaar later

In maart vorig jaar schreef ik drie BOUblogs over de artikelen van David McGowan, geschreven in 2009: Wagging the Moondoggie. Daarin staan zoveel argumenten waaruit men slechts kan concluderen dat de maanlandingen fake zijn! Het ging om de technische onmogelijkheid in de jaren ’69-’72 om op de maan te landen en veilig terug te keren. Problemen waar men toen nog geen weet van had, zijn tot op heden onopgelost. Deze week was het 50 jaar geleden dat de Apollo 11 op de maan zou zijn geland. De maanlanding werd op 20 juli 1969 “rechtstreeks uitgezonden” en was wereldwijd te zien op tv, niet in zwart-wit, maar in korrelig grijs. Bij deze de oogst van de maanlanding hoax, 50 jaar na dato.

Dit filmpje komt van de Telegraaf: Absurde details maanlanding: ‘Dat dit gelukt is’ duurt ruim 11 minuten.

Waving flag, dodgy footprints & Stanley Kubrick: 50 years of moon landing conspiracy theories

Despite NASA’s tireless efforts to quash the dozens of hoax theories that have sprung up over the decades, polls have consistently shown that up to 30 percent of people don’t believe that American astronauts landed on the Moon.

Of Rick Sanchez gelooft dat de maanlandingen fake waren, weet ik niet, maar het jeugdige optimisme van de jaren ’70 heeft 50 jaar later plaats gemaakt voor wanhoop en doemdenken onder de jeugd!

50 years after Moon landing, youth losing hope

Rick Sanchez reflects on the 50th anniversary of the Apollo 11 voyage to the Moon and offers his personal recollection of seeing the news as a young boy.

Op dit moment willen ook andere landen naar de maan, waaronder China en India. Om toch voorop te blijven lopen in de maanhoax, verzon de NASA het volgende: maandverband op de maan! Dit sluit mooi aan bij het Amerikaanse feminisme van de pussyhats (kutmutsen).

NASA wants first woman on Moon by 2024

Intussen zijn er ook mensen die zich zorgen maken over de kosten van die ruimtevaart:

As Trump administration pushes for new space exploration, critics question its costs

PBS NewsHour
Gepubliceerd op 19 jul. 2019
The 50th anniversary of the Apollo 11 mission is being commemorated extensively, including at the White House, where President Trump recognized the crew’s two surviving members. Their conversation included discussion of a new push to travel to the far side of the moon and beyond. Science correspondent Miles O’Brien looks at NASA’s ambitious agenda and how private companies might achieve it first.

Omdat bemande ruimtevaart heel veel geld kost en tot op heden niets opbracht, is men nu ook van plan om te landen op meteoren, om daar delfstoffen te winnen die op aarde schaars zijn. De vraag naar de EROI (Energy Return On Investment) zullen we dan maar niet stellen…

Sci-fi becoming reality: World’s focus is on profit in space, 50yrs after first Moon landing

De ruimte is beslist niet leeg, maar doortrokken van kosmische straling, terwijl ook de Van Allen gordels bestaan uit losse protonen en elektronen die met hoge snelheid door alle materie schieten. Maar dat wist men nog niet in 1969. Toch blijken de beroemde maanmannen vele jaren later nog steeds niet gestorven aan kanker. Leuk is ook, dat Neil Armstrong op het laatste moment besloot om ergens anders op de maan te landen dan was afgesproken. Zo werd het extra spannend!

The moon landing at 50: Neil Armstrong in his own words duurt ruim 11 minuten.

60 Minutes, Gepubliceerd op 14 jul. 2019
In a 2005 interview, former astronaut Neil Armstrong discussed how it felt to walk on the moon, and why he shunned the fame that came from it.

Neil Armstrong werd geboren in augustus 1930 en overleed in augustus 2012. Hij werd dus 82 jaar oud. Michael Collins is ook geboren in 1930 en hij leeft nog! Wandelen op de maan lijkt aldus een gezonde hobby of sport.

What Apollo 11 pilot Michael Collins feared most during critical NASA mission duurt 10 minuten.

PBS NewsHour, Gepubliceerd op 17 jul. 2019
This week marks the 50th anniversary of the Apollo 11 mission, which first landed American astronauts on the moon’s surface. Of the intrepid crew, Neil Armstrong and Buzz Aldrin have tended to dominate public attention, but it was pilot Michael Collins who flew the command module to the moon — and faced his own distinct concerns about the return trip. Science correspondent Miles O’Brien reports.

Wie de tijd en moeite neemt om alle 14 delen van Wagging the Moodoggie te lezen, begrijpt al snel dat die maanwandelingen zich niet afspeelden op de maan. De artikelen zijn informatief, maar soms ook hilarisch.

Dit laatste filmpje laat slechts enkele van de discrepanties zien die kleven aan het officiële verhaal, maar het is wel grappig! 🙂

Moon Landing, 50th Anniversary of the Biggest Lie Ever Told ?

GTFOH Show with Comedian Matt Billon takes an in-depth look into the Moon Landing. Watch and laugh at just how ridiculous the thought of man going to the moon in the 60’s actually is. Could man travel 240.000 miles away in 1969 ?

4 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Deze is ook leuk: Who ‘owns’ the Moon 50 years after mankind’s 1st ‘giant leap’
  Published time: 20 Jul, 2019 10:52

  Humans first set foot on the Moon half a century ago, but it remains largely unexplored and uncolonized to this day, and humankind cannot agree on how to do business there. After all, who “owns” the Moon?

  De maan is van Kaas, dat weet men toch. Dus afblijven, anders wordt Kaas BOOS.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  India’s lunar ambitions explained

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Popular support lacking for return trip to Moon – NASA historian duurt ruim 7 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën