Selecteer een pagina

Archieven

Marijn Poels over het onzekere klimaat

Marijn Poels is een documentairemaker die de wereld rondreisde en besloot om een stem te geven aan hen die anders niet zouden worden gehoord. Sinds 2005 maakte hij ruim 50 films over onrecht en armoede in de Derde Wereld. Daarmee viel hij in de prijzen, geld en roem die hij besteedde om het lot van deze armen te verbeteren. Ook zijn docu over het klimaat: The Uncertainty Has Settled (februari 2017) viel in de prijzen, maar maakte hem tevens tot roemrucht persoon, vooral in Duitsland. De klimaatgelovigen van Groen-Links walsten dwars over hem heen, omdat hij kritische vragen durfde te stellen bij de Klimaat-hoax. Inmiddels is ook zijn volgende docu uit: PARADOGMA. Deze gaat over het hedendaagse onvermogen om rustig naar elkaar te luisteren.

Poels werd geboren in 1975, in een dorp vlak bij Venlo. Als kind was hij gehandicapt, maar met veel wilskracht wist hij zich daarboven uit te werken. Zijn liefde voor de aarde, de mensheid en de natuur straalt hij aan alle kanten uit. Hij reisde ooit de hele wereld rond, aanvankelijk als toerist, maar al snel met een camera. Hij maakte daarmee de ene docu na de andere. Tegenwoordig woont hij in Berlijn, met zijn Duitse vrouw. Ook verblijft hij vaak op het platteland bij zijn schoonouders, in een dorp in voormalig Oost Duitsland. Deze TedTalk uit 2015 is zo hartverwarmend!

Listen to the Voiceless | Marijn Poels | TEDxVenlo duurt 11 minuten.

TEDx Talks
Gepubliceerd op 1 dec. 2015
Most people have a voice. But sometimes, these voices aren’t heard, or even worse: nobody is listening. Documentarian Marijn Poels has been in this voiceless position himself, but found a way to be heard. Now, he has made it his goal to give those without voices a chance to be heard by filming documentaries about their lives. In his talk, Marijn will give people from every contintent in the world a voice.

Zijn documentaire over het klimaat bleek nogal controversieel. Op de tv vertoont men die liever niet, in tegendeel. Toch lukte het Poels om zijn film vertoond te krijgen in talloze bioscopen. Hij gaat altijd zelf mee als de film ergens wordt vertoond, zodat er achteraf discussie mogelijk is. Het lukte zelfs om de docu te vertonen in het Europese Parlement. De volgende Duitse docu, een interview met Poels, speelt rond deze vertoning in Brussel. Hij is Nederlands ondertiteld, dus klik even op ondertiteling.

De filmmaker Marijn Poels en zijn klimaat duurt 28 minuten.

Poels is bijzonder actief, niet alleen met filmen, maar ook met gesprekken die worden opgenomen. Er staat dan ook veel op YouTube en op zijn eigen YouTube kanaal. Het is boeiend om daar eens rond te neuzen, al staat lang niet alles online. De volgende video is nummer 3 uit een reeks van 4 gesprekken met Sietske Bergsma. Dit gesprek gaat over het klimaat.

Marijn Poels & Sietske Bergsma – #3 duurt 25 minuten.

Marijn Poels
Gepubliceerd op 2 mei 2019

De volledige klimaat-documentaire staat nu online en is Nederlands ondertiteld. Dit is niet alleen een eye-opener voor wie nog denkt dat je met windmolens en zonnepanelen het klimaat kunt beheersen, maar het bevat ook prachtige beelden van het landschap, al dan niet verpest door windmolenparken. Geniet!

The Uncertainty Has Settled (Full film) duurt een uur en 28 minuten.

Marijn Poels
Gepubliceerd op 7 nov. 2018
After eight years of travelling through conflict and poverty zones, Marijn Poels – a progressive filmmaker/journalist – decides to take some time off. In the Austrian mountains no less. It confronts him unexpectedly with the roots of agriculture and its modern day perspective. Globalisation and climate politics are causing radical changes such as farmers becoming energy suppliers.

But the green ideology raises questions. The scientific topic of climate change has now become incontrovertibly a matter of world politics. Poels faces a personal conflict. Are we doing the right thing?

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn film PARADOGMA had Marijn Poels bij Café Weltschmerz een gesprek met Marcel Crok. Zij hebben beiden dezelfde ervaring: zodra een journalist iets zegt waardoor de boot kan gaan schommelen, wordt hij overboord gezet. Beiden hebben de moed gehad om tegen de stroom in te zwemmen. En eerlijk: ik vind dat Marcel Crok en vermoeid en mager uitziet. Ik wens hem een lange en gelukkige vakantie toe. 😉

De tiranie van de meerderheidsmening, “Paradogma”; Marcel Crok en Marijn Poels duurt 34 minuten.

Cafe Weltschmerz
Gepubliceerd op 3 okt. 2018

Tot slot een korte docu van Geen Stijl, niet mijn favoriete programma, maar deze aflevering is best wel leuk.

GSTV. Diepte-interview met ‘gevaarlijke’ documentairemaker Marijn Poels duurt 13 minuten.

GeenStijl
Gepubliceerd op 18 okt. 2018
Kijk uit! Gevaarlijke meningen in deze video!

7 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Disasters and Climate Change – Media Stories Making People Crazy

  Antwoord
 2. yvonne

  De ‘groene revolutie’ is vooral een financiële revolutie. Het redden van de gefinancialiseerde kapitalisme staat daarbij voorop. De geplande biljoenenuitgaven voor het reduceren van CO2 dienen niet primair om de planeet te redden. De banken staan door ongecontroleerde ophoping van derivaten aan het begin van opnieuw een zware crisis. Dat zijn de werkelijke motieven.

  https://www.youtube.com/watch?v=zeYS164UxJE

  CO2-gekte primair voor het duurzaam redden van de banken (1): Karel van Wolferen en Sander Boon duurt 56 minuten.

  Dit is in eerste aflevering waarin Karel van Wolferen vooral ingaat op de door grote bankiers en big oil in de tachtiger jaren begonnen campagne om regeringen en bevolkingen ervan te overtuigen dat de door de mens veroorzaakte CO2 uitstoot maatschappelijke offers zal gaan vergen. Dit is een van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis. In een tweede aflevering zal vooral Sander Boon ingaan op mogelijke alternatieve manieren waarop de bankencrisis misschien tegemoet kan worden gekomen.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  “Klimaat-journalisten” Activisten van hun eigen emoties duurt 44 minuten.

  Marijn Poels
  Gepubliceerd op 26 jan. 2019
  Documentairemaker Marijn Poels praat met schrijfster / Collumnist Sietske Bergsma over klimaat activisme, fakenews, links/rechts en blinde vlekken.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Economic Collapse 2020: Cosmic “Perfect Storm” cause Rising Food Prices duurt 20 minuten.

  Ice Age Farmer
  Gepubliceerd op 12 jul. 2019
  The continuing devastation to crops globally is causing food prices to rise, and ultimately will push the troubled global economy over the edge. The powers that be plan for (and welcome) this, in order to lock people down and maximize the efficacy of their blood sacrifice.
  Start growing food now.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  How Does the Sun Drive Climate Change?

  Friends of Science
  Gepubliceerd op 13 jul. 2019
  Dr. Nir Shaviv, full professor at the Racah Institute of Physics, Hebrew University of Jerusalem, explains some aspects of how the sun drives climate change. Shaviv explains that the sun modulates cosmic rays that affects cloud cover by ionization.

  Antwoord
 6. Ronald

  Nog steeds blijft men alle dagen fake nieuws verspreiden over klimaat. De enige reden is de ZON.De volgende is het ‘Eddy’ en de grootste en diepste die we ook goed kennen was de Maunder ijstijd, 400 jaar geleden. In het Noordpoolijs kan men zien dat ondanks het hoge CO2 gehalte er een ijstijd was met misoogsten en jaren zonder zomer. Dat beloofd. Zoek het maar eens op LACK EDDY PHD en de wetenschapster Valentina Zharkova. Niet schrikken het is iets gans anders dan de zelfverklaarde klimaatexperts beweren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën