Archief
Artikelen

De regering heeft een strop gelegd rond de nek van de bevolking: het Klimaatakkoord. Onlangs is in Nederland een Klimaatwet aangenomen, zonder dat de bevolking daarom vroeg of zelfs maar over mocht meebeslissen. Die wet houdt in dat we allemaal moeten overgaan van gas op elektrisch en dat de benodigde elektriciteit zal worden opgewekt door “duurzame” bronnen zoals windmolens en zonnepanelen. Alle huizen moeten worden geïsoleerd en voorzien van warmtepompen. Wat dat gaat kosten, daar bestaat nog steeds onduidelijkheid over, maar het antwoord komt neer op miljarden, dus HEEL VEEL. En intussen was het gisteren zo koud, dat het zelfs de internationale media haalde:

New all-time July cold record in the Netherlands

Summer seems to have temporarily fled the Netherlands. Where last week saw record high temperatures, residents of Eastern Netherlands woke up to a frost covered landscape on Thursday. At the former air base in Twente, a minimum of -1.6 degrees Celsius was measured – a record low for July, according to Weerplaza.

This is only the seventh time since Dutch meteorologists started taking temperature measurements at a height of 10 centimeters in 1971 that there has been frost in the Netherlands in July. The last two times were on 9 and 10 July 2015, and before that on July 1st, 1984.

In Nederland gaat de Global Warming niet door, al is het soms wel heel even erg warm. Ook wereldwijd wordt extreem weer gemeld, vaak gepaard gaande met extreme koude. Dat komt niet door de CO2, maar door de zwakker wordende zon: we naderen een Grand Solar Minimum. Dan zijn er minder zonnevlekken, de zonnewind wordt zwakker, daardoor neemt de kosmische straling toe, wat leidt tot meer wolkenvorming. Dat leidt tot meer regen en sneeuw. Ook gaat de straalstroom rond de polen sterker meanderen, waardoor er hittegolven en koudegolven ontstaan op plaatsen waar men dat niet verwacht. Zo hagelde het laatst in Mexico…

Adapt 2030 Ice Age Report: Media begins to explain Earth’s changing atmosphere duurt 12 minuten.

Science media now showing changes in Earth’s atmosphere are connected and cyclical, especially that more and more reports out are focused on extreme floods. This is the drip feed to tell you that the intensification of the Grand Solar Minimum will continue. Rare tornadoes in three parts of the world in the same week, five foot hail in Mexico, massive floods in Mali desert west Africa and flood maps being changes in cities across the planet to look at the once in a 500 year flood for insurers.

Dat stiekeme Klimaatakkoord leidde uiteraard tot kritische artikelen op Climategate:

Sprookjes rond een duurzame energievoorziening

Waarom uw stem niet wordt gehoord

‘Business case’ van de klimaatplannen

Kort samengevat: Het Klimaatakkoord berust op onzin, de bevolking betaalt het gelag en het bedrijfsleven wrijft zich in de handen. Intussen heerst het heerlijkste weer van de wereld: niet te warm, niet te koud en voldoende regen. De oogst doet het goed, alles groeit en bloeit. Wat wil je nog meer?

De volgende video stamt uit 2013, maar hij is nog steeds hoop voor de toekomst! Leve de fossiele brandstoffen en de stijging van CO2, want de hele natuur vaart er wel bij. De Britse edelman en journalist Matt Ridley is optimistisch, maar ook realistisch en daarbij ook nog humoristisch. Dank zij ons gebruik van aardolie en aardgas, dank zij de CO2, wordt de planeet steeds groener. Kortom: een aanrader!

Matt Ridley on How Fossil Fuels are Greening the Planet duurt 19 minuten.

ReasonTV
Gepubliceerd op 13 mrt. 2013
Matt Ridley, author of The Red Queen, Genome, The Rational Optimist and other books, dropped by Reason’s studio in Los Angeles last month to talk about a curious global trend that is just starting to receive attention. Over the past three decades, our planet has gotten greener!

Even stranger, the greening of the planet in recent decades appears to be happening because of, not despite, our reliance on fossil fuels. While environmentalists often talk about how bad stuff like CO2 causes bad things to happen like global warming, it turns out that the plants aren’t complaining.

En dan die vreselijke strop van ons Klimaatakkoord, die nu tot wet is verheven. We moeten af van het gas, ons hele huis goed isoleren en een warmtepomp plaatsen. Men zal die strop langzaam aantrekken, dan voelt de bevolking het minder, maar we voelen het nu reeds in de portemonnee vanwege de energiebelasting en dito toeslagen. We hebben nu een verplicht energielabel aan ons huis en een slimme meter in ons huis. Als straks (rond 2030) het gas wordt afgesloten, dan moeten we ook nog een warmtepomp, maar waarvoor eigenlijk?

Klimaatakkoord en warmtepomp houden u straks uit de slaap: Syp Wynia en Coen de Jong duurt 47 minuten.

Cafe Weltschmerz
Gepubliceerd op 3 jul. 2019
Het Nederlandse Klimaatakkoord is een pure getuigenispolitiek. Ten eerste, het is geen akkoord, maar een besluit van de coalitie waarin D66, GroenLinks en de Christen-Unie klimaatgelovige partijen zijn. Ten tweede, het is duur en het werkt niet. Ten derde, de kosten voor het van het gas halen van woningen en bedrijfspanden zijn gigantisch en renderen veel minder dan bijvoorbeeld besparingen van de CO2 uitstoot in de landbouwsector.

Syp Wynia neemt in deze aflevering van Wynia’s Week samen met historicus en politicoloog Coen de Jong de voors en tegens van het Klimaatakkoord door.

Tot slot deze video: een lang en diepgaand interview met Myron Ebell, die zich al heel lang verzet tegen de klimaat politiek. Het gaat over de Global Warming Hype, het “Klimaat Industrieel Complex” en het “Religieuze Geloof” in Climate Change. Ebell praat heel rustig, bijna saai, maar hij geeft boeiende informatie, o.a. over de uitstoot van China en India. Dan zie je meteen hoe futiel ons Klimaatakkoord is. Er staan op dat zelfde YouTube kanaal nog meer video’s over het klimaat, voor de liefhebbers.

Climate Change Narrative is Driven by Agenda of Political Control — Myron Ebell duurt 47 minuten.

American Thought Leaders – The Epoch Times
In première gegaan op 21 jun. 2019
Is climate change actually causing a crisis, as many are saying? In the global warming debate, what is the actual “settled science” that most scientists agree on, and what exactly is being contested? And how will climate change factor into 2020?

This is American Thought Leaders, and I’m Jan Jekielek.

Today we sit down with Myron Ebell, the Director of Global Warming and International Environmental Policy at the Competitive Enterprise Institute, a non-profit think tank that promotes limited government, free enterprise, and individual liberty.

We explore the climate change debate through his eyes, including the stark differences between climate change projection models and actual measurement data, the role of China in global greenhouse gas emissions, the Green New Deal, the political interests behind the push for wind and solar energy, and how this overall debate will impact 2020.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “De strop van het Klimaatakkoord voor Nederland”

Laat een reactie achter