Archieven

BOU ruimt op en vliegt heen en weer

Beste mensen, achter de schermen ben ik bezig met opruimen. Dat wil zeggen dat ik van alles tegenkom, waarbij de vraag is: wat kan weg en wat wil ik bewaren? Foto’s bij voorbeeld, welke zijn mooi en welke kunnen wel weg? Van mijn bosje tulpen dat zeker een maand lang onder mijn appelboom stond, tussen de blauwe druifjes en de narcissen, had ik een reeks foto’s, steeds met een andere belichting en achtergrond. De meeste konden wel weg, maar het blijft een leuk dagboek, waaruit ook blijkt dat de tulpen er nog stonden toen ik doperwtjes had gezaaid. Deze winter kwamen er af en toe ook acht staartmezen langs, ook die kwam ik tegen. In mijn appelboom hingen drie mezenbollen en de staartmezen kwamen er steeds met hun achten op af. Ze blijven maar even, ze zijn razendsnel. Onderstaande foto is een beetje een zoekplaatje, maar ze staan er alle acht op!

En wat denkt u van deze “selfie met kat”?

Of dit gezellige zitje?

Of deze Boeddha?

Ook BOUblog wordt opgeruimd. Achter de schermen stonden ruim 250 concepten, over van alles en nog wat, soms jaren oud. Daar zijn er nu nog zo’n 60 van over, meest over archeologie. Maar ik kwam ook leuke dingen tegen, bij voorbeeld over zigeuners, met muziek! De vrolijke concepten staan nu bovenaan in de lijst. De archeologie, daar wil ik het graag over hebben. De rest ging over politiek, maar daar heb ik mijn buik van vol. En over het klimaat, maar wie nu nog gelooft dat de huidige klimaatverandering wordt veroorzaakt door de menselijke uitstoot van CO2 is een schaap, of een aap met het verstand van een papegaai. Ook dat onderwerp beschouw ik als afgedaan. Hetzelfde geldt voor 9/11, ik kwam nog iets tegen over de daders, maar: weg ermee! De enige die nu nog gelooft in die 19 vliegende plofmoslims, is een soort Hellen Keller: doofstom en stekeblind!

Het klimaat verandert nou eenmaal en dat komt door de zon.Ā En de politiek van onze “democratische rechtsstaten” gaat helemaal nergens meer over. De macht is volledig in handen van het grote geld, de banken en de corporaties. Deze produceren wereldwijd een hoop troep en veel vuiligheid, waaronder plastic, chemische bestrijdingsmiddelen en heel veel wapentuig. Zij doen dat niet met het oog op de toekomst van de mensheid of de natuur, maar om de winst, want zo werken corporaties. Zij trekken profijt van de arbeid van vrijwel de hele bevolking, van de grondstoffen die met grof geweld worden gedolven, van de wapens en zelfs van de verwoesting die deze aanrichten. Kortom:

STOP GLOBAL WARming!!!

Maar goed, ik was aan het opruimen en er mag wat mij betreft een heleboel weg. Ook op Facebook heb ik abonnementen gewist, evenals op YouTube. Mijn RSS feeds zijn al opgeschoond op mijn computer, maar op BOUblog nog niet. Ga ik nu eerst doen. Het resultaat ziet u in de rechter kolom, waarbij ik ook het aantal zichtbare reacties heb vergroot. Natuurlijk blijf ik de politiek wel volgen, maar wat ik bekijk, plaats ik even op Facebook. Dat kost zoveel minder moeite.

Verder ben ik de komende dagen off line, want ik wil andere dingen doen. Ach, ik vlieg even weg, maar ik kom wel weer terug. Het leven is ook mooi zonder internet. De lente is zo uitbundig, alles bloeit! Heb voor de vrolijkheid wat docu’s over vogels:

Tango in the Wind duurt 30 minuten.

The Kingfisher: A flying German Treasure duurt 43 minuten.

Germany’s spectacular Bird Diversity duurt 52 minuten

1 Reactie

 1. mr.drs.Bou

  Nu ben ik bezig om mijn boekenkast op te ruimen, maar in dit tempo kan het wel een jaartje duren. Ik kom van alles tegen wat ik eerst nog wil herlezen, voor ik beslis of het weg kan, of niet. Ik vlieg dus niet labger heen en weer, maar ik zit op mijn bibs met een boek. Kortom: ik lees. En verder werk ik in de tuin, of ik geniet van de vogels. šŸ™‚

  Maar ik volg ook nog een beetje het nieuws en ik kwam deze “CafĆ© Weltschmerz” tegen. Een uiterst boeiend gesprek!

  Het openbaren van de trans-Atlantische geheimen: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl duurt een uur en 6 minuten.

  Cafe Weltschmerz
  Gepubliceerd op 30 mei 2019
  Over breuklijnen in de wereldpolitiek met O.a. een analyse over de ontwikkelingen in de VS rondom de verkapte staatsgreep tegen Trump. Verder: een discussie hoe de trans-Atlantische macht zich heeft gevormd en gedraagt en de spraakverwarring rond het begrip populisme met het verval van de bestaande orde.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn