Archieven

Artikelen

Julian Assange, Wikileaks en de bittere waarheid

Op donderdag 11 april van dit jaar is Julian Assagne door 6 Britse agenten in burger weggesleept uit de Londense ambassade van Ecuador, om te worden opgesloten in de Belmarsh gevangenis. Dit is een categorie A gevangenis: “Those whose escape would be highly dangerous to the public or national security. Offences that may result in consideration for Category A or Restricted Status include: (Attempted) Murder, Manslaughter, Wounding with intent, Rape, Kidnapping, Indecent assault, Robbery or conspiracy to rob (with firearms), Firearms offences, Importing or supplying Class A controlled drugs, Possessing or supplying explosives, Offences connected with terrorism and Offences under the Official Secrets Act. “Official Secrets Act” is a term used for legislation that provides for the protection of state secrets and official information, mainly related to national security.” De bittere waarheid is dat Assange met Wikileaks aan het licht bracht dat de VS oorlogsmisdaden pleegde in Irak en Afghanistan, dat het IPCC een corrupte klimaatbende is, dat Hillary Clinton de voorverkiezingen in 2016 heeft gestolen van Bernie Sanders en ga zo maar door, tot Pizzagate toe! De Anglo-Amerikaanse powers that be zijn daar niet blij mee en nemen wraak!

Hoewel reeds op 4 april bekend was dat Assange uit de ambassade zou worden gezet, is deze hele zieke vertoning alleen gefilmd door RT, u weet wel, “de staatszender van Poetin”. Alle andere media lieten het afweten. De laatste dagen heb ik op Facebook een reeks van reacties, artikelen en video’s verzameld in de volgorde waarin ze zich aanboden. Nu ben ik de oogst aan het bekijken. Hoewel ik niet weet wie onderstaande dame is, vond ik haar verklaring indrukwekkend.

Julian Assange is a Hero duurt 15 minuten.

Nog dezelfde dag dat Assange werd weggevoerd, maakte Peter Lavell van RU er een Cross Talk aflevering over. Tot op heden zijn er drie Cross Talks verschenen die over Assange en Wikileaks gaan.

CrossTalk: Speech Threatened duurt 25 minuten.

Gepubliceerd op 17 apr. 2019
The activity known as journalism is under assault – and it didn’t start with the prosecution of Julian Assange and WikiLeaks. Once it was a noble act to report on the nefarious activities of those in power. Now it is being criminalized. Free speech is now for the privileged few.

CrossTalking with John Wight, George Galloway, and Michael Patchett-Joyce.

De reden is uiteraard dat de persvrijheid nu openlijk zeer ernstig wordt bedreigd. Assange is geboren in Australië, hij heeft de Australische nationaliteit. Hij heeft zelf nooit computers gehackt, hij publiceerde alleen materiaal dat hem o.a. door hackers werd aangeleverd. Veel van dat materiaal werd na publicatie op Wikileaks door de grote kranten en tv-stations overgenomen. Ook verspreidde het zich razendsnel via internet. Dank zij Assange weten we nu een beetje beter waar we aan toe zijn met onze “democratisch gekozen” machthebbers. Maar de VS beschuldigt hem met een vage aanklacht van het aanzetten van Manning tot het hacken van een computer. En de Engelse autoriteiten werken daar slaafs aan mee!

Everything you need to know about Wikileaks & Julian Assange duurt 7 minuten.

Een van de presentatoren van RT is Murad Gazdiev. Hij vatte het kort en goed samen:

From journalism hero to colluding foe – media make Assange volte-face duurt 5 minuten.

Een van de oudere verdedigers van Julian Assange is George Galloway. Hij protersteerde al in 2012 tegen de manier waarop Assange werd behandeld. Assange werd toen “vervolgd” voor “aanranding van twee vrouwen in Zweden.” Hij bevond zich reeds in Londen en zou in Zweden moeten getuigen, een echte aanklacht was er niet en de vrouw die aangifte deed, liep kennelijk te liegen. Zou hij naar Zweden gaan, dan kon hij worden uitgeleverd aan de VS, want tussen deze landen bestaat een uitleveringsverdrag. In Engeland is deze uitlevering niet zomaar toegestaan, omdat in de VS nog de doodstraf geldt en men er politieke gevangenen martelt. Daarom willen de Engelsen nu dat dit kansloze onderzoek wordt heropend. Dan kunnen ze Assagen uitleveren aan Zweden en via Zweden naar de VS, terwijl ze zelf hun handen in onschuld wassen. Op 2 mei a.s. zou hij daarover worden gehoord in een geheime zitting met één rechter, maar de procedure kan daarna nog jaren gerekt worden…

Julian Assange | George Galloway | Oxford Union duurt 7 minuten.

OxfordUnion
Gepubliceerd op 29 okt. 2012
George Galloway comments on the resignation of Respect Party’s Salma Yaqoob & the alleged rape allegations involving Julian Assange.

Uiteraard heeft Galloway fel gereageerd op de arrestatie van Assange:

George Galloway on Julian Assange: “Brits know something’s wrong here” duurt 6 minuten.

RT UK
Gepubliceerd op 15 apr. 2019
“The British public know there is something wrong here when the whistleblower is in jail while the perpetrators are on TV” says former MP George Galloway who talks to In Question’s Manila Chan as many in mainstream media stay mum on press freedom in Julian Assange case.

‘If Assange is criminalized & incarcerated, you’ll never be free again’ – George Galloway

Op zondag 14 april werd er gedemonstreerd bij de gevangenis waar Assange naar is overgebracht. George Galloway was er bij:

George Galloway full speech on Julian Assange’s detention 14.4.2019 duurt 9 minuten.

Een andere trouwe verdediger van Assange is de gelauwerde filmer John Pilger:

John Pilger: The Assange Arrest Is a Warning From History

The glimpse of Julian Assange being dragged from the Ecuadorean embassy in London is an emblem of the times. Might against right. Muscle against the law. Indecency against courage. Six policemen manhandled a sick journalist, his eyes wincing against his first natural light in almost seven years.

That this outrage happened in the heart of London, in the land of Magna Carta, ought to shame and anger all who fear for “democratic” societies. Assange is a political refugee protected by international law, the recipient of asylum under a strict covenant to which Britain is a signatory. The United Nations made this clear in the legal ruling of its Working Party on Arbitrary Detention.

But to hell with that. Let the thugs go in. Directed by the quasi fascists in Trump’s Washington, in league with Ecuador’s Lenin Moreno, a Latin American Judas and liar seeking to disguise his rancid regime, the British elite abandoned its last imperial myth: that of fairness and justice.

Pilger: What got Assange into trouble was exposing the homicidal nature of American wars

RT
Gepubliceerd op 12 apr. 2019
Journalist and documentary filmmaker, John Pilger, thinks among all the leaks, what really landed Assange in trouble, was the revelation of the true nature of modern war.

Joe Lauria Interviews John Pilger on Julian Assange duurt 21 minuten.

Consortium News
Gepubliceerd op 22 dec. 2018
John Pilger says Julian Assange called Guardian report he met Paul Manafort a “fabrication.” He discusses Assange’s health, legal situation and the need for public protests to free him.

John Pilger: Julian Assange Exposed US’ ‘KILL THEM ALL’ Mentality! duurt 19 minuten.

goingundergroundRT
Gepubliceerd op 13 apr. 2019
We speak to legendary journalist and film-maker John Pilger who discusses the arrest of Julian Assange after his asylum status was revoked by Lenin Moreno of Ecuador and subsequent removal from the Ecuadorian Embassy. He discusses the importance of Wikileaks’ work, why it is a threat to the United States, the danger the arrest poses to journalists everywhere and the possibility of extradition to the US.

Uiteraard zijn er veel meer mensen verontwaardigd over deze door en door corrupte gang van zaken. Ecuador had Assange niet alleen politiek asyl verleend, maar zefs het staatsburgerschap, alleen liet Engeland bijna 7 jaar lang niet toe dat Assange de ambasade in Londen zou verlaten. De nieuwe president van Ecuador, Lenin Moreno, heeft een lening van $ 4,2 miljard ontvangen van het IMF in ruil voor het uitleveren van Assange. Deze Judasstreek leidt op dit moment tot onlusten in Ecuador. Ook de vorige president, Rafael Correa, heeft zich zeer fel uitgesproken tegen zijn verradelijke opvolger. Wat meespeelt, is dat Wikileaks onlangs gegevens heeft gepubliceerd waaruit blijkt dat Moreno corrupt is, de zgn. INA Papers.

Voor alle details verwijs ik nogmaals naar mijn Facebook pagina. Boeiend zijn ook de interviews die Assange in 2012 verzorgde voor RT. Deze praatshow deed veel stof opwaaien, mede omdat de gasten mensen waren die in de main stream media niet aan bod kwamen! Een afspeellijst staat hier.

Tot slot Rodger Waters, die zich schaamt voor zijn land! Een korte clip staat al op YouTube, maar het hele interview met Afshin Rattansi van Going Underground:

Pink Floyd’s Roger Waters: WHOLE WORLD Must Focus on Julian Assange Arrest! duurt 20 minuten.

47 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  After Assange arrest, IMF gives $4.2B to Ecuador

  ‘Traitor!’: Riots erupt in Ecuador capital over Assange arrest

  Millions for Ecuador, jail for Assange – Coincidence or pay off?

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  New Wiki Leaks Dump after Assange Arrest

  Ecuadorean Police Violently Repress Large Anti-government Protest

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Assange wins EU journalism award while behind bars

  Is Assange guilty of theft? Why not? duurt 9 minuten.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Gerald Celente Interview Julian Assange Arrest, Freedom of Speech, Brexit, Legalizing Cannabis duurt 27 minuten.

  Jason Liosatos Outside The Box
  Gepubliceerd op 16 apr. 2019
  My talk with Gerald Celente about freedom of speech, the brutal arrest of Julian Assange, Trump, the Brexit freak show, the great awakening and the great escape from human slavery and the legalization of Cannabis

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Assange Is Being Tortured: Former Member of Parliament
  Interview van Lee Camp met George Galloway duurt 15 minuten.

  Antwoord
 6. Carine Vandekerckhove

  My heart is with Julian Assange, his family, his lawyers, friends and all the people who support him.
  FREE Julian Assange

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  Lee Camp details the Assange hypocrisy

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  You Are Being Lied To About Julian Assange! duurt 14 minuten.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Honest Government Ad | Julian Assange

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  UN says Assange’s human rights may have been violated

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Jesse Ventura: Will Assange be the first journalist prosecuted under the Espionage Act? duurt 28 minuten.

  RT America
  Gepubliceerd op 26 apr. 2019
  Jesse Ventura and producer Brigida Santos discuss the arrest of WikiLeaks founder Julian Assange. Will the U.S. charge him under the Espionage Act? MuckRock editor J. Pat Brown reveals what official documents say about the government’s long history of spying on journalists and political activists.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Yvonne. Inderdaad: TOP!

   Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  In de VS kan Assange nu worden veroordeeld tot 175 jaar gevangenis. Men denkt daar dat hij het eeuwige leven heeft! Gelukkig beginnen de Amerikaanse journalisten nu ook te protesteren tegen deze grootheidswaan.

  US media now sees danger in new Assange counts

  Antwoord
 13. mr.drs.Bou

  Assange hospitalized, ‘dagger in journalist hearts’ – Galloway

  Antwoord
 14. mr.drs.Bou

  Julian Assange Writes a Warning Letter To The Public—What’s Inside Will Send Chills Down Your Spine

  Antwoord
 15. mr.drs.Bou

  This Op-Ed has been offered for publication to the Guardian, The Times, the Financial Times, the Sydney Morning Herald, the Australian, the Canberra Times, the Telegraph, the New York Times, the Washington Post, Thomson Reuters Foundation, and Newsweek.

  None responded positively.

  Nils Melzer: Unmasking the Torture of Julian Assange
  Nils Melzer, UN Special Rapporteur on Torture
  Medium
  Wed, 26 Jun 2019 18:01 UTC

  MUST READ.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën