Archief
Artikelen

Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, is gisteren door de Engelse politie uit de Londense ambassade van Ecuador gesleept en gevangen gezet. Al sinds 2012 zat Assange daar vast, nadat Ecuador hem politiek asiel had verleend, terwijl Engeland hem wilden uitleveren aan Zweden. Daar werd hij door twee vrouwen beschuldigd van aanranding, een vage aanklacht die waarschijnlijk weinig grond had. Ook de VS vroeg om zijn uitlevering, op grond van “spionage” of zo. Omdat in de VS de doodstraf nog steeds niet is afgeschaft, was uitlevering aan de VS in strijd met het Engelse recht, maar Zweden kon hem wel uitleveren aan de VS. Vandaar dat Assange zich bijna 7 jaar schuil hield in een kleine kamer in de ambassade van Ecuador. Inmiddels heeft er in Ecuador een regime change plaats gevonden. De socialistische president Rafael Correa heeft na een regering van 10 jaar in 2017 de verkiezingen verloren en de huidige president, Lenin Moreno, heeft het politieke asiel van Assange ingetrokken.

De arrestatie van Assange is een zwarte dag voor de persvrijheid. Assange en WikiLeaks publiceerden geheime documenten die de praktijk van de Amerikaanse “war on terror” blootlegden en aantoonden dat deze “war on terror” beter een “war of terror” kan worden genoemd. Oorlogsmisdaden door Amerikaanse militairen en seksueel misbruik van kinderen door hoge functionarissen in met name de Democratische Partij van Hillary Clinton, zijn in de VS staatsgeheim! Allereerst even de laffe verklaring van president Lenin Moreno:

Ecuador President Lenin Moreno on revoking Julian Assange’s asylum

En dan het antwoord van Correa, die nu in België woont:

Rafael Correa, ex-president Ecuador: “Aanhouding Assange grootste verraad uit geschiedenis van Latijns-Amerika”

De voormalige president van Ecuador, Rafael Correa, noemt de aanhouding van Wikileaks-stichter Julian Assange “verraad”, van het “grootste in de geschiedenis van Latijns-Amerika”. Volgens Correa is z’n opvolger en huidig president van Ecuador, Lenín Moreno, een marionet van de Verenigde Staten.

Volgens Correa is z’n opvolger, huidig president Lenín Moreno, een marionet van de Verenigde Staten. Al van bij z’n aantreden zou Moreno met de VS hebben onderhandeld over de uitlevering van Assange.
“Toen hij Paul Manafort (voormalig campagneleider van Donald Trump, nvdr) in Ecuador ontving op 30 mei 2017, heeft Moreno Assanges uitlevering voorgesteld in ruil voor financiële steun”, weet Correa. “De beslissing om Assange uit de Ecuadoraanse ambassade te halen viel vorig jaar, tijdens het staatsbezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence.”
Maar de uitlevering kwam in een stroomversnelling terecht omdat Wikileaks een corruptiezaak aan het licht heeft gebracht waarbij president Moreno en z’n familie betrokken zijn, gaat Rafael Correa verder. “De onthulling van het INA-dossier was de druppel die de emmer deed overlopen want ze betekent het einde voor Moreno”, zegt Correa. “Moreno zal in de gevangenis eindigen en uit wraak sleurt hij Assange nu mee in zijn val”, aldus nog Correa.

In onze main stream media staat hoogstens dat Assange de kattenbak niet vaak genoeg verschoonde en dat hij op een surfplank met veel lawaai door de gangen van de ambassade reed. Reden genoeg om hem verder asiel te weigeren, toch? Wat men er niet bij vertelt, is dat alle berichten van WikiLeaks berusten op waarheid. Nooit heeft WikiLeaks berichten verspreid die achteraf onzinnig bleken. De main stream media doet niet anders! De waarheid wordt verzwegen, de misdaden goedgepraat en de misdadigers worden niet vervolgd. Als de waarheid een gevaar vormt voor de machthebbers, dan is er iets grondig mis met de macht. Onderstaand een overzicht van kritische stemmen die wel hechten aan de waarheid omtrent WikiLeaks, Julian Assange en de corruptie van de machthebbers.

WikiLeaks revelations: War crimes, mass surveillance and corruption

Wikileaks on Syria and Libya (Julian Assange Arrested!)

Tatchell: “Why is Assange being pursued & not NYT or the Guardian? It smacks of double standards”

Former MI5 Agent on Assange’s arrest

Jesse Ventura defends Assange, attacks Bush and Cheney

Wight on Assange: “Today’s a dark day for justice in the West”

Simonyan: Assange’s Paranoia Was Justified, Knew Ahead of Time About His Arrest!

TRUMPed Up Charges, Secret Tapes, And The End For Assange duurt 15 minuten.

CrossTalk: Assange in Custody duurt 25 minuten.

Ray McGovern – Why Julian Assange is being silenced duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

9 Reacties op “Julian Assange gearresteerd. Einde van de persvrijheid…”

Laat een reactie achter