Selecteer een pagina

Archieven

EU is boos omdat Venezuela hun delegatie niet toeliet

En het was nog wel zo humanitair bedoeld! Nadat een zekere Guaidó zichzelf had uitgeroepen tot president van Venezuela, heeft de VS deze charlatan onmiddellijk erkend! Ik lachte me slap! Bij deze erken ik Lilian Marijnissen als koningin van Nederland (en verre Caraïbische omstreken!) en Thierry Baudet als president! Maar de EU heeft heel serieus met deze malle en illegale “machtswisseling” ingestemd, inclusief Nederland met VVD-minister Stef Blok van buitenlandse zaken. Vervolgens stuurde de EU een “humanitaire” delegatie, maar deze werd aan de grens tegengehouden en teruggestuurd. Nu is de EU dus BOOS, zo las ik in de Trouw! Een van de leden van deze delegatie was de Nederlandse CDA-EURO parle(demen)tariër Esther de Lange, tevens vicevoorzitter van de christen-democratische Europese Volkspartij (EVP). Omdat Venezuela op slechts 70 kilometer van Nederland blijkt te liggen, wilde deze christelijke dame de humanitaire ellende van Venezuela met eigen ogen aanschouwen, om daarna vanaf de Antillen de Amerikanen te helpen met hun humanitaire sancties hulp.

De Trouw kopte op 18 februari: De EU is boos dat de regering-Maduro een delegatie van het Europees Parlement de toegang heeft geweigerd. Nu dreigt de EU Venezuela met sancties, al weet Blok nog niet welke. En Esther de Lange is heel teleurgesteld. Zij van het CDA had het nog wel zo goed bedoeld. De Trouw kopte al eerder: Wat moet er gebeuren in Venezuela, wil president Nicolás Maduro vallen?, onder de tag: Democratie, door Edwin Koopman, 4 februari 2019. Kijk, Edwin, dat moet niet gebeuren! President Maduro is democratisch gekozen en als deze president valt, dan is de humanitaire ellende niet te overzien. Dan wordt Venezuela net zo “democratisch” als bij voorbeeld Honduras, het land waar die stroom vluchtelingen begint waar Trump graag een muur tegen wil bouwen. Rond de Antillen staat geen muur…

Gisteren ontving ik een mailtje van Hans Vogel, van wie ik al eens een artikel over Venezuela plaatste:

Deze mail stuurde ik naar Madame De Lange, die ook werd teruggestuurd door Maduro na aankomst in Caracas.

Ik heb ook een mail gestuurd naar de Venezolaane ambassadeur, met een steunbetuiging aan de wettige regering. Is het een idee om dat op je site te zetten, met een aansporing om het voorbeeld te volgen. Een beetje actie kan volgens mij geen kwaad.

Cordialmente,

Hans

Beste Hans,
Dank je wel en de politieke gekte loopt aan alle kanten de spuigaten uit. Ik heb ook de link gevolgd naar de website van Rob Scholten, waar nog meer goede artikelen over Venezuela staan. Volgens mij is er een slagschip zinkende, niet dat van Venezuela, maar het Atlantische oorlogsschip van de VS-NATO-EU. Die achterhaalde Trimaran was al jaren lek, maar de stuurlui zijn nu ook nog zo gek als een hoedenmaker die is geraakt door de giek. Bij deze jouw e-mail aan mevrouw de Lange: esther.delange@europarl.europa.eu, in de hoop dat deze actie navolging vindt.

Geachte mevrouw de Lange,

Indien mijn informatie juist is, maakte u deel uit van de recente delegatie van het Europese Parlement die naar Venezuela was afgereisd voor besprekingen met Juan Guaidó. Als Nederlands staatsburger en historicus gespecialiseerd in Latijns-Amerika en met veel vrienden in Venezuela, ben ik diep verontwaardigd over de recente besluiten van de EU alsmede een aantal EU-lidstaten waaronder Nederland, om deze Guaidó te erkennen, zij het dan met de nodige slagen om de arm.

Ik leid hieruit af dat Europese politici gedwee aan de leiband lopen van de regering in Washington. Zo dat niet het geval is (omdat het uiteraard lastig is om te bewijzen), stel ik vast dat zij geen benul hebben van internationaal recht, Venezolaans recht, en al helemaal geen benul van de geschiedenis en cultuur van Latijns-Amerika, de zalvende en neerbuigende taal van uw collega González Pons meegerekend.

Hierbij de links naar twee stukken die ik onlangs schreef naar aanleiding van de Venezolaanse crisis en die u vast en zeker niet gelezen zal hebben, maar waar u mogelijk uw voordeel mee kan doen:

Hans Vogel – De dood van een mooi vak

Venezuela: een beknopte analyse, door Hans Vogel

Met vriendelijke groet,

Hans Vogel

7 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Venezuela – US Attack Imminent?

  By Peter Koenig

  I cannot help being amazed at what level of inhumanity we have arrived. Trump calls openly out to assassinate those who stand behind the legitimate President of Venezuela – and the rest of the world just looks on, watches and says NOTHING – zilch, zero – tolerates such atrocity coming from the mouth of a buffoon, aka the strongman of the self-proclaimed one and only superpower of the globe. – No, much worse – the so-called civilized west, the European Union, Canada, Australia, New Zealand, Japan – and some second- and third class puppet developing countries from South America, whose people are being starved while the elite admires and dances to the tune of the USA; united in what they call the “Group of Lima” (created in Lima in August 2017, to “safe” Venezuela). Members include, Argentina, Brazil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Paraguay and Peru.

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Red Cross deems US aid to Venezuela ‘political’ duurt 8 minuten.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Venezuela in Crisis: As U.S. Pushes Regime Change, Fear Grows of Civil War & Famine duurt 30 minuten.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Prachtig!

  George Galloway on Venezuela (subtitulos en Español) duurt 23 minuten.

  George Galloway
  Gepubliceerd op 11 feb. 2019
  George Galloway live-streamed this address on 31 January 2019.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Morgen gaat Guaido de “humanitaire hulp” naar Venezuela brengen. Nou Ja! Hij heeft reeds het goud en het geld van Venezuela mogen stelen, miljarden die op buitenlandse banken stonden. En nu komt hij met “hulp”. Maduro wil geen “hulp” van deze dief en charlatan. Terecht!

  Trump Likes ‘Beautiful’ Border Walls – Venezuela Should Build Him One

  By Moon Of Alabama

  On Saturday, when the U.S. proxy crowd will try to cross the border with unneeded “aid” some sniper shooting is likely to happen while dozens of cameras roll. Any casualties will be blamed on the Venezuelan military. The incident will be the propaganda pretext for further U.S. action. Already days ago Russia’s Foreign Ministry warned of such ‘false flag’ attacks:

  A provocation, involving victims, is being put together under the guise of a humanitarian convoy,” Zakharova stressed. “They need it just as a pretext to use outside force, and everyone should understand that.”

  Luister ook even 2 minuten naar Rodger Waters:
  https://twitter.com/rogerwaters/status/1097631133938913280

  Antwoord
 6. Hans Vogel

  Binnenkort worden de verkiezingen voor het Europese Parlement weer gehouden. Niet dat het iets uitmaakt om uw stem uit te brengen, want als uw stem werkelijk telde, zou u niet eens mogen stemmen. Niettemin kan het geen kwaad die uitvreters in het EP eens nader aan de tand te voelen, bijvoorbeeld over Venezuela. Ik richtte een mail aan alle fracties in het EP met enkele specifieke vragen, gewoon in het Hollands, want ik kon mij er in dit geval niet toe zetten mij te bedienen van de taal van het imperium. Bovendien, het wemelt er toch van de tolken die alleen maar domme regeltjes moeten vertalen. Zet ik misschien toch nog een paar lui in Brussel aan het denken:

  Geachte

  In het licht van de recente erkenning door het Europese Parlement van Juan Guaidó als president van Venezuela, kwamen enkele vragen bij mij op. Mede gezien de protesten van de “Gele Hesjes” in Frankrijk en de al enkele jaren zich voortslepende kwestie van de status van Catalonië (met nog zeer recent massale demonstraties), en tevens met het oog op de naderende verkiezingen voor het EP, hoop ik een helder antwoord van u te mogen ontvangen.

  Ik kan begrijpen dat volgens veel leden van het EP een krachtig politie-optreden noodzakelijk is indien de openbare orde in gevaar wordt gebracht. Dat gebeurt in Venezuela, Frankrijk en Spanje, alsmede in tal van andere landen. Maar ik kan mij voorstellen dat er ook bepaalde grenzen zijn waaraan dat politie-optreden dient te beantwoorden.

  1) Hoeveel zwaargewonden, permanent invaliden en doden mag een politie-optreden tegen vreedzame betogers maximaal veroorzaken om nog de steun te kunnen hebben van uw parlement?

  2) Wat is volgens u precies het verschil tussen de recente demonstraties in Venezuela, Frankrijk (gele hesjes) en Catalonië?

  3) Waarom erkent uw parlement wel de opstand en zijn leiders in Venezuela, maar niet die in Frankrijk en Catalonië?

  4) Wat is volgens u de waarde en betekenis van humanitaire beginselen, internationaal recht, formele logica en logische consequentie in het buitenlands beleid van uw parlement?

  5) In het kader van de erkenning van Guaidó tenslotte, vraag ik mij af voor het EP de trouw aan de VS niet zwaarder weegt dan de humanitaire en juridische beginselen waar het EP zich zo gaarne op lijkt te beroepen. In dit licht kan een antwoord niet volstaan met te wijzen op de “gezamenlijke waarden” van Europa en de VS. Immers, de miljoenen doden die het agressieve buitenlandbeleid van het Witte Huis de laatste decennia wereldwijd heeft veroorzaakt, bewijzen dat dit slechts een holle frase is.

  Ik verwacht op korte termijn een inhoudelijk antwoord op bovenstaande vragen, mede ter voorbereiding van het uitbrengen van mijn stem voor de Europese Parlementsverkiezingen.

  Met gepaste groet,

  Dr. H.Ph. Vogel

  Antwoord
 7. Ron

  Geweldig buiten de deur houden dit geteisem. Maduro heeft de les wel geleerd van de oekraine die dit tuig wel toegang verschafte o.a dat belgische fietsenrek en van baalen de rest is geschiedenis. Nu zitten ze/we met een nazieregering daar. Humanitaire hulp in venezuela word wel verzorgd door Rusland/China. De eu en amerika sturen alleen wapens en hun betaalde huurlingen om valse vlag aanvallen/aanslagen uit te voeren om het land te destabiliseren met steun van onze nepmedia. Maduro houdt vol jongen en stamp dat tuig terug naar waar ze vandaan komen, ze hebben niks bij jullie te zoeken oprotten✊

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën