Selecteer een pagina

Archieven

Die zeespiegel wil toch ook maar niet stijgen…

Weet u nog dat half Nederland zou onderlopen? Wilkommen in Amersfort am Meer und das Strand ist nicht weit. Omstreeks 2020 zou dat min of meer het geval zijn, tenzij… Volgens Al Gore en het IPCC zou de zeespiegel vijf meter hoger kunnen stijgen! Heel Holland zou onderlopen en in New York heel Manhattan bovendien. De Maldiven zouden worden verzwolgen door de golven en ook Haïti werd bedreigd. We moesten deze ramp voor de Randstad voorkomen door alle dijken op te hogen. Daar is hard aan gewerkt! Maar nu, in 2019, lijkt er helemaal niets aan de hand. De zeespiegel stijgt een paar centimeter per eeuw, maar dat doet hij al eeuwen! Dat komt vooral omdat Nederland langzaam daalt.

Tijdens de laatste ijstijd lag Nederland net buiten de rand van de ijskap, zodat het land omhoog kwam. Het werd als het ware uitgestulpt onder de druk van het ijs. Scandinavië lag onder de ijskap, het werd naar beneden gedrukt en daar komt het land nog steeds omhoog, zodat het lijkt alsof de zeespiegel daar daalt. Die zeespiegelstijging blijkt nogal relatief en die zes meter is echt zwaar overdreven.

In de VS gaat de propaganda over een zeespiegelstijging van 16 feet, dat is 16 maal 0,3048 meter = 4,877 meter. Deze voorspelling stamt reeds uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De oorzaak zou uiteraard de CO2 zijn die door de mensen wordt uitgestoten middels het gebruik van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie en aardgas. Bijna een halve eeuw later wil de zeespiegel nog altijd niet stijgen! Het heeft alles weg van een HOAX, zoals dat in 2012 de wereld zou vergaan! Maar kijk, we leven nog…

BC Green Party Leader Predicts 16 Feet Of Sea Level Rise duurt 6 minuten.

Tony Heller
Gepubliceerd op 23 nov. 2017
The British Columbia Green Party Leader has predicted 16 feet of sea level rise due to CO2 emissions. In this video I show that he is wrong on all counts.

De volgende video gaat in inches, een inch is 2.54 cm. Ook hier blijkt weer dat het IPCC fraude pleegt! Maar ook andere instanties zijn blij met de “stijgende zeespiegel” HOAX. De Union Of Concerned Scientists probeert er donaties mee binnen te halen. Zou Rijks Waterstaat ook op die manier te werk gaan? Per slot krijgen zij van de regering heel veel geld om al die dijken te verhogen. Dat geld komt uit onze belastingpot! Daarmee zouden we ook het onderwijs kunnen verbeteren, de armoede bestrijden, ziekenhuizen voor faillissement behoeden, de woningnood oplossen en zo voort…

Sea Level Fraud At The Union Of Concerned Scientists duurt 8 minuten.

Tony Heller
Gepubliceerd op 1 jan. 2018
In this video I show how the “Union of Concerned Scientists” uses sea level junk science in an effort to obtain donations.

Mocht u nog geloven dat Nederland binnenkort onderloopt, tenzij Rijks Waterstaat… De volgende video gaat over de fraude bij de NASA, die met satellieten de “stijgende zeespiegel” proberen te meten. Als dat niet lukt, dan zeggen ze dat dit komt omdat de zeebodem daalt. Het kan mij niet schelen waardoor het komt. Waar het om gaat, is dat Nederland nog steeds niet onder water staat. En dat is echt niet te danken aan Rijks Waterstaat.

Accelerating Rate Of Sea Level Fraud duurt 10 minuten.

Het volgende artikel legt uit waarom de zeespiegel niet overal op aarde even hoog is. Hoewel men zou denken dat het water zich gelijkmatig over de aardbol verdeelt, blijkt dit niet het geval. De zeespiegel is eveneens afhankelijk van de zwaartekracht en die is niet overal op aarde gelijk! Daarom staat het water op sommige plaatsen hoger en op andere plaatsen lager.

Sea-Level Change; Busting a Few Myths

We know that the Atlantic and Pacific oceans have different average sea levels. This fact is nicely illustrated in Central America where there is a 20cm difference between the two oceans at either end of the Panama Canal. This is one reason why locks are required along the canal, in part to cope with different tides, but also the difference in sea level.

However…

Even within a particular ocean, like the Pacific, there are significant regional differences in sea level. The culprit is – gravity.

De zeespiegel heeft ook niets te maken met CO2! Thomas Wysmuller is opgeleid tot meteoroloog bij de New York University en bij het Royal Dutch Weather Bureau in Amsterdam. Daarna werkte hij vijf jaar lang bij de NASA, zowel voor, als tijdens en na de maanlandingen. Hij wordt sindsdien regelmatig uitgenodigd in de NASA Field Centers om cursussen te geven in de wetenschap en meteorologie. Deze deskundige staat uitgesproken kritisch tegenover de CO2 HOAX van het IPCC. In de volgende video toont hij de ene dia na de andere waaruit blijkt dat de zeespiegel helemaal niet dramatisch stijgt. Ook legt hij uit waarom de zeespiegel op de ene plaats stijgt, om ergens anders juist te dalen.

Sea Level and CO2 Thomas Wysmuller duurt 18 minuten.

De volgende twee video’s geven ook een duidelijke uitleg over de wetenschappelijke problemen met het meten van de zeespiegel. Nederland daalt en dat heeft niets te maken met het stijgen van de zeespiegel, maar met het dalen van ons land sinds de ijskap na de laatste ijstijd verdween. Voor wie geen Engels verstaat…

Waarom kan de zeespiegel ook dalen wanneer ijskappen smelten? duurt 15 minuten.

Universiteit van Nederland
Gepubliceerd op 5 jan. 2015
De klimaatverandering op aarde zorgt voor heel wat kopzorgen. Maar kloppen de rampscenario’s over zeespiegelstijging eigenlijk wel? Het is allemaal net iets ingewikkelder dan we denken, vertelt prof. dr. Bert Vermeersen, planeetwetenschapper aan de TU Delft.

Hoe komt het dat Nederland langzaam wegzakt? duurt 15 minuten.

Universiteit van Nederland
Gepubliceerd op 6 jan. 2015
Ons kikkerlandje zal in de komende jaren nóg verder onder het zeeniveau zakken. Omdat de zeespiegel stijgt, toch? Fout. Planeetwetenschapper prof. dr. Bert Vermeersen (TU Delft) legt uit dat dit niet per se de oorzaak is.

De laatste video gaat niet alleen over de zeespiegel, maar ook over de fraude van het IPCC, de NASA en andere “gerenommeerde” instituten voor “klimaatwetenschap”. Dr. Nils-Axel Mörner was professor in de paleogeofysica en geodynamiek aan de Universiteit van Stockholm. Deze vriendelijke professor is het helemaal niet eens met het IPCC als het gaat om het stijgen van de zeespiegel. Hij verwacht zelfs dat die zeespiegel de komende eeuw weer zal dalen!

UN IPCC Scientist Debunks UN IPCC Lies duurt 28 minuten.

The New American Video
Gepubliceerd op 13 feb. 2019
STOCKHOLM, Sweden — The United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change (UN IPCC) is misleading humanity about climate change and sea levels, a leading expert on sea-level who served on the UN IPCC told The New American. In fact, it is more likely that sea-levels will decline, not rise, explained Dr. Nils-Axel Mörner, the retired head of the paleogeophysics and geodynamics at Stockholm University. A new solar-driven cooling period is not far off, he said. But when Mörner tried to warn the UN IPCC that it was publishing false information that would inevitably be discredited, they simply ignored him. And so, dismayed, he resigned in disgust and decided to blow the whistle.

Asked if coastal cities such as Miami would be flooding due to sea-level rise caused by alleged man-made global warming, Mörner was unequivocal: “Absolutely not.” “There is no rapid sea-level rise going on today, and there will not be,” he said, citing the observable data. “On the contrary, if anything happens, the sea will go down a little.” The widely respected scientist, who has been tracking sea levels in various parts of the globe for some 50 years, blasted those who use incorrect “correction factors” in their data to try to make it appear that the seas are rising worldwide. That is just wrong, he said.

Kortom: voorlopig zullen we niet verdrinken. Nederland staat nog lang niet onder water en de zeespiegel blijft redelijk constant. Natuurlijk is het noodzakelijk dat de dijken worden onderhouden, want ons land ligt gedeeltelijk reeds meters onder de zeespiegel. Maar om ons land te beschermen tegen een vermeende zeespiegelstijging van 5 meter, dat is echt weggegooid geld!

3 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Beste Willem,
  Volgens mij is de beste reactie een weerwoord op de propaganda. Ik had het laatst met een vriendin over die smerige windmolens. Ik ben daar boos over, maar zij antwoordde: “Wat wil je dan? Dat de zeespiegel stijgt?” De meeste mensen geloven nog in die CO2 propaganda! Als ze doorkrijgen dat ze worden belazerd, dan verandert dat de zaak. In Frankrijk pikken ze het niet langer. Wij krijgen 20 maart weer verkiezingen, voor de Provinciale Staten en die kiest de Eerste Kamer. Maar Provinciale Staten gaat ook over de plaatsing van windmolens en “zonneparken”. Weet dus voor welke partij je kiest! 😉

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Op Climate Gate: Help! De zeespiegel stijgt!

  Met fraaie grafiekjes, want de zeespiegel stijgt nog steeds een kleine 2 mm per jaar.

  De bodemdaling In Nederland van 0,2 mm/jaar is al verdisconteerd in de 4 locaties die ik heb gebruikt voor Nederland. Dat effect wordt hoogstwaarschijnlijk door de andere Europese locaties afgezwakt. Voor een prognose voor het jaar 2100 denk ik daarom dat een aanname van een stijging van 2 mm/jaar i.p.v. 1,85 redelijk verdedigbaar is bij het uitblijven van een versnelling. Dan kom ik op een zeespiegelstijging van 16 cm in het jaar 2100. Dat is pakweg 4 tot 8 maal lager dan de prognose van de Deltacommissie (hoewel die 10 jaar geleden is gedaan).

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën