Selecteer een pagina

Archieven

Spijbelende klimaatscholieren en hun organisatie

“Klimaatscholieren” staat nog niet in de dikke Van Dale, maar wel in het Wiki Woordenboek. Het maakt dan ook een goede kans te worden verkozen tot het woord van het jaar 2019. De klimaatscholieren spijbelen en ze togen op donderdag massaal naar het Malieveld om te demonstreren tegen Global WARming. Volgens de politie ging het om 4000 tot 5000 jongeren. Zij eisen dat de regering er meer tegen doet! Zij zijn tegen CO2, want dat is volgens het onderwijs en de propaganda de grote boosdoener die hun toekomst bedreigt. Zij demonstreren niet tegen Global WAR, want ze hebben het te druk met het klimaat. Natuurlijk vinden ze het leuk, maar ik denk niet dat zij de trein allemaal van hun zakgeld hebben betaald. Ook sommige spandoeken getuigen van volwassen inbreng. Het was best vrolijk, zo’n dagje Den Haag, en het was gelukkig mooi weer. Jesse Klaver was er ook. En Mark Rutte vond het fantastisch! Duizenden jongeren bij de klimaatmars! Hart van Nederland doet verslag met video’s die ik niet kan embedden. Link dus even door:

Malieveld loopt vol met klimaatscholieren: “Het is niet normaal hoe druk het hier is”

Rutte over klimaatscholieren: “Belangrijk signaal dat jonge mensen zo betrokken zijn”

Al eerder heb ik in reacties met wat links aangegeven dat dit jeugdige klimaatvuur kennelijk van hogerhand wordt aangestoken. Ik herhaal:

Europese Commissie drijvende kracht achter klimaatspijbelen

Wie had gedacht dat jongeren zelf spontaan op de gedachte zouden komen om voor het klimaat te gaan spijbelen, heeft het mis. Er zit een goed geöliede organisatie achter, gesponsord door de Europese Commissie. Aldus ‘Cultuur onder vuur’. Zie hier:

Betrapt! Europese Commissie blijkt drijvende kracht achter het klimaatspijbelen

Duizenden scholieren trekken donderdag 7 februari naar Den Haag. Ze spijbelen om te protesteren tegen de klimaatverandering. Het lijkt allemaal spontaan en authentiek, maar dat is het niet. Cultuur onder Vuur doet onderzoek en stuit op flinke Europese inmenging.

Teken de petitie: Groene Gekte

Bekijk ook de professionele website van deze “scholieren”.

Gisteren ontving ik een e-mail met als onderwerp:
Klimaat-hysterie wordt gesteund en gefinancierd door de Europese Unie ? !
Hij bleek afkomstig van Peter Vereecke uit België en ik publiceer hem hier integraal, weliswaar zonder toestemming, maar naar ik hoop wel met instemming en met excuses voor het verloren gaan van een deel van de fraaie layout:

JONGEREN WORDEN OPGEHITST MET GELD EUROPESE BELASTINGSBETALERS !

Geachte,

Ik richt mij tot een minderheid : mensen die nog zin voor gezond kritisch verstand hebben en dus verbijsterd zijn door de nog steeds escalerende klimaat-gekte, die afgelopen weekend een tot heks verklaarde minister naar de brandstapel gedreven heeft.

Anuna De Wever wordt geprofileerd als de nieuwe Jeanne d’ Arc, die de wereld zal behoeden van de zondvloed.

Dit zijn de feiten :

• Anuna, die niet goed weet of ze nu een jongen of meisje is, heeft intensieve mediatraining gehad.
• Haar moeder Katrien Van der Hedyden runt NESMA CONSULTING , een publiciteitsbureau dat gelieerd is aan de partij Groen.
• Zelf heeft Anuna een behoorlijke ecologische voetafdruk : afgelopen jaar veertien vliegtuigreisjes …
• Anuna & C° plaatsen de politiek in een dwangbuis : nu strenge CO2-maatregelen die ons allemaal miljarden euro’s gaan kosten en die geen enkel effect gaan hebben voor een fenomeen dat geen probleem is en zeker niet de oorzaak van de huidige klimaat-fenomenen.

En wie zit er achter die onophoudelijke betogingen ? Onze eigen EU. Lees en huiver.

• Organisator is ‘ Youth for Climate ‘, waarover weinig geweten is.
• Wat wel gekend is : op een VN-klimaatconferentie in 2017 beloofde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, om geld te steken in een nieuw ‘ jeugd-klimaatinitiatief ‘.
• Zijn collega-commissaris Maroš Šefčovič gaf het een naam: ‘ European Youth for Climate Action ‘.
• Het geld komt van het ‘ Europees Solidariteitskorps ‘ , dat jaarlijks 340 miljoen euro mag besteden.
• Het European Youth for Climate Action steunt dus met geld van het Europees Solidariteitskorps de beweging ‘ Youth for Climate ‘ om op die manier ” jonge mensen de macht te geven om de geest van vernieuwing en regeneratie te grijpen die besloten ligt in het Akkoord van Parijs, en om samen vorm te geven aan hun toekomst, over grenzen heen.”

Conclusie :

• Youth for Climate komt dus helemaal uit de koker van de Europese Commissie. Geen spontane jongerenprotesten ontstaan in de klaslokalen, maar propaganda-offensieven ontwikkeld en aangestuurd door spindoctors in Brussel.
• Het doel van Youth for Climate is ondubbelzinnig het doel van European Youth for Climate Action en de EU zelf: het Akkoord van Parijs (2015) propageren, waarin de oorlog verklaard wordt in naam van “Moeder Aarde” (letterlijke bewoording) aan fossiele brandstoffen.
• De Europese Unie houdt dus kinderen van school om ze niet alleen klimaathysterie, maar ook méér EU te laten propageren.

Youth for Climate is een initiatief van de Europese Commissie, bedacht en bestuurd door Brussel, gefinancierd met Europese subsidie en met als doel het propageren van klimaathysterie en meer Europese inmenging.

Dit misbruiken van jeugd doet heel erg denken aan toestanden zoals vroeger in Duitsland en China …

Met verontwaardigde groeten,

Peter Vereecke
——————————————–
Dank je wel, Peter. Helemaal mee eens!

9 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Baudet: Klimaatmars is meelijwekkend

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Hoort, zegt het voort! 😉

  Initiatiefnemer achter leerlingen-klimaatstakingen? De EU.!!

  Duizenden scholieren liepen afgelopen donderdag in Den Haag mee met de klimaatbetoging, die eindigde bij McDonald’s, eh het Malieveld.. Zo ook kinderen uit andere landen, in een goed georganiseerde, spontaan-ogende actieketen. De kinderen spijbelden omdat ze zeggen urgent te protesteren tegen de klimaatverandering op Aarde. Het lijkt allemaal heel spontaan en authentiek, maar voor mensen die een béétje nadenken, is het allemaal wel heel toevallig en netjes gecoördineerd. De website ‘Cultuur onder Vuur’ deed onderzoek en stuitte op flinke Europese inmenging en een flinke dosis subsidie voor deze ‘opstand’..!

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Climate change protest: School children encouraged to skip class

  RT UK
  Gepubliceerd op 12 feb. 2019
  “For children to join this movement, it’s imperative that all people stand up against this” says Clare Farrell from Extinction Rebellion who debates Chris McGovern, chairman of Campaign for Real Education, as school children are encouraged to skip class for climate change protest.

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Students Worldwide Protest Climate Change

  Students call for massive strike in Paris against climate change duurt 15 minuten.

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Water cannons, rocks & rainbows: Climate change protest turns violent in Chile

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  ‘We don’t have a future’: Greta Thunberg used to offer salvation, now she prepares us for doomsday

  The maiden of environmental activism is beginning to sound like an apocalyptic cult leader. Will anyone be brave enough to challenge Greta Thunberg’s cataclysmic visions – and start a sane conversation about the environment?

  The teenager’s latest stop on the celebrity mortification tour – it recently included a one-to-one with the Pope – was the UK parliament, where she delivered her now-familiar public shaming.

  Only where once she spoke of deadlines, however unrealistic, there was an almost cathartic reveling now in the inevitability of the coming End of Days (“You did not act in time”).

  “We had everything we could ever wish for and yet now we may have nothing. Now we probably don’t even have a future anymore,” said Thunberg in that earnest monotone.

  “You lied to us. You gave us false hope. You told us that the future was something to look forward to. And the saddest thing is that most children are not even aware of the fate that awaits us.”

  Erger kunnen we het niet maken, maar lachwekkend is dit meisje wel!

  To achieve that within her timeframe the world must abandon all petrol cars, all planes and ships, all meat, all computers, or 24-hour electric lighting or hot water.

  Imagine for a second Thunberg’s speeches persuaded two billion Indians and Chinese to return from new-found prosperity to an existence that throws them not decades but millennia back – will we be saved?

  Maybe not.

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  The cult of Greta Thunberg – child crusader of the eco-warriors

  Anyone who doubts that the green movement is morphing into a millenarian cult should take a close look at Greta Thunberg. This poor young woman increasingly looks and sounds like a cult member. The monotone voice. The look of apocalyptic dread in her eyes. The explicit talk of the coming great ‘fire’ that will punish us for our eco-sins. There is something chilling and positively pre-modern about Ms Thunberg. One can imagine her in a sparse wooden church in the Plymouth Colony in the 1600s warning parishioners of the hellfire that will rain upon them if they fail to give up their witches.

  It actually makes sense that Ms Thunberg – a wildly celebrated 16-year-old Swede who founded the climate-strike movement for schoolkids – should sound cultish. Because climate-change alarmism is becoming ever stranger, borderline religious, obsessed with doomsday prophecies. Consider Extinction Rebellion, the latest manifestation of the upper-middle classes’ contempt for industrialisation and progress. It is at times indistinguishable from old fundamentalist movements that warned mankind of the coming End of Days. I followed Extinction Rebellion from Parliament Square to Marble Arch yesterday and what I witnessed was a public display of millenarian fear and bourgeois depression. People did dances of death and waved placards warning of the heat-death of the planet. It felt deeply unnerving.

  Teenage climate-change protestors have no idea what they’re protesting

  The Extinction Rebellion, which is the umbrella term for Britain’s most recent large-scale climate-change protests, is said to have disrupted the travel of over 500,000 people, as well as cost London businesses £12-million per day. Before that, the Youth for Climate strikes, ignited by Swedish teenager Greta Thurnberg and tacitly supported by the U.K. Government, pulled north of 1.4-million students into the streets on a school day. Given the magnitude of these protests, one might hope that the protestors understood what they were protesting. Regrettably, this isn’t the case. Global-warming research is a hugely complex field, and it’s unlikely that any ordinary person -let alone a minor- would have any real grasp of it. Nor would they be able to appreciate the uncertainty that characterizes our understanding of how today’s human activity will affect the future state of the earth’s climate.

  As a teenager, I fully understand the mindset of young people. We’re predisposed to leap before we look. This is borne out by neuroscience. Our prefrontal cortices, which regulate (among other things) decision-making, planning, self-awareness and inhibition, do not fully develop until we are in our mid-20s. Until then, we have difficulty analyzing the long-term consequences of our actions. The upshot is that many young people tend toward reckless behaviour. Our decisions tend to be rooted not in scientific analysis but in emotional reaction; and we tend to see protest not as a tool for social or legislative change, but simply as a chance to upset the status quo. This is especially true of the Youth for Climate movement, which first took inspiration from Thunberg, a student who is now 16 years old. The low level of sophistication on display at such gatherings is such that many participants seemingly would be fine with laws than banned flying, driving, gas boilers or even cows.

  Kortom: klimaatscholieren verkondigen ONZIN!

  Grappig is dan ook deze serie op Kleintje Muurkrant:
  https://www.stelling.nl/kleintje/dossiers/opgeruid-staat-netjes

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën