Archief
Artikelen

Op diverse plaatsen in de wereld staken de scholieren om te demonstreren voor het klimaat. Vooral in Australië, dat dit jaar lijdt onder een hittegolf, slaat deze actie aan. Zie voor een fraaie verzameling foto’s deze link. Deze kinderen hebben op school geleerd dat de aarde binnenkort onleefbaar wordt door de uitstoot ven CO2. Zij denken dat zij geen toekomst hebben, tenzij de regering er wat aan doet. Tijdens een hittegolf doet Global Warming het altijd goed, maar op het noordelijk halfrond is het juist weer veel te koud. Het weerpatroon is wereldwijd instabiel en dat komt beslist niet door CO2. Er zijn geleerden die denken dat het komt door de zon, de maan en de planeten. Een van hen is Piers Corbyn, die aan de hand van deze gegevens al vele jaren het weer voorspelt.

‘Superfloods, hellish heat normal, sellout science is not’

RT
Gepubliceerd op 22 aug. 2010
As Russia recovers from a record-breaking heatwave followed by fierce storms, RT talks to astrophysicist and solar weather forecaster Piers Corbyn to find out what it all means and if it has anything to do with global warming.

Maar in Australië is het dus heet, veel te heet! Dieren sterven er van de hitte en de droogte, maar ze sterven ook door het vergif dat in de landbouw wordt gebruikt. Is een ecosysteem eenmaal verzwakt, dan kan een kleine natuurlijke verandering dodelijk zijn.

Collapse Is Already Here: It’s a Process, not an Event

By Chris Martenson

Note the “explanation” given blames the decline on mostly natural processes: late storms, droughts and wildfires. I believe that’s because the article appears in a US paper, so no mention was permitted of neonicotinoid pesticides or glyphosate. Both of these are highly effective decimators of insect life — but they’re highly profitable for Big Ag, so for now, any criticism is not allowed.

Sure a 97% decline since the 1980’s might be due to fires, droughts and rains. But that’s really not very likely. There have always been fires, droughts and rains. Something else has shifted since the 1980’s. And that “thing” is human activity, which has increased its willingness to destroy habitat and spray poisons everywhere in pursuit of cheaper food and easier profits.

The loss of insects, which we observe in the loss of the beautiful and iconic Monarch butterfly, is a gigantic warning flag that we desperately need to heed. If the bottom of our billion-year-old food web disintegrates, you can be certain that the repercussions to humans will be dramatic and terribly difficult to ‘fix.’ In scientific terms, it will be called a “bottom-up trophic cascade”.

In a trophic cascade, the loss of a single layer of the food pyramid crumbles the entire structure. Carefully-tuned food webs a billion years in the making are suddenly destabilized. Life cannot adapt quickly enough, and so entire species are quickly lost. Once enough species die off, the web cannot be rewoven, and life … simply ends.

Het gaat dus niet om CO2, maar om de manier waarop de industriële maatschappij de natuur om zeep helpt. Helaas krijgt de jeugd dan te horen dat het over CO2 gaat. Het doemscenario van het IPCC wordt klakkeloos gevolgd! In 2050 zal het zo heet zijn, dat de gletsjers en het poolijs smelten en zo voort… En de Sahara zal zich uitstrekken tot Zuid Afrika of zo. Dat doemscenario krijgt nu politieke voorrang en de kinderen leren dit op school! Ook worden kinderen ingezet om die propaganda te verspreiden:

Greta Thunberg full speech at UN Climate Change COP24 Conference

Op de website Stop de Bankiers vindt men dat prachtig: Staken voor het klimaat: de jeugd toont de weg

Overal in de wereld komen tienduizenden jongeren spontaan in actie als antwoord op de prachtige oproep die tijdens de COP24 gelanceerd werd door de jonge Zweedse scholier Greta Thunberg (16 jaar).

“Waarom naar school gaan als morgen onze wereld vernietigd is?”, vragen de jongeren zich af. Ze overdrijven niet, de toestand is inderdaad zeer ernstig. Sinds 1800 nam de gemiddelde temperatuur van de aarde met slechts een graad toe, en het resultaat is al verontrustend: hittegolven, koudegolven, droogtes, meer hevige regenval, smelten van de ijskappen, meer gewelddadige cyclonen, gigantische bosbranden,…

Bij twee graden opwarming zullen de gevolgen catastrofaal zijn. In dat geval riskeren we immers een sneeuwbaleffect in de opwarming. De aarde wordt dan een ‘broeikasplaneet’, de temperatuur kan dan zeer snel met 4°C stijgen. Hele regio’s zouden onbewoonbaar worden, honderden miljoenen zouden moeten vluchten. De biodiversiteit zou ineenstorten en het niveau van de oceanen zou op termijn met drie tot vier meter stijgen. Het wordt geen catastrofe, maar een cataclysme!

Thousands of Belgian students demand climate action

Intussen verandert het klimaat wel degelijk. Dat deed het klimaat altijd al en de mensen pasten zich aan. Of ze kwamen om van de honger, zoals toen vlak na 1300 het Middeleeuws Klimaatoptimum vrij plotseling overging in de Kleine IJstijd. De ene misoogst na de andere, daarna volgde de pest, de Zwarte Dood. Ongeveer een derde van de mensen in Europa kwam om en dat is triest, maar het is niet anders. Het lijkt er op dat we nu aan de vooravond staan van een dergelijke drastische klimaatverandering, maar dat komt niet door de CO2. Volgens sommige geleerden naderen we een Grand Solar Minimum. De straalstroom gaat dan sterker meanderen, vandaar dat het in de VS en Rusland zo KOUD is en in Australië zo HEET. Instabiel weer:

‘Secret Weapon’ for Grand Solar Minimum / Infrastructure Failing, alleen de eerste 4 minuten.

Intussen worden steeds meer mensen ontevreden over de politiek, de economie en de verwoesting van de natuur uit winstbejag. Ontevreden ook over de voortdurende oorlogen die worden uitgelokt door de NATO en de VS. Rusland en China daarentegen wensen vrede en een eerlijke wereldhandel, waarin roof en plunder niet plaatsvinden. Zij gebruiken fossiele brandstoffen om hun infrastructuur te verbeteren en hun plannen reiken verder dan hun eigen grenzen. Zo legt Rusland nu een pijpleiding aan voor aardgas naar Duitsland. Nederland zou daarvan kunnen profiteren, maar NEE, geen Russisch gas in ons prachtige gasnet! Wij Hollanders doen alles liever met windmolens! Tulpenbollen mag ook, zolang de BEURS maar WINST oplevert. Dit is hoe de Russen daar over denken:

Age of Anger: Davos Forum Meets to Discuss How to Deal With Rising Discontent Worldwide duurt 9 minuten.

Als we geen Global WARming willen, STOP dan met GLOBAL WAR !!!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

9 Reacties op “STOP GLOBAL WARming? STOP GLOBAL WARmongers!”

Laat een reactie achter