Selecteer een pagina

Archieven

Nederlandse wetenschappers tegen de CO2 klimaat HOAX

CO2 is goed voor planten, gas is groen! De mythe van Global Warming door CO2 wordt in een artikel op deze (Engelstalige) website naast de wetenschappelijke gegevens gelegd. Alle argumenten van de CO2 klimaat HOAX komen een voor een aan bod, voorzien van duidelijke grafiekjes waarom het niet klopt. De klimaat HOAX is niet afkomstig van klimaatwetenschappers, maar van het IPCC, een orgaan van de Verenigde Naties. De Global Warming HOAX is politiek, geen wetenschap! Er is geen enkel overtuigend bewijs dat de opwarming van de aarde zoals deze in de vorige eeuw plaatsvond (0,8 graden Celsius) het resultaat is van menselijk handelen, middels de uitstoot van CO2. Wetenschappers weten dat de klimaatmaatregelen heel veel geld kosten, maar dat de invloed op het klimaat nihil is. De felste protesten tegen de klimaatpolitiek komen daarom niet van politici, maar van wetenschappers. Zij roepen al jaren dat het klimaat niet door CO2 wordt bepaald. Zij begrijpen dat de Klimaatwet een zinloze aanslag is op onze economie, getuige de volgende open brief:

Nieuw Klimaat Alarm

De alarmbel luidt voor de gevolgen van de klimaat- en energieplannen. De voorgestelde ‘Klimaatwet’ leidt regelrecht naar een ramp. De doelstellingen zijn onhaalbaar. Handhaving ervan met de wet in de hand veroorzaakt een catastrofe van armoede, kou en honger. Economisch maakt het Nederland tot een derde wereldland. De transitie instrumenten, zoals wind, zon en bio, zijn bewezen ontoereikend. Ze doen bij lange na niet wat ze beloven en kunnen dat ook niet. Het begint met een enorme kapitaalvernietiging, gevolgd door onvoorstelbaar grote, door de burgerij op te brengen investeringen, die niets opleveren. Het gaat om honderden miljarden!
Miljarden die niet aan zorg, onderwijs en huisvesting besteed kunnen worden.

De gevolgen groeien geleidelijk over een periode van jaren, waardoor het verzet te laat op gang komt en de ramp niet meer te keren is. Prijzen van elektriciteit, gas enz. gaan stap voor stap omhoog. Ongemakken, zoals uitvallende stroom en watervoorziening zijn pas onverdraaglijk als ze steeds vaker voorkomen. Daarom kan de onvermijdelijk optredende weerstand nog een tijd met drogredenen onderdrukt worden.
Energie is te belangrijk voor het nemen van zulke risico’s. Het heeft bij alles een onmisbare rol: voedselvoorziening, huizen, beton, transport, verwarming, verlichting, wegen en de hele industrie, de landbouw, veeteelt en visserij draait er op.

De enige hoop op redding zijn leiders die het gevaar zien en het roer radicaal om durven gooien. Er zijn andere mogelijkheden. De inzet daarvan hangt af van bestuurlijke wijsheid en doorzettingsvermogen. Een uitvoerige analyse van de feiten staat in de bijlage hieronder.

* Dr. C. le Pair, Nieuwegein, ex lid Alg. Energie Raad;
* Mr. E. Harinck, Mijnsheerenland;
* Prof.(em) dr.ir. D. Thoenes. Den Haag, ex directeur Research Akzo; Democratisch Energie Alternatief;
* Drs. N. Broekema, Den Haag;
* Prof. dr. C.A. de Lange, Monnickendam;
* Ir. K. de Groot, Leidschendam, ex vice-president Shell Exploratie & Technologie;
* Prof.(em) dr. L. Feenstra, Rotterdam;
* Ir. J. Hetzler, Hazerswoude-Rijndijk;
* Prof. (em) ir. K. Wakker, Mijnsheerenland, ex rector TU Delft;
* Prof.ir. M. Antal, Aalsmeer;
* Prof.(em) dr. M. Winnink, Buinen;
* Ir. R.N. Walter, Oosterhout;
* Prof. (em) dr. R.A. van Santen, Eindhoven, ex rector TU Eindhoven;
* Dr.ir. B.G. Linsen, Maasland, ex directeur Research Unilever;
* Dr. Ir. F.Y. Dijkstra, Ommen;
* Ir. K. Pieters, Barendrecht;
* Prof.dr. (em) P. Lukkes, Leeuwarden;
* Drs. J.C.D Boot, Leiden;
* H. Matthijssen (BC), Beilen, wetenschaps journalist;
* Dr. F. Udo, Monnickendam/Brussel, natuurkundige, systeem specialist elektriciteit;
* Prof. (em) ir. R.W.J. Kouffeld, Driebergen, Energievoorziening TU Delft;
* Prof.(em) dr.ir. J.F. Holtrop, Girona It, Mijnbouw;

Lees ook de bijlage! En laten we stem van deze wetenschappers versterken, door de link te plaatsen op FaceBook, Twitter en andere sociale media.

Het onderstaande plaatje toont de hoeveelheid CO2 en de temperatuur tot in het verre verleden. Volgens mij is er geen enkel verband! En terwijl wij ons druk maken over 400 ppm, oftewel 0,04% CO2, blijkt die hoeveelheid CO2 uiterst laag in vergelijking met het verleden. Daar bestond de piek uit 7000 ppm, of 0,7% CO2. Toch is de aarde toen niet gesmolten, er was zelfs geen uitstervingsgolf! Het klimaat verandert nu eenmaal voortdurend, soms wordt het warmer en dan weer kouder, maar met CO2 heeft dat niets te maken.

Het volgende plaatje toont de hoeveelheid CO2 en de temperatuur tijdens de ijstijden. Omdat die twee zo fraai samen opgaan, meende men aanvankelijk dat daarmee de theorie van CO2 als broeikasgas was bewezen, maar later bleek uit meer nauwkeurige metingen dat de stijging van de temperatuur voorafging aan de stijging van CO2. Het verschil is ongeveer 8 eeuwen, deze tijd heeft de oceaan nodig om dusdanig op te warmen dat er CO2 vrijkomt. CO2 lost immers beter op in koud water, dan in warmer water. (Uit lauwe limonade ontsnapt altijd alle prik.)

De econoom Hans Labohm is al vele jaren actief als bestrijder van de klimaat HOAX. Hij is hoofdredacteur van Climategate, een website die is gewijd aan het klimaat, en nu dus ook aan de Klimaatwet! Het belangrijkste argument van Labohm is de economie. De Global Warming HOAX is een schijnprobleem en klimaatmaatregelen zijn duur!!! Dat laatste willen politici nog wel geloven, maar zij geloven vooral in Global Warming. Dan kun je praten als Brugman, maar overtuig een gelovige maar eens van het tegendeel. Global warming is een DWAAS GELOOF! Lees van Labohm ook dit recente artikel: Gemiddelde wereldtemperatuur daalt nu twee jaar op rij. En teken vooral het KLIMAATMANIFEST rechts boven op Climategate.

Tien jaar geleden viel het milieu, en dus het klimaat, nog onder VROM, oftewel Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Vervolgens werd het ondergebracht bij Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, terwijl het sinds 2017 valt onder EZK, oftewel Economische Zaken en Klimaat. Het klimaat valt nu onder economie! Deze nieuwe indeling bepaalt het Haagse denken: klimaat gaat over heel veel geld! Helaas is het weggegooid geld. In 2008 wees Hans Labohm daar reeds op.

Klimaatdebat Buitenhof (Deel 1 & 2)

HLabohm
Gepubliceerd op 21 nov. 2008

Klimaatdiscussie tussen Pieter van Geel, Staatssecretaris VROM, en Hans Labohm, onafhankelijk econoom en klimaatscepticus.

Klimaatdeskundigen en andere geleerden protesteerden van meet af aan tegen de Global Warming HOAX. Lees in dat verband ook: Open brief gepubliceerd op 13 december 2007 in National Post (Canada)

Dit zijn de Nederlandse ondertekenaars:

* Hans Erren, Doctorandus, geophysicist and climate specialist, Sittard, The Netherlands
* Jan J.H. Kop, M.Sc. Ceng FICE (Civil Engineer Fellow of the Institution of Civil Engineers), Emeritus Professor of Public Health Engineering, Technical University Delft, The Netherlands
* * Professor R.W.J. Kouffeld, Emeritus Professor, Energy Conversion, Delft University of Technology, The Netherlands
* Salomon Kroonenberg, PhD, Professor, Dept. of Geotechnology, Delft University of Technology, The Netherlands
* Hans H.J. Labohm, PhD, economist, former advisor to the executive board, Clingendael Institute (The Netherlands Institute of International Relations), The Netherlands
* Harry N.A. Priem, PhD, Emeritus Professor of Planetary Geology and Isotope Geophysics, Utrecht University; former director of the Netherlands Institute for Isotope Geosciences
* Colonel F.P.M. Rombouts, Branch Chief – Safety, Quality and Environment, Royal Netherlands Air Force
* Arthur Rorsch, PhD, Emeritus Professor, Molecular Genetics, Leiden University, The Netherlands
* * Dick Thoenes, PhD, Emeritus Professor of Chemical Engineering, Eindhoven University of Technology, The Netherlands

Natuurlijk is deze opsomming niet volledig. Weliswaar ben ik geen klimaatwetenschapper, slechts een psychologe en juriste, maar ik ben wel een wetenschapper die de geschiedenis van het klimaat heeft bestudeerd. Vandaar dat ik nooit heb geloofd in de CO2 = Global Warming HOAX. Zet mijn naam er maar gerust onder! En zet Piers Corbyn er ook maar bij! Deze Engelsman roept al jaren dat het klimaat niet wordt bepaald door CO2, maar door de zon! In 2010 was er een hittegolf op het Noordelijk halfrond, vooral in Rusland. De Global Warming HOAX kreeg daardoor een extra impuls, maar volgens Corbyn was er niets bijzonders aan de hand. Hittegolven komen nu eenmaal voor…

The Man That Predicts Weather Better Than ANYONE! — Piers Corbyn duurt 7 minuten.

Heb daarom tot slot de weers klimaatverwachting van Pier Corbyns voor de komende jaren:

Piers Corbyn Astrophysicist: Uptick in Global Climate Events and What to Expect into 2023 duurt 31 minuten.

Adapt 2030
Gepubliceerd op 6 nov. 2018
Astrophysist Piers Corbyn of WeatherAction.com long range forecasters and David DuByne of ADAPT 2030 discuss what to expect moving deeper into the Grand Solar Minimum and how much Earth’s temperatures will drop from this point forward.

•SLAT (Solar-Lunar-Action-Technique) data especially concerning lunar effects.
•Earth’s climate driven by sun-earth magnetic connectivity ‘Solar Theory’
•The UN Climate Committee – the IPCC – is deliberately ignoring or covering-up these facts which show in official data.
•Deluge of climate hype as we head deeper into the new Grand Solar Minimum / Mini Ice Age.
•Hurricane activity IS linked to solar cycles

7 Reacties

  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Groene Wolf.
   Morgenochtend van half vijf tot half zes Super Bloedmaan. Morgen vroeg op, dus nu naar bed.
   Wel te rusten! 😉

   Antwoord
 1. mr.drs.Bou

  De energierekening moet omlaag

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Het is tijd voor klimaatrechtvaardigheid.

  Socialistische Partij (SP)
  Gepubliceerd op 26 nov. 2018
  Onze energie rekening stijgt terwijl grote vervuilers nauwelijks betalen. Dat is het resultaat van de klimaatplannen van dit kabinet.

  Tijdens de SP-klimaatconferentie bleek dat er genoeg rechtvaardige oplossingen zijn, als we er samen voor kiezen. http://www.tijdvoorrechtvaardigheid.nl

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Al het CO2-overschot naar onze kas-kwekers..!!
  Door GuidoJ. 30 januari 2019

  En hoewel we te horen krijgen dat de industrie haar CO2-uitstoot dient te verminderen, blijkt dat de zorgen van de tuinders ontstaan doordat grote fabrieken, die kennelijk deze CO2 leveren, in onderhoud waren.. En volgens LTO-voorzitter Sjaak van der Tak kan dit niet zo doorgaan: “Het is van groot belang dat er gewerkt wordt aan nieuwe CO2-bronnen.” Net als alle planten en bomen, hebben de kweekgroenten en -vruchten de tuinders CO2 nodig om goed te kunnen groeien. Door steeds meer over te stappen naar duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte, produceren tuinders zelf steeds minder CO2 met hun eigen aardgasketels, waarvan de uitlaatgassen CO2 bevatten.

  Tuinders produceerden CO2 door aardgas te verbranden. Maar ze moesten overstappen op de warmtepomp. Nu moeten ze dus CO2 kopen, maar het is OP! Dit is de CO2 waanzin ten top!

  CO2 is het allerbeste broeikas groeigas!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën