Selecteer een pagina

Archieven

Mag Bou u een gelukkig Nieuwjaar wensen?

In Syrië vierden de mensen uitbundig kerstmis en wensen ze elkaar allemaal een gelukkig nieuwjaar. Vanessa Beeley deed verslag van de optimistische sfeer in dit door oorlog verwoeste land. Christmas colors light up a diverse Syria as peace & stability return – and the West barely noticed. Het “vrije westen” heeft het nu te druk met het bestrijden van “Global Warming”, om aandacht te besteden aan het einde van een oorlog en eindelijk vrede in Syrië. Als we werkelijk zo bang zijn voor de uitstoot van CO2 en de verdere verwoesting van het milieu, waarom stoppen we dan niet met die smerige oorlogen? Men kan het geld beter besteden aan het bestrijden van armoede, dakloosheid en flex-arbeid, aan onderwijs, ziekenzorg, bejaardenzorg en ga zo maar door. Maar dat is niet wat de regering doet. Deze gokt op “duurzaam”, verhoogt de lage BTW en de belasting op energie voor particulieren. Dat is allemaal voor een goed milieu, maar veel mensen uit een minder goed milieu zien het komende jaar zorgelijk tegemoet.

Meer salaris, duurdere boodschappen: dit verandert er in 2019 in uw portemonnee

Het kabinet presenteert voor 2019 mooie koopkrachtcijfers, maar zadelt de burger ook op met een btw-verhoging en stijgende energiekosten.

Ruim een jaar geleden deed premier Rutte een belofte aan de bevolking. Bij de presentatie van het regeerakkoord zei hij dat het goed gaat met Nederland, maar dat ‘te veel mensen dat nog niet voelen in hun persoonlijk leven’. “Dat moet beter. Dit kabinet gaat er voor zorgen dat de gewone, normale Nederlander er echt op vooruit gaat.” Wie dat precies is, die ‘gewone, normale Nederlander’, liet de premier overigens in het midden.

Over die belofte: met enige trots presenteerde het kabinet vlak voor het kerstreces de nieuwe koopkrachtcijfers. En het moet gezegd, vrijwel alle Nederlanders krijgen het komende jaar meer te besteden. Een belangrijke oorzaak is het verlagen van de inkomstenbelasting. Het credo van dit derde kabinet-Rutte luidt niet voor niets: werken moet lonen. Arbeid wordt minder belast. Ook voor gezinnen zijn er prettige extraatjes, zoals een hogere kinderbijslag en meer kinderopvangtoeslag.

De koopkracht stijgt volgens dit kabinet met gemiddeld 1,6 procent; uiteindelijk moet 96 procent van alle huishoudens er in 2019 op vooruit gaan.

Er is ook minder goed nieuws, dat logischerwijs ook minder hard van de daken wordt geschreeuwd. Een hogere zorgpremie, een verhoging van het lage btw-tarief (van 6 naar 9 procent) en een (forse) stijging van de energierekening. Het kabinet hoopt dat de burgers vooral het zoet zullen onthouden, niet het zuur.

Het zoet is voor de mensen die werken en het zuur is voor de pensionado’s, de WAO-ers, de werklozen en bijstandsgerechtigden. De AOW gaat niet omhoog en mijn pensioenfonds stuurde me een brief: Het spijt ons, maar we kunnen uw pensioen niet indexeren, want dat mag niet van de regering. Dat is zuur voor heel veel bejaarden. Het bitter zal wel weer gaan naar de armen, de mensen in de schuld-“hulpverlening”, etend van de voedselbanken, en naar de daklozen.

Consumenten

– Het lage btw-tarief gaat omhoog, van 6 naar 9 procent. Dat betekent in de eerste plaats dat boodschappen duurder worden. Volgens het kabinet is het gevolg dat een volle kar boodschappen van 100 euro voortaan 102,83 kost. Dat lijkt te overzien. Maar de btw-verhoging geldt ook voor bloemen, boeken, een bezoek aan de kapper, museum of pretpark en het laten verbouwen van je huis.

– De energierekening stijgt aanzienlijk. Energiebedrijven verhogen hun tarieven voor gas en elektriciteit, het kabinet verhoogt de belasting op aardgas en verlaagt de belastingkorting op de energienota (met 51 euro). Bovendien stijgt de toeslag die iedereen betaalt voor duurzame energieprojecten. Het kabinet zegt dat huishoudens met een gemiddeld energieverbruik 130 euro meer kwijt zijn. Dat kan dus ook (veel) meer zijn.

De klimaatgekte komt ons nog duur te staan! Maar er zijn meer trends in de wereld. Volgens Gerald Celente zal het komende jaar een trend laten zien van het legaliseren van marihuana en hennepteelt, zowel in de VS als in andere landen. Hij waarschuwt ook voor een opstand van “gele hesjes”, maar niet in de VS. Ook staat er een economische crisis op het programma… Kortom: het roer moet om! In de volgende video is Celente goed op dreef, maar beeld en geluid lopen niet synchroon. Zet het beeldscherm uit en luister. 😉

GERALD CELENTE: WORLDWIDE RIOTS, RECESSIONS – 2019 IS NUTS; You’ve Been Warned! duurt 42 minuten.

Portfolio Wealth Global
Gepubliceerd op 26 dec. 2018

Ook Cross Talk van Peter Lavelle gaat over de trends voor het komende jaar. Het gaat dan vooral over de politieke verhoudingen in de wereld. Het gaat over Brexit, de gele hesjes, de Europese Unie, de relatie met Rusland en zo voort. Na de pauze gaat het over het feit dat de US zijn troepen zal terugtrekken uit Syrië, waardoor er een gat valt in de machtsverhoudingen aldaar.

CrossTalk Bullhorns: Looking at ‘19 duurt 24 minuten.

Gepubliceerd op 31 dec. 2018
Welcome to the crystal ball edition of CrossTalk. What can we expect in this New Year? We have a great lineup of guests telling us what they think. CrossTalking with Mark Sleboda, Dmitry Babich, John Laughland, Xavier Moreau, and Alex Christoforou.

Kortom: de wereldpolitiek is nog steeds een zooitje, maar in Rusland gaat het goed. President Poetin heeft een nieuwjaarswens van drie minuten uitgesproken, gevolgd door prachtige beelden uit Moskou. Alleen de muziek beviel me niet, dus die heb ik uitgezet. De toespraak was echter hartverwarmend: samenwerking voor de welvaart en het welzijn van alle mensen.

In Moskou wordt het midwinterfeest gevierd met licht, heel veel licht. Rusland heeft genoeg energie om al die lichten te laten branden. Rusland heeft zelfs voldoende gas om ons allemaal te bevrijden van de warmtepomp-gekte, de windmolens en de zonnepanelen. Liever Russisch gas in mijn keuken dan een warmtepomp in mijn huis en tuin!

RAW: Moscow Streets Shine Before New Year

Tot slot wens ik u allen ondanks alles veel geluk in het nieuwe jaar!

See Russian ice swimmers welcoming 2019 by braving Lake Baikal

4 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  De beste wensen en een geel vest voor 2019!

  Geschreven door Nexus
  Gepubliceerd: 30 december 2018

  Zo, 2018 is bijna klaar, het jaar waarin de grote nieuwskanalen door de mand vielen, het jaar waarin duidelijk werd dat onze nieuwskanalen op geen enkele wijze voor de burgers werken maar een verlengstuk zijn van de financiële elite die deze wereld aansturen via de politiek, het bedrijfsleven, banken en de media.

  Vroeger moest je van goede huizen komen wilde je het bedrog van nieuwskanalen bloot leggen, vandaag de dag is de liegende pers bijna dagelijks slachtoffer van dit bloot leggen. Miljoenen mensen geloven niets meer van hun nieuwskanalen en zoeken zelf hun nieuws en verklaringen. Hierdoor kunnen wij bijna dagelijks genieten van kletsverhalen van mainstreamkanalen die door deze of gene bloot gelegd zijn.

  Momenteel zien wij de gele vest beweging, gewone mensen die het niet eens zijn met besluiten die over hun hoofden genomen worden door kanalen die pretenderen democratisch te zijn maar zelfs referenda weten te verbieden zonder dat de burgers in opstand komen. Maar in Frankrijk weten ze hoe ze dit moeten aanpakken. Die lui verdienen respect van heel Europa, die lui gaan wel de straat op en vechten voor wat ze waard zijn. De rest van Europa lijkt nog in diepe slaap en laten zich met gemak door het politieke doolhof voeren om steeds meer in de greep te komen van de financiële elite. Ik hoop dat dit in de komende maanden gaat veranderen en dat heel Europa de straat op gaat, ik meen, wat hebben wij te verliezen?

  Bovendien spreekt dan ook de wens uit dat 2019 het jaar van het verzet gaat worden.

  Dank je wel, Nexus. Een geel hesje heb ik al! 🙂

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Earth’s Biosphere Under Siege

  Reflections On 2018, Forecasting 2019

  By Robert J. Burrowes

  Some Lowlights of 2018

  1
  The global elite, using key elite fora such as the Group of 30, the Trilateral Commission, the Bilderberg Group and the World Economic Forum, continued to plan, generate and exacerbate the many ongoing wars, deepening exploitation within the global economy, climate and environmental destruction, and the refugee crisis, among many other violent impacts, in pursuit of greater elite power, profit and privilege.

  2
  International organizations (such as the United Nations, the World Bank and International Monetary Fund) and national governments used military forces, legal systems, police forces and prison systems around the world to serve the global elite by defending its interests against the bulk of the human population, including those individuals and organizations audacious enough to challenge elite power, profit and privilege.

  3
  $US1.7 trillion was officially spent worldwide on military weapons to kill fellow human beings and other life forms, and to destroy the biosphere. See ‘Global military spending remains high at $1.7 trillion’.

  However, so out-of-control is this spending that the United States has now spent $US 21 trillion on its military in the past 20 years for which it cannot even account! That’s right, $US 1 trillion each year, including 2018, above the official US national budget for killing is ‘lost’. See Army General Fund Adjustments Not Adequately Documented or Supported, ‘Has Our Government Spent $21 Trillion Of Our Money Without Telling Us?’ and ‘The Pentagon Can’t Account for $21 Trillion (That’s Not a Typo)’.

  War and other military violence continued to rage across the planet wreaking devastation on many countries and regions, particularly in the Middle East and Africa. If you missed this, read what is happening to Yemen, described as ‘ the world’s worst [humanitarian] crisis in decades’ with ‘three quarters of the entire Yemeni population – 22 million women, children and men – dependent on some form of humanitarian assistance to survive.’ See ‘Yemen: UN chief hails “signs of hope” in world’s worst man-made humanitarian disaster’.

  Not content with the nature and extent of the military violence they are inflicting already, during 2018 elites continued to plan how to do it more effectively in future with research and development of artificial intelligence just one manifestation of this: ‘an “arms race in AI” is now underway, with the U.S., China, Russia, and other nations (including Britain, Israel, and South Korea) seeking to gain a critical advantage in the weaponization of artificial intelligence and robotics’ so that ‘artificial intelligence will be applied to every aspect of warfare, from logistics and surveillance to target identification and battle management’. See ‘“Alexa, Launch Our Nukes!” Artificial Intelligence and the Future of War’.

  The United States government unilaterally withdrew from the Intermediate Nuclear Forces (INF) Treaty (which limits the deployment of intermediate range nuclear weapons).

  Another significant proportion of global private financial wealth – conservatively estimated by the Tax Justice Network in 2010 to already total between $US 21 and $US 32 trillion – has been invested virtually tax-free through the world’s still-expanding black hole of more than 80 ‘offshore’ tax havens (such as the City of London Corporation, Jersey, Guernsey, the Isle of Man, Bermuda, the Cayman Islands, Hong Kong, Nauru, St. Kitts, Antigua, Tortola, Switzerland, the Channel Islands, Monaco, Cyprus, Gibraltar and Liechtenstein). This is just financial wealth. ‘A big share of the real estate, yachts, racehorses, gold bricks – and many other things that count as non-financial wealth – are also owned via offshore structures where it is impossible to identify the owners.’ See Tax Justice Network.

  Controlled by the global elite, Wall Street and other major banks manage this monstrous diversion of wealth under Government protection. ‘Their business is fraud and grand theft.’ Tax haven locations offer more than tax avoidance. ‘Almost anything goes on.’ It includes ‘bribery, illegal gambling, money laundering, human and sex trafficking, arms dealing, toxic waste dumping, conflict diamonds and endangered species trafficking, bootlegged software, and endless other lawless practices.’ See ‘Trillions Stashed in Offshore Tax Havens’.

  En zo voort… De lijst is lang en somber.

  While we live in the delusion that we can simply substitute renewable energy for fossil fuels and nuclear power (or believe such delusions that a 1.5 degrees Celsius increase above the preindustrial temperature is acceptable or that we have an ‘end of century’ timeframe to solve the climate crisis), we ignore the fundamental reality that Earth’s biosphere is under siege on many fronts as a result of our endless extraction of its natural resources – such as fresh water, minerals, timber and, again, fossil fuels – for consumer production and the provision of services that go well beyond energy.

  In short, for example, we will not save the world’s rainforests because we switch to renewable energy.

  Forecasting 2019

  In many ways it is painful to forecast what will happen in 2019 mainly because of the absurd simplicity of doing so: It will be another year when vital opportunities will be lost when so much is at stake.

  Given the insanity of the global elite – see ‘The Global Elite is Insane Revisited’ – which will continue to drive the dynamics producing the lowlights mentioned above with the active complicity of their agents in governments and corporations coupled with a human population that is largely terrified, self-hating and powerless to resist – see ‘In Defense of the Human Individual’ – it is a straightforward task to forecast what will happen in 2019.

  So unless you play your part, 2019 and the few years thereafter will simply be increasingly worse versions of 2018 and it will all be over by 2026. See https://www.transcend.org/tms/2018/08/human-extinction-by-2026-a-last-ditch-strategy-to-fight-for-human-survival/ which cites a wide range of scientific and other evidence which you are welcome to consider for yourself if this date seems premature.

  Responding Powerfully

  If you already feel able to act powerfully in response to this multifaceted crisis, in a way that will have strategic impact, you are invited to consider joining those participating in ‘The Flame Tree Project to Save Life on Earth’, which outlines a simple plan for you to systematically reduce your consumption, by at least 80%, involving both energy and resources of every kind – water, household energy, transport fuels, metals, meat, paper and plastic – while dramatically expanding your individual and community self-reliance in 16 areas, so that all environmental and climate concerns are effectively addressed.

  In summary: if we do not rapidly, systematically and substantially reduce our consumption in several key areas and radically alter our parenting model, while resisting elite violence strategically on several fronts, home sapiens will enter Earth’s fossil record within a few years. Given the fear, self-hatred and powerlessness that paralyses most humans, your choices in these regards are even more vital than you realize.

  Robert J. Burrowes has a lifetime commitment to understanding and ending human violence. He has done extensive research since 1966 in an effort to understand why human beings are violent and has been a nonviolent activist since 1981. He is the author of ‘Why Violence?’ His email address is flametree@riseup.net and his website is here.

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Wolff on Boom Bust: Breaking Down Global Debt Levels

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Gerald Celente – The Markets: Buy, Sell, Hold … or Gold duurt 20 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën