Archief
Artikelen

Heeft u dit jaar ook zo genoten van de zomerzon? Dat begon al in maart, het was warm genoeg om buiten te werken en in de zon uit te rusten. Heerlijk! Maar er bleef genoeg tijd over voor BOUblog, want de tuin had nog niet veel werk nodig. In april begon mijn appelboom te bloeien alsof deze het middelpunt was van de platte aarde, daarna werden de Skripals “vergiftigd met novichok”, de Russen kregen de schuld en de VS, GB en Frankrijk bombardeerden Syrië. Intussen genoot ik van de bloeiende bloembollen en de appelboom. Levenslust alom: Totus Floreo!

custom backdrops

Helaas kwam de Hoge Raad toen met een corrupt vonnis, waardoor dhr. Baybasin nogmaals werd veroordeeld tot levenslang. ZUCHT!!! Ook in Israël bleef het een zooitje, want in deze “democratie voor Joden” zijn de Palestijnen nog altijd vogelvrij. De maand eindigde met een kille Koningsdag, met oranjebitter en verkleumde rommelmarkten. In mei zette de warme zon echter door, al waren de internationale betrekkingen van de VS gedaald tot ver beneden het Amerikaanse vriespunt: MAD is terug! Maar ik kon ontbijten in de ochtendzon en peultjes zaaien. De hele maand juni heb ik vrijaf genomen: geen enkele BOUblog! Ik zat in de zon en las de ene mooie roman na de andere. Heerlijk! Eind juli was BOU bruin en kwam BOUblog weer een beetje op gang, maar wat was het droog! Zelfs de kerkgracht stond volledig droog, de kinderen speelden in de modder op de bodem. Op de akkers stonden de uien en aardappelen te verdrogen. Zoveel zon betekent voor de boeren een misoogst, maar de toeristenindustrie floreerde, terwijl ik genoot van de vlinders in mijn tuin.

Intussen was ik bezig met het herschrijven van deel 3 van mijn Oidipous-trilogie: Dionysos. Daarover later meer. Ik herinner me wel nog dat Donald Trump en Vladimir Poetin deze zomer een gesprek hadden in Helsinki, waarbij Trump hoog opgaf van zijn goede relatie met Poetin, om daarna de Russen te bestoken met sancties. Met zo’n “partner” kun je beter niet in bed liggen. Verder gebeurde er niet veel, pas eind augustus kwam de politiek weer op gang. In september was het weer tijd voor een terugblik naar 11 september, maar hoewel ik dacht dat ik het rustig aan kon doen dank zij George van Houts, ontdekte ik een paar dagen later dat er onder het WTC drie kernbommen waren ontploft. Tegen zoveel kwaad was mijn humeur niet bestand. Gelukkig was het oogsttijd, drie emmers zeer zoete druiven en daarbij een wespenplaag, drie emmers prachtige appels!

Om mezelf een beetje te kalmeren, las ik het ene boek na het andere, nog altijd in de zon. Vooral de boeken van Suzan Neiman brachten weer wat orde in mijn verwarde brein. In november heb ik daarom slechts 1 artikel geschreven. Die drie atoombommen hebben natuurlijk niets te maken met 19 vliegende plofmoslims! Het was een grote psy-op, uitgedacht o.a. in Hollywood. Het doel van deze 9/11 aanslag was oorlog en dat is dan ook precies wat we sindsdien hebben zien gebeuren.

Intussen is er op 20 december een wet aangenomen die zegt dat er in Nederland in 2050 geen CO2 meer mag worden uitgestoten. Wat een dwaze wet! Goede voornemens horen niet thuis in een wet, maar als men toch dergelijke wetten wil maken, dan stel ik voor dat de wet gebiedt dat we binnen 10 jaar een einde maken aan woningnood en dakloosheid, aan voedselbanken en stille armoede! Begin december kwam men in Frankrijk in opstand tegen het “klimaatbeleid”, niet omdat men blij is met de Global Warming, maar omdat de maatregelen daartegen voor de bevolking leiden tot hogere belastingen en toename van de armoede. Ook in Nederland is dat het geval! De energiebelasting valt voor velen niet langer op te brengen, terwijl er absoluut geen consensus bestaat over het “feit” dat de menselijke uitstoot van CO2 leidt tot de huidige Global Warming. Achter de schermen staat nog een stapel informatie over het klimaat. Daarover volgend jaar meer.

Rest me nog om u tot slot een vrolijk en veilig uiteinde te wensen en voor 2019 net zoveel zon als in 2018. Al is af en toe een regenbui ook welkom!

https://www.prombee.co.uk/ball-gown-prom-dresses/

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Afscheid van 2018: wat een heerlijk zonnig jaar!”

 • Nexus:

  Fijne jaarwisseling Boudine!

 • een woordevol nieuwjaar gewenst

 • mr.drs.Bou:

  Lieve hemel, beste mensen, maar wat een zachte winter en wat een zalige lente. Neem me niet kwalijk, maar ik ben dagelijks uurtjes buiten! Genietend van het gezang van roodborstjes en het gekwetter van mussen wied ik mijn tuinpad.
  Achter de schermen van BOUblog staan natuurlijk weer nieuwe artikelen te wachten. Nou, ze wachten maar tot deze heerlijke “Global Warming” lente is gestopt. Ik blijf gewoon wieden en snoeien in de zon.
  In Griekenland liggen eilanden onder de sneeuw. Wie een Griekse voorjaarsvakantie in gedachten had, kan beter thuis blijven. Doe ik ook! 🙂

Laat een reactie achter