Archieven

De docu van Marijn Poels over klimaatverandering

Must see, Nederlands ondertiteld. Verder geen commentaar!

The Uncertainty Has Settled (Full film) duurt een uur en 28 minuten.Toegift:
GSTV. Gesprek met Marijn Poels van de omstreden klimaatdocu

4 Reacties

 1. AntiSoof

  Ik scande de film wat. En wat me opviel waren het woord
  “Gemoedelijkheid” en de zin “Your question is the answer.”

  Elke goed gestelde vraag lijkt het antwoord in zich te hebben.

  De film is zó herkenbaar voor mij.
  Eens vertelde een boerin mij een jaar of 10 terug dat ze stopte met kaas boter en melk maken. De regeltjes en het invullen van al die formulieren maakte haar het leuke boerenleven onmogelijk.
  Ook zag ik in mijn jeugd een mooi keuterboerderijtje gesloopt worden. Dat is dus al lang geleden! Ik heb mij mijn hele leven afgevraagd waarom toch? Waarom slopen ze mooie werkelijke dingen zoals goede boeren, mooie boerderijtjes en komt er altijd zooi voor in de plaats?

  Waarom moet de gemoedelijkheid gesloopt worden? Eén van de mooiste dingen die in een mensenleven kan zijn: gemoedelijkheid. Gewoon; rustig aan, gezellig met een praatje en een bakkie. Het hoefde niet duur te zijn, vroeger. Wel was de prijs reëel. Maar de mensen keken je aan. Niet met die lege blik. De ogen leefden nog. Nu zijn veel ogen dof en triest geworden. Of ze glimmen als roofdier-ogen. Of ze stralen arrogante gekte uit.

  Keuterboerderij! LOL die spellingcontrole kent het niet (meer).

  Maar nu, nu ik wat ouder ben, begin ik wat te begrijpen wie en waarom er zo gesloopt moet worden. Natuurlijk niet helemaal, want de grootste boeven zien we toch niet. Maar er is een patroon zichtbaar. Ze dóen het erom, zoveel wordt duidelijk. Er is een ‘spel’ gaande. Al dat vergif, die vliegtuigen, die files, die smerige pokkeherrie altijd, al het suiker in het eten, de leugens, de domme zelfzuchtige mensen… Ze zijn als dieren. Ik ook hoor… Maar ik ben me ervan bewust. BEWUST! ZIJN. IK BEN ER (nog).

  Maar ja. Wat schieten we op met al de info? Niks. Het wordt alleen maar erger. Het beste is de slechtheid maar gewoon te negeren. Want, dat is me ook al duidelijk geworden, de menselijke ‘geest’ kan behoorlijk in de war gebracht zijn. Net als honden, die vals gemaakt zijn, zo kunnen mensen óók vals gemaakt zijn. Door de valse bazen dus.
  En aangezien er met valse mensen geen gepraat mogelijk is, is zwijgen het beste. Bovendien kunnen valse honden in de aanval gaan. Daarom ook maar zwijgen tegen hen.

  Wat rest is de eigen geest te verlichten, das al moeilijk genoeg. Alleen de misverstanden die er omtrent dit onderwerp al zijn, geeft al aan hoe lastig dit gegeven is. (En ‘ze’ de valsen, hebben de woorden verandert. Verlichting is een vies woord geworden bijvoorbeeld.) En toch. Mijn idee is dat ieder mens -die beschikt over intelligentie, tijd en kennis- minstens de baas over zijn eigen hersenen zou moeten worden, hoe vreemd dit ook moge klinken.

  De mens is als een hond. Geconditioneerd. Heel erg, soms. De redding is de-conditioneren. De rest is bijzaak. Eerlijk waar. Een geestelijk gemankeerd mens zal bijna geen partij zijn voor lagere geesten (hersenen bedoel ik daarmee).
  Waarom ik denk dat de meeste mensen geen idee hebben van zichzelf? Waarnemen, schouwen, denken, analyseren en concluderen, dat doe ik. En veel studeren. Daarom kom ik tot de conclusie die ik meld.

  Waarom meld ik dit?
  Omdat dit belangrijk is. Dit is de, of een, troefkaart.

  Begrijp mij niet verkeerd, vul mijn woorden niet in, maar stel evt. vragen. Maar wees open voor mij en anderen die begrijpen wat ik schrijf en dit willen doorgeven.

  Over wat ik schrijf valt niet te discussiëren. Waarom? Omdat ik dat concludeer. Leer wat ik schrijf nu je nog tijd hebt. Word bewust van jezelf. Realiseer jezelf. Dát is een sterk gegeven voor je karakter. Dat wat ik zeg. Dat geeft je kracht, in plaats van als een geestelijk blinde te zijn.

  Dit geldt ook voor Boublog. Ik volg je al lang. En geef je nu wat ‘brood’. Misschien is er iemand die dit leest het wel waard.

  Vrede gewenst.

  Antwoord
  • Ben

   Beste Soof,

   In de Bijbel, en daar niet alleen, staat al dat het in het leven gaat om het doen. Centraal staat daarin inderdaad bewustzijn. Het bewustzijn is de weg naar het adequate doen. In het volgende artikel van mij wordt dat helemaal duidelijk: http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2015/06/het-mh17-drama-en-verantwoordelijkheid.html

   Daarover valt verder niet te discussiëren. Het doen van echte verbeteringen en aanvullingen wel.

   Groeten, Ben

   Antwoord
 2. yvonne

  Kingsnorth trok zich met zijn gezin terug op het Ierse platteland om zelfvoorzienend te leven. Hij richtte het ‘Dark Mountain Project’ op waarbinnen schrijvers, dichters en kunstenaars op zoek zijn naar een andere kijk op het einde van de wereld, uitgaande van de verbondenheid tussen mens en natuur. Hij verruilde zijn gebalde vuist en protesterend stemgeluid voor een innerlijke, literaire zoektocht naar de vraag wat ons tot mens maakt en wat onze plek is op deze magische planeet.
  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/de-aarde-draait-door.html

  Prachtige docu…

  Antwoord
 3. andre

  helder, vooral als professor Vladimir Kutcherov zijn verhaal doet op het einde. Wat worden we met zn allen in de zeik genomen, ik snap je geen commentaar!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën