Archief
Artikelen

Stel dat Global Warming niet doorgaat? Het heeft er alle schijn van dat het de laatste jaren op aarde zelfs weer kouder is geworden. Met CO2 heeft dat niets te maken, de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer neemt nog altijd toe. Intussen betalen wij energiebelasting om de CO2 uit de atmosfeer te houden. Nog even, en we mogen zelfs niet meer adem halen. Deze mondiale politiek wordt bedreven door de Verenigde Naties, met hun zogenaamde klimaatwetenschappers van het UPCC. Deze “wetenschap” is gebaseerd op valse aannames, zoals duidelijk blijkt uit de dwaze Hockeystick van Al Gore! Deze CO2-vijandige politiek kost wereldwijd miljarden aan belastinggeld en leidt overal ter wereld tot volslagen irrationele beslissingen over de (alternatieve!) energievoorziening. Daarom:

Global Warming is gestopt! Stop de Energiebelasting!


Het volgende filmpje van de Canadese organisatie Friends of Science gaat met name over de situatie in Canada. Het is ook verhelderend om even rond te kijken op hun blog! Ik weet niet hoe Nederland hier in past, maar een wereldwijde belasting op de uitstoot van CO2, de zogenaamde Carbon Tax, is op zijn best een peperduur verbod op uitademen.

COP24 – Global Carbon Tax Law? Consequences for Canada and Democracy

Dr. Madhav Khandekar is geboren in India, maar hij woont in Canada. Hij is een gepensioneerde klimaatonderzoeker, voormalig IPCC expert reviewer, schrijver van meer dan 150 peer-reviewed artikelen en zelf een peer reviewer. Op het jaarlijkse congres van Friends of Science in 2018 hield hij een lezing over extreme weersomstandigheden, zoals orkanen, overstromingen en extreme droogte. Hij legde uit dat deze een wezenlijk onderdeel zijn van het klimaat op aarde. Er bestaat geen enkele aantoonbare relatie tussen Carbon dioxide (CO2) en het extreme weer. Een belasting op CO2 zal het extreme weer daarom niet stoppen. Hij toonde ook de statistiek van economische verliezen door het toenemende koude weer gedurende de laatste jaren, iets waar de media helemaal geen aandacht aan besteden. Zij roepen bij iedere klimatologische ramp: Global Warming! Stop CO2! Uit alles blijkt dat de toename van CO2 in de atmosfeer geen invloed heeft op het klimaat, maar wel een positieve invloed op de plantengroei. Dr. Khandekar pleit zelfs voor de uitstoot van meer CO2, omdat planten dan beter groeien.

De lezing is in het Engels en ook in het Engels ondertiteld, dit voor alle duidelijkheid. Hij gaat gepaard met dia’s, waaronder veel grafiekjes. Voor de rustige kijker: zet de video dan even stil, want deze lezing van dr. Khandekar is goed gedocumenteerd.

Climate Change and Extreme Weather: Perception Vs Reality duurt 36 minuten.

Friends of Science
Gepubliceerd op 12 dec. 2018

Toegift:
Is the Solar Minimum Affecting Cold Snaps Worldwide?

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Dr. Madhav Khandekar: geen relatie tussen klimaat en CO2”

 • Rob Heusdens:

  Hoezo is er geen verband tussen CO2 (en andere broeikasgassen) en globale temperatuur/klimaat?

  Als dat fysische verband NIET zou bestaan, verklaar dan dat:

  – De oppervlakte temperatuur van Venus is hoger dan van Mercurius, terwijl die lager zou moeten zijn omdat Venus verder van de zon af staat dan Mercurius. De enige verklaring: de dikke CO2 atmosfeer op Venus.

  – De Aarde is meerdere keren in de geologische geschiedenis totaal bedekt geweest met ijs. Dat komt door het mechanisme dat als het eenmaal kouder wordt, en de ijskappen groeien, dit terugkoppelt naar de temperatuur door hogere terugkaatsing van ijskappen dat de globale afkoeling doorzet totdat de Aarde geheel bedekt is met ijs. Hoe kan de Aarde ooit weer uit die toestand zijn geraakt? De enige verklaring is dat vulkanisme nog steeds doorgaat, waardoor er uiteindelijk genoeg CO2 in de atsmosfeer terecht komt waardoor de aarde weer opwarmt en de ijskappen weer smelten.

  Temperatuur stijging kan omgekeerd ook tot meer CO2 in de atmosfeer leiden omdat water bij hogere temperatuur meer CO2 in de atmosfeer brengt. Maar het bestaan van dat mechanisme betekent nog niet dat CO2 toename in de atmosfeer ook tot meer opwarming kan leiden.

  • mr.drs.Bou:

   Hoezo is er geen verband tussen CO2 (en andere broeikasgassen) en globale temperatuur/klimaat?

   Laten we Venus en Mars even buiten beschouwing, laat staan Jupiter, dan blijft de vraag of dit verband op aarde bestaat. Het antwoord van klimatologen die niet behoren tot de corrupte kliek van het IPCC, is een duidelijk NEE.

Laat een reactie achter