Selecteer een pagina

Archieven

De grote CO2 = Global Warming HOAX

Ach, wat is dit een prachtig plaatje van de toekomst van Global Warming! Helaas gaat dat allemaal niet door, want op Global Warming volgt Global Cooling. Dat komt door de zon! Deze is niet altijd even actief, daarom wordt het soms warmer en daarna weer kouder. Het middeleeuws Optimum, met kleinschalige landbouw en veeteelt zelfs op Groenland, werd daarom gevolgd door de Kleine IJstijd, het Maunderminimum, met heel veel sneeuw en jaarlijks een kerstfeest op de bevroren rivieren. Vanaf ongeveer 1800 begon de zon weer feller te schijnen en de aarde warmde langzaam weer op. De oceanen absorberen de warmte heel langzaam, zij lopen soms honderden jaren achter het landklimaat aan. De ijskap rond de Noordpool begon rond het midden van de vorige eeuw daarom langzaam te smelten. Omdat deze ijskap in zee ligt, leidt deze smelt echter niet tot het rijzen van de zeespiegel, alleen tot zielige ijsberen. Deze diersoort heeft ooit ook het middeleeuws Optimum overleefd, terwijl het toen waarschijnlijk nog warmer was dan nu. We naderen nu weer een Solar Minimum, dat ziet er zo uit:

Dat betekent dat we mogen verwachten dat het de komende jaren op aarde weer kouder zal worden! Om de “Global Warming door CO2” te bestrijden, verhoogt de regering de belasting op brandstof en energie! Vandaar dat de mensen boos worden. We worden belazerd, waar we bijstaan en iedereen heeft er last van. De bevolking wordt geplunderd ter wille van de grote corporaties, de naamloze vennootschappen en de brievenbus-BV’s. Tegen het betalen van belasting heb ik in principe geen bezwaar, maar daar zou iets tegenover moeten staan: Gezondheidszorg, scholing, huisvesting, ouderenzorg en openbaar vervoer, dat zijn zaken van algemeen belang. Zij behoren te worden betaald uit de belastingpot! Dat was ooit ook zo, maar sinds de jaren ’80 heeft de ene regering na de andere deze “kostenposten” geprivatiseerd, waardoor de bevolking ze uit eigen zak moet betalen. En ging de belasting toen omlaag? Welnee! We kregen het “kwartje van Kok” en andere belasting-grappen, waaronder het verhogen van de BTW tot meer dan 20%. De inhalige schrapers! Daarnet kreeg ik een brief dat mijn elektriciteits-abonnement met ingang van februari a.s. met 19% is verhoogd. Maar mijn pensioen gaat niet omhoog, want dat mag niet van de regering. Morgen toch maar even een geel hesje kopen!

Maar goed, het gaat dus zogenaamd om het klimaat! Om de wereld te redden van de niet bestaande Global Warming door CO2, mogen wij binnenkort zelfs geen aardgas meer stoken. En dat terwijl Rusland het goedkoop en betrouwbaar kan en wil leveren! Maar néé, geen Russisch gas in mijn keuken, maar een in China vervaardigd zonnepaneel op mijn dak en een (idem?) windmolenpark in mijn achtertuin. Dat zijn de dwaze plannen. Als we niet wijzer worden, dan komt ons dat duur te staan. Het wordt namelijk de komende jaren en misschien wel de komende decennia decennia doodgewoon weer kouder. Vriezen we dood, dan vriezen we dood…

U hoeft mij niet te geloven, ik ben niet de enige die het zegt en ik heb het ook niet zelf verzonnen: CO2 is geen broeikasgas, maar een groeikasgas. Meer CO2 in de atmosfeer maakt dat planten beter groeien. Alle dieren, dus ook mensen, ademen dit gas voortdurend uit en planten ademen het in. De klimaatcycli op aarde zijn puur natuurlijk, soms wordt het warmer en dan weer kouder. Als het warmer wordt, dan warmen de oceanen heel langzaam op en daardoor neemt het water langzaam maar zeker minder CO2 op. Dan stijgt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. CO2 is nooit de oorzaak geweest van Global Warming, dus waarom zou het nu de oorzaak zijn?

Gelukkig kwam ik laatst een lezing tegen van een man die het heel duidelijk uitlegt: Steve Goreham.

Steve Goreham is an informative and engaging speaker, delivering compelling and provocative programs to businesses, universities, and diverse organizations. Steve is an independent scholar, researcher, and futurist in the fields of energy and environmental policy, as well as a former engineer and business executive with 30 years of experience at Fortune 100 and private companies. He’s Executive Director of the Climate Science Coalition of America, an independent, non-political association of scientists and concerned citizens focused on informing Americans about the realities of climate science and energy economics.

Steve is author of two books on energy and climate change with over 100,000 copies in print. He’s a freelance columnist and frequent guest on radio and TV, including Dennis Miller, Sean Hannity, and Fox Business Channel. He holds an MBA from the University of Chicago and a BS/MS in Electrical Engineering from the University of Illinois.

Steve presents a fresh viewpoint on environmental, economic, energy, climate, and public policy topics in a down-to-earth style that all can understand, and with stories and humor that all will enjoy. Ask him to customize a program for the needs of your organization.

Voor de mensen die weinig tijd hebben, even dit fragment over de huidige situatie in Europa:

Energy in Europe duurt 5 minuten.

En dan nu de hele lezing. Ik heb genoten, want ieder woord is waar! Dit in tegenstelling tot de onzin van het IPCC, die onlangs weer breed in het nieuws kwam. Ik hoop dat heel veel mensen rustig willen luisteren naar de uitleg van Steve Goreham. Want het klimaatbeleid is volledig afgestemd op de dwaze hockeystick van Al Gore en de CO2 = Global Warming HOAX. En daar betalen wij belasting voor…

Climate Science and the Myths of Renewable Energy – FOS Steve Goreham duurt 45 minuten.

Friends of Science
Gepubliceerd op 1 jul. 2017
Steve Goreham is a speaker, an author, a researcher on environmental issues, and an independent columnist. He’s the Executive Director of the Climate Science Coalition of America, a non-political association dedicated to informing about the realities of climate science and energy economics. Steve gave this presentation at the Friends of Science ‘Climate Dogma Exposed’ event in Calgary on May 9th 2017. He says “contrary to what your political leader, professor, and newspaper tell you, global warming is dominated by natural factors. As a result, thousands of climate and energy laws across hundreds of nations, all summed together, are not going to have a measureable effect on Earth’s temperatures.”

Toegift:
Super Grand Solar Minimum: The Coming Little Ice Age and The Media Isn’t Covering It duurt 14 minuten.

18 Reacties

 1. Nexus

  Zelfs weerman Piet Paulusma is de geschiedenisboeken ingedoken en kwam tot zijn grote ontsteltenis tot de conclusie dat de Elf Stedentochten altijd in periodes van zonneminimums voor kwamen. Daarop heeft hij de voorspellingen van aankomende winter dan ook gebaseerd. Voortschrijdend inzicht noemen ze dat toch!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Dank je wel, Nexus, en houd je schaatsen maar in het vet! Volgend jaar zou je ze wel eens hard nodig kunnen hebben.
   Wat heb ik na al die jaren toch SCHOON GENOEG van die CO2 ONZIN !!!!

   Antwoord
 2. Rob Heusdens

  De effecten van zonne-cycli op het klimaat zijn bekend, dus dit is verder geen nieuws. De conclusie is echter onjuist, en dat kan eenvoudig aangetoond worden met metingen van de temperatuur in verschillende luchtlagen. Die kunnen onderscheid maken tussen opwarming die louter door zonne cycli worden veroorzaakt, en opwarming door de extra CO2, en de metingen tonen de juistheid van deze laatste aan.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Rob, even voor alle duidelijkheid: Dat de aarde opwarmt door menselijke activiteit, dat zal ik niet ontkennen. Maar de oorzaak is volgens mij nou juist niet de uitstoot van CO2. Heb je de lezing van Steve Goreham gevolgd? En heb je de berichtgeving rond het rapport van het IPCC ook gevolgd? In dat hele rapport komt de zon namelijk niet voor!
   Maar er zijn ander factoren die er ook niet in voorkomen. De uitstoot van warmte in de vorm van straling en waterdamp door kerncentrales is zo’n punt. En de energie die het kost om een zonnepaneel te produceren, afgewogen tegen de opbrengst van zo’n zonnepaneel. Dank zij subsidies blijft deze “schone energie” voor de burgers aantrekkelijk, maar in China worden die zonnepanelen geproduceerd met energie uit steenkoolcentrales. Hoe CO2 neutraal ben je dan?
   Men jaagt ons angst aan met Global Warming, waarna de belasting op energie wordt verhoogd. Ik heb dit jaar niet zo veel geschreven, maar wel de discussies gevolgd en ik erger me soms geel groen en paars. Ik lijk wel een moderne Zwarte Piet, want die zijn ook geel groen en paars!
   Een goede site om de milieu-discussie te volgen, is Duurzaam Nieuws. Gisteren stond daar het volgende artikel: Hoe Gele Hesjes de armoede van Europa tastbaar maken:

   Armoede de wereld uit. Het is een van de bekendste en belangrijkste Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Maar we denken daarbij vrijwel automatisch aan arme landen ergens rond de evenaar. De Gele Hesjes bezorgen de boodschap luid en duidelijk op onze eigen deurmat, dat het bij armoede niet gaat om de ver-van-mijn-bedshow, maar om concrete problemen in onze eigen rijke Europese samenleving. Het is het gevolg van een decennialange stelselmatige ontkenning van een harde economische en ecologische werkelijkheid waarin de economische verschillen tot explosief niveau zijn gestegen.

   Dat we in Nederland nog geen uitgebrande autowrakken en ingeslagen winkelruiten zien mag ons niet in slaap sussen. Ook hier merken we binnenkort de gevolgen van de stijgende energieprijzen. Misschien niet meteen aan de pomp, dan wel in de maandelijkste gasnota die de laagste inkomens het hardst zal raken. Ook in ons eigen land wordt de achterstand van de middenklasse en de minima alsmaar groter op een economische elite die, met steun van de politiek, geen enkel signaal van begrip of solidariteit afgeeft. Niet met mensen en niet met het klimaat. En dan zijn er nog de duurzame veelverdieners in Tesla’s en maatkostuums met eco-logootjes in de voering, die een vorm van groen exhibitionisme vertonen wat de rest van de samenleving een dubbel stigma bezorgt: arm en vervuilend.

   De roep om groene hesjes uit die hoek is dan ook een vertoon van sociale en politieke ongevoeligheid en van onbegrip voor de nieuwe armoedeval waarin een groot deel van de samenleving wordt gevangen. Te arm om duurzaam te kunnen zijn, verder verarmend omdat ze niet duurzaam kunnen zijn.

   Ach, het dient mijn tijd wel uit. Mijn huis is goed geïsoleerd, dus lekker warm en ik verbruik weinig energie, maar ik zie de groeiende armoede om me heen. Als het inderdaad de komende jaren kouder wordt, dan overleef ik dat wel, maar als ik moet overschakelen van aardgas op “duurzaam”, dan overleef ik dat helaas niet. De huidige energie-maatregelen zijn gebaseerd op de HOAX dat Global Warming wordt veroorzaakt door CO2 en dan ook uitsluitend door CO2. Het is een melkkoe voor de Staat en al die windmolens veranderen daar niets aan.

   Antwoord
 3. Eddy

  Het klimaat is zo gecompliceerd dat klimaatwetenschap eigenlijk onmogelijk een wetenschap kan zijn.

  Stop de chemtrails!

  Laat de mens zich niet met het klimaat bemoeien van deze reeds miljarden jaren oude planeet.

  Laat de hysterie, het misbruik door de overheid, het smerige spel met Rusland, de financiële belangen en de naïviteit van velen een einde nemen!

  Antwoord
 4. Ronald

  kijk naar The Great Global Warming Swindle en Nasas secret planet climate.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Ronald, ik heb The Great Global Warming Swindle deze zomer nogmaals bekeken. Tot mijn verbazing was deze video in geen enkel opzicht achterhaald. Ik zal hem even hieronder in een reactie plaatsen.

   Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  The Great Global Warming Swindle – Full Documentary HD duurt een uur en 13 minuten.

  Originally broadcasted March 8, 2007 on British Channel 4.

  Antwoord
 6. Nexus

  Wat mij vooral steeds verbaast is het gegeven dat mensen moeite hebben met het even terugkijken naar de gedane voorspellingen zo’n 10 jaar geleden en wat daarvan is uitgekomen. Niets! Helemaal niets!

  Wij betalen ons al suf aan allerlei milieumaatregelen en wat was het resultaat? Niets, zelfs een stijging van uitstoot is gemeten. Dus geld brengt geen oplossing!

  Dan willen mensen die deze discussie voeren nooit verklaren hoe het dan mogelijk is dat in het verleden ook periodes zijn geweest met een verhoogde co2 uitstoot maar dan een half miljoen jaar geleden. Als de mens nu de veroorzaker is, wie was het dan toen? En hoe kan het dat de aarde zonder ingrijpen van de mens toch weer minder co2 is gaan produceren?

  Misschien simpele niet wetenschappelijke vragen maar wel legitieme vragen waarop geen antwoorden komen. Maak de materie nodeloos ingewikkeld door de wetenschap en je kunt mensen aan de kant zetten op basis van vermeende kennis.

  Naar mijn bescheiden mening hebben wij mensen veel te weinig verstand van alle factoren die een rol spelen bij het klimaat hier op Aarde. Wetenschappers denken altijd veel te weten maar feitelijk weten ze verdomde weinig. Net als bij andere wetenschappen zoals onze hersenen. Wel al medicijnen voorschrijven die de hersenen chemisch beïnvloeden maar feitelijk niet weten welke echte impact het heeft op de persoon. Zo zie ik dat met dit onderwerp ook.

  Daarnaast ben ik sowieso van mening dat de bevolkingen niet verantwoordelijk zijn voor de grote vervuiling van deze planeet maar de mensen die grote fabrieken opzetten en er op los vervuilen voor hun eigen winst. De rotzooi opruimen mag dan weer betaald worden door de schapen! Ja, ik rijd ook auto maar ik heb geen keuze, ik moet! Dat verlangt de maatschappij van mij. Zonder auto kan ik niet werken. Zonder auto kom ik helemaal niet van die postzegel af die sommigen hun leven noemen.

  Als wetenschappers geloven dat onze zon door het universum raast met ongekende snelheid en wij als planeten erachter aan getrokken worden met dezelfde snelheid en dan ook nog eens om de zon heen draaien, hoe kun je dan verwachten dat de cycli altijd gelijk blijven? De natuur is een aaneenrijging van cycli die zich voortdurend aanpassen aan nieuwe omstandigheden om een zo goed mogelijke balans te verkrijgen voor het leven. De ene keer iets warmer, de andere keer iets kouder maar het kan net zo goed extreem kouder of extreem warmer worden, ik meen, wie weet immers waar wij ons als zwervend zonnestelsel momenteel in het universum bevinden?

  Wat ik hier alleen niet aan begrijp als die wetenschappers gelijk hebben, hoe kan het dan dat wij steeds dezelfde sterren zien in een steeds zich herhalende volgorde? En daar ligt het grote ;probleem. Ik durf te zeggen dat wij feitelijk nog helemaal niets weten en slechts gissen hoe en wat, wetenschappers daarentegen beweren met droge ogen dat zij het wel allemaal weten en slaan vervelende vragen die hun theorie ondermijnen simpelweg over.

  Wij vinden onszelf zo slim maar kunnen nog steeds het grote plaatje niet zien.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Nexus,

   Wat ik hier alleen niet aan begrijp als die wetenschappers gelijk hebben, hoe kan het dan dat wij steeds dezelfde sterren zien in een steeds zich herhalende volgorde? En daar ligt het grote probleem.

   Nexus, weliswaar liggen de snelheden hoog, zeker wanneer je ze rekent in Newtoniaanse meters per seconde, maar de afstanden zijn ook enorm. Daarom lijkt het alsof de sterren keurig op hun plaats blijven.

   Maar CO2 is geen broeikasgas. Het is een groeikasgas! Zie mijn volgende artikel. 😉

   Antwoord
 7. Nexus

  Bou,

  Daarvan ben ik mij bewust. Toch zouden wij verandering moeten merken, al is het maar een kleine en dat doen wij niet. Ik begrijp dat je dat in de context moet zien van de Melkweg die zich ook weer in een groter iets bevindt maar dan nog, het zou toch op zijn minst meetbaar moeten zijn.

  Ik roep al jaren dat CO2 voeding voor planten is en als planten sneller groeien krijgen wij meer zuurstof en wordt meer CO2 sneller opgenomen. Mij hoef je niet te overtuigen. Ik ga je volgende artikel lezen.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Nexus, het heelal beweegt langzaam, maar wel meetbaar.

   Toch zouden wij verandering moeten merken, al is het maar een kleine en dat doen wij niet. Ik begrijp dat je dat in de context moet zien van de Melkweg die zich ook weer in een groter iets bevindt maar dan nog, het zou toch op zijn minst meetbaar moeten zijn.

   De precessie van de equinoxen werd al in de klassieke tijd berekend, zo niet eerder, want ook de Sumeriërs wisten er al van. Alles beweegt, dat is de wet van het heel al.

   Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Thierry Baudet toont aan: klimaatakkoord is onbetaalbaar en nutteloos

  Op indrukwekkende wijze veegde Thierry Baudet afgelopen dinsdag de vloer van de Kamer aan met het klimaatbeleid van “het groenste kabinet ooit” en de voorgenomen klimaatwet. Hij baseerde zich, wat de gevolgen van klimaatverandering betreft, op onbetwiste wetenschappelijke bronnen, en citeerde voor de kosten onder andere het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Kortom: minister Wiebes kreeg les over de effecten van zijn beleid (nihil) en de kosten ervan (absurd hoog).

  Baudet verbrijzelt klimaatbeleid VVD, CDA & GroenLinks duurt 15 minuten.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Prof. Begemann gelooft niet dat er een klimaatcrisis is duurt 10 minutn.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  dr. Bas van Geel (UvA) gelooft niet dat er een klimaatcrisis is duurt 8 minuten.

  Dr Bas van Geel van de Univ. van Amsterdam vertelt over zijn onderzoek op basis waarvan hij concludeert dat niet de mens met zijn CO2-uitstoot maar de zon de belangrijkste drijver van de opwarming is. Hij is bang voor het maatschappelijke klimaat als straks blijkt dat de CO2-angst op niets is gebaseerd.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Wordt het kouder door de zon

  Gepubliceerd op 20 mei 2009
  De internationaal vermaarde sterrenkundige Kees de Jager heeft aanwijzingen dat de recente opwarming meer door de zon dan door het CO2 is veroorzaakt. Voor de toekomst verwacht hij een afkoeling.

  Antwoord
 12. Albert vd Ven

  En daar zit ik dan met mijn 14 zonnepanelen en een zonneboiler op het dak, denkend dat ik daarmee onze prachtige planeet een stukje mooier had kunnen maken, vooral voor onze kinderen en hun kinderen tot in het oneindige. Tenslotte mag onze luxe levensstijl niet tot resultaat hebben dat de generaties na ons met een onleefbare planeet komen te zitten. In mijn eentje kan ik de wereld niet veranderen, maar als iedereen dat zegt gebeurt er niets. Als iedereen zou zeggen: ’Sch*t aan wat anderen ervan denken, ik ruim de poep van mijn hond op,’ trapt nooit iemand meer in hondenpoep.

  Met de beste intenties voor een duurzame levensstijl kun je er dus goed naast zitten, voortschrijdend inzicht heet dat, met de bijbehorende cognitieve dissonantie.
  De vervelende paradox met het hele klimaat-verander-verhaal is dat veruit de meeste mensen die geloven dat wij de schuldigen zijn en dat wij er dus iets aan moeten doen, een oprechte insteek hebben. Ze zijn bereidt om er moeite en energie in te steken om het vermeende rampzalige tij te keren. Dat tegenover het volk dat het geen r**t kan schelen en alles uit de kast haalt om overal persoonlijk voordeel uit te halen, die na hen komt zoekt het maar lekker uit, na hen de zondvloed.
  Zij die zich zorgen maken zitten er dus, in dit geval, naast en degenen die voor de kat z’n viool wegleven hebben gelijk. Dat wringt.
  Natuurlijk zijn een deel van de klimaatalarmisten gewoon slimme zakenjongens die er grof geld aan hopen te verdienen, over de ruggen dus van hen die zich oprecht zorgen maken.

  Eerlijk gezegd had ik al een tijdje mijn bedenkingen bij dat CO2 verhaal maar het leger aan deskundigen op dit gebied dat roept dat het faliekant fout gaat bracht (brengt?) mij toch steeds aan het twijfelen.
  Binnen de politiek is liegen (verzwijgen van relevante informatie is wat mij betreft ook liegen) een geaccepteerd instrument om het volk te sturen. Dus mijn vertrouwen in politici is magertjes. De gevestigde wetenschap is ook niet te vertrouwen omdat hier belangen spelen. Wetenschappelijk onderzoek moet betaald worden en je bijt niet in de hand die je voedt, of je doet het héél voorzichtig. Dus ook hier verwacht ik niet zoveel vernieuwend denken, liefst spreekt men de gemeenschap naar de mond, lekker veilig binnen de box. Recalcitrante denkers worden genadeloos gestraft en zonodig kaltgestellt.
  Maar het kwaadst ben ik op de MSM, dat elkaar na-papegaaiende journaille, de angsthazen die vol overtuiging het gewenste verhaal verkondigen en verdedigen. Zodra het past in het algemene plaatje is onderzoek niet meer nodig. Hun echte taak, op alle slakken zout leggen, elke bewering onderzoeken op juistheid en de luis in de pels van de gevestigde orde zijn, verdommen ze uit te voeren. Bang voor hun mooie baantje? De hypotheek moet tenslotte betaald worden.
  Onze zintuigen reiken niet ver genoeg om onze complexe wereld te kunnen overzien, daar hebben we de media voor, maar waar blijven we als die niet meer te vertrouwen zijn en net zo hard liegen als politiek en wetenschap?
  Mooie docu: (ik weet niet of je ‘m al kent)
  https://www.youtube.com/watch?v=GuoxLggqI_g
  Vanaf 1:20, Vladimir Kutcherov, zeer interessante theorie. Dè oplossing?

  The Uncertainty Has Settled (Full film) duurt een uur en 28 minuten.

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Albert, Welkom op BOUblog.
   Die docu kende ik nog niet, maar ik ben er wel blij mee. Ik zal hem even embedden, al is hij eigenlijk een apart artikel waard. Nee, CO2 is geen broeikasgas en de combinatie van windmolens en zonnepanelen leidt tot onzekerheid in de stroomlevering. Het is “rendabel” omdat er subsidie op zit, maar dat is natuurlijk niet rendabel!
   Het ergste is, dat men nu wil dat Nederland massaal overstapt van gas naar elektrisch! En dat terwijl Rusland een gaspijp aan het leggen is naar Duitsland en heel Nederland beschikt over een infrastructuur voor gas! Dit is de meest groteske desinvestering die men maar kan verzinnen. Hoe meer ik me verdiep in dit onderwerp, hoe bozer ik word! Het IPCC is een zwendelbende, dat is al jaren bekend. Geen enkele integere klimaatgeleerde gelooft in de CO2-HOAX. Ik denk dat dit beleid samenhangt met Agenda 21, inmiddels omgekat tot agenda 30.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën